Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Ouderconsult

Het begeleiden van een hoogsensitief kind is lang niet altijd even eenvoudig. Dat vraagt veel van je en daar kun je wel eens wat hulp bij gebruiken. Soms is het lastig om te achterhalen wat er nu precies aan de hand is, laat staan dat je direct een oplossing voor handen hebt. Waarom reageert jouw kind zo heftig en waarom reageer je daar zelf zo heftig op? En waarom wil je kind niet gewoon eens naar je luisteren en kan het zich niet zo gedragen zoals het ‘hoort’? En hoe ga je daar mee om?  Als dat vragen zijn die jou bezig houden, dan nodig ik jou van harte uit voor een ouderconsult.

Mijn begeleiding is vooral gebaseerd op de principes van Bewust Ouderschap (en Mindful Ouderschap) en de natuurkundige levenswetten, waarbij je observeert en aanvoelt wat jouw kind nodig heeft van jou. Het leert je om op een andere manier te kijken naar het gedrag van je kind of het nu gaat om angstig en teruggetrokken gedrag of heftig naar buiten tredend gedrag, waardoor jij je kind bewust ondersteunt, wat het ook laat zien, zonder alles goed te keuren. Tegelijkertijd nodig ik je vaak ook uit om naar jezelf te kijken, want ook dat is Bewust Ouderschap.

Daarnaast reik ik je tips, tools en methoden aan die je kind helpen. Bijvoorbeeld bij het verwerken van de vele prikkels waar ze mee te maken krijgen. Daarmee ben jij zelf diegene die jouw kind uitnodigt alle opgedane prikkels en vastzittende emoties weer los te laten. Het zal de band tussen jou en je kind versterken en waar nodig herstellen.

Je kind begeleiden

De begeleiding van een hoogsensitief kind is anders en vraagt soms best ook veel van ouders. Uiteindelijk wil elke ouder dat zijn kind opgroeit in (zelf)vertrouwen en een gezonde eigenwaarde. Maar doordat deze kinderen zoveel voelen en zulke intense ervaringen hebben, lijkt dat niet altijd zo vanzelfsprekend te zijn. Bovendien komt dat bij deze kinderen vaak erg nauw kijken. Meestal ontdek je gaandeweg wel wat jouw kind nodig heeft van jou, ook al gaat dat ook niet altijd zonder slag of stoot. Daarnaast hebben we vaak te dealen met een wereld die nog niet helemaal klaar is voor deze mooie kinderen die anders zijn en wat anders nodig hebben. En durf jij het zelf wel anders te doen, terwijl de maatschappij niet begrijpt dat je het zo anders doet.

Wat kun je verwachten

  • Ondersteuning bij jouw eigen specifieke hulpvragen;
  • Begeleiding volgens de Universele Levenswetten.
  • Leren omgaan met de hoogsensitiviteit van jouw kind, zoals bijvoorbeeld het omgaan met angsten en andere heftige emoties;
  • Begeleiding bij en verwerken van de vele prikkels of bij een verstoorde prikkelverwerking;
  • Het anders durven doen en leren vertrouwen op je eigen capaciteiten;
  • Diverse andere ondersteunende technieken, methoden en visualisaties bij bijvoorbeeld onzekerheid, faalangst, perfectionisme, slecht slapen en een sterke eigen wil.

De begeleiding is een combinatie van hulp voor je kind bij het verwerken van alle prikkels, het leren omgaan met de hoogsensitiviteit van je kind alsmede het vinden van de juiste omgang voor jouw kind. Daarbij reik ik je tips en tools aan waar je zelf mee verder kunt.

Je leert vooral op eigen wijze om te gaan met je kind, zodat je zelf jouw kind helpt op te groeien in een liefdevolle omgeving, in zelfvertrouwen en een gezonde eigenwaarde. Je geeft je kind hiermee een gezonde basis mee, waarin je kind leert dat het goed is zoals het is en daardoor zullen eenvoudige problemen als onder andere slaapproblemen en hyperactief gedrag en concentratieproblemen als vanzelf oplossen. Zie ook Mindful Ouderschap.

De hulp die je als ouder biedt, is er vooral op gericht om de innerlijke kracht van je kind te versterken maar ook om de eigen wijsheid van je kind weer aan te boren. Je zult merken dat je kind zelf vaak precies weet wat het nodig heeft en zal daar om gaan vragen.

Een ouderconsult is vaak een mooie aanvulling op andere consulten en behandelingen en maakt daar vaak ook onderdeel van uit. Het maakt dat je zelf weer verder kunt. Het is iets waar je weer op terug kunt vallen bij nieuwe uitdagingen.

Ervaringen

Elk kind reageert anders en dat is logisch ook, want elk kind is uniek. Je zult jezelf nog wel eens gaan verbazen en je verwonderen over dat wat je kind je laat zien als het zich goed voelt. Je zult ook merken dat je kind zelf gaat vragen om wat het werkelijk nodig heeft.

Aanraking door  massage en oprechte aandacht in het NU zorgt ervoor dat een kind weer terugkomt bij zichzelf. Dat zorgt voor een veilig gevoel, dan kan het geuit worden. Soms voelt een kind zich direct al weer prettiger en soms komen naderhand emoties naar boven. Wees blij. Dan mogen deze alsnog verwerkt worden en hoeft het niet meer in het systeem van je kind opgeslagen te worden. Dan staat er opluchting.

                                                                                                                                                                                                                   Carina over haar zoon: ‘Hij is veel opener en intenser geworden’

‘Ik heb een heel ander contact heb gekregen met mijn kind. Het is veel opener en intenser geworden. Hij lijkt ook veel rustiger geworden en stabieler. Ik heb geleerd om anders naar zijn gedrag te kijken en weet nu dat er altijd een reden is voor welk gedrag dan ook, en daarom kan ik er nu anders mee omgaan. Wat me opvalt, is dat hij nu precies lijkt te weten wat hij nodig heeft en daar vraagt hij dan om.’  (Xander, 7 jaar)

                                                                                                                                                                                                                   Jip (6 jaar): ‘Ik heb toch zo heerlijk geslapen vannacht’

‘Oh mama, ik heb toch zo heerlijk geslapen vannacht, dat komt door jouw voetenmassage. Ik had er ook zulke mooie dromen bij….. ‘ (Jip, 6 jaar)

                                                                                                                                                                                                         Nadia over haar begeleiding: ‘Ik zie het bij mijn beide kinderen terug, ze zijn veel openen geworden”

‘Het is best bijzonder te noemen :-), na jouw afspraak zijn er bij mij echt wat dingen aan het veranderen, ik voel echt diep van binnen dat ik ze vertrouwen meegeef. Wat mij ook meer rust geeft is dat ik niet meer continu aan het balanceren ben in aandacht voor mijn jongens. Het grappige is dat ik het bij mijn beide kinderen terugzie, ze zijn veel opener geworden! Dank je wel!’

                                                                                                                                                                                                                   Chantal over zoon Max: ‘Hij had weer kleur op zijn wangen’

‘Mijn zoon vraagt regelmatig om en voetenbadje of massage. Heerlijk vindt hij dat. Laatst bracht ik hem naar bed en bleef nog even bij hem liggen – zoals hij dat altijd zo graag wil. Hij voelt zich, vanuit het niets lijkt het wel, opeens heel angstig. ‘Mama, ik ben zo bang,’ zegt hij. Ik blijf bij hem, omhels hem en laat alles er maar gewoon zijn. Verder doe ik niets, ik ben alleen maar aanwezig in het moment en zeg dat het heel normaal is om wel eens bang te zijn, dat heel veel mensen dat hebben. Het duurt maar even en dan valt hij in slaap. De volgende ochtend voelde hij zich weer fijn en had weer kleur op zijn wangen.’

Contact

Als ouder heb je de schone taak om als een stevige baken achter je kind te staan. Je helpt je kind vooral door het zijn van een positieve stuw en door het bieden van prettige voorwaarden. Je kunt je kind niet gelukkig maken, maar je kunt wel gelukkige voorwaarden bieden.

Heb je hier nog vragen over of wil je graag een afspraak maken, klik dan hier. Je bent van harte welkom.