Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

16 april 2021
door Nefertum
Geen reacties

De Kracht van Oermoederliefde

Als we vanaf het moment dat we verbonden zijn met een moederziel op aarde, verbonden zouden zijn geweest met de Oermoeder Liefde en als we ook ondergedompeld bleven in een bad van onvoorwaardelijke moederliefde en dat ook zouden zijn gebleven gedurende ons leven, dan zouden we zijn opgegroeid in een veld van onvoorwaardelijke liefde, verbinding, vertrouwen, vrede en eenheid. Dan zouden we opgroeien in Liefde, als liefdevolle mensen met zelfvertrouwen, eigenwaarde en vertrouwen in ons kunnen en zijn. Dan zouden we leven in vrede, vreugde, geluk en overvloed. We zouden Zijn. Verbonden met onze natuurlijke staat van zijn.

Dan zou er genoeg aandacht en liefde voor ons zijn en zouden we ook in staat zijn om die liefde ook te ontvangen. Bovendien zouden we volledig verbonden zijn met ons eigen potentieel en zielskwaliteiten. We zouden onze missie met hart en ziel uitdragen, zonder enige vorm van twijfel.

Lees verder

26 maart 2021
door Nefertum
Geen reacties

Helen met de 7 Stralen en 7 Aartsengelen

De energieën van de Zeven Stralen – ook wel de Heilige Vlammen of de lichtuitwasemingen van de Godheid genoemd –  overspoelen de aarde dagelijks om haar levenskracht en die van haar bewoners te voeden. Het zijn de zeven stralen van het witte licht die tevoorschijn komen door het prisma van het Christusbewustzijn. 

Ze zijn altijd aanwezig, maar elke dag van de week heeft één straal de overhand. Het is heilzaam om je te richten op de energie die op die dag het sterkst vanuit de scheppingsbron naar de aarde straalt.

De stralen in je opnemen zal je op een krachtige manier helpen om de energieën in je chakra’s, die overeenkomen met de stralen, in balans te houden, waardoor je evenwichtiger en gracieuzer zult worden. Heerlijk om je dagelijks mee te verbinden. Ik help je graag een handje mee. 

Lees verder

26 maart 2021
door Nefertum
Geen reacties

Zelf je Innerlijke Kind helen

Je behoeften en te korten in laten vullen door een ander werkt niet. Er over praten en steun zoeken ook niet, evenals het uit de weg gaan van bepaalde mensen of situaties of het volledig uit de weg gaan van een relatie. Ook het vallen op niet beschikbare partners valt onder dit kopje.

Je kunt het alleen maar aan jezelf geven, je zelf er mee vullen. Pas dan kun je ook de liefde van een ander weer toelaten. En daarmee start jouw heling; de heling van het innerlijke kind, het opvullen van je eigen behoeften en het overschrijven van beperkende overtuigingen.

Lees verder

15 januari 2021
door Nefertum
Geen reacties

Goed voor jezelf zorgen – hoe doe je dat

Misschien is het in deze tijd best een uitdaging om goed voor jezelf te zorgen als je bijvoorbeeld kinderen hebt. Maar ook als je alleen thuis zit, thuis moet studeren of werken, en voornamelijk afgesloten van de wereld is het lang niet altijd even makkelijk om in balans te blijven.

Ik merk zelf dat nu mijn partner al een jaar thuis werkt, mijn beide kinderen thuis zijn en mijn werk ook gewoon doorgaat, dat iedereen in mijn space zit en dat als ik niet oppas, ik stiekem toch een beetje vast kom te zitten. Met als gevolg dat ik wat sneller geïrriteerd kan raken, vermoeid raak en bovendien slecht slaap, zonder dat er echt wat aan de hand is en ik het niet snap.

Gevolg daarvan is dat allerlei oude patronen ook weer naar boven komen. ‘Opeens’ vind ik mijn partner weer irritant. ‘Opeens’ zitten mijn kinderen elkaar weer in de haren. En ‘opeens’ vind ik dat mijn katten zich anders gedragen en minder ontvankelijk zijn …

Lees verder

2 januari 2021
door Nefertum
Geen reacties

Als je kind niet lekker in zijn vel zit

Kinderen hebben het nooit zomaar moeilijk. Als ze niet lekker in hun vel zitten of ‘moeilijk’ gedrag laten zien, zit daar altijd iets onder. Iets wat ze – bewust of onbewust – hebben meegemaakt of hebben mee gekregen, bijvoorbeeld van hun ouders. Vaak gaat dit verder terug dan je zou denken en ligt het ook nog wel eens wat gecompliceerder dan het lijkt. Al is het daarentegen ook ‘gewoon’ een puzzel die gelegd wil worden, met diverse stukjes, waarvan sommigen gewoon weg en nieuwe stukjes toegevoegd mogen worden.

Als we met een klacht of ‘probleem’ gedrag bezig gaan, wordt die puzzel blootgelegd. Wat hebben ze ervaren, welke gebeurtenis is hierin leidend geweest, wie heeft er mee te maken en welke emoties blokkeren er, die het gevolg zijn van die gebeurtenis(sen) en wat nog niet verwerkt is.

Lees verder

20 december 2020
door Nefertum
Geen reacties

Het samengestelde gezin – wat je echt moet weten om een nieuw gezin succesvol te laten zijn

Het lijkt zo mooi, een nieuw gezin. Een nieuwe start. Vol goede moed beginnen we er aan, maar eenmaal gestart lopen de meeste gezinnen tegen veel problemen aan. Niet zelden houden we het dan weer voor gezien. Ik heb een aantal patronen waargenomen in de  gezinnen, die ik in de afgelopen jaren heb mogen begeleiden. Ik deel graag met je wat je echt zou moeten weten voordat je start met een nieuw gezin en ook wat je kunt doen als het je maar niet lukt om balans en harmonie te bereiken. Om daarmee de kans op succes aanzienlijk te vergroten.

En wie weet kun je er ook je voordeel mee doen in een niet samengesteld gezin. Ook in deze gezinnen is vaak nog veel winst te behalen.

Lees verder

18 december 2020
door Nefertum
1 reactie

Hoe ga jij om met acute klachten?

In deze tijd waarin we allemaal thuis zitten, is de kans best groot aanwezig dat je je enorm getriggered voelt. Door je partner, door je kind(eren) of door eenzaamheid, waarbij het niet altijd lijkt uit te maken of je daadwerkelijk alleen bent of je je zo voelt. Je kunt je getriggered voelen door of in de huidige lockdown of in andere situaties of er overkomt je iets.

Ook als je iets overkomt, heeft dat vaak een boodschap en kunnen er thema’s aangeraakt worden, die aangekeken en begrepen willen worden om geheeld te kunnen worden. Dan kun je ervan balen of in de weerstand schieten of je duikt erin en gaat ermee aan de slag. Hoe je dat zou kunnen doen, lees je in dit artikel.

Lees verder

27 november 2020
door Nefertum
Geen reacties

Je kind helpen bij het verwerken van angsten

Angst is iets wat veel voorkomt bij kinderen, vooral bij hooggevoelige kinderen. Dat kan zich uiten in gedrag van bijvoorbeeld niet durven, faalangst en terugtrekkend gedrag of juist in het tegenovergestelde: in naar buiten kerend gedrag. Dergelijk gedrag heeft in beide gevallen veel te maken met een algeheel gevoel van onveiligheid, al wordt dat lang niet altijd zo gezien. Het kan ook andere vormen aan nemen en echt de overhand krijgen met slecht slapen en niet durven gaan slapen bijvoorbeeld als gevolg. Terwijl je kind het juist zo hard nodig heeft om bij te tanken en in balans te blijven. 

Lees verder

26 november 2020
door Nefertum
Geen reacties

De ‘eenvoud’ van trauma verwerking

Ziek zijn dat ben je niet zo maar en is er niet voor niets. De oorzaken, de onverwerkte ervaringen die er onder zitten, willen altijd naar boven komen als je wilt helen. Dat hoeven niet altijd per se heftige processen te zijn waar je door heen moet worstelen, al vraagt het wel om diepgang en is het diepgaand en heftig genoeg om er mee in aanraking te komen.

Dat vraagt – juist in deze tijd van de schorpioen tijdens en ook na de nieuwe maan – om toewijding en overgave. Het vraagt om een diepe indaling in je lijf, zodat je vanuit die diepe laag onder je mind en onder de laag van het innerlijke kind in een diepe gevoelslaag van je lichaam terecht komt, waardoor het ‘zo’ je lichaam kan uitwasemen.

Lees verder

13 november 2020
door Nefertum
Geen reacties

De persoonlijke betekenis van ziekte

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat ziekte er niet zomaar is. Dat het een opbouw van een lange(re) tijd is, alvorens de ziekte zich manifesteert in je lichaam, al lijkt dat vaak in de praktijk heel anders te zijn. Hoe ernstiger de klachten, des te groter is de pijn die er onder zit en aangekeken wil worden.

Er verschijnen ook steeds meer boeken over de metafysische betekenis (de spirituele betekenis) van ziekte en dat is echt heel erg mooi. Toch heeft het voor mij veel meer impact en een grotere meerwaarde als je gaat kijken naar wat het persoonlijk voor jou betekent. Want al kunnen de hoofdlijnen wellicht gelijk zijn en is het lezen er over zeker fijn, als je het daadwerkelijk ervaart en begrijpt wat het voor jou betekent, is de weg naar heling (veel) dichter bij.

Lees verder