Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Help je huisdier het Vuurwerk overleven

| Geen reacties

Voor veel huisdieren is de Kerst en met name Oud en Nieuw en het aanverwante vuurwerk dat erbij om de hoek komt kijken, niet een van de meest favoriete tijden. Veel huisdieren zijn bang, houden niet van (te) veel drukte en zeker niet van hard en veel Vuurwerk. Dan kunnen echt angsten ontstaan. Wat kun je doen om jouw huisdier het vuurwerk helpen overleven? Ook geschikt voor angstige kinderen!

Twee jaar terug deed ik op facebook een oproep waarin je je huisdier kon opgeven voor hulp bij angst voor Vuurwerk. Het leek op een spontane actie, die zomaar ineens in mij ontstond maar misschien was het ook wel een soort wanhopige roep om hulp. De aanvragen stroomden binnen en ik had me werkelijk wat op de hals gehaald. Niet erg natuurlijk, maar daardoor wel onmogelijk om uiteindelijk aan elk verzoek te kunnen voldoen. Daarom besloot ik het jaar daarop om het anders te doen. Om het jullie zelf te leren hoe je je huisdier kunt kalmeren en voorbereiden op wellicht het grootste spektakel van het jaar. Dit herhaal ik dit jaar maar al te graag!

Voorbereiden

Als eerste is het van groot belang dat je nu al begint met de voorbereidingen. Dat je je huisdier gaat uitleggen wat de knallen in de lucht betekenen. Daarbij is het belangrijk dat je dit met een sterke intentie en weten doet, dat de boodschap je dier ook daadwerkelijk bereikt. Twijfel dus niet! Vertel dat je huisdier binnen veilig is.

Ontstaat er gelijk al angst, maak dan op het moment zelf contact met je dier door  geruststellend contact te maken met het lijfje. Door te aaien en door aan te voelen wat jouw huisgenootje nodig heeft om te kalmeren. Dat weet je zelf als beste.

Als de angsten groter worden, kun je je huisdier masseren op een speciale manier waarbij je het lichaam vertelt dat het mag kalmeren. Een boodschap van liefde en geruststelling.

Hoe doe je dat?

Je plaatst je vingers op de huis / haren van je huisdier en je draait met de klok mee hele subtiele kleine rondjes, waarbij de huid licht meebeweegt. Jij beweegt zelf alleen je vingers. Doe dit van kop naar staart en zorg ervoor dat je elk stukje huid / haar bereikt. En zorg er ook voor dat je op het moment van masseren in het NU bent en je onvoorwaardelijke liefde voelt voor je huisdier, wat je zelf het afgelopen jaar ook zelf hebt mogen ontvangen van je dier, gewoon omdat het is. En omdat het er is. Handig om dit alvast dagelijks op te pakken.

Wanneer het erger wordt

Hoe dichter je bij Oud en Nieuw komt, hoe onrustiger het buiten wordt. Dan is het tijd voor het grote werk: je huisdier daadwerkelijk kalmeren met helende trillingen.

Dat gaat zo:

Je zorgt er eerst voor dat je jezelf in een meditatieve staat begeeft door even kort (of lang wat maar voor jou nodig is) te mediteren en jezelf heel bewust te ontspannen. Om vervolgens heel bewust de liefde voor je huisdier te voelen.

Dan pak je met twee handen een helende bol uit het energieveld van je huisdier. Dat kun je rechtstreeks uit het energieveld halen, maar ook door middel van visualisatie. Dat betekent dat je dus niet dichtbij hoeft te zijn. Die bol hou je even heel bewust voor je, tussen je beide handen. En dan nodig je trillingen uit om in deze helingsbol te stromen, die nodig zijn om je huisdier te kalmeren bij vuurwerk (en drukte). Voel, zie of weet dat dit gebeurt.

Je laat de trillingen van de hoogste orde rustig naar binnen stromen totdat je voelt dat de bol optimaal gevuld is. Wil je nu direct de heling aanreiken, dan stel je voor dat je de bol om je huisdier heen plaatst en zeg je: ‘Activeer Nu’. Je visualiseert de helingsbol om je huisdier heen en dan laat je het verder rustig gebeuren. Het werkt heel fijn om dan nog even een tijdje bij je huisdier te blijven zitten en je hart waar te nemen en deze aan je huisdier te schenken. Dan ben jij volledig in het Nu met oprechte aandacht en onvoorwaardelijke liefde. Het zal de heling versterken.

Heling van te voren klaarzetten

Wil je de heling liever op een later moment activeren, maar wel van te voren alvast klaar zetten? Ook dat is mogelijk. Er zijn geen grenzen, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Tenzij jij anders denkt.

In dat geval bereid je je op dezelfde wijze voor. Alleen plaats je dan de bol in de lucht en wees je jezelf ervan bewust dat het licht er klaar voor is om deze helingsbol in de lucht te plaatsen, totdat je deze weer aanroept om de heling te starten. Als je een exact tijdstip hebt, kun je dat aangeven.

Je vraagt dan de Opgestegen Meesters om bescherming van jezelf, van de energie en van je huisdier zodat niets negatiefs kan aanhechten, vastklampen of binnenkomen en je vraagt om begeleiding tijdens de heling, die je huisdier op de sterkst mogelijke wijze mag ontvangen.

Dan vraag je om helende trillingen en zie, weet of voel je dat deze in de helingsbol stromen. Je laat de bol gevuld worden totdat deze maximaal en optimaal gevuld is met de sterkst helende trillingen die mogelijk zijn.

Dan vraag je tijdens de activatie om een helende lichtbol om je huisdier heen, die gevuld is met onvoorwaardelijke liefde en om alle trillingen die je hebt uitgenodigd in de helingsbol.

Op het moment dat je de heling wilt activeren zeg je:

Ik activeer nu de heling voor …… (naam van je huisdier) op 31 december om 23.00 uur (bijvoorbeeld), die ……. (naam van je huisdier) op de sterkst mogelijke manier die voor hem / haar geschikt is.

Dan dank je het Universum, de Opgestegen Meesters, het Al. En zo is het compleet. Je eindigt met een gevoel van dankbaarheid.

Fijne jaarwisseling!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.