Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Je chakra’s opschonen – geen overbodige luxe!

| Geen reacties

Je chakra’s zijn energiewielen, die je fysieke lichaam voorzien van levensenergie. Ze kunnen blokkeren, te ver open staan of juist gesloten, doordat er lage toxische energieën worden vastgehouden en niet geschoond of verwerkt. Het houdt je tegen in je groei, deze toxische groei. Hoe raken je chakra’s geblokkeerd? Welke chakra’s zijn er naast je 7 hoofdchakra’s. Hoe kun je jezelf door ontwikkelen naar een 13-voudig chakrasysteem? En wat kun je doen om de eerste twee belangrijke stappen te zetten op weg naar Kosmisch Meesterschap, je Verlichte Zelf?

Hoe raken je chakra’s geblokkeerd

Je chakra’s fungeren als een schakel tussen de buitenwereld en je binnenwereld, tussen je energetische lichtlichamen en je fysieke lichaam. Via je chakra’s wordt levensenergie opgenomen, waarmee je je lichaam en organen via je meridianen  (je onzichtbare energiebanen) voedt.

Elk chakra heeft een eigen kleur en eigen (ontwikkel) thema’s en elk chakra is verbonden met een specifiek onderdeel van het fysieke lichaam, waartoe ook weer o.a. bepaalde organen en klieren horen. In de loop der jaren ontwikkel je steeds een chakra, mits je de ontwikkelfase van 7 jaar goed doorloopt. Maar gedurende deze periodes kunnen bijvoorbeeld door trauma, onvervulde behoeften en andere onverwerkte ervaringen blokkades ontstaan, waardoor je chakra’s niet meer optimaal functioneren.

Dat gebeurt ook bij de interactie tussen je energetische lichtlichaam en je fysieke lichaam omdat er veelal niet alleen pure levensenergie wordt opgenomen, maar ook alles wat in de lucht hangt. Dat kunnen gifstoffen zijn of stralingen maar ook emoties van anderen, die je in je eigen systeem opneemt. Daartoe behoort ook het emotionele afval van transformaties, dat in de lucht hangt waar veel gevoelige mensen sterk op kunnen reageren en voelt als eigen.

Je kunt een onderscheid maken tussen externe en interne prikkels. Externe prikkels worden via je zintuigen en chakra’s opgenomen, waarbij het opnemen van onverwerkte emoties van anderen én je eigen onverwerkte emoties, gedachten en overtuigingen een grote rol spelen bij je chakra’s. Hier kun je gerust ook trauma en onvervulde behoeften aan toevoegen.

Interne prikkels zijn prikkels die je ‘bewust’ inneemt, zoals voeding, medicatie of vaccinaties en ook toxische stoffen die voor een verstoring zorgdragen. Dan zijn er ook nog kosmische prikkels, zoals angsten voor het buitenzintuiglijke, het paranormale zoals dat ook wel genoemd wordt.

Doe je er niets aan, dan loop je langzaam aan vol, ontstaan er klachten en uiteindelijk zelfs ziekte. Veel fysieke en psychische klachten hebben hun oorsprong in de chakra’s. Zonder dat je deze oplost, kan er nog niet zoveel gebeuren. En dan hebben we het nog niet eens over Karmische invloeden, overerfelijke factoren vanuit de familielijn, parallellevens of onze multidimensionale aspecten.

Het 13 – voudige chakra systeem van de Kosmische mens

Als we het over onze chakra’s hebben, hebben we het meestal over onze 7 hoofdchakra’s: het stuitchakra, je heiligbeen, zonnevlecht, hart, keel, voorhoofd (derde oog) en kruin. Daarnaast zijn er nog diverse andere chakra,s  zoals onder andere je handpalm – en voetchakra’s en vele andere chakra’s die verspreid zijn over het hele lichaam. Zij staan weer in contact met de 7 hoofdchakra’s.

Er is ook een 13- voudig chakra systeem, een systeem waar we uiteindelijk allemaal naar doorgroeien als we in een Hoger Bewustzijn terecht komen en onszelf door ontwikkelen. Veel hooggevoelige (nieuwetijds) kinderen worden hier mee geboren en zijn nog (fijn)gevoeliger van aard. Ook zijn zij hoger bewust.

Volgens Sonia Bos heeft zich met het inzetten van het Aquariustijdperk een grote bewustzijnsmutatie voltrokken, waardoor de Kosmische mens met zijn scheppend vermogen is ontstaan, met een 13 – voudig Goddelijk Bewustzijn en 13 chakra’s: er zijn 6 nieuwe chakra’s geopend.

In dit systeem is er een miltchakra, een thymuschakra – ook wel hoger hart chakra genoemd, een kosmische doorgang (bij het achterhoofd), een epifyse chakra (in het midden van je hoofd), en een transformatie- en transmutatiechakra (boven je hoofd).

Bij de uitvoering van de taken van de Kosmische Mens spelen de chakra’s een cruciale rol, waardoor de restschuld van zijn karma getransformeerd kan worden, je lichamelijke en geestelijke gezondheid verbeterd wordt en je bewustzijn tot een Goddelijke hoogte gebracht wordt.

Gateway chakra’s

Anderen praten over de Gateway chakra’s: je zielenster (15 cm boven je hoofd), je Sterrenpoort (30 cm boven je hoofd) je causale chakra (bij je achterhoofd, de kosmische doorgang), het Gouden hart (Thymus en Hartchakra als poort naar je keelchakra) en de Aarde Ster (vormt een driehoek met je voeten en de aarde). Deze kunnen geactiveerd worden bij de inwijding voor het Samenvoegen van de Multidimensionale Zelven en transformeert al je chakra’s in multidimensionale portalen. Dit proces leidt tot diepgaande veranderingen in je externe werkelijkheid, omdat je begint te leven vanuit een Centraal Punt – vanuit je Multidimensionale Zelf Hart.

Balans

Om balans te bereiken in jezelf is balans in je chakra’s een noodzaak, ook (of juist) als je verder wilt doorgroeien. Om al je chakra’s goed te onderhouden volstaat het opruimen en in balans brengen van je 7 hoofdchakra’s.

Hoe meer jij jezelf door ontwikkelt en hoe meer je loslaat, hoe verder uiteindelijk ook jouw chakra systeem evolueert, hoe hoger jouw Bewustzijn reikt. Volgens de Shambhalla Eenheid groeit jouw hele chakrasysteem uiteindelijk door naar een parelmoer chakra systeem van een 13 voudig chakra systeem, dat de Kosmische Mens toebehoort. Dat noemen ze ook wel Verlichting.

Ook jouw ontwikkeling begint bij het loslaten van toxische energieën in jouw chakra’s

Als jij jezelf wilt door ontwikkelen, je beter wilt voelen en fysieke klachten definitief wilt loslaten, is het nodig dat je de toxische energieën in je chakra’s daadwerkelijk loslaat.

Als je EENHEID bereikt in alle aspecten binnen en buiten jezelf, wordt je gelijk aan de ‘Goddelijke Parelmoer energie’.  Daartoe zijn een aantal noodzakelijke stappen te zetten en dat begint met de eerste twee volgende stappen:

  1. Alle chakra’s bevrijden van alle lage (toxische) energieën.
  2. Je chakra’s, haralijn en meridianen voorzien van zuivere energie.

Zonder dat kun je (nog) niet verder doorgroeien.

De Haralijn

De Haralijn is de verbinding vanuit het hart van Moeder Aarde, door ons lichaam en de chakra’s heen tot aan de Goddelijke Bron. Deze lijn voorziet ons gehele energiesysteem van energie van binnenuit. Het voedt onze chakra’s, meridianen, organen en cellen.

Het innerlijke kind

Een ander aspect dat nodig is om door te groeien, is de heling van het Innerlijke kind, dat essentieel is voor alle stappen naar ascentie en de Goddelijke Verbinding toe. Dat betekent dat het Kind in ons mag helen om in Eenheid te zijn, in onszelf en buiten onszelf. Alleen dan kunnen wij ons weer verbinden met de Universele Goddelijke energie, de eenheid. Dan zijn we EEN met alles dat IS.

Daar kan ik aan toevoegen dat boven alles eerst jouw verleden aangekeken mag worden en dat je tot vrede en aanvaarding mag komen wat er in dat verleden is gebeurd, zonder dat je alles goedkeurt overigens. Dat brengt je naar de 3e laag van je bewustzijn toe, naar verbinding. Daarna kun je verder doorgroeien naar Liefde, Eenheid en een Goddelijk Bewustzijn.

Wil jij jouw chakrasysteem een flinke boast meegeven?

Wil jij graag een volgende stap zetten in jouw proces en wil jij jezelf door ontwikkelen naar EENheid en een Goddelijk Bewustzijn toe, dan betekent dat je je lage, toxische energie in je chakra’s mag loslaten en deze vervolgens mag voorzien van Licht (Zuivere Energie) voor een optimale balans en werking van jouw Chakra systeem, als onderdeel van jouw eigen groeiproces naar een Kosmisch Mens toe.

En dat kun je heel goed zelf doen. Om je daar een handje bij te helpen heb ik een meditatievisualisatie voor je uitgeschreven én ingesproken, zodat je het op jouw manier kunt gaan toepassen. Als je dat wilt.

De meditatie

Voordat je begint, ontspan je jezelf. Je zoekt een plekje waar je je fijn voelt en waar je niet gestoord wordt. Je mediteert even vooral of haalt bewust adem zodat je jezelf alvast in een optimale staat van ontspanning brengt. Hoe meer ontspannen je bent, hoe meer je kunt loslaten. En hoe meer je ook weer kunt toelaten en jezelf kunt voorzien van zuivere energie.

We starten met het loslaten van toxische energieën in je 7 hoofdchakra’s. Als je je lekker ontspannen voelt, ga je liggen en ontspan je elk lichaamsdeel nog even heel bewust door er met je aandacht rustig bij te blijven. Dan ben je je bewust van je stuitchakra, je eerste chakra en gaat er met je aandacht naar toe. Je blijft er ook met je aandacht bij. Dan plaats je je rechterhand op zo’n 10 centimeter boven je stuitchakra en draait deze dicht door 10 x met je hand tegen de klok te draaien. Daarna laat je je hand rusten en blijf je met je aandacht bij je stuitchakra. Je neemt rustig waar wat je voelt bij je stuitchakra en je neemt ook waar wat je in het gebied dat bij je stuitchakra hoort voelt. Dat doe je zo lang je voelt dat nodig is. Op het moment dat jij voelt dat dit voldoende is, draai je dit chakra weer open door 10x met de klok mee te draaien. Met het dichtdraaien wring je dit chakra als het ware dicht, waardoor de toxische energie er uitgeperst wordt. Hierna volgen de andere 6 hoofdchakra’s op precies dezelfde wijze: je heiligbeen, zonnevlecht, hart, keel, voorhoofd en kruin. Als je hiermee klaar bent, neem je even rustig je hele lichaam waar en daar blijf je even met je aandacht bij (dit komt uit de traditie van onze Inca Voorouders).

Als het klaar voelt, ga je zitten of staan en ben je je bewust van jouw haralijn, de verbinding van moeder aarde door jouw lichaam en chakra’s heen, naar de Grote Bron. Je merkt op dat dit een buis is en stuurt vanuit je hart eerst liefde naar de Bron toe. Daarna stuur je liefde naar de aarde toe. En dan merk je op dat je dit terug ontvangt, zowel vanuit de Bron als vanuit Moeder Aarde. Beide energiestromen komen samen in je hart en vullen daarna jouw haralijn met Licht en Zuivere Energie. Daar blijf je een tijdje rustig met je aandacht bij en je laat gebeuren wat hier gebeuren mag.

Vervolgens merk je op dat er vanuit de Grote Bron een lichtkogel door jouw haralijn heen wordt gestuurd. Deze lichtkogel bevat alles wat jij nodig hebt voor een totale balans in jouw stuitchakra. Je merkt op dat deze kogel naar jouw stuitchakra toe reist. Als deze is aangekomen, blijf je er een tijdje bij met je aandacht, net zolang totdat jij voelt dat nodig is. Daarna doe je het zelfde voor je andere hoofdchakra’s.

Als al jouw 7 hoofdchakra’s gevuld zijn, ben je je opnieuw bewust van jouw Haralijn. Je merkt op dat jouw buis nu steeds ruimer wordt en uiteindelijk wordt deze zo breed dat jij er midden in staat. Je laat jezelf en je fysieke lichaam volledig vullen en opvullen met deze fantastische zuiverende en helende energie. Blijf bewust van wat je voelt in je lichaam. Blijf er met je aandacht bij, zolang als fijn voelt en nodig is.

Als je klaar bent, kom je rustig weer terug in het Nu en open je je ogen in je eigen tijd en ruimte. Je zult je heerlijk opgewekt, ruim en schoon voelen!

Laat je jezelf er liever doorheen leiden, klik dan hier. Speciaal bij dit artikel heb ik deze helende geleidemeditatie voor je ingesproken.

Tips

Smaakt het naar meer en heb je nog wat op te lossen? Kun je wat meer heling gebruiken, kijk dan eens bij mijn Online Chakra Helingen. Of kijk bij het zeer uitgebreide Online Chakra Programma als je er liever doorheen wordt geleid.

En met de Inwijding in de Chakra Healing Attunements laat je ook een grote toxische last in je 7 hoofdchakra’s los. Het mooie van deze inwijding is dat je jezelf na de inwijding steeds opnieuw kunt inwijden en steeds meer los kunt laten, mocht dat nodig zijn.

Ik hoop dat je ervan hebt genoten en bewust bent geworden van de vervolgstappen die je nu kunt gaan zetten. Het zal je veel opleveren als je hiermee aan de slag gaat. 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.