Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

De kracht van aanvaarding en de invloed daarvan op jouw transformatieproces

| 2 reacties

Het zijn pittige tijden. De huidige energie –  update is groot en sterk en op vele vlakken voelbaar, zowel in positieve zin als de zware kant ervan. Het raakt ons allemaal.

Op dit moment zorgen de trillingsfrequenties voor collectief lijden in die zin dat we ons nu allemaal hebben aan te passen aan het leven in een hogere trillingsfrequentie, waar eerder vooral de lichtwerker werd uitgedaagd. Daarbij komt ook Moeder Aarde steeds meer in afstemming met het 5D bewustzijn. Hierbij wordt ook de lichtwerker nog steeds uitgenodigd om oude pijn en inprentingen vanuit de jeugd om te blijven zetten. In deze processen komt een ieder ook nog eens in aanraking met dat wat collectief wordt vrijgegeven en in de lucht hangt.

people-1492052_640 (1)

Dit grote proces zorgt voor ups en downs, de ene keer voel je je enorm licht en vol energie en de andere keer voel je je volkomen uitgeput. Om niets lijkt het dan. Althans, zonder aanwijsbare redenen. Het maakt dat je lang niet zo veel kunt doen als je normaal doet of zou willen doen.

Sommigen geven vooral de quarantaine de schuld van het niet goed voelen en de uitputtingslagen die je daarbij kunt ervaren. Maar eigenlijk wordt je juist in deze tijd juist uitgedaagd om te blijven staan in je eigen energie, om het veld vast te houden zoals ze dat ook wel noemen. Zo bouw je een soort ‘uithoudingsvermogen’ op zoals Matt Kahn dat schrijft in zijn artikel over de huidige energie – update, waardoor je in staat wordt gesteld je eigen frequentie te laten stijgen.

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat ik exact door deze processen ben heen gegaan en dat ik dat nog steeds doe. En ook al blijf je je in deze tijd voelbaar afstemmen op het hoogste goed, ook dat kan allerlei emoties en een gevoel van uitputting naar boven halen. Het maakt juist dat de triggers nog intenser worden.

Daarnaast merk ik ook oprecht dat mijn frequentie opnieuw goed aan het verhogen is, dat ik nog sneller schakel, me nog makkelijker kan verbinden met hogere energievormen (vanuit een geaardheid), dat de energie in mijn handen en de energie die ik aanreik, nog sterker is geworden en dat dat ook voor anderen duidelijk voelbaar is. Ik heb ook gemerkt dat het veel makkelijker is om naar een balans terug te keren en dat ik sneller herstellen kan, als ik er wel even uit ben. Hoe zwaar en diep de trigger ook is.

Het zijn de triggers die nu versterkt worden

Het ontluikende bewustzijn van velen en de lichtwerkers die rechtop willen blijven staan en zo hun eigen frequentie verhogen, zorgen ervoor dat triggers nu versterkt worden en dat het daardoor mogelijk is dat ook jij je diep geraakt kunt voelen in bijvoorbeeld je relatie of vriendschappen. Ook dat mocht ik zelf aan den lijve ondervinden doordat mijn partner ‘opeens’ hartklachten ontwikkelde.

Aan de ene kant werd ik daarin geconfronteerd met beelden uit het verleden met mijn vader die zwaar hartpatiënt was, die regelmatig kantje boord heeft gelegen en een aantal keren voor de dood werd weggehaald (hij zei mij destijds als 17-jarige al dat ik niet bang hoefde te zijn voor de dood, zonder dat hij zelf echt begreep wat hij zei).

Ik was me er helemaal niet van bewust dat ik hier nog wat op te helen had op deze stukken. Je kunt je je vast wel voorstellen hoe ik me voelde toen ik nu opnieuw op weg was naar het ziekenhuis waarin ik eerder een vader na een mislukte hartcatherisatie aantrof,  die vervolgens 5 dagen lang voor zijn leven heeft moeten vechten. Terwijl de situatie met mijn partner bij lange na niet zo precair was, voelde dat wel zo en raakte ik de grond onder mijn voeten even helemaal kwijt.

Daarnaast gedroeg mijn partner zich ook nog eens op precies eenzelfde wijze als mijn vader deed. Hij was luchtig en grappig, een soort ideale patiënt in het ziekenhuis. Het was fijn om samen te zijn in het ziekenhuis en dit te delen. Tegelijkertijd staken we ons hoofd niet volledig in het zand en wisten we ook wel dat het niet helemaal goed zat.

Eenmaal thuis stortte hij in en kwam – logischerwijs – in allerlei processen terecht waar hij eerst zelf doorheen moest, maar waar hij mij aan de andere kant in vele opzichten mij enorm triggerde in de afstand die hij daarin onbewust nam. Ik werd in dit proces uitgenodigd om naar de diepere lagen van mijn pijn toe te gaan. Dat was nog niet zo eenvoudig. Sterker nog, ik vond het vreselijk.

Rationeel begreep ik het helemaal maar gevoelsmatig was het wel wat veel om mee te dealen. Nu ik heb losgelaten hoe mijn partner zich zou moeten gedragen, heb ik die open man die ik in het ziekenhuis aantrof weer helemaal terug en kunnen we ook zijn processen weer delen. Hij maakt mij daar nu zelfs ongevraagd deelgenoot van en is een stuk lichter. Blijkbaar gooide ik hier vooral mijn eigen weerstand tussen. Nu die er tussen uit is gehaald, kan de mooie lichte kant van mijn partner ook weer tevoorschijn komen.

Wat mij heeft geholpen

Het weten dat je in een proces zit en dat je daarin wordt uitgedaagd, maar dat je daar ook weer beter uitkomt, doordat je eigen trillingsfrequentie stijgt, zorgt voor opluchting en een stukje aanvaarding. Je bent aan het opbouwen, of je dat nu het opbouwen van een uithoudingsvermogen noemt of een stijging van je verlangen of momentum, dat maakt niet uit. Het toelaten van het proces en van alles wat je daarbij voelt, maakt het proces in ieder geval een stuk lichter. Op het moment dat de ander weer ander gedrag vertoont, weet je dat je zelf weer wat hebt omgezet. Dat is precies hoe het werkt. Dan is het echt een uitnodiging en voelt dat ook zo, in plaats van dat het vooral een uitdaging is. Het maakt dat je jezelf beter kunt openstellen voor jouw proces.

Als je daarnaast ook alles wat je voelt en denkt aanwezig laat zijn, ook je eigen reacties vanuit afgescheidenheid en het willen veranderen van (het gedrag van) de ander bijvoorbeeld, dan kan er nog veel meer worden getransformeerd. Ook die kant wil nu aangekeken worden.

woman-1967892_640

Het collectieve bewustzijn brengt je in aanraking met lagere energievelden

Aan de ene kant zijn het de triggers waar we mee geconfronteerd worden, of dat nu die diepere lagen zijn of niet, dat maakt niet uit. Het is even lastig. Daarnaast dwarrelt er heel veel rond, juist omdat nu het collectieve bewustzijn in beweging wordt gebracht, kom je meer in aanraking met lagere energievelden.

En ook hier werd ik de afgelopen tijd mee geconfronteerd. Vanuit het niets raakte ik totaal uitgeput en had ik ‘zomaar’ een slechte nacht achter de rug, terwijl ik normaal gesproken goede nachten maak en ook nodig heb. Ik had een drukke dag voor de boeg en had totaal geen zin in die moeheid. Er waren geen triggers geweest, er was niets waarover ik gefrustreerd was geraakt en ik was niet in onvrede. In tegendeel, ik had een heerlijke dag gehad, zat volop in mijn energie. Achteraf begrijp ik dat ik onbewust mijn trilling enorm aan het verhogen was (me afstemde op de hogere trillingen die worden aangeboden) en dat ik achteraf bezien op onbewust niveau met lagere energievelden werd geconfronteerd, die in de lucht hingen in plaats van in de vorm van de gebruikelijke triggers waardoor je van slag kunt raken. Het werd overduidelijk ook feilloos door mijn kinderen opgepikt (konden ook niet slapen, waren onrustig, hadden behoefte aan knuffels). De katten die aan het rondspoken waren, over en onder het bed heen vlogen deden ook gezellig mee.

Het verhogen van mijn eigen trilling alsmede het in aanraking komen met de lagere velden maakte dat ik alsnog enorm vermoeid en uitgeput raakte, waardoor ik ook de slaap niet meer kon vatten. Zonder zichtbare begrijpelijke invloeden dus op dat moment zelf.

In de ochtend bij het vroege ontwaken(ook dat nog!) ging ik er maar meteen even voor zitten met een pure focus op mijn hart waarin ik alles wat ik voelde aanwezig liet zijn. Niets meer en niets minder. In de pure aanwezigheid van mijn moe zijn en mijn huidige staat van zijn, inclusief mijn weerstand daartegen, mocht alles in vol ornaat er gewoon zijn. Ook mijn negatieve gedachten erover. Dit is wat het nu was, dit is hoe ik me nu voelde en ik vond het supervervelend. En ook dat mocht er zijn. Met de werkelijke aanvaarding en focus op mijn hart voelde ik al snel de energie in mij weer op stroom raken. Door me opnieuw te verbinden met hogere energievormen was ik in staat om de hele dag in deze hogere staat van zijn te blijven, ondanks het extreme slaapgebrek.

Weet wel dat je dit niet moet gaan doen om je weer goed te voelen, maar dat het in het moment echt gaat om het pure aanvaarden waardoor het pas echt kan oplossen.

Focus vanuit je hart

Vanuit de focus op je hart kun je jezelf voor elke vorm van energie open stellen en in je opnemen. Dat kun je doen in perioden van trillingsverhogingen, bij klachten en moeheid, triggers en in elke andere vorm en hoedanigheid. Ook als je je eigen trillingsfrequentie graag wil verhogen als je voorbij de aanvaarding bent gekomen. Dat is wel de voorwaarde.

De aanvaarding van dat wat je voelt en van wat zich aandient (inclusief de weerstand die je daarbij kunt waarnemen) én in dit laatste geval het besef dat dit niet van jou is maar dat je in aanraking bent gekomen met lagere energievelden vanuit het collectief ( = bewustzijn), maakt dat je het ook weer makkelijk(er) los kunt laten. Mede doordat je het dan beter kunt toelaten, is het makkelijker om jezelf staande te houden, zolang dat dan mogelijk is voor je. Wetende dat je hierin ook steeds verder kunt groeien en steeds meer energie leert vasthouden: je verhoogt je eigen trilling. Met alle gevolgen van dien, dat jou vervolgens ook weer dient.

De combinatie van aanvaarding en bewustwording

Zo maakt de combinatie van aanvaarding en je bewustwording van dat wat zich aandient dat je jezelf snel weer kunt herstellen en je eigen energieniveau zo weer kunt opvijzelen. Waar het ook vandaan komt waardoor je van slag was of uit balans en ongeacht wat er ook gebeurt. Al gaat dat vaak wel gepaard met processen van vallen en opstaan. Met ups en downs. Het is allemaal part of the deal.

Dat vraagt hoe dan ook om tijd met jezelf door te brengen, me – time zoals dat ook wel genoemd wordt. Dan laad je jezelf weer op en kun je jezelf ook weer openen voor het licht, zonder dat het zwaar hoeft te worden of te blijven.

Ik vind het in ieder geval heerlijk om vanuit die aanvaarding me ook weer bewust te verbinden met hogere energieën. Dit hele proces maakt dat je zelf dan ook steeds meer licht kunt vasthouden en integreren in je zijn. Je transformeert en draagt tegelijkertijd ook bij aan de groei van het geheel.

Als het even niet lukt, dan accepteer je dat en wacht je op het moment dat het je wel lukt. Weet dan dat je groeit en dat het licht op het moment dat je er klaar voor bent, weer volop zal schijnen.

woman-3918661_640

2 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.