Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Wil jij ook meer liefdesbewustzijn ervaren?

| Geen reacties

Jezelf liefhebben is helend. Net als liefde geven aan wat is. Dan dompel jezelf en anderen onder in de genezende kracht van de liefde en ontwikkel je tegelijkertijd een hoger hartsbewustzijn. Dat is goed voor jezelf én het geheel.

Maar wat nu als je iets of iemand geen liefde zou kunnen of willen geven. Wat als je niet weet hoe je iets of iemand liefde kunt geven. Wat doe je als je alleen maar weerstand ervaart en hoe zou je je eigen hartsbewustzijn verder kunnen uitbouwen zodat je op een nog dieper niveau kunt helen?

Als je liefde schenkt aan ongemak

Als je leert vrede te sluiten met ieder ongemak of aanhoudende pijn, dan kun je je leven bekijken vanuit de ogen van de Bron. Dan opent je hart. Dan open je de Bron in jou. Waar je ook door getriggered wordt.

Als je voelt en bereid bent om ieder moment te ervaren als een kans op genezing, dan worden er volgens Matt Kahn vele lagen van het cellulaire geheugen opgeschoond. Dan ontstaat er steeds meer ruimte voor jouw eigen hartgecentreerd bewustzijn.

Dan is ieder moment een kans om terug te keren naar liefde, om te ontwaken en transformeren. En als je je dan beseft dat het Universum alles voor jou regelt zodat reacties, gebeurtenissen, resultaten en omstandigheden worden aangetrokken, kun je verzachten en zal het je helpen bij iedere emotionele ontlading. Je wordt steeds meer liefde, wat je eigenlijk van oorsprong allang bent. Je komt weer thuis bij jezelf.

En als je het goed tot je door laat dringen dat alles voor jou gearrangeerd wordt, dan kun je jezelf alle ondersteuning geven, wanneer je die nodig hebt.

Hoe geef je jezelf deze ondersteuning

Dat is eigenlijk heel erg eenvoudig. Je gaat op een comfortabele plek zitten en sluit je ogen. Je laat je hand rusten op de plek van een ongemakkelijk gevoel in je lichaam die bij je emoties hoort. Dan adem je zachtjes naar het middelpunt van je gevoel toe en zeg je hardop of in jezelf ‘Ik hou van je’. En dit blijf je herhalen zolang als nodig is, als een wiegeliedje voor een baby.

Als je regelmatig op deze manier aandacht schenkt aan wat is, dan leert je systeem dat het niet voortdurend in een crises of emotioneel gevaar hoeft te zijn om ondersteuning te krijgen, die je nu aan jezelf kunt geven. Dan kom je uit de overleving.

Dat is niet altijd even makkelijk

Dit proces van steeds meer liefhebben is niet altijd even makkelijk. Misschien twijfel je eraan of je de aandacht wel waard bent. Bewust of onbewust. Of omdat je de liefde misschien niet voelt of omdat het onecht lijkt om tegen jezelf te zeggen: ‘Ik hou van je’.

Misschien voelt het ongemakkelijk, omdat je gewend bent dat je alleen maar waardering kreeg of beloond werd wanneer je iets goed had gedaan.

En misschien duw je de liefde ook liever weg, omdat mensen die dat ook tegen je zeiden, je gekwetst hebben. Misschien ben je de (zelf)liefde volledig kwijtgeraakt, omdat het een zeldzaamheid was in je jeugd.

Dan ken je de liefde niet en lijkt de echtheid ervan te ontbreken. Het resoneert totaal niet. Eigenlijk zegt je onderbewustzijn jou dan dat je dit nog niet eerder hebt gedaan of ervaren. Dan ben je als het ware nog onbekend met dit gevoel. Dan leef je in afscheiding.

Is je dat (h)erkent, dan begint je eigen liefdesrevolutie hier en mag je dit gaan veranderen. Als je dan toch iedere keer liefde naar je hart blijft sturen, dan leert je onbewuste het wel herkennen. Uiteindelijk zal het zelfs je onderbewustzijn herschrijven. Dan geef je je lichaam toestemming om wel te resoneren met liefde.

Daarmee ruim je volgens Matt Kahn niet alleen cellulair afval op, maar ook de oordelen uit je onderbewustzijn. Je herschrijft je onderbewustzijn en zult steeds meer liefde ervaren en liefde zijn. Dan kun je elk gevecht beëindigen en ieder oordeel opheffen.

Wanneer je sneller wilt

Niet iedereen heeft veel geduld. Vaak zien we veel liever dat onze processen wat sneller gaan. Het gekke is dat dat juist alleen maar meer disharmonie veroorzaakt. Het zorgt er zelfs voor dat je hart gesloten blijft, in plaats van dat het zich opent.

Zie in dat geval dat dit het volgende deel van jou is, waar je liefde naar toe mag sturen.

En als je dan denkt dat dit niet werkt – je raadt het misschien al – dan betekent dat alleen maar dat een volgend moment van genezing is aangebroken en omhul je dit stuk met jouw liefde.

Het zelfde geldt voor degene die zich misschien een mislukking voelt. Of degene die het niet goed kan doen, die nooit zijn zin krijgt of die niets onder controle heeft. Het geldt voor alles wat er naar boven komt borrelen in jouw proces.

Proces

Er zijn steeds meer mensen die heel bewust met hun proces bezig zijn. Ik kom ze dagelijks tegen in mijn praktijk en vind het een te gekke ontwikkeling hoe we zo met steeds meer een hoger bewustzijn bewerkstelligen. De kracht van 1 die het wel doet, is zoveel groter dan vele mensen die het niet doen. Zij liften wel op de fijne energie die hierbij vrijkomt mee.

Als we hierin alles naar boven laten komen wat er komt, zullen al deze processen een stuk sneller kunnen. Makkelijker ook. Het is de weerstand tegen wat dan ook, wat onze groei tegenhoudt.

Het helpt mij enorm dat als ik zelf weer een stuk heb ‘afgewerkt’ en er direct weer wat naar boven komt, weet dat dit het volgende is wat omhelst mag worden. Ook gedachten en negatieve overtuigingen die om de hoek komen kijken, verdienen het om aangekeken te worden, zodat het ook uit jouw energieveld kan verdwijnen.

Wat als het niet lukt en je niet weet hoe je ergens liefde aan kunt geven?

Soms is het echt heel erg moeilijk om bepaalde emoties te aanvaarden en weet je niet hoe je liefde moet geven aan je verdriet of pijn wat je bijvoorbeeld voelt. Of je weet niet hoe je liefde moet geven aan het verleden dat je je herinnert, aan mensen die je gestraft hebben of aan het donker in jezelf. Misschien weet je niet hoe je liefde moet geven aan degene die je niet kunt veranderen, of aan degene die je niet wil vergeven. Degene die niet wil groeien.

Wat doe je als je niet weet hoe je ergens liefde aan moet geven? Dan omhul je dat moment met liefde. Als je niet in staat bent om liefde te schenken aan dat wat er bij jou naar boven komt borrelen, aanvaard dan dat moment. Besef dat je op dat moment geen liefde kunt geven aan wat is en dat je niet weet hoe je dat zou moeten doen.

Want als je erkent dat je niet weet hoe je jezelf moet liefhebben, dan doe je afstand van ieder conflict en kun je alsnog je hart binnengaan.

Het kan contra-intuïtief lijken om toe te geven van wat je niet weet of niet weet hoe te doen. Toch zal hierdoor een grote ruimte, ontspanning en opluchting ontstaan in je lichaam.

En als je aanvaardt wat je niet weet, wordt het Universum in jou, dat deel in jou dat alles weet en doet, opgeroepen om in actie te komen. Dan lost het Universum het voor jou op en kan dat stuk wat het niet weet, alsnog bevrijd worden. En zo bevrijdt je jezelf steeds meer van een pijnlijk verleden, zelfs als je nog niet in staat bent om bepaalde gevoelens het hoofd te bieden.

Omarm je innerlijke kind

Door eerlijkheid op een diep niveau te omarmen zul je kunnen waarnemen dat je je veel lichter voelt. Je zult je meer en meer gaan beseffen dat alle omstandigheden tot stand zijn gekomen om in contact te komen met de gevoelens van je innerlijke kind. Je komt immers in een steeds hoger bewustzijn terecht.

Met iedere oprechte omhelzing geef je je lichaam toestemming om het cellulaire afval dat klaar is om genezen te worden vrij te geven. Alles wat naar boven komt, wordt uit jouw veld verwijderd. Door gewoon je aandacht te brengen naar dat deel van het lichaam waar je het ongemak opmerkt, langzaam te ademen naar het centrum van dat ongemak en met zachte liefdevolle aandacht te reageren op je innerlijke kind, laat je het cellulaire afval in jou in een rap tempo verdwijnen.

Het zal ervoor zorgen dat je aandachtiger, liefdevoller, zorgzamer en bedachtzamer bent dan ooit te voren. Het Universum wil dat het kind tevoorschijn komt als de meester die je al bent. Het laat je tot bloei komen. Om zo bewust uit te groeien en het potentieel te leven van je eigen oneindige natuur.

Om dat te bereiken is het nodig dat je de liefde je meest natuurlijke reactie laat zijn. En als dat nog niet lukt, dan is dat het volgende moment dat omarmd en ondersteund wil worden.

Doen: schrijf je zelf een liefdesbrief

We hebben allemaal te maken met te korten, we hebben allemaal te maken met behoeften die niet vervuld werden. Misschien werden we niet begrepen, konden je ouders je niet accepteren zoals je bent. Misschien werd je aan je lot overgelaten of afgewezen. En misschien voelde je je totaal onzichtbaar en er niet toe doen. Mocht je je niet uiten.

Vaak willen we dat onze partners onze onvervulde behoeften alsnog opvullen. Meestal worden we dan gespiegeld in onze pijn van vroeger. En al vullen de partners het wel op: het zal nooit genoeg zijn.

Het goede nieuws is dat j het wel aan jezelf kunt geven. Een hele voor mij simpele manier om dit aan jezelf te geven is in de vorm van een liefdesbrief aan jezelf, met indrukwekkende resultaten. En ook zo herschrijf je je verleden en je cellulaire geheugen op een diep niveau.

Dat zou er zo uit kunnen zien:

Lieve Simone,

Wat ben ik blij met jou, dat je bij me bent. Ik zie je heel erg graag. Ik hou van je en hoor je. Je bent heel erg belangrijk voor mij. Je mag zijn precies zoals je bent. Je bent goed zoals je bent, hoe anders dat ook is. Je bent een prachtig wezen. Je bent liefde. En je verdient mijn aandacht en mijn liefde. Ik ben er voor jou. Altijd.

Je mag verdrietig zijn. Ik zal bij je zijn zolang als nodig is. Omdat ik van je houd. Je bent mijn liefde meer dan waard. En het anders zijn van jou vind ik prachtig. Ik ben zo graag bij je. Dat verdien je. Je verdient alles wat je hart je ingeeft. Je mag ook vertrouwen op je eigen kwaliteiten. Je hebt zoveel in je.

Ik zie jou. Ik hoor jou. Ik luister naar jou. Ik ben graag bij jou. Je bent alles waard. Je bent liefde. Ik ben er voor jou.

Liefs Simone

Doe dit eens een week lang. Vertel je zelf waar je naar verlangd had en wat je goed had kunnen gebruiken. Kijk na een week eens hoe het met je gaat.

Koester ook jouw hart

De liefde helpt jou om elk ongemak onmiddellijk te transformeren. Als je daarnaast ook nog eens je eigen hart met enige regelmaat koestert, zal de wereld jou je eigen liefde gaan laten zien.

Dat kun je versterken door ook alles wat je onderweg tegenkomt jouw liefde te schenken: ‘Wat het ook is, ik schenk het liefde’. Je komt het immers niet voor niets tegen.

Dan gebruik je de liefde om pijnlijke momenten om te zetten. Net als ieder ander moment wat zich daarna aandient. Je gebruikt de liefde als je niet weet hoe je ergens liefde aan moet schenken. En je gebruikt de liefde om het innerlijke kind in jou te omhelzen.

Het groeiende licht in jou zal door de wereld om je heen weerspiegelt gaan worden. Heb geen haast. Laat jouw hart en jouw hartsbewustzijn groeien in een eigen tempo. Het zal je leven een stuk lichter en liefdevoller maken.

 

Boekentip: Matt Kahn – ‘Wat het ook is, geef het liefde’

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.