Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Spiegelconsult

Kinderen van NU dagen ons uit om te gaan leven vanuit ons hart. En dat kan best wel eens behoorlijk heftig zijn. Ze dagen ons uit om ons eigen verleden en oude pijn los te laten, al denken we vaak dat we daar ondertussen wel mee hebben afgerekend.

Ze dagen ons uit met gedrag en zelfs ziekte en dat kan best wel eens behoorlijk heftig zijn. Maar als jij verandert, verandert jouw kind met je mee. Als jij ervoor zorgt dat jij lekker in je vel zit, dan geef jij jouw kind het allergrootste cadeau dat je kunt geven!

Als je goed leert kijken naar je kind, dan opent dat vele deuren en kun je ontzettend veel leren over jezelf. Het is een deur naar genezing, waarbij jouw kind jouw leermeester is. Dat doet het liefdevol en nauwkeurig. Daar mag je gerust op vertrouwen.

Kinderen spiegelen

Kinderen van Nu lijken wel steeds gevoeliger te worden. Er lijken er ook steeds meer van te komen. Er zijn verschillen en overeenkomsten en ze hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen, maar één ding is overduidelijk: ze dagen ons allemaal uit om terug te keren naar onszelf. En dat doen zij met gedrag en zelfs ook ziekte. Als je op deze manier leert kijken naar (het gedrag van) jouw kind, dan kun je veel over jezelf leren. En als jij dan zelf de juiste stappen zet en verandert, dan verandert jouw kind met je mee.

Elke keer als ik zelf een stuk uit mijn verleden – bewust of onbewust – een plek heb kunnen geven, zie ik het direct terug in het gedrag en welzijn van mijn kinderen. Zo veranderde mijn dochter van een wat teruggetrokken meisje dat op het kinderdagverblijf vooral haar eigen gang ging, naar een meisje dat opeens van de één op de andere dag tussen de andere kinderen stond en haar mond open deed. Sterker nog, nadat ik een ziekenhuistrauma had overwonnen, klom zij bij het consultatiebureau opeens zelf op de behandeltafel, terwijl daarvoor niemand haar nog mocht aanraken. En mijn zoontje leerde mij vooral dat ik mijn eigen emoties na het plotselinge overlijden van mijn ouders er gewoon moest laten zijn, dan kon hij gewoon weer naar school. Ik hielp hem vooral met het loslaten van mijn eigen pijn, en door te vertrouwen op zijn eigen kunnen. Dat bracht hem meer zelfvertrouwen en lef, minder competitie en durf om zelf op te staan.

Kinderen spiegelen ons. In dagelijkse dingen zoals een vol hoofd, een drukke agenda, te veel drukte en stress, wat je ook maar bedenken kunt waar je tegen aan kunt lopen. Kinderen voelen ons haarfijn aan en reageren daarop. Je kind vertelt jou dan wel wat jij nodig hebt. Kinderen voelen ook mee als er diepgaandere kwesties aan de orde zijn, zoals familiepatronen die je met de paplepel zijn ingegoten en blinde vlekken die jouw leven regeren zonder dat je er weet van hebt. Ook dan doorgrondt je kind jou tot in de kern en geeft het uitdrukking aan dat wat voor jouw ogen verborgen is. Een veel voorkomend thema is bijvoorbeeld boosheid en autoriteit.

Liefdevolle lessen

Als we ons kunnen realiseren dat kinderen uitdrukken wie wij (mogen) zijn, dan gaat er een poort open en is het probleem van een kind een geschenk. Dan krijg je een grotere werkelijkheid over jezelf aangereikt, waardoor je nooit meer op de oude manier naar problemen kijkt. Dan is je kind jouw leermeester. En dat verandert jouw leven. Je kind zet zich in voor jouw levensgeluk, ook in het belang van zijn eigen toekomst. Het zorgt ervoor dat we beter op onze kinderen gaan letten en de inzet van ons kind met gelijke munt gaan terug betalen, als een innerlijke motivator om hun eigen leven te veranderen.

Intens verbonden

Kinderen zijn zo intens verbonden met hun ouders, dat zij zelfs klachten ontwikkelen als gevolg van een niet herkend (generatie)patroon. Met enige regelmaat verdwijnen klachten van kinderen – met of zonder behandeling – nadat de klacht naar het leven van de ouder werd vertaald.

Zo spiegelde een 9 – jarig meisje de angst van haar ouders toen de vader in het gezin getroffen werd door een hartinfarct en bleek dat ballast van haar obstipatie klachten mede bij haar vader lagen. Nadat zowel de vader als het meisje behandeld werden met Touch of Matrix verdwenen haar klachten en leerde zij mede met behulp van een juf op school opener te worden en zichzelf te uiten. Daardoor bleef haar buikpijn weg. Het was tevens een les voor haar vader, die de verzorging van de kinderen in dat gezin op zich had genomen, dat in feite hij diegene is die zich mocht gaan openen …

En elke keer als mijn eigen dochter veel moet hoesten ‘s nachts, weet ik dat het haar te veel is geworden. Maar als ik dan oprecht naar mezelf durf te kijken, ben ik meestal over mijn eigen grenzen heengegaan en is het tijd om rust te nemen. En dan blijkt al snel dat het hoesten ook weer snel verdwijnt, zonder enige medicatie. Ondertussen weet ik dat zij ook hoest als er oude stukken bij mij naar boven komen.

Laten we naar onszelf kijken

Kinderen spiegelen ons, zij laten ons tot het besef komen dat we naar onszelf mogen kijken als we geconfronteerd worden met problemen van kinderen. Kinderen voelen deze ommekeer en zullen dat aan je laten zien. Het leven wordt er een stuk mooier van.

Een spiegelconsult is vaak een mooie start voor een blijvende oplossing voor ouder en kind. Het maakt mogelijk onderdeel uit van een persoonlijk traject of een begeleidingstraject. Soms is de bewustwording en de erkenning van je eigen pijn al voldoende om te helen en soms is het nodig om op een dieper niveau te helen. Dat doen we dus met een spiegelconsult.

De methode

Tijdens een sessie stappen we samen in de energie van je kind, om je kind te helpen ontladen zijn eigen blokkades los te laten en om te voelen wat je kind voelt. Vanuit de situatie van jouw kind stap jij in je eigen stuk. Waar voel jij in het Nu eenzelfde emotie, waar loop jij vast, waar zitten jouw blinde vlekken en wat mag jij hier helen? Vervolgens reizen we samen terug in de tijd, naar die momenten waarop jij je ook zo hebt gevoeld en aangekomen bij de (eerste) oorzaak mag jij helen. Tot slot wordt jullie energie gescheiden en kunnen jullie beiden weer autonoom verder.

Elke sessie is weer anders, omdat ik me volledig afstem op je kind en jou én omdat ik ervan uit ga dat jullie alle informatie reeds bij je dragen en omdat ik precies opvolg wat er nodig is om te helen. Ik nodig deze informatie uit om naar boven te komen via het gesprek of de sessie, zodat dit aanvaard kan worden en losgelaten.

Ik maak tijdens een sessie gebruik van een krachtige combinatie van touch of matrix en soul body fusion, met onderdelen uit de helende reis van Brandon Bays in combinatie met systeem- en lichaamswerk waarbij ik vanuit het Nu en vanuit mijn kern jou in contact breng met jouw kern en je onbewuste. Daardoor word jij in staat gesteld jouw pijn of gemis te ervaren en te accepteren en mag jouw oude pijn en andere ervaringen en oorzaken los. Dan ontstaat er ruimte en rust. En dat zie je direct terug zowel bij je kind als in je omgeving. Je kind laat je namelijk ook zien wanneer het goed gaat met jou en omdat je van binnenuit verandert, verandert ook de wereld om je heen.

Een afspraak kan plaatsvinden in mijn praktijk maar ook via een afstandsbehandeling of Skype.

Wil je er meer over lezen, lees dan eens mijn artikelen ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’ en ‘De Wonderbaarlijke Spiegel van het Hoogsensitieve Kind’  over spiegelgedrag of  ‘De Pure Verbinding tussen Moeder en Kind’ om een beeld van een mogelijke sessie te krijgen.

Ervaringen

Hoe meer jij zelf loslaat, hoe anders het wordt voor jouw kind

Carina: ‘Ze is heel blij, lacht heel veel (voorheen deed ze dit niet!)

‘Bedankt voor het fijne consult gisteren. Dan denk je dat je al veel hebt opgeruimd, maar toch worden er steeds nog weer subtielere laagjes afgepeld… Wonderbaarlijk mooi ook hoe mijn dochter zichzelf op haar eigen manier liet gaan, hierdoor werd de ervaring voor mij des te intenser en zo voelbaar in mijn hart energie. Ik ben vanochtend opgestaan zonder vermoeidheid en zonder pijn in mijn lijf, met open vizier. Heerlijk! Nogmaals heel erg bedankt, en wie weet tot ziens!’ (Jorien, 2 jaar, heftige driftbuien, valt regelmatig uit het niets broer en zus aan)

Dezelfde moeder schreef mij een paar dagen later het volgende:

‘Er is duidelijk een ontwikkeling te merken. Het is alsof de ruimte tussen mijn dochter en mij ruimer is geworden. Ze is heel blij, lacht heel veel (voorheen deed ze dit niet!) en erg aanstekelijk. Ze heeft deze week meer (nieuwe) woordjes gezegd dat alle tijd daarvoor! 

Het lijkt ook of ze meer prikkels kan handelen. Dit weekend zomerfeesten gehad met kermis erbij. Normaal zou ze helemaal vd wijs zijn, maar ’s avonds lekker gedoucht en ze sliep als marmot! Ook heerlijk ontspannen. Armpjes naast haar hoofd, en zelfs een glimlach op haar snoet (nog nooit eerder gezien).

Bijzonder ook is dat ze geen vinger meer heeft uitgestoken naar haar broer en zus… Ze hebben dit weekend prachtig met elkaar gespeeld, zo intens van kunnen genieten!!!  

Voor mijzelf gevoel meer daadkracht te hebben. Alsof er een waasje uit mijn hoofd is. Ik voel me krachtig, en zie dingen helder. Dus al met al best heel veel gebeurd.

Hartelijke groeten en nogmaals dank! ‘

Sharon: ‘Ik heb de leukste middag met Cas in tijden beleefd’

‘Allereerst wil ik je bedanken voor vanochtend. Ik vond het een hele mooie ervaring. En het resultaat mocht er ook gelijk zijn. Ik heb de leukste middag met Cas in tijden beleefd en met mijn man een dag zonder strubbelingen, zelfs mijn hondje is meer in balans! En … het gevoel van boos zijn / frustratie en ongeduld is zo goed als weg en dat voelt heerlijk!’

Ingrid: ‘Ons hele gezin is opgeknapt sinds onze sessies’

‘Met onze zoon gaat t uitstekend. Hij blijft zoveel vrolijker dan voorheen. Toen hij 2 jaar was, was hij ook zo vrolijk, dus t is zijn ware natuur. Ben er enorm dankbaar voor en blij mee, het hele gezin is sinds onze sessies, opgeknapt. en ik voel me zelf zo veel meer op mijn gemak. Een doorbraak voor ons gezin!’

Lauren: ‘Hij is veel vrolijker dan anders’

‘ik zou nog even laten weten hoe het gaat. Donderdag was echt wel bijzonder. mijn dochter was meteen al sterker toen ik haar van school ophaalde, ze stond echt sterker op haar benen. Ik voelde mij zelf ook heel relaxed (kreeg er maandag ook een opmerking over). Maar eigenlijk nog meer valt de verandering van Tim (de middelste) op; hij is veel vrolijker dan anders’.

Loretta over haar spiegelsessie: ‘Sam kwam voor het eerst echt rustig van zijn vader vandaan’

‘Het gaat erg goed, zowel met mij als met mijn zoon! Ik sta er een stuk relaxter in wat betreft mijn ex, ik voel niet meer die sterke boosheid naar hem toe. Ben ook veel rustiger voor straks in de Rechtbank. Ik visualiseer nu elke dag even dat ik mijn kleine ik een knuffel geef en zeg dat ik van haar hou en voeg haar dan weer bij mij. Heerlijk zo dit gevoel!

Sam kwam nu ook voor het eerst echt rustig van zijn vader vandaan, dat had ik van te voren nooit kunnen bedenken! Heeft lekker gekletst en vertelt over sinterklaas die hij heeft gezien haha en andere dingen wat hij heeft meegemaakt. Ik merkte trouwens aan mijzelf dat ik het hele weekend niet zoveel aan hem heb gedacht, is was er heel rustig in. Wat een verademing!’ (Loretta had veel boosheid richting haar ex – partner waardoor haar zoontje niet meer naar zijn vader toe wilde).

Contact

DSCN6155

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.