Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

De heilzame werking van meditatie en helende klanken

| Geen reacties

Als je in verbinding wil komen met je diepste zelf dan ontkom je niet aan mediatie. Het is een van de meest heilzame middelen om tot jezelf te komen. Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de positieve effecten van meditatie. En het is steeds meer alom bekend dat er vele voordelen zijn op vele vlakken.

Voeg je daar nog eens visualisatie, kleur, focus en helende klanken aan toe, dan versterkt dat het geheel en ontwikkel jij jezelf naar steeds meer vreugde, blijheid en heelheid toe. Wat is het grootste belang van meditatie en stilte en welke klanken kun je daarbij inzetten?

Het belang van meditatie en stilte

Meditatie en stilte hebben zoals hierboven reeds aangegeven een groots positief effect op jouw welzijn. Wellicht nog groter dan je voor mogelijk houdt. Het belangrijkste is in eerste instantie dat het je hoofd leeg maakt. En door je daarnaast ook nog eens  bewust te richten op dat wat je voelt in je lichaam kun je ontladen en loslaten van prikkels die je niet eerder hebt kunnen verwerken. Niet door het weg te willen hebben van dat wat je waarneemt, maar juist door het aanwezig te laten zijn en het te omarmen laat je los. Je zult ook steeds meer rust in stilte in jezelf gaan ervaren.

Meditatie maakt je ook minder ontvankelijk voor wat anderen doen en zeggen en wat ze juist niet doen en niet zeggen. En het zorgt ervoor dat je minder oordeelt en dat je meer in het Nu terecht komt. Bovenal zorgt het voor een diepe verbinding met de diepste lagen in jezelf (je voorhoofdchakra). En daarna kun je je verder openen voor antwoorden en informatie vanuit het Universum via je kruin.

Je kunt in de stilte dus heel duidelijk contact maken met de Bron in jou en met de Grote Bron van stilte, waar alle antwoorden liggen. De antwoorden in jou en de Universele Antwoorden. Vanuit rust en stilte toegang tot kosmische wijsheden. Je raakt echter  geblokkeerd als je constant aan het jakkeren bent. Probeer daarom regelmatig rustmomenten in je dag te integreren. Door een paar keer bewust adem te halen tussen taken door en door 10 tot 15 minuten per dag te mediteren. Dat kun je dan het beste doen op een vast moment. Dat maakt de kans groter dat je jezelf er ook daadwerkelijk aan houdt. In het begin kan het best lastig zijn om de rust te vinden. Zet dan vooral door, juist dan heb je het hard nodig. Binnen 30 dagen zul je al een shift kunnen maken en zelf heb ik ervaren dat je binnen 5 a 6 dagen ook al direct verschil in je zijn voelt.

Uiteindelijk kun je jezelf zo steeds verder door ontwikkelen en je (intuïtieve) vaardigheden uitbreiden om dat je meer en meer tot jezelf en in verbinding met jezelf zult komen. Je zult je fijner gaan voelen, meer ontspannen en meer in het nu. Met meer energie, meer innerlijke kracht en meer zelfvertrouwen en je zult minder ontvankelijk voelen voor alles om je heen. Je ontwikkelt zelf zo verder door naar een volledig contact met jezelf en met de Grote Bron. Als je wilt. En durft. Pas wel op, je kunt daarbij flink uitgedaagd worden!

Ook je chakra’s reageren sterk op geluiden en klanken

Het is niet alleen de rust en de stilte die je voordeel oplevert en het contact met je innerlijke wijsheid en de Universele wijsheid. Ook je chakra’s reageren zeer sterk op bepaalde geluiden en klanken. En elk chakra heeft daarbij een eigen geluid. Daarmee kun je blokkades oplossen en jezelf verder door ontwikkelen.

Bij elk chakra horen bepaalde geluiden en tonen, die aanzetten tot heling en balans. Elk chakra heeft zo zijn eigen helende klank, waarmee je je chakra’s kunt stimuleren. Bij je stuitchakra hoort bijvoorbeeld de klank LAM. De geluiden die bij de chakra’s horen, zijn van letters uit het Sanskriet. Wanneer deze gechant worden, veroorzaken ze een resonantie in je lichaam die je kunt voelen op de plaats van het chakra waar deze voor bedoeld zijn.

Voeg je daar ook nog eens een mudra aan toe – een helende handpositie –  dan versterk je de energiestroom naar je chakra’s toe.

Neem voor elk chakra zo’n 7 tot 10 ademhalingen en zorg er voor dat je vooraf al ontspannen bent. Het beste kun je de klanken tot je nemen wanneer je in een meditatieve staat van zijn bent.

Onthoud dat de A wordt uitgesproken als MAN en de M als MNG.

Overzicht van klanken voor je 7 hoofdchakra’s:

  • Stuit: LAM
  • Heiligbeen: VAM
  • Zonnevlecht: RAM
  • Hart: YAM
  • Keel: HAM
  • Voorhoofd: OM of AUM
  • Kruin: NG

In dit artikel tref je de bijbehorende mudra’s aan, waardoor er nog meer energie naar je chakra’s toegaat:

Gebruik de klanken van het alfabet

Een andere manier om klanken te gebruiken en te helen, zijn de letters van het alfabet. Dan begin je met de aaaaaa, je vervolgt met de eeeee, de iiiiiiiiiii, de oooooo, de uuuuu en de ijijijij.

De ademt diep in en op de uitademing roep / zeg je AAAAAAAAA. Dat doe je een aantal keer en daarna neem je je lichaam waar en voel waar je de trilling waarneemt in je lichaam, met name in welk chakra. Daar vindt dan heling plaats.

Als je dit doet met alle medeklinkers van het alfabet zul je het heilzame effect ervan overduidelijk waarnemen. Herhaal elke letter een paar keer, aan aantal ademhalingen lang, en voel dan waar je lichaam dit tot zich neemt en dus nodig heeft. En voel ook even na, dat je na een aantal keer ademhalen met geluid het effect ervan in je lichaam nog even waarneemt. Dan kan het helemaal tot je komen.

Muziek en klankschalen

Er zijn ook bepaalde muzieksoorten die positief bijdragen aan balans en het loslaten van blokkades. Zo hoort klankschaalmuziek vooral bij het openen kruinchakra. Weet wel dat je kruinchakra pas kan openen als je onderliggende 6 chakra’s reeds ontwikkeld zijn. Toch kan het geen kwaad je kruinchakra te stimuleren en in balans te brengen.

Deze klankschaalmeditatie is bijvoorbeeld speciaal bedoeld om je kruinchakra te openen: klik hier

En met de prachtige tonen van deze opname verhoog je je vibratie en zul je je (hopelijk) net zo geraakt voelen in je hart als ik. Klik hier.

Heb je liever een heerlijke opname van positieve energie en zelfliefde: probeer dan eens deze link.  

Tot slot

Ik hoop je in ieder geval hiermee een aanzet te hebben gegeven zodat je meditatie in het nieuwe jaar ook consequent gaat toepassen in het nieuwe jaar, eventueel aangevuld met helende klanken die sterk positief aan jouw welzijn bijdragen. Of je  begint meteen.

December is daar het perfecte moment voor! Het zal je veel gaan brengen. Nog meer dan jij nu voor mogelijk kunt houden! Dat ben je waard. Het is de tijd.

Nb – Deze tips zijn onderdeel van de aanvullende oefeningen en tips die je in mijn Online programma voor Chakra Heling  krijgt aangereikt naast diepe helingen voor elk chakra en het geheel. En nog veel meer. Je leest er hier meer over.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.