Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Gratis stuitchakraheling kind

In deze heling ga je eerst jouw eigen basischakra in balans brengen, om van daaruit voor de balans in de stuitchakra van je kind zorg te dragen ( of je kind uit te nodigen hetzelfde te doen ).

Waar staat de stuitchakra voor

De stuitchakra is de eerste chakra van jouw 7 hoofdchakra’s en staat vooral voor (basis)veiligheid, (zelf)vertrouwen en bestaansrecht. Dit chakra staat in verbinding met je reukzintuig, de bijnieren en alle vaste delen zoals nagels, tanden, gewrichten, skelet en bekken.

Emotionele klachten uiten zich onder andere in angst, overlevingsangst, onzekerheid en een gebrek aan doorzettingsvermogen, concentratieproblemen en moeheid. Maar ook woede, verslavingen, geweld en agressie horen hierbij.

Fysieke problemen  in het stuitchakra uiten zich vooral in blaasklachten, problemen bij je onderrug, bekkenproblemen en aandoeningen van botten en gewrichten zoals artrose en artritis. Ook een gebrek aan levensenergie en levenskracht en depressie horen bij het eerste chakra.

Bij een gebrekkige werking ben je vooral niet goed geaard en niet stabiel waardoor je levensenergie niet meer goed kan doorstromen. Als dit chakra te ver geopend is, ontstaat er vooral een sterke overlevingsdrang.

Wat laten kinderen zien bij een blokkade?

Als kinderen blokkeren in hun stuitchakra, raken zij ongeaard en voelen zij zich niet veilig. Of zij hebben het gevoel dat ze er niet toe doen, niet welkom zijn. Zij raken ongeaard.

Zij gaan dan in de aanval en treden naar buiten of trekken zich juist terug en gedragen zich teruggetrokken. Ze gaan ‘raar’ doen, veel praten of worden dromerig. Soms zijn ze zelfs helemaal niet meer in staat om tegen je te praten en is de verbinding zoek.

Het ene kind treedt vooral naar buiten en valt op door zijn aanwezigheid (vechten). Het andere kind valt stil en trekt zich terug (vluchten).

In beide gevallen weet je dat er wat aan de hand is en kun je er vaak moeilijk grip op krijgen. En in beide gevallen is er een overleving ontstaan, die angstgebaseerd is en die alles met onveiligheid te maken heeft.

Wat hebben kinderen nodig om veiligheid te ervaren?

Kinderen hebben een vertrouwde veilige omgeving nodig, waarin zij verzorgd worden, eten krijgen en rust. Zij hebben het nodig om zich geliefd te voelen willen en bestaansrecht. Dat geeft hen een basisveiligheid.

Ook aanraking zorgt voor veiligheid, verbinding en geborgenheid waardoor een kind zich geliefd zal voelen. Het leert daarmee ook de grenzen van zijn lichaam kennen.

Verzorging, aanraking en verbinding maken de wereld veilig. Dan voelt een kind zich gezien en gehoord. Dan voelt het zich welkom. Het geeft vertrouwen en bestaansrecht waardoor het vol vertrouwen het leven tegemoet kan treden.

Waar kan het mis gaan?

Al vanaf het moment van conceptie en ook tijdens de zwangerschap wordt een kind al aan allerlei soorten prikkels blootgesteld. Dat kunnen (onverwerkte) emoties zijn van de vader en / of moeder, maar ook lichaamsvreemde stoffen zoals medicijnen bijvoorbeeld. Dat zijn externe prikkels die het lichaam niet kent en worden als niet veilig beschouwd.

Eerst voelt een kind zich veilig en puur, maar dan wordt steeds meer aan vreemde prikkels blootgesteld. Het kan zich daardoor steeds onveiliger gaan voelen.

Er zijn veel gevoelige kinderen die zich niet veilig voelen, dat zie je vaak al snel. Ze komen pas tot rust als ze ingebakend worden of gedragen in draagzakken. Vaak huilen ze veel omdat ze door de vele prikkels geen grenzen meer waarnemen en dat is onveilig.

En ook als kinderen wat ouder worden en bepaald ‘probleem’ gedrag laten zien, is het vaak het thema veiligheid wat boven komt drijven. Dan hebben we het nog niet eens gehad over feitelijk trauma.

Onveiligheid is vaak de basis van veel problemen

Een kind dat zich veilig voelt, is in balans. Het hoeft niet te gaan schreeuwen of zich af te schermen. Het hoeft zich ook niet terug te trekken. Het hoeft niet te pesten. Het kan gewoon zichzelf zijn.

Met probleemgedrag laten kinderen zijn dat zij zich niet veilig voelen. En dat zij niet worden voorzien in behoeften die zorgen voor die veiligheid.

Veel kinderen voelen zich al onveilig bij de geboorte. Vaak zijn zij nog verbonden met de Grote Bron van Liefde, waar zij vandaan komen. In de baarmoeder is het dan (meestal) nog aardig warm en veilig, maar de aarde zelf niet. Deze kinderen worden boos en opstandig, gefrustreerd en verdrietig. Kunnen agressief en opstandig worden. Of trekken zich terug.

Ze voelen de pijn van afgescheidenheid, waardoor zij zich onveilig voelen en in de steek gelaten. Zij voelen geen vrede en harmonie en kunnen zich daardoor intens eenzaam voelen. Dat bevestigt het gevoel van onveiligheid.

Tijd voor heling

Mocht je dit (h)erkennen, dan is het tijd om te helen. In deze stuitchakraheling mag jij eerst helen, daarna heel je je kind en leer je hoe je hoe je een aanvullende heling voor je kind kunt klaarzetten, die je gedurende de nacht kunt activeren, wanneer je kind in rust is. Dan kan je kind zich gedurende de nacht verder lafen aan de helende trillingen voor een optimaal resultaat.

Ik wil je vragen om echt de tijd te nemen voor de heling zodat je deze tot diep in jouw systeem kunt laten doorwerken en voor een optimaal resultaat. Bij voorkeur zeker nog een half uur nadat de heling ‘afgelopen’ is, omdat deze juist dan nog op een diep niveau doorloopt. En alles wat je waarneemt en alles wat gevoeld wordt, wordt losgelaten. Bij voorkeur doe je de heling vlak voordat je gaat slapen. Dan heel je gedurende de nacht !! En je kind dus ook.

Laat alles wat zich aandient aanwezig zijn

Laat alles wat zich aandient tijdens de heling rustig aanwezig zijn en maak gedurende de heling vooral veel contact met je lichaam en ademhaling. Ontspan je zelf en volg de woorden, laat ze tot je systeem doordringen terwijl je ook je lichaam waarneemt. Daarmee laat je de heling goed op je in- en doorwerken. Neem rustig waar en blijf dat doen en haal rustig adem.

De heling start met het loslaten van blokkades op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Vaak kun je dat goed voelen. Je kunt je daarbij van alles gewaarworden. Het gaat er om dat je alles aanwezig kunt laten zijn. Wat je ook voelt. En alles is goed. Ook als je het niet voelt, gebeurt het toch wel. Daarna mogen er steeds meer lagen ballast worden losgelaten. Om tot slot trillingen van de hoogst mogelijke orde tot je te nemen, evenals de eigenschappen die je nodig hebt en goed kunt gebruiken voor een totaal balans in jouw stuitchakra. Daarna volgt eenzelfde proces voor je kind.

Ik nodig je uit om vandaag alles los te laten wat jou niet meer dient om vervolgens de juiste frequenties voor de heling van jouw stuitchakra naar je toe te laten komen die nodig zijn. En ik nodig jouw kind uit hezelfde te doen. Drink naderhand voldoende water om alles wat je niet meer dient, nog meer af te laten voeren.

Je voelt zelf aan wanneer het klaar is. Neem dan even rustig de tijd om tot jezelf te komen. Beweeg je handen en voeten een beetje, rek je uit en doe je ogen rustig open. En geniet nog even na voordat je je dag weer voortzet. Of draai je om en ga lekker slapen met een grote glimlach op je gezicht.

De meditatie

Ik hoop dat je er van geniet! Door er wat vaker naar te luisteren zul je op een steeds dieper niveau kunnen helen en wordt er op een steeds diepere laag losgelaten. Doordat je eerst je eigen blokkades loslaat, maak je de weg voor je kind ook vrij en kan je kind leren om de wereld ook weer vol vertrouwen tegemoet treden waarin het kan zijn wie het is.

Je kunt de heling gerust dagelijks herhalen als deze een rustige uitwerking op je heeft. Als het wat heftiger is, wacht dan eerst een paar dagen of een week totdat het weer rustig is. Hetzelfde geldt voor je kind .

Mantra voor je zelf en je kind

Zeg nu elke dag een week lang tegen je kind (hardop of in jezelf):  Jij mag er zijn. Ik geef je vertrouwen. Je bent veilig. De wereld is veilig.

En kijk ook in de ochtend jezelf aan en zeg tegen je spiegelbeeld: Jij mag er zijn. Ik mag er zijn. Ik ben veilig. 

Ik wens je een hele fijne heling toe!!   Hartegroet, Simone

PS  Deze heling is onderdeel van het online traject Heel Jezelf – Heel Je kind. 

Ervaringen met de heling en met Heel Jezelf – Heel je Kind

‘Ik voel me steeds weer zoveel beter, ik voel de jarenlange pijn uit m’n rug en nek steeds meer wegtrekken. Door de meditaties heb ik het gevoel dat ik zelf veel beter in staat ben om te helen en dat is heel prettig.’

Het voelt nu dat er langzaamaan eindelijk iets begint te schuiven in die onderste regionen ! ; ). Ik merk dat ik door herhaling van de helingen, steeds wat stukjes voel afbrokkelen, gisteravond werden mijn benen zo zwaar als lood. Heerlijk. Ik sliep pas om 4 uur!! maar toch ben ik fit, na 6,5 uur slaap. Dat heb ik normaal nooit’. 

‘Dank je wel voor je basischakrameditatie. Ik heb deze nu al 2 keer beluisterd en voel me voelbaar lichter nu. Een hele verademing!’

‘Dat had ik nou echt nodig. Heel toevallig ben ik juist heel erg bezig met overleven. Het tintelt nu over mijn hele lichaam.’

‘Ik heb de meditatie ontvangen en meteen beluisterd. Prachtig! Ik ben weer zeer onder de indruk van de woorden en je mooie stem, waar ik me ondertussen heel vertrouwd mee voel’.

Klik hier om nog meer te lezen over ervaringen met specifieke chakra helingen.