Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Laat ook jouw blokkades naar boven komen

| 2 reacties

In mijn werk ga ik er altijd van uit dat er onder elke klacht en thema iets onder zit, dat in de bovenlaag niet altijd direct zichtbaar is. Dat er één of meerdere blokkades onder zitten, die aangekeken willen worden.

Ik neem je graag mee in een verhaal om je te laten zien wat de impact van onze vroegere ervaringen kan zijn en de invloed die dat heeft op het Nu, – op onze ervaringen in het Nu – om je vervolgens ook te laten zien hoe je zelf informatie naar boven kunt halen zodat je verder door kunt groeien naar steeds meer heelheid toe.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden

Er zijn verschillende manieren en methoden om blokkades naar boven te halen en te integreren (verwerken). Evenals de manier waarop dat naar boven komt. Er kunnen herinneringen naar boven komen, beelden, emoties, gedachten en de bijbehorende overtuigingen als wel lichamelijke sensaties en stilte. Het zijn in ieder geval de gevolgen van onverwerkte ervaringen, die aangekeken willen worden, voordat we ze kunnen opbergen of loslaten.

Je kunt je daarin laten begeleiden, je kunt lichaamswerk doen zoals een bodyscan en kunt mediteren, bijvoorbeeld, waarbij je de bewuste intentie neerzet om waardevolle informatie naar boven te laten komen, die nodig is en die je vervolgens aanwezig laat zijn, zodat het uit je energieveld en daarmee ook uit je lichaam kan trillen. Daarbij is het contact met de stilte en het contact met je eigen Bron van groot belang.

In de sessies die ik doe, help ik mede met mijn aanwezigheid in het Nu om die benodigde informatie naar boven te laten komen dat leidt tot inzicht en heling. En dat daar wel eens wonderbaarlijke ontdekkingen gedaan worden, blijkt uit het vervolgende verhaal.

Vooraf

Het gaat om een 9 – jarig meisje, dat moeite lijkt te hebben met leren. Na een jaar hard te hebben gewerkt om daar een verbetering in te krijgen en vanuit het inzicht dat werd verkregen in de tijd van het thuiswerken hebben de ouders samen met het meisje en de leerkrachten besloten dat het beter is als het meisje het jaar over zou doen.

De moeder van het meisje staat er volledig achter. Het meisje staat er achter. En de leerkracht staat er achter. Dus eigenlijk zou er niets aan de hand moeten zijn, ware het niet dat de moeder zich totaal ontdaan voelt. Ze heeft zich er een heel jaar tegen verzet, heeft meer dan haar best gedaan tijdens het thuiswerken. Wilde eigenlijk niet dat het meisje zou blijven zitten. Nu ze overstag is gegaan, weet ze dat er niets aan de hand is en dat het totaal aanvaardbaar is. Het voelt alleen niet zo.

Het is iets persoonlijks weet de moeder mij te vertellen. Ze slaapt slecht. Heeft angstdromen en kan geen eten meer wegkrijgen. Ze is totaal van slag. In die dromen gaat het over verlaten worden, niet goed genoeg zijn, achter gelaten worden en afscheid nemen. Evenals een machteloos gevoel dat het het einde van de wereld is. Het voelt als iets dat zij al haar hele leven met zich meedraagt. Getriggerd door de omstandigheden van haar dochter gaan we er mee aan de slag.

Wens

Als je iets wil veranderen, is er niet alleen een noodzakelijk stuk aanvaarding van wat zich nu aandient nodig, maar ook een wens, een positieve focus waar je naar toe wil werken. Wat je wil bereiken. Als je in contact bent of wordt gebracht met je eigen kern, dan komt die positieve wens als vanzelf naar boven. Voor deze moeder is dat: ‘Ik mag in liefde bestaan’. Niet iets wat je zomaar bedenkt, maar wat er in het contact met het zijn ‘gewoon’ naar boven komt.

In de sessie van vandaag hebben we besloten dat we haar wens naar 100% waar toe willen werken, maar als we beginnen, is dat percentage schrikbarend laag: 0%. We begrijpen allebei de ernst van de situatie en duiken er samen verder in.

Het aanwezig laten zijn

Als je blokkades wilt oplossen, mag je vanuit het contact met jezelf, met de stilte in jezelf, in contact met de bron in jou en in contact met het veld alles naar boven laten komen. Zelf merk ik in deze tijd dat als ik er maar even voor ga zitten, de informatie als vanzelf al naar boven komt waaien. Ik heb de vraag die ik heb te stellen amper gesteld of het antwoord of inzicht is er al. Het komt ook in mijn bewustzijn als ik er niet bewust om vraag. Het is er al en komt sneller dan welke gedachte dan ook. Het is een weten en een contact met je eigen wijsheid. Door te mediteren zul je merken dat het voor jou ook steeds makkelijker zal worden om met je eigen kern en wijsheid in contact te komen.

Voor de moeder in dit verhaal komt als eerste een bepaalde weerstand naar boven. Alsof ze niet mag voelen. Alsof haar lichaam zich in 2 delen heeft gesplitst: een deel dat in de weerstand zit en een deel dat zich verstopt. Ik vraag haar om bewust te zijn van beide delen en alles wat zij daarbij voelt rustig aanwezig te laten zijn.

Op het moment dat je elk gevoel, elke gedachte en elke herinnering bewust aanwezig laat zijn, trilt het als het ware je lichaam en energieveld uit en kun je veel opschonen van vroegere emoties, gedachten en herinneringen. Dat geldt uiteraard ook voor je huidige emoties en gedachten. Als je dat ter plekke direct aanwezig leert laten zijn, hoef je het niet meer in je systeem op te slaan. Dan ben je in het Nu.

In contact met je kern haal je alle informatie op

In contact met je kern, met een focus op een situatie in je leven én een focus op een wens, aangevuld met een intentie om alles naar boven te laten komen wat dit in de weg staat, komt de nodige informatie ook daadwerkelijk naar boven. Dan is het zaak dit aanwezig te laten zijn.

Terug naar het verhaal

Terug naar de vrouw van mijn verhaal. Nadat zij zich in 2 delen voelt opgesplitst ontstaat er een nare hoofdpijn, alsof haar hoofd in de verdrukking zit. Ik vraag haar haar handen erop te leggen (we hebben contact via skype) en laten dit samen aanwezig zijn. Ze heeft het gevoel in het geboortekanaal te zitten. Aan de ene kant voelt ze weerstand en aan de andere kant een boosheid. Ze voelt ook heel duidelijk dat deze weerstand niet van haar is, maar dat ze niet wordt losgelaten. Ze heeft het gevoel dat ze er niet door mag (net als haar dochter ….).

Het voelt alsof ze in de ellende van haar moeder moet blijven zitten, waarmee ze zich geïdentificeerd heeft. We laten dit gevoel aanwezig zijn en dan voelt het alsof er een wee aankomt. En ook dat laten we aanwezig zijn. Op deze manier komt alle informatie heel rustig en ogenschijnlijk eenvoudig naar boven. Al is het wel een heel proces kan ik je zeggen.

Dan komt er iets anders voorbij. De vrouw / de baby draait zich om en ziet dat ze haar tweelingzusje achter zich moet laten. Doordat we ook dit aanwezig laten zijn, voelt ze dat het tijd is om door te gaan en haar te verlaten. Ze laat los (boert). Ze zoekt naar een uitweg, maar komt vast te zitten met haar schouders. Ze kan geen kant op. Nu zou ze wel door mogen, maar het kan niet. Ze kreeg tijdens haar geboorte hulp van buitenaf, maar voelt nu dat dat niet oké was. Het doet een baby denken dat ze het zelf dus niet kan … bijvoorbeeld en dat wordt opgeslagen in het celgeheugen ( later in de sessie zal blijken dat de vrouw van de sessie keuzes altijd overlaat aan anderen ).

Ik vraag haar wat ze in zichzelf nodig zou hebben gehad om op een goede manier haar weg te kiezen. Dan heeft ze flexibiliteit en zachtheid nodig. En daar mag ze de energie van in zich opnemen. Er ontstaan 2 keuzes: als baby door een nauw geboortekanaal gaan of als volwassene door een ‘gewone’ opening te gaan. Ze weet wel welke keuze ze zou moeten maken. Er is zelfs geen deur, maar een opening waar ze ‘gewoon’ doorheen kan gaan. Toch voelt het alsof ze in de wachtruimte moet blijven (voor mij is het overduidelijk dat het gevoel dat ze als baby heeft gehad, het zelfde gevoel is wat zij nu als volwassene heeft en de ervaring die ze bij haar geboorte had, maakt nu dat ze als volwassene ook niet door de (open) deur heen kan gaan. En haar dochter daarmee ook niet).

Ik vraag de vrouw wat ze nodig heeft om toch door de deur heen te gaan, waarop zij aangeeft dat de plek waar ze nu is, veel beter is. Ik opper dat er misschien wel een angst op zit en dat zou misschien zo kunnen zijn. aldus de vrouw.

In het begin van de sessie had de vrouw als intentie gezet om dit stuk achter zich te laten. Toch blijft ze het dilemma voelen van blijven zitten of doorgaan. We laten dit gevoel aanwezig zijn en beseffen ons dat dit een doodsangst is, die hoort bij een geboorte, die tegelijkertijd gelijk staat aan de stap die zij nu in haar proces mag zetten. Met het bewustzijn op dit stuk kan de vrouw wel door de deur heen. Deze vervaagt en is weg. Het voelt alsof ze zelf weg is. Ze voelt haar lichaam niet meer. Ze wordt weggetrokken uit haar lichaam. Dit is wat zij ook gevoeld heeft bij haar geboorte (geen landing op aarde) en dit is wat zij nu voelt en waarom zij nu ook geen stap kan zetten. Niet in haar leven. En haar dochter ook niet.

We laten dit proces zijn gang gaan en dan beginnen de voeten te tintelen. Het voelt alsof de baby die ze was, nu in een dekentje wordt gewikkeld en veilig in een wiegje wordt gelegd. Het is oké, al voelt ze zich wel alleen. Ze voelt geen verbinding met haar lichaam, ze blijft er boven hangen.

Dit is het moment waarop de grote versie, de huidige versie van de vrouw op het toneel mag verschijnen. Dat noemen we ook wel een innerlijke kind interventie of heling. De vrouw mag het lijfje van haar zelf als baby aanraken. Elk onderdeel van het lichaam wordt aangeraakt. Ze geeft  een badje en alles wat niet van haar is, wast ze eraf zodat ze haar pure zelf mag zijn. Ze mag landen in haar eigen lichaam.

De vrouw geeft aan dat dit proces tijd nodig heeft en veel liefde en zet de verzorging voort. Plaatst kaarsen en rozen om het baby’tje heen. We geven de baby tijd om in de energie te blijven en in haar eigen puurheid te komen. Dat laten we samen rustig gebeuren. We voegen er de 3e straal van Onvoorwaardelijke Liefde aan toe om extra heling te geven. Dan is er meer geruststelling nodig, dat het leven op aarde oké is, maar dan komt er twijfel boven tafel: heb ik wel een goede keuze gemaakt.

Dan vraag ik de vrouw of ze misschien iemand mag vergeven: en dat blijkt zij zelf te zijn. ze mag zichzelf vergeven dat ze de beslissing niet heeft genomen, en dat zij dit altijd maar laat gebeuren in haar leven. Dat zij doet en laat gebeuren wat anderen voor haar beslissen. En zo voelt het nu ook met het laten blijven zitten van haar dochter …

Dan wordt het de vrouw duidelijk dat het belangrijk is dat zij haar eigen beslissingen gaat nemen. Ook met betrekking tot haar dochter en niet meer laten afhangen van wat anderen beslissen. Ze raakte als het ware afgestemd op dat wat anderen als juist zien, juist vanwege haar gevoeligheid. Dit inzicht ademt ze in, zodat het in haar systeem kan verankeren.

Ze voelt nu ook dat ze niet meer boos hoeft te zijn als iemand een andere mening heeft. Dat hoeft nu niet meer en dat is overduidelijk voelbaar in haar lichaam (van het loslaten en het besef dat ze het zelf vasthoudt). Ze mag stoppen met afchecken bij anderen. Dat is vanaf nu niet meer nodig. Dit gaat ze niet meer doen. En langzaam aan komen de benen in balans en dat laten we uiteraard mooi gebeuren. Daarna wordt de achterkant (de rug) steeds steviger. Ze komt meer en meer in haar eigen lichaam terug.

Ze is nu voor 90% in haar zin ‘Ik mag in liefde bestaan’. Bestaan mag nu wel, maar op het woordje liefde zit nog enige weerstand. Dat heeft te maken met haar geboortetraject: met het achterlaten van haar tweelingzus heeft zij ook de liefde achter gelaten. Ik vraag wat ze nodig heeft en dan reikt ze hartjes aan, in het rompertje, in het lijfje, in het hart.

‘Opeens’ wordt het haar duidelijk dat de liefde er alleen voor anderen mocht zijn (als in de liefde voor haar tweelingzus die ze daar achterliet). Het is tijd om deze liefde die ze in het huidige leven volop uitdeelt aan anderen, nu voor zichzelf mag gaan ‘opeisen’. Omdat er namelijk meer dan voldoende is voor iedereen. Ze gaf het weg als ze geen liefde bij de ander voelde, maar kon zichzelf er niet mee voeden. Alsof ik een puzzelstukje uit mijn eigen hart weggaf. Dat puzzelstukje mag nu weer terug naar waar het vandaan kwam: in haar eigen hart. En dan is ze volledig in contact met de Bron.

De Bron geeft nog aan dat ze dit gevoel vast mag houden en in zichzelf mag zoeken, en niet meer bij een ander. Ze mag rustig aan doen en het inademen, ook voor de komende periode. En hiermee sluiten we deze prachtige sessie af. Intens. En zo waardevol! 

Dat kun je zelf ook doen

Op het moment dat jij de stilte in jezelf opzoekt, komt alle informatie naar boven die nodig is om te helen en los te laten. Dat kunnen zaken zijn in het NU die je dwarszitten of niet lekker lopen, maar ook alles wat daar onder zit.

Je kunt het in je meditatie ‘gewoon’ spontaan naar boven laten komen: dan kunnen er bepaalde gevoelens en gedachten naar boven komen, beelden, herinneringen en inzichten, maar ook bepaalde sensaties.

Je kunt dat met je aanwezigheid loslaten. Niet door het weg te willen hebben, maar door het toe te laten. Alles wat aanwezig mag zijn, kan dan je lichaam en energieveld uit trillen. Dat is nu precies waarom het NU zo’n helende werking heeft!

Vervolgens kun je vragen wat je nodig hebt, mocht de aanwezigheid alleen niet voldoende zijn.

Je kunt jezelf ook vragen stellen

Een andere manier om informatie naar boven te laten komen, is gericht vragen stellen aan jezelf. bijvoorbeeld door als je in het NU geraakt wordt door iets of iemand jezelf te vragen: ‘Met wat in mij heeft dit maken’. En vervolgens laat je dat wat je voelt en dat wat er naar boven komt, rustig aanwezig zijn, totdat je het niet meer voelt en het weer rustig is in je.

Of door te werken zoals in bovenstaand voorbeeld: je brengt jezelf in een fijne staat van ontspanning en zoekt naar een wens. Deze wens giet je in een positieve vorm. En vervolgens vraag je voor hoeveel % dit waar is. Als het geen 100% is, vraag je waarom niet.

Er zijn dan 4 opties:

  • Heb je weerstand? Dat is een gedachte of emotie. Een gedachte laat je aanwezig zijn in je bewustzijn zolang je voelt als nodig is en een emotie wil gevoeld worden, totdat het er niet meer is.
  • Mag je iemand vergeven? En wat dan? En zijn er nog emoties of gedachten? Als er niets meer is, ga je over tot vergeven door te zeggen: ‘papa/ mama (bijvoorbeeld): ‘Ik vergeef je’ om vervolgens te voelen wat je daarbij voelt. Als je je licht voelt, is het oké. Zo niet, dan zitten er nog bepaalde gedachten en emoties onder, die aangekeken willen worden.
  • Mag je energie opnemen? En welke dan? Adem het maar in, zolang je voelt dat nodig is. zijn er nog andere energieën die je mag opnemen? ….
  • Is er een inzicht. Dat laat je dan tot je komen door het in te ademen.

Je gaat net zolang door, totdat je je positieve zin 100% hebt. En dan ben je in contact met de bron. Je vraagt eventueel nog om een boodschap van de Bron en kan vragen stellen. Daarna stroomt de energie van de Bron volledig en optimaal door je heen en voel je je vrij en blij.

Zoek ook een eigen manier

Uiteraard kun je altijd ook je eigen vragen stellen en naar boven laten komen wat komt. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dergelijke processen steeds makkelijker verlopen en dat er steeds minder nodig is om in contact te komen met de informatie die nodig is.

Hoe zuiverder je bent, hoe meer je geheeld en losgelaten hebt, hoe sneller het contact met ‘boven’ verloopt, hoe sterker de verbinding met je eigen weten en wijsheid, met de grote Bron én het alwetende Veld. Dan klik je je er automatisch op aan en ben je aangesloten.

Ook in mijn werk verlopen dergelijke sessies steeds meer als vanzelf. Ik ben dan nog maar alleen aanwezig en alle antwoorden komen als vanzelf naar boven, soms bij mij maar meestal bij de mensen zelf. Zoals je in dit verhaal ook kunt lezen, heb ik ook daarin niet zo heel veel gedaan, behalve dat ik in een hoge mate van aanwezigheid aanwezig was. Het is gebaseerd op de Innerlijke bevrijding van Arjan Slijk, al pas ik af en toe wel interventies toe, wanneer ik voel dat dat nodig is, bijvoorbeeld door middel van Innerlijke kind heling, een bepaalde helende techniek of systeemwerk. En grijp ik in als bepaalde informatie angst- gerelateerd is.

De informatie is ook altijd beschikbaar voor jou

Doordat ik mezelf volledig afstem op wat nodig is en erop vertrouw dat de informatie die nodig is, ook daadwerkelijk komt, hoe dan ook en in welke vorm dan ook, dan kan ik mezelf én anderen steeds verder bevrijden van lasten zodat er meer en meer van wie we werkelijk zijn weer naar boven kan komen. En kunnen we doorgroeien naar steeds meer liefde en eenheid toe.

Gratis meditatie

Dat is er ook voor jou! Speciaal bij dit artikel heb ik een geleidemeditatie ingesproken, waarmee je je energieveld opschoont om afgestemd te raken en vervolgens de benodigde informatie naar boven te halen.

Klik hier om naar de meditatie toe te gaan: https://nefertum.nl/je-energieveld-opschonen/

2 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.