Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Kidz

Kinderen van NU zijn anders. Zij worden geboren vanuit een steeds hoger bewustzijn en vragen om een andere benadering. Vaak weet je direct al dat het anders is en anders moet.

Ze laten ons precies laten zien waar wij staan, maar lopen daarbij met hun gevoeligheid en authenticiteit met enige regelmaat ook zelf tegen problemen aan zoals o.a. slaapproblemen, hyperactief gedrag, concentratiestoornissen, angsten, boosheid en ander ‘probleemgedrag’ thuis of op school en diverse fysieke klachten. Ik help deze kinderen graag om terug te komen bij zichzelf, bij hun eigen kern als ze de weg even zijn kwijtgeraakt.

Ik ben er voor hoogsensitieve kinderen die door hun intense waarneming vastlopen in ‘vage’ ziekteklachten en probleemgedrag, thuis of op school, waar je als ouder niet altijd even goed raad mee weet omdat niets lijkt te werken. Juist vanwege de gevoeligheid van deze kinderen die zoveel voelen en zulke intense ervaringen beleven, zal dat behoorlijk heftig kunnen zijn, omdat niets lijkt te werken. Daar kun je best wel eens wat hulp bij gebruiken. En daarom ben ik er ook voor ouders.

Kinderen van NU hebben een veilige basis nodig

Vaak merk je het zelf direct bij de geboorte al dat het anders is. Meestal verandert er na de geboorte van een kind veel voor een ouder, maar als er een hoogsensitief kind wordt geboren, verandert er nog veel meer, je bewustzijn, je leven. Het zijn meestal erg mooie kinderen met een heldere oogopslag, een bepaalde blik, waardoor het lijkt alsof je ze al heel lang kent. Vaak zijn het huilbaby’s of hebben ze last van uitslag of eczeem, slaapproblemen, reflux en voedselallergieën en/of intoleranties. Maar vaak is er gewoon een gevoel. Het gevoel dat het ander is of anders moet.

Hoe uiten zij zich

 • Ze zijn zeer gevoelig en nemen intens waar;
 • Ze zijn gevoelig en ontvankelijk voor emoties en stemmingen vanuit hun omgeving;
 • Ze voelen zich snel geraakt en hun emoties zijn intens;
 • Ze zijn snel boos of juist angstig;
 • Ze beleven ervaringen van anderen alsof het hun eigen ervaringen zijn en worden er één mee;
 • Vaak zijn het slechte slapers;
 • Ze raken snel van streek als het gaat om ruzie, geweld, onrecht en onmacht;
 • Ze ervaren kritiek snel als afwijzing;
 • Ze leven sterk vanuit hun eigen intuïtie en wijsheid, waardoor ze goed weten wat ze willen, en dat botst wel eens met ouders of anderen;
 • Ze zijn ‘dwars’ en willen zich niet aanpassen of zij passen zich juist te veel aan en zijn perfectionistisch.;
 • Zij spiegelen

In balans zijn het prachtige kinderen. Eigen-zinnig en eigen-wijs. Vaak met een sterke wilskracht en vanuit een sterke verbinding weten zij heel goed wat ze willen. En dat botst wel eens. Of zij zijn (over)gevoelig en hebben juist een sterke behoefte aan harmonie. Zij treden de wereld meer vanuit angst tegemoet. Dit kind doet vooral wat de ander graag wil en negeert haar eigen wensen. Ze raakt gespannen als er geen harmonie is. Ze passen zich (extreem) aan of doen dat juist niet.

Als deze mooie kinderen niet meer in staat zijn om alle prikkels te verwerken, en zij krijgen geen erkenning voor wie zij zijn, dan raken zij overduidelijk uit balans. Dan gaan ze hangen, vallen stil en kunnen de wereld niet meer in of ze gaan juist alle kanten op. Er lijkt geen contact meer mogelijk. Ze voelen zich niet meer veilig. Niet meer gezien en gehoord in hun eigen behoeften. Ze zijn uit verbinding met alle gevolgen van dien. Dan zie je overduidelijk dat er wat aan de hand is, maar je weet niet meer wat je kunt doen. Omdat niets lijkt te werken.

Veel voorkomende klachten

 • slaapproblemen;
 • hyperactief gedrag (lijkend op ADHD);
 • concentratiestoornissen (lijkend op ADD);
 • angsten;
 • erg hangen aan (één van) de ouder(s);
 • depressies;
 • allergieën en intoleranties;
 • probleemgedrag op school;
 • niet naar school willen;
 • driftbuien;
 • gevoeligheid voor indrukken van buitenaf.

Al deze kinderen hebben veel overeenkomsten en er zijn ook duidelijke verschillen. Elk kind vraagt om een eigen benadering. Maar één ding is zeker: ze dagen ons allemaal uit om terug te keren naar onszelf en te leven vanuit ons hart. En dat vraagt nogal wat van ouders ….

Heb jij ook een kind dat anders is?

Heeft jouw kind hierdoor duidelijk andere behoeften zoals rust en regelmaat? Heeft jouw kind meer ruimte nodig om de dingen op zijn eigen manier te doen?

Heb jij zo’n kind in jouw gezin? Merk jij dat er iets aan de hand is en je weet niet waarom? Is de balans weg en heeft dat invloed op het hele gezin? Merk je dat je steeds meer aan het overleven bent, dat je de controle kwijt raakt en dat je dat nog meer stress oplevert?

Je kind helpen

Vaak is daar niet eens zo heel veel voor nodig. Kinderen leven vaak nog dicht bij hun eigen kern, zodat klachten en andere problemen meestal snel kunnen oplossen.

In mijn praktijk heb ik al veel kinderen kunnen helpen met de succesvolle methode ‘Kind in Evenwicht’ van Carla van Wensen, waar nodig aangevuld met andere methodieken, systeemwerk, kindermassage en energetische therapie. Dit is een methode waarmee om een speelse manier blokkerende emoties en oorzaken op te sporen en op te lossen zodat:

 • ze weer beter kunnen slapen en minder onrust ervaren;
 • ze weer duidelijk zichtbaar meer in verbinding zijn met hun authentieke zelf;
 • zij zich minder moe voelen en uitputtingsverschijnselen verdwijnen;
 • ze weer kleur op hun gezicht krijgen en wallen verdwijnen;
 • emoties minder heftig zijn;
 • ze zich sneller herstellen;
 • ze  zich zekerder voelen, sterker en meer in hun kracht;
 • ze minder prikkelgevoelig raken;
 • ze zich weer beter concentreren kunnen waardoor het leren weer een stuk makkelijker gaat;
 • en het naar school of de opvang gaan ook weer toegankelijker wordt.

Je ziet direct weer meer van het mooie ontvankelijke kind dat het werkelijk is. In verbinding met wie je kind is. En uit de overleving van vechten, vluchten of bevriezen.

Wil jij dat ook voor je kind? Klik dan HIER om gelijk een afspraak te maken.

 

Kees: ‘druk, dwars en heftig, geen lang mee te bezeilen’ – ‘Ik heb de jongen terug die hij was toen hij 2 jaar oud was’.

‘Kees is een heel ander kind geworden, zoveel blijer en vrolijker. Ik heb de jongen weer terug die hij was toen hij 2 jaar oud was. Wat een geluk voor ons hele gezin!’ (Kees, heftig, druk en competitief gedrag, eetproblemen)

                                                                                                                                                                                                                    Jesse: ‘Erg druk, luistert niet, zeer prikkelgevoelig’ – ‘Hij heeft alle nachten doorgeslapen’

‘Ongelofelijk! Sinds jouw behandeling afgelopen maandag heeft Jesse alle nachten doorgeslapen. En daar waar hij eerst amper het water in durfde te gaan, sprong hij afgelopen zaterdag gewoon vanuit het niets zomaar in het diepe, dit was twee weken geleden niet denkbaar!’ (Jesse, bijna 3 jaar, slaapproblemen)

Je kind als spiegel

Kinderen van Nu dagen ons uit om te leven vanuit je hart en dat betekent dat jij los mag komen van jouw eigen verleden, blokkades en oude overtuigingen. Dat je leert dat het anders mag zijn. Ik help jou ook graag om jezelf weer terug te vinden en dan beloof ik jou dat het voor jouw kind ook anders wordt.

Hoe meer jij loslaat, hoe anders het wordt voor jouw kind

‘Bedankt voor het fijne consult gisteren. Dan denk je dat je al veel hebt opgeruimd, maar toch worden er steeds nog weer subtielere laagjes afgepeld… Wonderbaarlijk mooi ook hoe mijn dochter zichzelf op haar eigen manier liet gaan, hierdoor werd de ervaring voor mij des te intenser en zo voelbaar in mijn hart energie. Ik ben vanochtend opgestaan zonder vermoeidheid en zonder pijn in mijn lijf, met open vizier. Heerlijk! Nogmaals heel erg bedankt, en wie weet tot ziens!’ (Jorien, 2 jaar, heftige driftbuien, valt regelmatig uit het niets broer en zus aan)

Dezelfde moeder schreef mij een paar dagen later het volgende:

‘Er is duidelijk een ontwikkeling te merken. Het is alsof de ruimte tussen mijn dochter en mij ruimer is geworden. Ze is heel blij, lacht heel veel (voorheen deed ze dit niet!) en erg aanstekelijk. Ze heeft deze week meer (nieuwe) woordjes gezegd dat alle tijd daarvoor!  Het lijkt ook of ze meer prikkels kan handelen. Dit weekend zomerfeesten gehad met kermis erbij. Normaal zou ze helemaal vd wijs zijn, maar ‘s avonds lekker gedoucht en ze sliep als marmot! Ook heerlijk ontspannen. Armpjes naast haar hoofd, en zelfs een glimlach op haar snoet (nog nooit eerder gezien). Bijzonder ook is dat ze geen vinger meer heeft uitgestoken naar haar broer en zus… Ze hebben dit weekend prachtig met elkaar gespeeld, zo intens van kunnen genieten!!!  Voor mijzelf gevoel meer daadkracht te hebben. Alsof er een waasje uit mijn hoofd is. Ik voel me krachtig, en zie dingen helder. Dus al met al best heel veel gebeurd.  Hartelijke groeten en nogmaals dank! ‘

                                                                                                                                                                                                                          Wil jij dat ook voor jouw kind? Heb je alles al gedaan, maar lijkt er niets te werken, loopt je kind steeds opnieuw vast en lukt het jou niet om de rust en harmonie in jouw gezin te bewaren of kun je in alle heftigheid gewoon wel eens wat hulp gebruiken, klik dan hier verder te lezen als je wilt weten hoe ik jou zou kunnen helpen. Of klik hier als je direct al een afspraak wilt inplannen of een vraag hebt.

 

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.