Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

De 7 Stralen van de Regenboog – een overzicht

| Geen reacties

De zeven stralen van de regenboog als zijnde de eerste 7 ademtochten van God corresponderen met elke chakra in ons etherische lichaam. Het zal je daarom vast niet verbazen dat met de energie je chakra’s gereinigd, gezuiverd en in balans worden gebracht met deze stralen. Elk chakra laat daarbij toxische energie los, die bij onverwerkte ervaringen horen en blokkades worden losgeweekt. Niet alleen de chakra’s zelf worden geheeld, ook het fysieke gebied dat bij dat bij elk chakra hoort, ontvangt heling. Er wordt zelfs gezegd dat je er ook bepaalde aandoeningen mee kunt helen en tegelijkertijd zorgt de energie ook voor een bekrachtiging van bepaalde kwaliteiten waar de kleur ook voor staat.

Door je af te stemmen op de kleuren en stralen ontstaat er dus niet alleen heling op fysiek, emotioneel en mentaal vlak in de chakra’s zelf en daarbuiten, maar zorgt het dus ook voor bekrachtiging. En als je lichaam en chakrasysteem schoon en vol potentiële energie zijn, dan zijn de chakra’s geopend voor een volledig potentieel en zijn we zelfs in staat om door God te scheppen.

Bovenal zul je je goed voelen en in balans zijn, waardoor het leven weer zal stromen.

De eerste Rode Regenboogstraal

De eerste regenboogstraal is de Rode Regenboogstraal en is verbonden met je stuitchakra.  

Je stuitchakra staat vooral voor (basis)veiligheid, (zelf)vertrouwen, levenskracht en bestaansrecht en staat in verbinding met je reukzintuig, de bijnieren en alle vaste delen zoals nagels, tanden, gewrichten, skelet en bekken.

Emotionele klachten uiten zich onder andere in angst, overlevingsangsten, onzekerheid en een gebrek aan doorzettingsvermogen, concentratieproblemen en moeheid. Maar ook woede, verslavingen, geweld en agressie horen hierbij.

Fysieke problemen in het stuitchakra uiten zich vooral in blaasklachten, problemen bij je onderrug, bekkenproblemen en aandoeningen van botten en gewrichten zoals artrose en artritis. Ook een gebrek aan levensenergie en levenskracht, depressie en anorexia horen bij het eerste chakra.

Bij een gebrekkige werking ben je vooral niet goed geaard en niet stabiel waardoor je levensenergie niet meer goed kan doorstromen. Als dit chakra te ver geopend is, ontstaat er vooral een sterke overlevingsdrang.

De Rode Straal van Johannes de Verlosser is volgens Victor Glanckopf de krachtigste straal en een vernietiger die vooral wordt gebruikt met kanker en AIDS, bacteriële ziekten, pokken, gele koorts en geïnfecteerde nieren. Pas wel op met de heling van bepaalde aandoeningen: je mag maximaal 5 minuten afstemmen op de kleur en de aandoening en niet meer dan 2 kleuren per keer met een paar minuten pauze er tussen.

De rode straal mag je niet boven de keel gebruiken!

Bekrachtiging – Met behulp van deze Straal ga je vooral beter aarden en raak je meer verbonden met het aardse, dagelijkse leven. Het bevordert overvloed en persoonlijke kracht.

De Tweede Oranje Regenboogstraal

De tweede regenboogstraal is de Oranje Regenboogstraal die verbonden is met onze tweede chakra, je heiligbeenchakra.

Dit chakra is verbonden met de kleur oranje en staat voor creativiteit, jezelf uiten en een gezonde eigenwaarde en heeft m.n. betrekking op je emoties, seksualiteit, creativiteit, je relaties, vreugde en voluit leven.  Dit chakra is verbonden met je smaakzintuig, geslachtsorganen,  je bloedvaten, onderrug, milt, nieren, dunne darm, en je lymfestelsel.

Emotionele blokkades uiten zich vooral in rusteloosheid en overgevoeligheid of juist gevoelloosheid, seksuele problemen, verslavingen, frustratie en gemis van liefde en vreugde. vaak ben je kritisch, veroordelend en pessimistisch, en bang voor wat anderen van je vinden, je voelt veel schuld en schaamte, en heb je last van bindingsangst en faalangst. Je twijfelt aan jezelf, hebt zelfmedelijden en misschien zelfs wel een zelfvernietigingsdrang. Ook stemmingswisselingen, slachtofferschap en een geblokkeerde creativiteit horen bij het heiligbeenchakra ….

Fysieke problemen uiten zich vooral in aandoeningen van je geslachtsorganen, blaas, nieren en bijnieren met uitputting als gevolg, impotentie en andere seksuele problemen. Ook pijn in de onderrug, aderverkalking, gewrichtspijn en stijfheid horen hierbij, evenals opgezette lymfeklieren en dunne darmproblemen waardoor je voedingsstoffen niet goed kunt opnemen en vocht vasthoudt.

Bij een blokkade in je heiligbeenchakra kun je overgevoelig zijn, jezelf schuldig voelen en / of schamen. Seks kan dan heel erg afstoten en je hebt wrs moeite om diepgaande emoties te verwerken, waardoor een depressie kan ontstaan.  Blokkades duiden vooral op een emotionele onevenwichtigheid en / of een grote afhankelijkheid van anderen.

Als dit chakra te ver geopend is, neem je vaak emoties en pijn van anderen over alsof deze van jezelf zijn, en zal een te grote ontvankelijkheid kunnen leiden tot verwarring en emotionele chaos, kritiek en oordeel. Je kunt veel behoefte aan seks hebben en hebt  de neiging tot manipulatie.

In het heiligbeen vertel je vooral het verhaal over hoe je over jezelf denkt, dat is ontstaan in je contact met anderen. En gaat over hoe je je verhoudt tot anderen.

De Oranje Straal van Chung het Wonder helpt bij kinderziekten, zwangerschapsproblemen problemen bij het concipiëren, om geblokkeerde buizen te openen, heelt je ingewanden, nier, blaas, alvleesklier en gehele onderbuik alsmede bij suikerziekte. In combinatie met geel stimuleert de oranje straal vruchtbaarheid (volgens Victor Glanckopf).

Bekrachtiging – de oranje Straal bekrachtigt je levenskracht en stimuleert overvloed, gezonde seksualiteit en creativiteit in het algemeen.

De Derde Gelen Regenboogstraal

De derde regenboogstraal is de Gele Regenboogstraal die verbonden is met onze zonnevlechtchakra en staat vooral je IK – kracht en de verbinding die je hebt met jezelf en de maatschappij.  Het zonnevlechtchakra bepaalt hoe jij als individu overkomt op de buitenwereld, welke energie je uitstraalt naar buiten toe. Het staat voor innerlijke kracht, wilskracht, zelfvertrouwen, gezonde grenzen stellen, verbinding en levenslust.

Dit chakra is verbonden met je ogen, spieren en spijsverterings-organen zoals je maag, darmen, lever, galblaas en alvleesklier.

Fysieke problemen uiten zich vooral in maag- en darmstoornissen, lever, nier en galblaasproblemen, uitputting en zenuwaandoeningen. Je zonnevlecht is ook nauw verbonden met je bijnieren en je alvleesklier. Ook allergieën, diabetes, anorexia en boulimia horen bij het zonnevlechtchakra.

Emotionele blokkades uiten zich vooral in overbezorgdheid, een lage eigenwaarde, weinig zelfvertrouwen, angst en verdriet, bevestiging nodig hebben, je niet vrij voelen, driftbuien en agressie, wanhoop, controle, gebrek aan wilskracht, besluiteloosheid, je afgesloten voelen, geen grenzen kunnen aangeven en niet van jezelf houden ….

Als je blokkeert in je zonnevlecht heb je weinig zelfvertrouwen, ben je onzeker en heb je weinig energie en voel je je uitgeput of zenuwachtig. Je laat je energie snel weglekken naar anderen toe. Je bent niet meer goed verbonden, ook niet meer met je intuitie. Je bent onverklaarbaar angstig en onzeker, hebt de neiging tot vastklampen of je onzeker voelen. De mening en het oordeel van de ander is dan erg belangrijk.

Als dit chakra daarentegen te ver geopend is, voel je je nerveus, disharmonieus en veel onrust. Er kunnen spijsverteringsstoornissen, eetstoornissen of een algehele instabiliteit ontstaan. Dan heb je de neiging om de baas te spelen en dominant te zijn. Ook ben je snel op je tenen getrapt of snel boos. Werk is te belangrijk en je hebt de neiging alles een beetje te overdrijven.

Volgens Victor Glanckopf heelt de Gele Straal van Paul je inwendige organen: milt, nieren, longen en leven en bij ademhalingsproblematiek, alsmede je genitaliën en seksuele reproductie en wordt het vooral gezien als verjonging van seksuele energie. Geel is intens en kan worden gebruikt als een laser om in te zoomen op een locatie door middel van je wijsvingers. Geel wordt vaak gebruikt samen met violet.

Bekrachtiging: Deze straal geeft ons inzicht in wie we werkelijk zijn, wat we kunnen bereiken en wat onze levensmissie en doel op planeet Aarde zijn. Het helpt ons ook om zelfvertrouwen te herwinnen en geeft ons inzicht in het ware potentieel waarmee we zijn gekomen. Dat potentieel wordt gemakkelijker ontsloten en we worden sterker op gebieden van het leven waarvoor we zijn geboren. Bovendien stimuleert het onze natuurlijke intuïtie. Ook als deze chakra open is en goed functioneert, zijn we spiritueel beter beschermd.

De Vierde Groene Regenboogstraal

De vierde regenboogstraal is de Groene Regenboogstraal die verbonden is met ons hartchakra van liefde geven en ontvangen en staat voor vrede, liefde en betrokkenheid en voor diepe gevoelens zowel voor jezelf als voor de ander.  Voor liefde geven en ontvangen.

Dit is het chakra waarmee je je openstelt voor anderen en waarmee je kwetsbaar durft te zijn. Je voelt je ongeschonden, heel en compleet. Dit chakra geeft aan hoe je in het leven staat met betrekking tot relaties met andere mensen, op een gevoelsmatige manier.

Je hartchakra is fysiek verbonden met de tastzin, thymus, hart borst en longen en met je armen en handen.

Fysieke problemen in dit chakra uiten zich vooral problemen met je bloeddruk en bloedsomloop, je ademhaling (longen) of je fysieke hart.

Bij emotionele blokkades ontstaan vooral door kwetsingen, teleurstellingen en / of afwijzing. Als je blokkeert in je hart, dan kun je je niet open stellen voor de liefde en onvoorwaardelijk liefhebben. Je hebt moeite met voelen. Je kunt of durft je ook niet kwetsbaar op te stellen en staat niet open voor persoonlijke groei. Je voelt je niet verbonden met het leven. Je bent (niet) goed in staat om liefde te voelen of toe te laten en/ of liefde te geven. Je voelt je onzeker, onrustig, verlegen en eenzaam. Je kunt je niet goed inleven, onderdrukt je emoties, bent jaloers, en bent afhankelijk van anderen. Je maakt moeilijk contact en oordeelt.

Als je hartchakra gesloten is, voel je je eenzaam, depressief, heb je een kille houding en toon je weinig gevoel. Je hebt moeite met liefhebben, weinig medegevoel naar anderen toe Je contacten verlopen stroef en vaak is er sprake van een minderwaardigheidsgevoel. Je bent bang voor afwijzing en voor liefde.

Als je hartchakra te ver open staat, uit dat zich vaak in jaloezie, claimgedrag, bezitterigheid en afhankelijkheid. Vaak heb je ook last van het  hulpverlenerssyndroom.

De Groene Straal  van Edward de Weldadige is goed en heilzaam voor je beenderen en gewrichten, en helpt bij artritis, spasmen en spierpijn (volgens Victor Glanckopf).

Bekrachtiging: Deze straal is er om je verbinding met God te versterken en om je te verbinden met Moeder Aarde. Door je te verbinden met deze Straal, ga je emotionele en respectvolle relaties ontwikkelen met Moeder Aarde, met de Zon en met de elementen in de natuur. je versterkt ons gevoel van eenheid met de schepping en stelt je emotioneel open.

De Vijfde Blauwe Regenboogstraal

De vijfde regenboogstraal is de Blauwe Regenboogstraal die verbonden is met onze keelchakra en is het centrum van communicatie, zelfexpressie en authenticiteit. Ze is verbonden met je fysieke stem, nek en bovenste deel van je schouders. Het zorgt ervoor dat je je kunt uiten en heeft ook alles te maken met het innemen van je eigen ruimte. Het staat ook voor zuivering, reiniging en spirituele groei en spirituele communicatie en de innerlijke taal die je uitstraalt.

Je Keelchakra is fysiek verbonden met de schildklier, bijschildklieren, keel , oren, neus en mond. En ook je atlas en menstruatiecyclus hoort hierbij.

Fysieke problemen uiten zich in keel en stemproblemen, doofheid, oorsuizen, oorpijn en / of een overgevoelig gehoor, problemen met je schildklier, diverse allergieën zoals huismijt en stof, nekpijn / stijve nek, opgezette lymfeklieren, schimmel op je tong, chronisch hoesten of vaak hoesten, verkoudheid en een chronisch verstopte neus.

Bij emotionele blokkades voel je je vaak verlegen, heb je moeite met grenzen aangeven en ben je bang om anderen te kwetsen als je voor jezelf opkomt. Je voelt je snel geremd en hebt angst om jezelf te laten zien of je praat juist veel en hebt een enorme geldingsdrang, Je durft niet te spreken of zingen in het openbaar en hebt moeite met het uiten van je emoties.

Bij gebrekkig functioneren kun je last hebben van een onevenwichtige werking van de schildklier, pijn of kramp in de keel, hoest en problemen met de bronchiën of longen. Je kunt ook je stem kwijtraken, stotteren of te maken krijgen met een verminderd gehoor.

Als je keelchakra te ver open staat, heb je veelal een enorme geldingsdrang en praat je veel en heb je de neiging tot liegen en omzeil of verdraai je de waarheid.

De Blauwe Straal van Joshep de Gezegende helpt (volgens Victor Glanckopf) bij bloed- en hartaandoeningen en bij geestelijke en emotionele aandoeningen. De energie ondersteunt je zenuwstelsel en helpt bij een hoge bloeddruk, beroertes, hersentumeren en leukemie. Het versterkt ook je gezichtsvermogen en gehoor en helpt bij oorproblemen en sinusverstoppingen.  

Bekrachtiging: Deze straal helpt je stand houden, je persoonlijke waarheid te spreken en de waarheid van God tot uitdrukking te brengen. Het leert je ook hoe je de waarheid aan de wereld kunnen uitspreken, hoe je moedig en dapper kunt zijn, hoe je vloeiend emoties en innerlijke verlangens kunnen uiten, en hoe je alles kunnen laten zien wat we werkelijk diep zijn.

De Zesde Indigo Regenboogstraal

De zesde regenboogstraal is de Indigo Regenboogstraal die verbonden is met het derde oogchakra en is de kleur van intuïtieve waarneming, hoger bewustzijn, creativiteit en innerlijke wijsheid. Dit chakra wordt ook wel het derde oog genoemd en staat vooral voor visualisatie en helderheid. Het maakt dat je uitgebreide informatie kunt ontvangen en buiten de grenzen van tijd en ruimte kunt kijken. Het zesde chakra is het chakra van het begrijpen waarom de dingen gebeuren en zijn zoals ze zijn.

Je voorhoofdchakra is verbonden met je zesde zintuig en je intuïtie, en is fysiek verbonden met je hypofyse, ook wel pijnappelklier genoemd, je ogen, je schedelbasis,je  voorhoofdholten en je kaakholten.

Fysieke problemen uiten zich oogproblemen, pijn tussen je wenkbrauwen, hoofdpijn en migraine, concentratiestoornissen, voorhoofdsholteontsteking, neurologische aandoeningen en slaapproblemen.

Bij emotionele blokkades heb weinig vertrouwen in je eigen intuïtie, ook twijfel en onzekerheid, negatieve gedachten, niet helder nadenken of keuzes kunnen maken horen hierbij. Je hebt wrs ook moeite met het doorbreken van patronen, reageert vooral verstandelijk en hebt geen controle over je reacties. ook nachtmerries, leerproblemen en hallucinaties horen bij dit chakra. 

Bij onevenwichtigheid ontstaan er oogproblemen of druk en pijn rondom voorhoofd, deze symptomen ontstaan als je geblokkeerd bent of te ver open staat en je overladen wordt met mentale beelden en informatie.

Volgens Victor Glanckopf helpt de Indigo straal van Hamid de Sterke bij de uitbraak van epidemieën, AIDS, Gele koorts en infectieziekten.

Als bekrachtiging helpt de indigo straal je om verbinding te maken met de spirituele wereld, zowel met engelen als alle spirituele gidsen zodat je beter ziet wat er zich ‘achter het gordijn’ bevindt. Het helpt je bij het openen voor een hogere waarheid en het lezen (waarnemen) van energiesystemen, mensen en hun emoties.

De Zevende Violette Regenboogstraal

En tot slot de zevende regenboogstraal de Violette Regenboogstraal die verbonden is met ons kruinchakra. Het is het centrum van je Hogere Bewustzijn, je staat er mee in verbinding met het Universum. In dit chakra ervaar je zowel de verbinding met het leven als met het Goddelijke. Je kunt alleen spiritueel groeien als hij open is. Via dit chakra kom je in contact met je diepste wezen.

Je kruinchakra staat in verbinding met je je epifyse ofwel je pijnappelklier (hormoonkliertje in de hersenen), je hersenen zelf, je huid en hoofd. 

Fysieke problemen in je kruinchakra uiten zich vooral in chronische vermoeidheid, hormonale schommelingen, stress en hoofdpijn, epilepsie, dementie, slapeloosheid, aandoeningen van de spieren, gevoeligheid voor licht en andere oogproblemen en duizeligheid.

Bij emotionele blokkades in je kruinchaka kan depressiviteit ontstaan maar ook dwanggedachten, verwarring en wantrouwen tov iedereen. Je beschouwt de wereld als verdeeld en bent niet meer in staat om de eenheid in anderen te ervaren. Je gelooft er niet meer in. Je voelt je afgescheiden en bent sceptisch. 

Als je kruinchakra goed geopend is, ervaar je eenheid en opent de poort van jouw spiritualiteit en de hogere bron. Je overziet het geheel en je ervaart begrip, vrede en innerlijke rust . Je voelt je geïnspireerd.

Volgens Victor Glanckopf is de Violette Straal  van James de Incarnatie de kleur van zuivering en wordt deze vooral gezien als een hoge helende straal. De energie kan gebruikt worden om negativiteit te reinigen, bij emotionele stoornissen en mentale verwarring.

Als bekrachtiging helpt de Violette straal je in je ultieme verbinding met God. Het zal je helpen om je open te stellen voor het Universum en zijn waarheden, voor je je persoonlijke waarheid, om hogere kennis te verwerven en een betere channeler te worden.

Oermoedergroepsheling op 27-4-2022

Elke kleur heeft zijn eigen eigenschappen en thema’s, een fysiek gebied en aandoeningen alsmede bekrachtigingsthema’s / lessen voor balans. Met het afstemmen op de kleuren helen je chakra’s als ook het gebied dat er bij hoort maar wordt elke chakra – en jij zelf dus ook – bekrachtigd.

In de Oermoeder groepsheling van april gaan we er mee aan de slag en ontvang je diverse kleuren activaties en krachtige helingen. Mocht dit naar meer smaken: in mijn Online Programma Chakra Heling gaan we er in de helingen nog specifieker op in, 

Bronvermelding

  • Manifestation Course From Mother Earth™ – Ole & Marijana Gabrielsen Attunements
  • Online Chakra Cursus
  • 7 stralen van kleurenheling van Victor Glanckopf

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.