Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Wil jij een shift maken in jouw hartgecentreerd bewustzijn?

| Geen reacties

Leven vanuit je hart, vanuit een hartgecentreerd bewustzijn. Is dat niet wat we allemaal bewust of onbewust ambiëren? Dat we onszelf en de ander aanvaarden en dat er (meer) harmonie en vrede is? Als we elkaar nu eens allemaal met rust zouden laten en zouden stoppen met oordelen en kritiek, dan zou het leven daar een heel stuk fijner van worden.

Wat maakt nu dat we nog niet massaal zijn overgestapt naar 4D van Liefde, van ons hartgecentreerd bewustzijn? Hoe komt het dat we ons leven nog steeds grotendeels leven vanuit de lagere bewustzijnslagen van angst, afhankelijkheid, controle en onmacht? Wat hebben onze chakra’s daar mee te maken? En wat kun je doen om een grote shift te maken in jouw hart zodat je zowel voor jezelf als voor de ander wat liefdevoller zou kunnen zijn?

De pijn van je hart

In je hart(chakra) ligt vooral veel pijn opgeslagen van onverwerkte ervaringen van kwetsingen, teleurstellingen en afwijzing, waardoor je geblokkeerd raakt in je hartchakra. In je hart komt pijn naar boven van verhalen, die je jezelf blijft vertellen, die gebaseerd zijn op (trauma)ervaringen die zijn ontstaan in je eerste 3 chakra’s, waardoor deze chakra’s ook geblokkeerd zijn geraakt. Het is deze Oude Pijn die hier om de hoek komt kijken, waardoor je niet in je hart terecht kunt komen.

Uiteindelijk zijn het vooral de verhalen van je negatieve en beperkende geloofsovertuigingen als het ware waarin je bent gaan geloven en die je jezelf blijft vertellen.  Waarmee je echter ook steeds opnieuw soortgelijke ervaringen naar je toe haalt, die eenzelfde pijn veroorzaken Waardoor je nog steeds vanuit die onderste bewustzijnslagen van je onderste 3 chakra’s blijft leven.

Je kunt echter niet in je hart (chakra) komen en je kunt niet groeien in jouw hartsbewustzijn, als je jezelf hetzelfde verhaal blijft vertellen. Dat vraagt om transformatie. Dat vraagt om het aankijken van de pijn van jouw verhalen, zodat je tot aanvaarding kunt komen en werkelijk kunt starten met een nieuw verhaal. Namelijk het verhaal van liefde voor jezelf en voor anderen. Het verhaal van aanvaarding, liefde en dankbaarheid. Het verhaal van een geopend hartchakra en een steeds meer hart-gecentreerd bewustzijn zodat je oprecht steeds meer kunt gaan leven vanuit je hart.

Als je meer in je hart wil zitten en een meer hart-gecentreerd bewustzijn wilt ontwikkelen, is het echt noodzakelijk dat je de pijn van je eerste 3 chakra’s transformeert.

Elk chakra heeft daarbij zijn eigen thema’s en emoties waar verhalen bij horen.  

Waar komt de pijn vandaan

In je hart komt de pijn naar boven die vooral te maken heeft met veiligheid en overleven vanuit je stuitchakra, je eigenwaarde vanuit het heiligbeen en je ik – kracht van je zonnevlechtchakra, die uiteindelijk tot uiting komt in je hart (chakra) wanneer je je gekwetst, teleurgesteld of afgewezen voelt en je hartchakra geblokkeerd raakt. Dan raakt je hart gesloten of staat het juist te ver open. Vaak is de pijn ook fysiek waarneembaar in het gebied rondom je hartchakra.

Als je hartchakra gesloten is, voel je je veelal eenzaam en depressief. Je hebt een kille houding en toont vaak weinig gevoel. Je hebt moeite met liefhebben, weinig medegevoel naar anderen toe en je contacten verlopen stroef. Vaak is er ook sprake van een minderwaardigheidsgevoel. Je bent bang voor afwijzing en voor liefde.

Als je hartchakra te ver open staat, uit dat zich vaak vooral in jaloezie, claimgedrag, bezitterigheid en afhankelijkheid. Vaak heb je dan ook last van het  hulpverlenerssyndroom omdat je aanvoelt en weet hoe het is als het niet zo goed gaat met je. En je jezelf daarin alleen voelde staan.

De pijn van je onderste 3 chakra’s

De meeste mensen leven nog steeds vanuit hun onderste 3 chakra’s, die elk hun eigen emoties hebben. Het zijn vooral emoties van schaamte, angst en schuld die door alle 3 de onderste chakra lagen heen gaan. Daar horen dus ook verhalen bij, waarmee je steeds dezelfde ervaringen naar je toehaalt.

In je onderste 3 chakra’s gaat het nog steeds over 3D van controle, angst, bestaansrecht (er mogen zijn), er toe doen, (zelf)vertrouwen en dualiteit.  En zo lang we nog in onze eigen verhalen blijven geloven, blijven we ook in die dualiteit hangen, terwijl we eigenlijk allemaal op weg zijn naar 4D van Liefde en 5D van Eenheid.

Als je de verhalen van je onderste 3 chakra’s gaat helen, groei je door naar 4D en raak je meer en meer gecentreerd in je hart. Daar wordt het leven een stuk flexibeler, plezieriger en leuker van. Dan ga je je passie leven en stroomt het leven. Dan gaat het om wat je voelt en wat je wilt voelen, waardoor je meer en meer je eigen droomleven kunt creëren. En dat doe je dus vanuit je hart.

Hoe meer je 3D loslaat, hoe leuker het leven zal gaan worden.

Welk verhaal vertel jij jezelf?

Om die shift te kunnen maken is het nodig om je onderste 3 chakra’s te clearen omdat daar nog steeds verhalen vastzitten, over wie we (denken te) zijn waardoor we de energie open houden of juist gesloten en geblokkeerd.

Zo denk je dan bijvoorbeeld dat mannen (of vrouwen) je zo behandelen na een mislukte relatie. Of je denkt: ‘Zo gaat dat in de wereld’.

Het is echter maar een verhaal dat je jezelf vertelt. Misschien werd je door een eerste partner op een bepaalde wijze behandeld en denk je dat dit is wat je verdient. Vervolgens blijf je dezelfde soort ervaringen krijgen. Dan bepaal je hoe je naar jezelf kijkt en naar anderen (zo gaat dat in de wereld). Daarmee houd je jouw verhaal levend en blijf je blokkades oplopen.

In je stuitchakra – je eerste chakra – gaat het vooral over angst, bestaansrecht en overleven, in de zin van eten, slapen, je veilig voelen, zorgen. In het heiligbeenchakra – je heiligbeenchakra – gaat het om de relatie die je hebt met jezelf, met je familie, je partner en je eigenwaarde en het zelfbeeld dat je hebt verkregen op basis van je ervaringen.  En je zonnevlechtcharka – het derde chakra – staat voor je Ik kracht, (zelf)vertrouwen en de relatie die je hebt met de maatschappij.

De relatie met je familie blokkeert dus vooral in je 2e chakra, maar misschien dient het verhaal dat je jezelf vertelt niet meer.

Misschien heb je het idee dat je nooit genoeg te eten hebt of dat je altijd moeite hebt met het betalen van de huur. Dan raak je geblokkeerd in de onveiligheid in je stuitchakra.

Misschien denk je dat je slachtoffer bent door wat anderen je aandoen en kom je daardoor altijd in de problemen. Dan heb je ook een dingetje met onveiligheid en vertel je een verhaal over onveiligheid en over wie je bent waarin je blokkeert. En vervolgens blijf je verzeilt raken in dergelijke situaties, waardoor je  steeds opnieuw in de problemen komt.

Misschien heb je het gevoel dat je alles moet controleren, voel je je altijd lui en doe je waar je passie ligt, maar heb je niet de wilskracht om het uit te voeren en het echt te gaan doen. Of je vertelt dat je je passie niet kunt leven: ‘Ik kan mijn passie niet leven en zal een 9 – 5 baan moeten hebben’. Dan blokkeer je in je zonnevlecht.

De sleutel

Elk verhaal wordt altijd gereflecteerd: je krijgt het altijd terug. En hier ligt dan ook tegelijkertijd de sleutel: het bewust worden van jouw verhalen, van het verhaal van wie je bent of denkt te zijn. Dat bewustzijn helpt jou om jezelf uit de automatische piloot te halen.

Doe je dat niet, dan blijf je in hetzelfde rondje rondlopen. Omdat je niet kunt veranderen wat je niet weet. Als je niet bewust bent.

Als je je verhaal gaat herzien in je bewustzijn – je verhaal over je relatie(s), over je passie leven, je verhaal over overleven, over geld – dan kun je iets anders kiezen.

Doe je dat niet, dan blijf je steeds in hetzelfde rondje rondlopen. Dan blijf je geblokkeerd in je onderste 3 chakra’s en kun je niet verder doorgroeien naar boven. Daarmee blijf je ook vastzitten in de 3e dimensie.

Nog een voorbeeld

Misschien trek je altijd een bepaald type partner aan. Dan kan het zijn dat iemand in het verleden je zo heeft behandeld en dat je dan denkt dat het zo werkt. Dan kom je in een nieuwe relatie hetzelfde tegen, omdat het verleden nog niet is geheeld. En je moet er volledig oke mee zijn als je het verhaal daadwerkelijk wilt loslaten. Soms zeggen mensen dat ze degene hebben vergeven, maar zit er toch nog bitterheid onder. Dan is het niet oprecht en veroorzaakt dat een onbewust patroon van weerstand. Ook dan zul je eerst je verleden moeten helen.

Hoe doe je dat dan?

Helen = je emoties voelen. Je stelt je voor dat je in een bepaalde situatie van vroeger zit en laat die emoties er zijn. Net zolang als nodig is. En dat doe je voor alle verhalen die je jezelf vertelt.

Wees je vervolgens bewust dat ze je gediend hebben. Dat je bijvoorbeeld leert wat je niet wilt of begrijpt waarom je iets hebt meegemaakt. Daarmee versterk je je transformatie.

We hebben allemaal verhalen in ons

We hebben allemaal nog diverse verhalen in ons systeem zitten over elk denkbaar onderwerp en we hebben allemaal dingen meegemaakt. Misschien hadden je ouders moeite met het betalen van de huur en was je bang dat je op straat moest leven. Misschien leefde je met veel mensen in één huis, waardoor er een verhaal van overleven ontstaat. Of misschien dacht je dat er niet genoeg was om je over te verwonderen of dat het leven niet comfortabel is maar vooral zwaar. En heb je nu een zwaar leven.

Als het over wilskracht aankomt en controle, dan kun je ook heel duidelijk de verhalen zien die bij je zonnevlecht horen. Dan gaat het over dingen die er vroeger zijn gebeurd waar je geen controle over had of juist de controle over moest houden. Als je dat stuk gaat helen en aanwezig durft laten te zijn, dan kan er echt wat voor je veranderen. Dan kun je dingen laten gebeuren. Dan weet je dat als je discipline wilt hebben, dat je dat ook daadwerkelijk hebt. Dat je daar gewoon voor kunt kiezen. Tenzij je liever blijft denken dat je lui bent. Dat kun je dan veranderen door te beseffen dat en wanneer je in het verleden lui was. Waar was je bang voor om moedig door te gaan met waar je mee bezig was en wat je wilde doen (bijvoorbeeld angst voor kritiek).

Door je aandacht naar het oorspronkelijke verhaal toe te brengen, krijg je je eigen kracht weer terug. Dan heel je jouw verhalen. Je laat ze aanwezig zijn en ziet hoe ze je hebben gediend.

Wat ik zelf mocht omzetten

Zo was ik zelf mijn hele leven lang boos op mijn moeder, omdat ze altijd kritiek had en dominant was. Niet zichzelf en altijd op afstand. Niets was goed, niets wat goed aan mij. Toen ik me bewust werd van mijn boosheid en besefte dat ze op dat moment helemaal niets meer deed (ze was toen zelfs al overleden), kon ik mijn boosheid loslaten. En ik moest overgaan tot vergeven. Dat kon ik vooral doen door haar eigen pijn te zien en te begrijpen dat zij nog leefde vanuit een veel lager bewustzijn. En ook dat ze niets kon doorgeven wat ze zelf niet had ontvangen of zichzelf waard vond. Ze kon geen liefde geven of ontvangen. Ze kon mij ook niet aanvaarden. Maar ook zichzelf niet.

De dominantie, de boosheid en de angst voor kritiek en het niet goed doen zijn zaken waar ik me af en toe nog steeds mee mag bezig houden als ik mij in het nu daardoor geraakt voel. Evenals afstand en iemand die totaal uit verbinding is of tekeer gaat. Dan doe ik dat door het beeld rustig aanwezig te laten zijn en te voelen wat ik daarbij voel. En door er ook hartsenergie aan toe te voegen.

Daarmee heb ik elke keer hele grote stappen kunnen zetten en een enorme shift kunnen maken naar steeds meer LIEFDE toe. Ik mag er nu af en toe nog wat meer laagjes van afpellen maar ben meer en meer in mijn hart gecentreerd geraakt en ik keer er ook heel snel weer naar terug. Ik kan er nu ook anderen mee helpen en weet dat het zowel mij als het AL heeft gediend.

Als we het verleden leren begrijpen, hoeven we ons verleden niet langer te herhalen. En dat is de werkelijke sleutel waarmee jij ook (meer) je hartchakra kunt binnengaan.

Opdracht

Maak een lijst van jouw verhalen, gedachten en overtuigingen en ga daar deze week (en bij voorkeur nog wat langer als dat nodig is) ook mee aan de slag! Dan kun je binnen korte tijd een enorme shift maken naar 4D toe. 

 1. Wees je bewust van jouw verhaal waarin je blokkeert of geraakt voelt, bijvoorbeeld:
 • Ik ben altijd alleen;
 • Er is geen aandacht voor mij;
 • Ik heb moeite met dominantie;
 • Er is geen geld voor mij;
 • Het geluk is niet voor mij weggelegd;
 • Ik ben altijd moe;
 • Niemand vindt mij leuk;
 • Iemand anders is altijd leuker;
 • Mijn partner geeft niet om mij / heeft geen aandacht voor mij / houdt niet van mij / verbindt zich niet met mij;
 • Niemand helpt mij, ik sta er alleen voor;
 • Enzovoorts.
 • Laat je emoties toe terwijl je het beeld van het verhaal dat er bij hoort voor je ziet en voelt, net zolang totdat je je weer rustig voelt terwijl je er nog steeds aan denkt;
 • Besef dat het je gediend heeft.
 • Maak nieuwe keuzes, een nieuw verhaal , bijvoorbeeld door te werken met affirmaties.

Helen met Liefde

Volgens Matt Kahn kun je dit helingsproces versnellen met de energie van LIEFDE in de volgende stappen (in een verkorte versie):

De korte versie

 1. Je erkent dat alles gevoeld wil worden, dat er dan diepe heling plaatsvindt;
 2. Je ontspant terwijl je aan jouw verhaal denkt of voelt terwijl je geraakt wordt
 3. Je lokaliseert het gevoel in je lichaam
 4. Je herinnert je dat alles omarmt wil worden en dat deze ervaring er is om te ontwaken (je te herinneren dat je een spiritueel wezen bent);
 5. En je geeft liefde aan wat is met de woorden: ‘ik hou van mij’.

En vervolgens blijf je met je aandacht bij je lichaam aanwezig.  En voel je wat je voelt zolang als nodig is en je je weer rustig voelt terwijl je aan de situatie denkt. Je heelt.

Tot slot

We leven nog steeds erg vaak vanuit een lager bewustzijn, ofwel vanuit de lagere bewustzijnslagen van onze onderste 3 chakra’s. Het maakt dat je niet in je hart kunt komen en nog niet kunt gaan leven vanuit een hartgecentreerd bewustzijn. Het maakt dat je nog niet tot aanvaarding kunt komen en het leven niet stroomt zoals jij wilt dat het stroomt.

Door je verhalen en overtuigingen van je onverwerkte ervaringen naar boven te halen en deze aanwezig te laten zijn kun je in een paar weken tijd een enorme shift maken. Voeg je daar nog een portie liefde aan toe, dan versnel je je proces enorm. Dat ben je waard!

NB Deze tekst is onderdeel van mijn programma: Online Chakra Heling. Vond je dit interessant? En voel je dat je blokkeert in jouw chakra’s en kun je daar wel wat hulp gebruiken?

Wil jij aan de slag met de blokkades in jouw chakra’s, gewoon thuis, vanuit je eigen luie stoel? En wil jij je leven gaan leven vanuit meer vreugde, geluk en overvloed?

Meld je dan snel aan voor dit intensieve en transformatieve helingsprogramma voor jouw Chakra’s.

Klik hier om naar het programma toe te gaan en je aan te melden.

Artikeltips:

Klik hier voor een proefheling van je stuitchakra.

PS ik heb me in dit artikel laten inspireren door Aaron Doughly en Matt Kahn.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.