Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Workshop voor Ouders

Voor Ouders van hoogsensitieve kinderen met heftig, druk, angstig of juist teruggetrokken gedrag en onbegrepen gedrag. bij (chronische) overprikkeling, probleemsituaties en voor meer rust en harmonie binnen het gezin.

Kinderen van Nu dagen ons uit om ons leven te leven vanuit ons hart. Zij leven nog dicht bij hun kern en laten jou zien dat jij dat ook weer mag doen. Dat is vaak best heftig. En in dit proces lopen zij mede door hun eigen gevoeligheid en authenticiteit ook zelf met enige regelmaat tegen problemen aan.

Hoe ga je daar mee om? Wat wil jouw kind eigenlijk aan jou vertellen? Wat heeft jouw kind nodig van jou. En wat mag jij loslaten zodat jouw kind mag helen? Een workshop over Bewust Ouderschap en Spiegelgedrag.

Een workshop met veel praktische tools, uitleg over de Wet van Aantrekking in de opvoeding en twee krachtige transformerende geleidemeditaties vergelijkbaar met de kracht van een persoonlijke sessie.

                                                                                                                                                                                                                                 Saskia over de workshop: ‘Dit gedrag van mijn zoon en de verandering in mind set bij mij is een super hoopvol begin’.

‘Je had gelijk hoor! Ondanks dat het “kleine” veranderingen zijn, zie je mijn jongste opmerkingen maken die opmerkelijk zijn. Zijn en mijn thema hebben te maken met gezien worden, in je kracht staan, eigenwaarde, liefde en respect krijgen.

Vaak word/werd mijn jongste ondergesneeuwd door zijn broer en deze week zag ik hem opeens niet reageren door te krijsen en gillen. Maar ik zag hem, op een heel erg wijze manier,  zijn oudere broer uitleggen dat hij dingen niet fijn vind. Dat hij niet mee wil doen.  Wat zijn gevoelens zijn. Hij gaat kort maar krachtig staan. Hij neemt zijn ruimte. Ik ben zo trots op hem. Als je hem ruimte en liefde geeft op alle niveau’s… wauw! Ook het beeld over wat hij van mij nodig heeft is helderder.

Dit gedrag van mijn zoon en de verandering in mind set bij mij is een super hoopvol begin. Je ziet net zoals buiten de lente bloempjes hun hoofd omhoog steken. Wacht maar totdat het zomer is!’

Voor wie?

 • Ben jij een ouder van een hoogsensitief kind en begrijp jij het gedrag van jouw kind niet altijd of weet je niet hoe je dit zou kunnen doorbreken?
 • Weet je dat je kind anders is en wat anders nodig heeft, maar lijkt niets te werken?
 • Gaat het niet goed met jouw kind en vind je het moeilijk om daar mee om te gaan?
 • Vraag jij jezelf af wat het dan is wat het gedrag van je kind jou laat zien, wat het jou te vertellen heeft en wat jij mag loslaten, zodat het voor jouw kind ook weer anders kan worden?
 • Wil jij graag je kind vanuit een mindful basis kunnen begeleiden naar zelfvertrouwen en een goede eigenwaarde toe?
 • Of wil jij graag ontdekken wat het dan precies is wat je kind nodig heeft van jou en wil jij ontdekken hoe jij je kind kunt begeleiden op een manier die past bij jouw kind?
                                                                                                                                                                                                             Als dit vragen zijn die jouw bezig houden, dan is deze Workshop misschien wel wat voor jou!

DSCN8051                   DSCN0309

Kinderen van Nu

Kinderen van Nu worden geboren vanuit een steeds hoger bewustzijn. Ze zijn (gelukkig) lang niet altijd meer bereid om zich aan te passen. Zij leven nog dicht bij hun eigen kern en laten jou zien dat jij dat ook weer mag gaan doen. Dat is vaak best heftig. In dat proces lopen zij mede door hun eigen gevoeligheid en authenticiteit ook met enige regelmaat zelf tegen problemen aan.

In deze workshop krijg je basis tools mee hoe je kunt omgaan met de hoogsensitiviteit van jouw kind alsmede een persoonlijke boodschap van wat jouw kind op dit moment nodig heeft van jou.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Alle kinderen spiegelen. Soms is dat heel duidelijk en letterlijk, en soms is het verborgen. Dan kun je er zelfs van overtuigd zijn dat het niets met jou te maken heeft. Maar pas op: als er bij jou emoties om de hoek komen kijken, dan heeft het wel degelijk ook met jou te maken.

Enerzijds hebben we te maken met de hoogsensitiviteit van onze kinderen en anderzijds hebben we te maken met de enorme spiegel die ons door deze kinderen wordt voorgehouden.

In deze workshop leer jij wat het is wat jouw kind spiegelt en mag dat stuk van jou geheeld worden. Je zult het direct terug zien bij je kind.

Wat leer je

 • een basis over het hoogsensitieve kind, wat elk kind nodig heeft, maar essentieel is voor een hoogsensitief kind;
 • wat jij kunt doen om je kind optimaal te begeleiden en te ondersteunen vanuit vertrouwen;
 • wat jouw kind nodig heeft van jou;
 • wat het gedrag van je kind jou laat zien (vertaling van gedrag) en hoe jij dat kunt helen, zodat jouw kind; dat ook kan;
 • over opvoeding en de Wet van Aantrekking (en energetische communicatie)
 • aanvaarden en bagage loslaten middels twee krachtige geleidemeditaties begeleid met energie van touch of matrix en soul body fusion, vergelijkbaar met een persoonlijke sessie;
 • veel krachtige tips en tools voor meer rust en harmonie in jouw gezin.

Agenda data Workshop voor Ouders

 • zaterdag  14 april 2018

De kosten bedragen € 80,-, inschrijven kan nu via info@nefertum.nl.  Tijd: 10.00 tm 16.00 uur. Locatie: Enschede. Je kunt hieronder verder lezen over de ervaringen van cursisten die je voorgingen.

Schrijf je hier in

 

DSCN8139

Meer ervaringen

Saskia –  ‘Joh, ik kan zoveel schrijven over wat er fijn en mooi was… De puzzelstukjes die op zijn plek vielen, de beelden in mijn hoofd, de ervaring van jouw energiewerk, de openbaringen… of het verduidelijken.., de verwondering.’

‘Ik kwam vanwege een artikel wat je schreef voor het Nieuwetijdskind Magazine. Dat sloot zo aan bij mijn vermoeden dat ik mijn eigen bagage “verhaal(de)” op mijn kinderen en dat daar de oorsprong zat van het gedrag van mijn zoons. Plus mijn ontdekkingstocht buiten het autistische hokje. Dat ik blind heb vertrouwt op wat het universum mij aanbood. Wat je zendt krijg je terug; haha. Inmiddels ben ik dit soort dingen wel gewend en heb ik geleerd dat het goed is. ’

Het mooiste van de workshop vond ik het contact maken via meditatie met je kind. De ervaring om op die manier te communiceren is zo bijzonder en zo’n openbaring.

Het geheel (alle onderdelen samen als pakketje), de opbouw en de gesprekken (herkenning) waren voor mij erg prettig. Om tot het een te kunnen komen, moet je je het ander hebben gedaan. Je pelt qua opbouw er op deze manier ui lagen mee af. Eerst ontspannen, iets loslaten, eerst meer in je hoofd en daarna de diepte in naar je kern. Als het anders zou gaan, zou het omschakelen me veel meer moeite kosten.

Het omkeren is ook fantastisch. Tijdens het schrijven over zoon was het me eigenlijk al wel duidelijk dat ik ook over mijn eigen problematiek schreef. Maar als je HIJ vervangt en IK zwart op wit schrijft, is het zoveel indringender en komt het zoveel duidelijker aan. Ik moest er erg om lachen. Zo simpel; zo effectief! Zo’n mooie spiegel. Ik vraag me af wat er dan energetisch gebeurt. Volgens mij heft dat alleen al blokkades op.

Jou manier van omgaan met ons. Je zegt de dingen duidelijk en helder. Met respect. Maar je draait er ook weer niet omheen. En toch geef je die ander de ruimte om te zijn wie die is. Ik zou willen dat ik dat op die manier kon.

Joh, ik kan zoveel schrijven over wat er fijn en mooi was… De puzzelstukjes die op zijn plek vielen, de beelden in mijn hoofd, de ervaring van jouw energiewerk, de openbaringen… of het verduidelijken.., de verwondering. Het maakt dat ik er meer over wil weten. Niet alleen over wat het kan doen voor mij en mijn gezin. Maar ook op groter plan. Wat ik er mee zou kunnen…

Ik denk dat wat ik mooi vond bij de workshop ook te maken heeft, met dat je met jou hulp even ziet dat je gereedschap in je “handen” hebt (of eigenlijk in je ziel) om veel te kunnen helen. En dat er altijd hulp is.

Het enige wat ik miste was een meditatie poefje en mijn yoga matje. Maar daar kan ik prima mee leven. Ik zal wel een van de weinige zijn die bij je op de vloer is gaan zitten’.

Ik hoop dat ik je hier wat mee heb kunnen helpen. Dat ik je iets terug kan geven van wat je voor mij hebt gedaan.

                                                                                                                                                                                                                                Karin – ‘Een echte aanrader!’

‘Ik wist echt niet wat ik kon verwachten, wist niets van mediteren en had echt nooit verwacht dat dit mij zou helpen, maar ik vond de cursus echt goed en heb er veel van geleerd. Ik vind het een echte aanrader. De hoeveel qua mensen vond ik zo ook wel goed, denk voor mij zelf dat er ook niet meer bij moest. Ik merk  direct dat als ik mij nu even terug trek en probeer rustiger te worden dat dit direct van invloed is op het gedrag van mijn dochter.’

                                                                                                                                                                                                                                   Chantal –  ‘Allemaal andere ouders met een ander kind, maar allemaal konden we er iets uithalen wat ons verder hielp’

‘Ik vond de workshop een heel bijzondere ervaring, het paste precies zoals ik al had verwacht in het straatje waar ik ook al inzat, het paste goed bij waar ik stond in mijn ontwikkeling.

MOOI. Ik vond het mooi, omdat wij allemaal andere ouders waren met een ander kind en een andere situatie en toch konden we er allemaal iets uithalen dat onszelf verder hielp. Mooi ook omdat ik de dingen die ik over mezelf heb geleerd en de nieuwe inzichten die ik heb gekregen erg waardevol vind. Daardoor vielen er nog veel meer op zijn plaats bij mijn eigen therapeut de maandag na de workshop. Jouw zin: laat het maar gebeuren galmt nog steeds na in mijn hoofd. Loslaten is altijd een groot thema geweest in mijn leven, maar ik wist nooit hoe ik dat loslaten moest doen. Het nu laten gebeuren is om de één of andere reden veel makkelijker geworden. Dank je wel!’

Schrijf je hier in

 

Contact

Reacties zijn gesloten.