Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

De Reis van Karin

Op de eerste dag van de Week van het Innerlijke Kind wordt niet alleen je eerste levensjaar geheeld maar ook je landing op aarde, die door veel hoogsensitieve personen als heftig wordt ervaren. Door de lagere trilling van de aarde, en doordat we vaak direct omgeven worden door ouders, verzorgers en anderen om ons heen, die niet werkelijk in verbinding staan met hun eigen kern. Dit nog los van eventuele trauma’s die plaatsvinden tijdens de zwangerschap en rondom en tijdens de geboorte. Vaak worden deze ervaringen niet of niet volledig verwerkt en nemen we ze mee ons leven in met grote gevolgen van bijvoorbeeld een algeheel gevoel van onveiligheid of thema’s en overtuigingen die te maken hebben met bijvoorbeeld je eigenwaarde. Deze ervaringen mogen deze week van 1 tot en met 7 jaar op een diep niveau geheeld worden.

De Reis van Karin

Mijn reis. ik kon vanuit de veilige verbinding en begeleiding van jouw stem gemakkelijk naar de bron, maar het moment voordat ik naar de aarde zou gaan. Ik voel het licht in en om me heen en voel de taak die ik op me nam, een kracht en veel liefde.

Hoe dichter ik naar de aarde aarde ga, hoe meer spanning ik voel en ook angst, verdriet en kilte. in de buik is het niet fijn, ik voel me er eenzaam en niet veilig, er is geen licht, maar erg donker (de meditatie neemt je eerst opnieuw mee naar de aarde om te voelen wat je daar hebt gevoelt). ik laat het gebeuren, ik huil en kokhals en voel mijn hele lichaam reageren. Jouw stem houdt mij in verbinding.

Ik zat klem in het geboortekanaal en er wordt aan me getrokken. De navelstreng zit om mijn nek en ik voel angst, verdriet en onmacht (hier wordt je naast de ervaring neergezet als het erg heftig is, je hoeft het dus niet opnieuw te beleven).

Eenmaal geboren is het kil, geen liefdevolle verbinding veel stress en ik verkramp (dit gebeurt vaak bij stress tijdens de zwangerschap en getraumatiseerde moeders). Ik lig alleen in een kil bed en raakte mijn zuivere verbinding kwijt. jij praat me er door heen. ik voel het verdriet en laat het stromen. Ik gaap en schreeuw en wieg op en neer ik voel mijn spieren trillen en aanspannen, ik laat het gebeuren op alle lagen (in dit deel van de meditatie mag je op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau blokkades loslaten).

Weer terug naar de Bron. Daar voel ik de zachtheid, zuiverheid en rust. Ik weet wie ik ben en mag zijn. Mijn weg naar de aarde toe gaat nu soepel (na heling van de blokkades om vervolgens een nieuwe werkelijkheid te creëren waardoor alles anders kan worden voor je). Het licht is in en om mij heen, de baarmoeder is aangenaam en verrassend zacht. Ik voel ontspanning en zelfs na de geboorte voel ik nu mijn zuivere verbinding. Ik huil nu en voel wat er in mijn brein en op celniveau verandert. ik laat het gebeuren.

Ook mijn eerste levensjaar wordt aangeraakt. langzaam open ik mijn ogen. Ik omarm mezelf en ben ontroerd. Moe en voldaan. Dezelfde avond merk ik al dat ik zachter ben naar mijn gezin. ik ga vroeg naar bed en heb diep geslapen. Vanmorgen voelde ik een diepe opluchting, de nieuwe energie stroomt door mijn lichaam heen, Ik ben weer echt bij mezelf.