Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Helende kleuren en stralen – een kleine wegwijzer door het doolhof van kleur

| Geen reacties

Er zijn zoveel kleuren en stralen. Soms best een beetje lastig om dit te ontrafelen, maar ik heb een poging gedaan om helderheid daarin te krijgen zonder intentie volledig te zijn en alles te bevatten. Simpelweg omdat dat niet mogelijk is. Wel weet ik dat kleur altijd onderdeel is van en elke kleur drager is van een energiefrequentie, die helend is, zowel fysiek als mentaal emotioneel en spiritueel als ook bekrachtigend.

Iedere kleur in ons kleurenspectrum draagt een energie met een eigen taak en waarde binnen ons energiesysteem, zowel lichamelijk als op zielsniveau. De kleuren en stralen helpen ons om te helen en ascenderen.

mountain-6538890_640

Regenboogkleuren, vlammen en stralen

Wellicht zijn de Regenboogkleuren en aanvullende stralen de meest bekende stralen. Deze stralen worden ook wel eens de eerste ademtochten van God en de Schepping genoemd. Ook de 7 heilige vlammen en de opvolgende 5 ‘geheime’ stralen krijgen bij steeds meer mensen bekendheid. Deze stralen zijn vooral bedoeld voor onze spirituele ontwikkeling en ascentie maar kennen ook andere aanvullingen met hetzelfde doel. Tot slot zijn er dan ook nog  12 Kosmische Stralen die je volledige Licht van zelfrealisatie in je lichaam geest en persoonlijkheid brengen en je hogere zielendelen laten indalen vanuit de Hogere Dimensies.

Zowel de aanvullingen op de 7 Vlammen als de 12 Kosmische Stralen in het algemeen kom je elders in andere hoedanigheden tegen als je er naar op zoek gaat. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat er door verschillende mensen andere delen van de Bron worden gechanneld met andere aspecten.

Laten we eens bij het begin beginnen: bij het ontstaan van de Schepping en de regenboogkleuren.

De 7 kleuren van de Schepping – de regenboogstralen

In het begin bij het ontstaan van De Schepping ontstonden uit de Oerknal miljarden energiedeeltjes die wij de ziel noemen. Althans, dat heb ik me laten vertellen en ben ik zelf ook volledig van overtuigd. We dragen daardoor allemaal dat Goddelijke vonkje in ons, dat deeltje vanuit die Oerknal, waardoor we allemaal ook zeggen dat we een deel van de Bron zijn en dat in ons dragen. Dat heeft hier dus mee te maken.

Men vertelt ook dat er in het begin van de creatie 7 ademtochten van God waren:  de 7 Stralen der Schepping, die we als naam de Elohim hebben meegegeven. Deze 7 kleuren van de Schepping zijn de kleuren van de regenboog, en zijn verbonden met onze 7 hoofdchakra’s. (bron Shamballa Eenheid)

Betekenis van de kleuren gerelateerd aan je chakra’s

De 7 kleuren van de regenboog corresponderen elk met een chakra in je etherisch lichaam.  Het zal je vast niet verbazen dat met de energie je chakra’s gereinigd, gezuiverd en in balans worden gebracht. Elk chakra laat daarbij toxische energie los, die bij onverwerkte ervaringen horen en blokkades worden losgeweekt. Niet alleen de chakra’s zelf worden geheeld, ook het fysieke gebied dat bij dat bij elk chakra hoort, ontvangt heling.

Door je af te stemmen op de kleuren en stralen ontstaat er heling. Daarbij zijn de 7 Stralen zeer divers in hun toepassingsgebied. Elke straal bezit ook nog eens een specifieke kracht voor healing van diverse aandoeningen. Echter niet alleen in het fysieke lichaam, maar ook in de emotionele en de mentale lichamen. Tegelijkertijd zorgt het ook voor een bekrachtiging van bepaalde kwaliteiten waar de kleur ook voor staat.

Als ons lichaam en chakrasysteem schoon en vol potentiële energie zijn, dan kunnen we ons energiewerk doen en beschikken we over een natuurlijke manifestatiekracht. Dan zijn ze geopend voor een volledig potentieel en zijn we zelfs in staat om door God te scheppen. Bovenal zullen we ons goed voelen en in balans zijn, waardoor het leven weer zal stromen. 

Wil je weten wat je kunt helen, op welke aandoeningen en welke bekrachtigingen  je de regenboogkleuren kunt inzetten, lees dan hier verder.

hand-2326058_640

Aanvulling op de regenboogstralen

Volgens Shamballa Eenheid zijn er boven op deze regenboogstralen nog meer kleuren waar je je op af kunt stemmen, die onderdeel zijn van ons ascentieproces voor het bereiken van Eenheid, die allen doorlopen willen worden. Deze komen na de 7 basiskleuren die je chakra’s en lichaam eerst in balans brengen. Zo is er Goud (mannelijke / elektrische energie verbonden aan Moeder Aarde), Zilver (vrouwelijke / magnetische energie verbonden met de Maan, Roze (magnetische Goddelijke energie), Lichtblauw (elektrische Goddelijke energie), Violet (Goddelijke mannelijke en vrouwelijke energie samengesmolten), Platina (elektrisch / magnetisch samen met goddelijke mannelijke energie samengesmolten – dit geeft aan dat elektrische Goddelijk inzicht, begrip en waarheid is bereikt) en tot slot ook  Parelmoer  (elektrisch / magnetisch / Goddelijke mannelijke en vrouwelijke energie samengesmolten – dit vindt plaats op het moment dat de Goddelijke waarheid samensmelt met de Goddelijke Liefde, de Goddelijke vrouwelijke energie).

Door het samensmelten van al deze kleuren (energieën) ontstaat EENHEID van alle aspecten binnen in onszelf en ook buiten onszelf. We worden gelijk aan de ‘Goddelijke parelmoer’ energie. Dan ben je weer EEN, een geheel, het Goddelijke en Al Wat Is. (bron: shamballa eenheid 4e niveau).

Doordat  je jezelf afstemt op kleuren en stralen heel je jezelf en breng je jezelf met de aanvullende stralen steeds verder op weg naar Ascentie toe. Als je gevoelig bent voor energie, zul je dat overduidelijk voelen. Maar ook zonder dat je het voelt, gebeurt er veel als je je afstemt. Soms is het makkelijker en de energie toegankelijker als je je ervoor laat inwijdingen.

Energie

Het zijn niet alleen de stralen zelf waar je je op kunt afstemmen, er zijn ook verschillende energiesystemen die je inwijden in bepaalde stralen of kleuren zoals bijvoorbeeld de Gouden Zilveren Violette Straal, de Platina Straal, en de Diamanten Gouden Straal, waardoor de energie toegankelijk(er) voor je wordt en je tegelijkertijd een krachtige heling ontvangt.

Er zijn ook energiesystemen die een kleur of specifieke frequentie omvatten zoals Gold Reiki, de 999 Zilveren Straal Overvloed energie, de Gouden DNA Activatie of Shamballa 999 met gouden frequenties uit de hoge engelenrijken.

En daarnaast zijn ook verschillende energiesystemen die het hele aspect van regenboogenergie omvatten, zoals bijvoorbeeld Full Spectrum Healing energie , Mahatma Lichtwerk energie en Metatron’s Regenboogbloem van Ole Gabrielsen. Deze systemen werken op alle lichtfrequenties. Het spierwitte licht van de regenboogenergie is afkomstig van de Bron en heeft het volledige kleurspectrum van de regenboog in zich verenigd en kent de hoogste trillingsfrequentie. Het verhoogt de energie in je lichaam en is een krachtige energie voor zelfgenezing. De Witte Straal reinigt, zuivert en geeft ons wat nodig is.

De 7 Heilige Vlammen van A. Bailey

Dan zijn er ook nog de 7 Heilige Vlammen van A. Baily. Deze 7 Heilige Vlammen of Stralen hebben een andere kleur en corresponderen met chakra kleuren van de nieuwe tijd. Eidere straal vertegenwoordigt bepaalde unieke aspecten en krachten van het Goddelijke bewustzijn, die in de hele Schepping tot uitdrukking gebracht worden.

De energieën van de Zeven Heilige Stralen of Vlammen overspoelen de Aarde dagelijks om haar levenskracht en die van de haar bewoners te voeden. Ze zijn altijd aanwezig, maar elke dag heeft er een de overhand. Het is daarom ook erg heilzaam om je te richten op de energie die op die dag het sterkt vanuit de scheppingsbron naar de aarde straalt.

De stralen in je opnemen zal je op een heel krachtige manier helpen om de energieën in je chakra’s, die overeen komen met de stralen, in balans te houden, waardoor je evenwichtiger en gracieuzer zult worden. Op weg naar verlichting zul je alle zeven hoofdstralen (en later ook de 5 geheime stralen) in balans moeten brengen om grotere wijsheid en meesterschap te kunnen verwerven.

 

Door te werken met de Meesters, de Aartsengelen en de Elohim van de zeven Stralen kunnen we onze lichtfrequentie van de specifieke straal verhogen, obstakels op de straal sneller verwijderen en onze krachten en potenties op de straal belichamen. Zij kunnen ons helpen meesterschap over een straal te krijgen en zo ons ascentieproces te versnellen, zodat we kunnen terugkeren naar het hart van God.

En bij elke van de Zeven Heilige Vlammen hoort een Geascendeerde Meester, een Aartsengel en Elohim die zijn wijsheid aan deze energiestroom meegeeft.

woman-6174830_640

Aartsengelen en de 7 vlammen

De Aartsengelen zijn de hoogste engelen. Het zijn de boodschappers van het Licht, hemelse lichtwezens, de mediators tussen hemel en aarde. Ze werken als gidsen, leraren, genezers, beschermers, doorgevers van de kosmische, zonne – en planetaire, hogere energieën aan de mensen. Ze helpen om hogere lichtfrequenties in de lichamen op te bouwen en helpen de hogere auralichamen op te bouwen. De hiërarchieën van (aarts)engelen werken voortdurend samen met de Elohim, kosmische wezens en meesters om het Goddelijk plan te versnellen.

(Tip: Colours of Angels inwijding)

De Meesters en de 7 vlammen

De Meester van een straal is een geascendeerde meester, die het aardse pad doorlopen heeft en alle initiaties voor ascentie verkregen heeft. Hij werkt als het hoofd (leraar) op de straal en werkt om de krachten/ energieën van de straal door te geven aan de spirituele hiërarchie, aan de aarde om het Goddelijke plan op aarde te helpen manifesteren. De meester werkt voortdurend samen met adepten, discipelen en aspiranten op dezelfde straal.

Als je werkt onder een meester/ ashram wordt je begeleid op je spirituele pad om de energieën van een bepaalde straal te beheersen en de potenties van de straal te manifesteren, bepaald werk te doen op aarde.(bron: http://mukanday.nl/spirituele-cursussen/het-spirituele-pad-van-de-zeven-stralen/)

Elohim en de 7 vlammen

De Elohim zijn de hoogste vertegenwoordigers van de 7 Stralen van het Goddelijke bewustzijn. Zij staan aan het hoofd van de kosmische spirituele hiërarchie. Samen met de Grote Kosmische wezens dragen ze de hoogste concentratie en hoogste lichtfrequentie. De zeven grote Elohim en hun vrouwelijke partners zijn de grote scheppers van de vorm. Ze gaan over de schepping van sterren, planeten en het fysieke leven.


De 7 Elohim belichamen de geestelijke vibratie van de 7 stralen volledig. Het licht en de kracht van iedere straal wordt door het specifieke kosmische paar door het hele universum verspreid. (bron: http://mukanday.nl/spirituele-cursussen/het-spirituele-pad-van-de-zeven-stralen/)

De 7 Scheppingsstralen van de nieuwe aarde

 • De eerste straal is blauw en hoort bij je keelchakra – El Morya is de Meester, Michaël (en Faith zijn tweelingvlam) de Aartsengel en Elohim Hercules en Amazonia de Elohim.
 • Straal 2 is lichtgeel / goud geel en hoort bij je kruinchakra– Lord Lanto / Confucius zijn de meesters, Jophiël (en Christine) de Aartsengel en Apollo en Lumina de Elohim.
 • Straal 3 is roze en hoort bij je hartchakra – Paul de Venetiaan is de Meester, Chamuӕl (en Charity) de Aartsengel en Heros en Amora de Elohim.
 • Straal 4 is wit en hoort bij je basischakra – Serapis Bey is de Meester, Gabriël (en Hope) de Aartsengel en Purity en Astrea de Elohim
 • Straal 5 is groen en hoort bij je voorhoofdchakra – Hilarion is de Meester, Raphaël (en Mary) de Aartsengel en Cyclopia en Virginia de Elohim
 • Straal 6 is robijnrood (in andere visies soms goud/violet), Lady Nada en Meester Sananda zijn de Meesters, Uriël (en Aurora) de Aartsengel en Peace en Aloha de Elohim
 • Straal 7 is violet –Saint Germain is de Meester, Zadkiël (en Holy Amethyst) de Aartsengel en Arcturus en Victoria de Elohim.

(bron: ‘De Zeven Heilige Vlammen – lessen van de geascendeerde Meesters van de zeven Stralen’ van Aurelia Louise Jones)

windows-6938478_640

De vijf Hogere Stralen en Chakra’s

De oneindige stroom van kosmische energie die vanuit de Grote Centrale Zon het hele universum doorstroomt, bestaat uit zeven geopenbaarde stralen die al lang bekend zijn in de esoterische scholen en vijf Hogere stralen, die lang geheim zijn gehouden. De vijf Hogere stralen zijn vanaf de jaren ’70 weer meer bekend aan het worden en zij zullen in samenwerking met de Spirituele ontwikkeling van de mensheid steeds actiever worden.

Deze vijf stralen zijn verbonden met de Hogere chakra’s en de hogere kwaliteiten van de zeven eerste stralen. De hogere stralen hebben een mysterieuze en multi-dimensionele kwaliteit. Hun inwerking veroorzaakt een grotere sensitiviteit in het bewustzijn en deze stralen zuiveren en verspiritualiseren onze aura en lichaam op een diep niveau. Zij verdiepen onze connectie met onze Ziel en Goddelijke essentie.

En ook bij deze stralen worden horen geascendeerde Meesters, Aartsengelen en Elohim.

Overzicht van de 5 Geheime Stralen

 • 8e straal:  Lady Nada- Aartsengelen Auriel en Alena- Elohim Surya/ zeeschuimgroen-violette straal
 • 9e straal: Lady Mary- Aartsengelen Celestel en Celena –Elohim Hyperion/ groen-blauwe straal
 • 10e straal: Lady en Meester Andromeda- Aartsengelen Christiel en Christela- Elohim Kronos/ parelmoure straal
 • 11e straal: Lady Quan Yin- Aartsengelen Soliel en Astrela- Elohim Cosmos/ roze-oranje straal
 • 12e straal: Lady Pallas Athena- Aartsengelen Virtuel en Vestrea- Elohim Regulus/ gouden straal

Er zijn ook andere visies op de 5 aanvullende scheppingsstralen

 • Straal 8: aquamarijn – Maha Chohan
 • Straal 9: magenta roze – Sananda (beter bekend als Jezus)
 • Straal 10: goud – Kuthumi
 • Straal 11: perzikkleurig – Maitreya
 • Straal 12: opaalkleurig – Sanat Kumara

Je zult op internet en in boeken ook andere scheppingsstralen tegenkomen en ook meerdere stralen, zoals 18 of misschien wel 24. Dit zou afhankelijk zijn van het bewustzijnsniveau.  (Bron: https://mathijsvanderbeek.nl/kennisbank/spirituele-begrippen/scheppingsstralen/ )

Ascentie Tools

Dan zijn er ook nog Ascentie Tools. Ascentie producten/(licht)instrumenten zijn glazen tools die harmonie scheppen en resoneren met de energie van Atlantis. De Tools stralen energie uit naar de omgeving en bevatten de herinnering aan volmaaktheid. De Tools leggen een verbinding tussen de volmaakte harmonie aan het begin van de schepping en jouw fysieke wereld. Door het gebruik van de Ascentie Tools wordt de herinnering aan de volmaaktheid en de harmonie zoals die aan het begin van de schepping aanwezig is, in je wakker gemaakt en ga je die steeds meer integreren in jouw leven. Op deze manier leren de Ascentie Tools de omgeving om weer soepel en gemakkelijk te functioneren zoals dat oorspronkelijk bedoeld is.

Ascentie Tools ondersteunen energetisch bij actuele problemen, maar kunnen ook preventief worden ingezet om problemen te voorkomen waardoor je steeds gezonder, vitaler en gelukkiger kunt worden en steeds meer kunt genieten van je leven. 

Ascentie Tools kunnen worden ingezet voor meer energie, voor het zuiveren van ruimte en als therapeutisch gereedschap.  Nadeel is dat de meeste tools wel vrij prijzig zijn. (bron: https://www.nl.ascension.eu/wat-zijn-ascension-tools/)

Grappig genoeg zijn er ook specifieke Ascentie Tools die je helpen bij het afstemmen op de 12 Kosmische Stralen, dat zijn de zogeheten lights. Dat zijn gewijde symbolen, gedragen door meesters uit vele tradities en scholen. Deze lights helpen je bij het aanpassen aan de hogere energieën en niveaus. Het is tijd om alle lichten van het totale spectrum weer toegankelijk te maken. Ze hebben dus een directe relatie tot de 12 lichtstralen/scheppingsstralen en hun goddelijke aspecten, zodat je dieper en bewuster in contact kunt komen met de goddelijke aspecten in jou.

(Je leest er hier meer over: https://www.nl.ascension.eu/product-category/lights/. Je vindt er ook een hele mooie omschrijving bij van elk van de 12 Kosmische Stralen)

universe-2742113_640

De 12 Kosmische Stralen

 Tot slot zijn er ook nog de 12 Kosmische Stralen die hier een (korte) vermelding verdienen, die verbonden zijn met de hogere dimensies die je hogere zielendelen laten indalen en zorgdragen voor kosmisch meesterschap en ontwaken. Deze stralen zorgen voor een krachtige verbinding met het Universum én Moeder Aarde.

(bron:  https://www.elohim-centre.org/kosmische-stralen.html / )

Samenvattend

Er is veel en er kunnen weliswaar meerdere visies op de verschillende stralen bestaan. Maar 1 ding is in ieder geval wel duidelijk: er is veel om je op af te stemmen en mee aan de slag te gaan. Om jezelf te helen, om jezelf naar eenheid toe te laten bewegen en om je ascentieproces te versnellen om uiteindelijk meesterschap te verkrijgen. 

Dat kun je (onder andere) doen door middel van inwijdingen, door je er zelf op de stralen af te stemmen, door erop te mediteren of met behulp van de zogenaamde ascentietools. Hoe meer bewustzijn je zet op dat wat je aan het loslaten bent, des te sterker is de heling!

Wederom is er weer zo ontzettend veel mogelijk en de materie is – vind ik – enorm interessant en uitnodigend. Op 27 april maken we er ook een mooie start mee in de Oermoederliefde Groepsheling reeks en maken we een heerlijke reis langs de regenboogstralen.

Oermoederheling 27-4-2022

Op 27 april ontvang je in de Oermoedergroepsheling vele krachtige activaties vanuit de regenboogstralen en regenboogfrequenties.

In deze heling gaan we ons verbinden met de 7 helende regenboogstralen om veel los te laten, te reinigen, zuiveren en balanceren maar ook om het potentieel van elk chakra en elke kleur te activeren. Het is dan ook een echte fysieke heling, maar ook de mentale en emotionele ontlading wordt niet overgeslagen. Daarnaast is de activatie van elke straal een ware bekrachtiging die je overhevelt naar een next level. Je leest er hier meer over. Je kunt je aanmelden via deze pagina

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.