Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Omarm me (vind vrede in jezelf)

| 1 reactie

Hoezeer we onze hand uitsteken om te ontvangen en omarmd te worden, als je jezelf niet omarmt zal die omarming van een ander er niet kunnen zijn. Dat begint met vrede in jezelf en de erkenning dat jij deel van de Bron bent. 

En opeens is het weer licht als je in de ochtend in je woonkamer komt. Aan de ene kant heb je hier wellicht enorm naar uitgekeken. Aan de andere kant betekent dat je tevoorschijn komt en moet komen, om daarmee uit je holletje te komen.

Aan de ene kant trekt het je, wil je naar buiten en weet je dat die tijd nu ook is aangebroken in de nieuwe tijd en nieuwe energie met nieuwe frequenties. Je wordt uitgenodigd om helemaal voor jezelf te gaan staan en te gaan doen wat je hier komt doen. Op welke manier dan ook. Aan de andere kant voel je misschien dat er angst en weerstand opspeelt, dat er nog iets is dat in je blokkeert en je tegenhoudt. 

Hoe fijn het soms buiten ook lijkt, misschien blijf je stiekem toch liever in dat veilige donkere holletje, omdat het soms al lastig zat is en het naar buiten treden confronterend of pijnlijk als je opnieuw geraakt wordt als je nu een soort van status qua hebt bereikt waar je wel mee kan dealen of aan gewend bent geraakt. Bewust of onbewust wil je dan voorkomen dat de uitdaging nog groter wordt omdat het in jezelf al lastig zat kan zijn.

Misschien heb je te maken met ziekte, met relatiepijn, met problemen in je werk of collega’s en / of welzijn en wijzen we liever daar naar toe als veroorzaker van alle pijn. Ook al weet je dat het alles te maken heeft met jou en jouw problemen en herken je zo langzaam aan het patroon, hoe bewust je ook al bent en al weet je best dat je het anders zou moeten doen. Maar daar bij de ander en in die situatie, bij het willen veranderen van de situatie daar ligt de oplossing niet. De oplossing ligt in jezelf, in de verbinding met je eigen essentie, met het Licht en Liefde dat je bent maar niet altijd meer kunt voelen. In de omarming van jezelf.

Stiekem kun je dan toch nog in een fase van angst en weerstand komen vastzitten. De triggers en thema’s van nu die nog met vroeger te maken hebben, komen nu ongecensureerd uit de diepe lagen naar boven en uiten zich vaak in chronische triggers en overprikkeling, ziekte en pijn.

Zolang je de oplossing nog buiten jezelf en in de buitenwereld zoekt en wilt dat daar iets verandert, projecteer je nog steeds je eigen pijn. Dan vind je geen vrede in jezelf en blijf je vastzitten. Elke verandering begint met vrede in jezelf en met 100% eigen verantwoordelijkheid. Het is immers jouw pijn en heeft daarom alles met jou te maken en met hoe jij je verhoudt tot de ander of een situatie.

Herken je dat? Dan is het tijd om jezelf te omarmen

En als je dan toch iets aan de situatie verandert, dan kan het maar zo zijn dat je het op een andere manier direct als een boemerang toch weer terugkrijgt en krijg je het alsnog voor de kiezen. Vaak op een nog heftigere manier. Het maakt je dan helemaal duidelijk dat het toch echt in jou zit en dat de oplossing dan ook echt niet buiten jou ligt. Dat je naar de wortel toe moet.

Dan is het tijd om naar binnen te keren en jezelf te omarmen, om alle angst en weerstand te omarmen  en je te openen voor het Goddelijk Licht en je eigen Essentie als deel van de Bron. Dat is de uitnodiging van Nu. Dan vind je vrede en berusting in jezelf, zonder dat dat betekent dat je nooit iets zou mogen zeggen of doen. Dan ontstaat er een opening in jezelf, waardoor het wel anders kan worden.  

Dat begint altijd met de erkenning en bereidheid dat ook jij deel bent van de Bron.

Pas dan verbindt je je weer met je eigen essentie als deel van die Bron en verbindt je jezelf met het Goddelijk Licht. Dan open je jezelf ook weer voor het Goddelijk Licht, die je met zachtheid door je blokkades heen laat stromen. Langzaam aan kun je dan in vol ornaat weer tevoorschijn komen en jezelf laten zien. Omdat je jezelf dan weer ziet.  

Eén reactie

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.