Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Visie

Als er een kind wordt geboren, verandert alles. Als er een hoogsensitief kind wordt geboren, verandert er nog veel meer. Niet zelden wordt er dan een andere weg ingeslagen, omdat je het gevoel hebt dat het gewoon anders is of zelfs anders moet. Dat is soms een gevoel en soms omdat je merkt dat het niet werkt zoals het ‘hoort’ te werken.

Het lijkt wel of er steeds meer komen en dat is ook zo, want kinderen van Nu worden geboren met een steeds hoger bewustzijn. Dat maakt van het leven op aarde soms een hele uitdaging omdat zij niet altijd in staat zijn om alle prikkels zelf te verwerken, met allerlei ziekteklachten en ‘probleem’gedrag tot gevolg.

Daarnaast dagen deze kinderen dagen ons ook uit om te gaan leven vanuit ons hart. En dat kan wel eens behoorlijk heftig zijn. Ze dagen ons uit om ons eigen verleden en oude pijn los te laten, al denken we vaak dat we daar ondertussen wel mee hebben afgerekend.

Maar als jij verandert, verandert jouw kind met je mee. Als jij ervoor zorgt dat ook jij lekker in je vel zit, dan geef jij jouw kind het allergrootste cadeau dat je kunt geven! Je ziet het direct terug.

‘Ik heb tijdens je behandeling heel veel leegte gevoeld. Een fijne leegte, ruimte. Het viel me op dat ik zaterdag met veel meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn door de stad liep. Heel fijn. Veel mensen glimlachen naar me op straat. Ik durfde ook meer ruimte in te nemen op een prettige manier. Maar de grootste veranderingen zijn zichtbaar bij mijn zoontje. Vrijdag zag hij er al direct anders uit. Moe, maar zonder die donkere wallen. Zaterdag bleef hij een uur nadat hij wakker was geworden chill op zijn bedje liggen terwijl hij normaal gesproken die rust helemaal niet heeft. Hij had knalrode wangen, heel verhit, zijn voorhoofd was ook wat warm. Hij leek wel ziek, maar was wel in een goede bui. Opgeruimd. In de middag trokken de verhitte wangen weg. Hij liep ‘s avonds op eigen initiatief naar boven en zei dat hij zo moe was. Van nature is mijn zoon een goede slaper maar de laatste jaren lukte het hem niet om genoeg slaap te pakken. Dus dit is echt wel bijzonder. Hij zit nu ook direct veel beter in zijn vel en is weer lekker actief.’

Ella is 9 jaar, heeft veel last van buikpijn, het wordt steeds erger. Uiteindelijk komt alle ontlasting zo vast te zitten, dat ze er zelfs van moet overgeven. ‘Ze heeft veel gewiebeld en bewogen, maar daarna viel ze voor het eerst in tijden weer lekker in slaap. Het is bijna niet te geloven, maar vandaag zijn de obstipatieklachten volledig verdwenen.’

Nadat ook haar vader zijn ballast in een behandeling mocht loslaten, kwam er bij Ella veel angst naar boven. Door de prettige begeleiding hierbij van haar ouders kon zij over haar angst praten en mocht het los. En haar klachten zijn weggebleven.

En daarom is Nefertum voor kidz er voor kinderen én hun ouders.

Kinderen spiegelen

Als er een kind wordt geboren, verandert alles. Als er een hoogsensitief kind wordt geboren, verandert er nog veel meer. Niet zelden wordt er dan een andere weg ingeslagen, omdat je het gevoel hebt dat het gewoon anders is of zelfs anders moet. Dat is soms een gevoel en soms omdat je merkt dat het niet werkt zoals het ‘hoort’ te werken. Je zult er gaandeweg ook achter komen dat jouw kind jou uitdaagt om te veranderen en te gaan leven vanuit jouw eigen hart. Dat gaat vaak gepaard met heftig gedrag en zelfs ziekte. Zij zijn nog zo sterk met ons verbonden dat zij ons haarfijn aanvoelen.

Sinds de geboorte van mijn eerste kind is het voor mijzelf ook heel anders geworden. Ik veranderde van carrièregericht naar een ‘moeder’ die het liefst alleen nog maar bij haar kind wilde zijn. Ik voelde dat het anders moest en ging op onderzoek uit. Ik werd ook voor gek uitgemaakt omdat ik het anders deed, en dat raakte mij diep. Toch heb ik volgehouden. Na de geboorte van mijn tweede kind veranderde er nog meer. Mijn dochter werd geboren met ernstige refluxklachten en had slaapproblemen. Uiteindelijk zag ik in dat het vooral met mij te maken had want toen ik voor het eerst weer een paar nachten van huis was, bleek mijn dochter gewoon door te kunnen slapen. Zij leerde mij uiteindelijk dat mijn aura wel meer dan 30 meter verspreid was. En hoe meer ik veranderde, hoe meer er ook voor mijn dochter veranderde. En mijn zoontje liet me zien dat ik mijn verdriet om het plotselinge overlijden van mijn ouders er gewoon moest laten zijn, dan kon hij gewoon naar school. Hij leerde me ook dat ik zelf aan de slag mocht gaan met eigen hoogsensitiviteit en geaardheid….

Het meest opzienbarende en tevens meest concrete voorbeeld dat ik kan geven is dat nadat ik zelf een ziekenhuistrauma had overwonnen, mijn dochtertje zichzelf voor het eerst gewoon liet onderzoeken door een arts. Sterker nog, ze klom gewoon zelf op de behandeltafel terwijl daarvoor niemand haar nog mocht aanraken. Ze staat nu zelfs vooraan op school, naast de andere kindjes en doet haar mond open terwijl ze eerder erg op zichzelf was en wat teruggetrokken.

Uiteindelijk kwam ik er achter dat mijn zoektocht naar hulp voor mijn kinderen vooral een zoektocht was naar mezelf. En in een andere benadering naar mijn kinderen toe. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want alles is veranderd. Ik zie het nu letterlijk terug in het gedrag en welzijn van mijn kinderen. Het heeft me ook op een andere manier naar gedrag en ook ziekte van mijn kinderen doen kijken.

Elke keer weer vind ik het erg bijzonder hoe snel een kind weer terug kan keren naar zijn of haar eigen staat van zijn. En als daarnaast de ouders ervoor zorgen dat zij lekker in hun vel zitten, zullen er nog meer wonderen volgen. Dan kun je de hele wereld aan en vanuit je eigen kracht en liefde jouw (hoogsensitieve) kind ondersteunen.

Je kind helpen

Wil je weten hoe ik jou zou kunnen helpen,  lees dan hier verder.

DSCN7928

 

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.