Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

30 maart 2020
door Nefertum
Geen reacties

Het is tijd om jezelf op een diep niveau op te schonen

We kunnen er niet langer meer om heen. Het is niet meer mogelijk om onszelf nog langer te verstoppen in onze dagelijkse activiteiten en bezigheden. En het kan niet anders dan dat we in deze tijd met onszelf geconfronteerd worden en daarin een enorme uitdaging aantreffen. Aan de ene kant kan het je de nodige onrust en verveling geven, en aan de andere kant kan het ook intense triggers naar boven halen.

Dan kun je je bezig gaan houden met nieuwe bezigheden en doen alsof er niet zoveel aan de hand is. Of je gaat de jouw gegeven tijd gebruiken om in een diepe verbinding te komen met jezelf, zodat je een grote shift kunt maken. Dan dien je jezelf én het geheel.

Lees verder →

25 maart 2020
door Nefertum
Geen reacties

Je kind ondersteunen in moeilijke tijden

Het valt vast niet altijd mee, nu alle kinderen thuis zitten. Zeker niet als je kind hoogsensitief van aard is, veel beweging nodig heeft en veel emoties van anderen in zich opslokt om maar wat te noemen. Het ene kind lijkt zich er niets van aan te trekken, maar je ziet duidelijk dat het niet alles  wil horen (wij luisteren er 1x per dag naar voor een update en nieuwe maatregelen). Het andere kind doet dat ook, doet laconiek over wat er gebeurt, maar is toch zichtbaar aangedaan, ziet lijkbleek en zei gistermorgen: ‘ik kan zo moeilijk in slaap komen, want dan neem ik nog eens alles wat er op de dag gebeurd is door’. Gelukkig konden ze gisteren de hele middag ontladen, buiten in de tuin, met een hoop kabaal waar ik normaal niet zo veel zin in heb, maar waar ik nu van genoot.

Lees verder →

22 maart 2020
door Nefertum
Geen reacties

9 manieren om te helen gedurende de nacht

De nacht is het perfecte moment om te gebruiken voor (extra) heling. Je bent dan het meest ontvankelijk waardoor de helende energie optimaal bij je binnen kan komen. Met heling en met positieve gedachten en een positief gevoel baadt je jezelf in een hogere trilling gedurende de nacht. Je slaapt en gebruikt je slaaptijd dubbel effectief. Je heelt terwijl je slaapt. Zo eenvoudig kan het zijn!

Lees verder →

14 maart 2020
door Nefertum
Geen reacties

Corona – Angst of Liefde?

Ben jij reeds in de ban van het Corona virus? Je komt er echt niet meer omheen. Hoe hard je misschien ook je best hebt gedaan je afzijdig te houden van dit hele gebeuren. De (preventieve) maatregelen worden massaal uit de grond gestampt. Ze zijn niet van de lucht en het kan niet meer anders dan dat ook jij er mee geconfronteerd wordt. Of je dat nu wil of niet.

Lees verder →

22 januari 2020
door Nefertum
Geen reacties

Loopt jouw hooggevoelige kind tegen problemen aan op school? – je kind als transformatiebron

‘En de juf zei: ‘Ik ben nog heel voorzichtig maar moet zeggen dat het erg goed gaat’ en nadat een moeder had uitgelegd wat zij had gedaan zei ze: ‘ik geloof daar allemaal niet in, maar merk wel dat het werkt’

Veel hooggevoelige (kwetsbare) kinderen lopen tegen problemen aan met naar school gaan. Dat kan met het niveau of het leren te maken hebben, met het feitelijk naar school kunnen gaan, de vele prikkels, angsten en nog veel meer. Soms past een schoolsysteem niet goed of kan het kind niet zoveel aan, juist vanwege de ontvankelijk voor alle prikkels en ervaringen. Het lijkt dat we er maar mee te dealen hebben, dat er niets aan te doen is. Gelukkig laat de praktijk wat anders zien. Zoals bij Pien.

Lees verder →

22 december 2019
door Nefertum
Geen reacties

Wil jij een shift maken in jouw hartgecentreerd bewustzijn?

Leven vanuit je hart, vanuit een hartgecentreerd bewustzijn. Is dat niet wat we allemaal bewust of onbewust ambiëren? Dat we onszelf en de ander aanvaarden en dat er (meer) harmonie en vrede is? Als we elkaar nu eens allemaal met rust zouden laten en zouden stoppen met oordelen en kritiek, dan zou het leven daar een heel stuk fijner van worden.

Wat maakt nu dat we nog niet massaal zijn overgestapt naar 4D van Liefde, van ons hartgecentreerd bewustzijn? Hoe komt het dat we ons leven nog steeds grotendeels leven vanuit de lagere bewustzijnslagen van angst, afhankelijkheid, controle en onmacht? Wat hebben onze chakra’s daar mee te maken? En wat kun je doen om een grote shift te maken in jouw hart zodat je zowel voor jezelf als voor de ander wat liefdevoller zou kunnen zijn?

Lees verder →

21 december 2019
door Nefertum
Geen reacties

De heilzame werking van meditatie en helende klanken

Als je in verbinding wil komen met je diepste zelf dan ontkom je niet aan mediatie. Het is een van de meest heilzame middelen om tot jezelf te komen. Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de positieve effecten van meditatie. En het is steeds meer alom bekend dat er vele voordelen zijn op vele vlakken.

Voeg je daar nog eens visualisatie, kleur, focus en helende klanken aan toe, dan versterkt dat het geheel en ontwikkel jij jezelf naar steeds meer vreugde, blijheid en heelheid toe. Wat is het grootste belang van meditatie en stilte en welke klanken kun je daarbij inzetten?

Lees verder →

21 december 2019
door Nefertum
Geen reacties

Help je huisdier het Vuurwerk overleven

Voor veel huisdieren is de Kerst en met name Oud en Nieuw en het aanverwante vuurwerk dat erbij om de hoek komt kijken, niet een van de meest favoriete tijden. Veel huisdieren zijn bang, houden niet van (te) veel drukte en zeker niet van hard en veel Vuurwerk. Dan kunnen echt angsten ontstaan. Wat kun je doen om jouw huisdier het vuurwerk helpen overleven? Ook geschikt voor angstige kinderen!

Lees verder →

3 november 2019
door Nefertum
Geen reacties

Het belang van Chakra Heling

Je chakra’s zorgen voor contact met de buitenwereld en nemen (levens)energie op uit de buitenwereld. Deze energie wordt via de meridianen aan je lichaam doorgegeven. Om verschillende oorzaken en redenen kunnen er te veel negatieve energiestromen worden opgenomen waardoor blokkades ontstaan. Met uiteindelijk steeds meer fysieke klachten en ziekte als gevolg. 

Wist je dat de meeste mensen  voornamelijk vanuit hun onderste 3 chakra’s leven, waarin zij blokkeren en waardoor het niet lukt om hartgecentreerd te raken? En wist je dat er zonder de blokkades in je chakra’s op te lossen er geen volledige genezing mogelijk is? Wat kun je doen? Lees verder →

1 september 2019
door Nefertum
2 reacties

De noodzaak van een regelmatige huisreiniging

Een woonplek heeft het nodig om regelmatig gereinigd worden, zeker in deze tijd waarin veel mensen in transformatie zitten, waarbij er veel emotioneel en mentaal afval vrijkomt.

Ook je eigen emoties en spanning, oude emoties, overgenomen emoties en vreemde energieën, aardstraling en elektrostress dragen er aan bij dat je huis wel eens aan een reiniging toe kan zijn. En dan hebben we het dus niet over het concreet schoonmaken of opruimen, waarmee je overigens wel gelijk ook oude  energie verwijdert. Hoe ervaar je vervuiling, wat zijn de gevolgen en wat kun je doen? Lees verder →