Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

9 oktober 2020
door Nefertum
Geen reacties

Verbind jezelf met de energie van de HERFST en laat los

De herfst nodigt je uit om te reflecteren en los te laten. De bomen zullen hun bladeren verliezen: ze laten los en nodigen ons het zelfde te doen. Ook jij mag het oude achter je laten en het nieuwe omhelzen. Alles wat je de afgelopen tijd hebt meegemaakt en de ervaringen die je hebt opgedaan, mag je laten bezinken doordat je naar binnen keert. Tegelijkertijd bereid je jezelf zo ook voor op de winter waarin het vooral gaat om de diepe verbinding met jezelf.

Door je bewust af te stemmen op de energie van de herfst zul je meer kunnen loslaten waardoor je ook je eigen kracht  weer makkelijker kunt hervinden. En dat kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld met het stimuleren van bepaalde drukpunten, waardoor je loslaat en de energie weer (beter) gaat stromen en je immuunsysteem ook nog eens een boast krijgt.

Lees verder

8 oktober 2020
door Nefertum
4 reacties

De impact van EGO en weerstand loslaten

Onlangs schreef ik een uitgebreid artikel over het EGO, wat het inhoudt. Letterlijk vertaalt betekent het IK. Het is alles wat je niet in Essentie bent, wat afgescheiden is en niet je natuurlijke staat van zijn. Je zou ook kunnen zeggen dat het alles is wat je wilt en wat je niet wilt.

Op het moment dat je EGO vooral aan het woord is, gaat het vooral om jou en over hoe jij je voelt. En in dat deel hou je een ander wellicht nog verantwoordelijk voor hoe jij jezelf voelt. Je oordeelt. En bovenal heb je weerstand tegen dat wat zich aandient en zijn er irritaties en (onvervulde) wensen. Er gebeurt iets wat je niet wilt, iemand die iets tegen je zegt of iets doet wat je niet wilt. Of juist niet zegt en niet doet. Het raakt je, het irriteert je, je voelt weerstand en je blijft er mee bezig.  Bij voorkeur de hele dag door en vaak ongemerkt. Je verzet jezelf tegen dat wat zich aandient. En vaak geldt dat ook voor fysieke klachten. Wat kun je doen? 

Lees verder

8 oktober 2020
door Nefertum
Geen reacties

Communicatie vanuit een diepe en oprechte verbinding

Ze staat in de badkamer en is woest. Het lukt haar niet om het ritsje van haar trainingsbroek dicht te krijgen. Het is geen goedkoop pak en ik wil niet dat ze de rits stuk trekt. Ik zie haar aan haar sokken prutsen terwijl ze schreeuwt. En dat wil ik niet. Ik vraag haar of het echt zo erg is dat haar sokken niet goed aan willen. Wat ook zomaar kan gebeuren.

Ze komen net terug van het voetbalveld. Ze zijn boos. De een omdat hij door zijn vader op een niet favoriete plek in het veld is neergezet. De ander omdat hij een team leidt, en dat zoonlief al een kwartier lang boos blijft. Dat wil de vader niet. Hij doet zo hard zijn best en alle kinderen hebben wensen. Hij kan daar niet aan voldoen en wil dat de kinderen maar gewoon tevreden zijn. Dat zijn ze niet. En zo werkt het ook niet. In beide gevallen niet.

Herkenbaar? Dat je kinderen onredelijk boos lijken te zijn en ook blijven?

Lees verder

21 september 2020
door Nefertum
Geen reacties

Je EGO ontrafelt

Als jij jezelf wilt (door)ontwikkelen en terecht wilt komen in het veld van Onvoorwaardelijke Liefde en Eenheid, dan is het raadzaam om het EGO stuk dat in jezelf zit, te ontrafelen. Zodat je er steeds wat meer ervan kan gaan loslaten en terug kunt keren naar je natuurlijke staat van zijn, waarmee je geboren werd.

Lees verder →

18 september 2020
door Nefertum
Geen reacties

Hoe je jezelf gezond kunt houden

Als je je gezond voelt, stroomt de energie lekker door je heen. Als je je daarentegen moe of uitgeput voelt, veel hoofdpijn en andere spanningspijnen hebt, spijsverteringsproblemen, hoestklachten en aanverwanten – om maar eens even wat te noemen – dan kun je er haast wel van uit gaan dat de energiestroom in jou geblokkeerd is geraakt.

Lees verder

15 augustus 2020
door Nefertum
Geen reacties

Je chakra’s opschonen – geen overbodige luxe!

Je chakra’s zijn energiewielen, die je fysieke lichaam voorzien van levensenergie. Ze kunnen blokkeren, te ver open staan of juist gesloten, doordat er lage toxische energieën worden vastgehouden en niet geschoond of verwerkt. Het houdt je tegen in je groei, deze toxische groei. Hoe raken je chakra’s geblokkeerd? Welke chakra’s zijn er naast je 7 hoofdchakra’s. Hoe kun je jezelf door ontwikkelen naar een 13-voudig chakrasysteem? En wat kun je doen om de eerste twee belangrijke stappen te zetten op weg naar Kosmisch Meesterschap, je Verlichte Zelf?

Lees verder →

19 juni 2020
door Nefertum
2 reacties

Laat ook jouw blokkades naar boven komen

In mijn werk ga ik er altijd van uit dat er onder elke klacht en thema iets onder zit, dat in de bovenlaag niet altijd direct zichtbaar is. Dat er één of meerdere blokkades onder zitten, die aangekeken willen worden.

Ik neem je graag mee in een verhaal om je te laten zien wat de impact van onze vroegere ervaringen kan zijn en de invloed die dat heeft op het Nu, – op onze ervaringen in het Nu – om je vervolgens ook te laten zien hoe je zelf informatie naar boven kunt halen zodat je verder door kunt groeien naar steeds meer heelheid toe.

Lees verder

5 juni 2020
door Nefertum
1 reactie

Je trilling verhogen – hoe doe je dat

Je eigen trilling verhogen is makkelijker dan je denkt. En lijkt misschien ook makkelijker dan het in werkelijkheid is. Omdat het om doorzetten en toepassen gaat, ook al vind je daar niet altijd de tijd of geduld voor. Of vind je dat het maar eens klaar moet zijn. Heb je er geen zin meer.

Vanuit frustratie en ongeduld kom je echter geen stap verder, het houdt je er alleen maar verder vanaf. Vanuit aanvaarding kan alles veranderen, echter wel zonder dat dat je doel is. Ik nodig je uit om mee te doen en deel graag mijn dagroutine met je. En nog veel meer stappen die je kunt zetten om jouw transformatieproces te versnellen. 

Lees verder

21 mei 2020
door Nefertum
Geen reacties

Je pijn overstijgen – hoe doe je dat

De afgelopen weken met lastige energieën die op ons afgevuurd werden, kunnen bijzonder intens zijn geweest. April was  voor velen al een donkere maand, maar mei brengt nieuw licht en een nieuw tijdperk van goddelijkheid met zelfbeschikking (zoals  Jennifer Hoffman  schrijft in haar publicatie ‘De energieën van mei 2020’). 

Het collectieve energieveld wordt groter, hoger, sterker en beweegt nu op een veel hogere frequentie, wat betekent dat alles sneller gebeurt nu de donkerste dichtheid van 3D uit ons collectieve energieveld wordt gewist en wordt vervangen met een veel hogere trilling van lichtere energie (aldus Jennifer Hoffman). 

Het maakt dat er ook (opnieuw) oude pijn naar boven kan komen, het wordt als het ware door het licht naar buiten (boven) getrild. Juist deze tijd is er uitermate geschikt voor om je pijn om te zetten en het licht in jezelf te integreren. Ook al kan er daarbij veel verdriet naar bovenkomen.

Lees verder

7 mei 2020
door Nefertum
Geen reacties

Hoe je op een eenvoudige wijze je energieniveau kunt opvijzelen

Ken je dat gevoel dat je gedurende de dag steeds meer moe
raakt? Misschien wel oververmoeid? Vind je het zwaar om de dag goed door te
komen omdat er zoveel van je wordt gevraagd of omdat je niet weet waar te
beginnen? Raak je steeds meer geïrriteerd en ontstaat er steeds meer weerstand
in je? En ben je op aan het einde van de dag en ben je daar totaal ontevreden
over?

Lees verder →