Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Nefertum voor kidz!

Nefertum voor Kidz is er voor hoogsensitieve kinderen, die ontvankelijk zijn voor prikkels en emoties van buitenaf, die door hun intense waarneming vastlopen in ‘vage’ ziekteklachten en ‘probleem’gedrag, thuis of op school, waar je als ouder niet altijd even goed raad mee weet omdat er soms niets lijkt te werken.

Nefertum voor Kidz is er voor kinderen die anders zijn, waarbij je vaak voelt dat het anders is en ook anders moet.

Nefertum voor Kidz is er ook voor ouders van hoogsensitieve kinderen, die zelf kun kind op ontvankelijke en liefdevolle wijze willen begeleiden naar zelfvertrouwen en een goede eigenwaarde toe, op een manier die bij hun kind past.

En voor ouders die willen leren hoe zij zelf hun kind kunnen helpen met het verwerken van prikkels.

Nefertum voor Kidz is er voor ouders, die bereid zijn om ook naar zichzelf te kijken.

Kinderen van NU hebben een veilige basis nodig

Vaak merk je het zelf direct bij de geboorte al dat het anders is. Meestal verandert er na de geboorte van een kind veel voor een ouder, maar als er een hoogsensitief kind wordt geboren, verandert er nog veel meer, je bewustzijn, je leven. Het zijn meestal erg mooie kinderen met een heldere oogopslag, een bepaalde blik, waardoor het lijkt alsof je ze al heel lang kent. Vaak zijn het huilbaby’s of hebben ze last van uitslag of eczeem, slaapproblemen, reflux en voedselallergieën en/of intoleranties. Maar vaak is er gewoon een gevoel. Het gevoel dat het ander is of anders moet.

Al deze kinderen hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook duidelijke verschillen en elk kind vraagt om een eigen benadering. Maar één ding is zeker: ze dagen ons allemaal uit om terug te keren naar onszelf en te leven vanuit ons hart. En dat vraagt nogal wat van ouders ….

Wat zij in eerste instantie nodig hebben, is een veilige basis, zowel thuis als op school. Zodat zij zelf in staat zijn zelfvertrouwen op te bouwen en hun eigen ruimte in te nemen zodat zij kunnen zijn wie zij zijn. Als dat ontbreekt of ze ontvangen geen herkenning en erkenning voor wie zij zijn,  kunnen ook diverse klachten en problemen ontstaan.

Veel voorkomende klachten

 • slaapproblemen;
 • hyperactief gedrag (lijkend op ADHD);
 • concentratiestoornissen (lijkend op ADD);
 • angsten;
 • erg hangen aan (één van) de ouder(s);
 • depressies;
 • allergieën en intoleranties;
 • probleemgedrag op school;
 • niet naar school willen;
 • driftbuien;
 • gevoeligheid voor indrukken van buitenaf.

Je kind helpen

Daar is vaak niet eens zo heel veel voor nodig. Kinderen leven vaak nog dicht bij hun eigen kern, zodat klachten en andere problemen snel kunnen oplossen. Daar blijf ik mezelf nog steeds over verbazen. Als je daarnaast kunt kijken naar dat wat je kind jou voorhoudt, dan verandert er nog veel meer.

Lees verder.

   

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.