Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Helen met de 7 Stralen en 7 Aartsengelen

| Geen reacties

De energieën van de Zeven Stralen – ook wel de Heilige Vlammen of de lichtuitwasemingen van de Godheid genoemd –  overspoelen de aarde dagelijks om haar levenskracht en die van haar bewoners te voeden. Het zijn de zeven stralen van het witte licht die tevoorschijn komen door het prisma van het Christusbewustzijn. 

Ze zijn altijd aanwezig, maar elke dag van de week heeft één straal de overhand. Het is heilzaam om je te richten op de energie die op die dag het sterkst vanuit de scheppingsbron naar de aarde straalt.

De stralen in je opnemen zal je op een krachtige manier helpen om de energieën in je chakra’s, die overeenkomen met de stralen, in balans te houden, waardoor je evenwichtiger en gracieuzer zult worden. Heerlijk om je dagelijks mee te verbinden. Ik help je graag een handje mee. 

De geascendeerde Meesters van de Vlammen

Bij elk van de Zeven Heilige Vlammen hoort een geascendeerde meester, een Aartsengel, die zijn wijsheid aan deze energiestroom meegeeft.  Wanneer je wordt verbonden met iedere Aartsengel, zul je ook verbonden worden met elke Straal waarmee de Aartsengel verbonden is en met de bijbehorende Kleur daarvan. Je kunt te allen tijde op een eenvoudige manier een Aartsengel  aanroepen.

Aartsengel Michaëls Blauwe Straal van Bescherming

De eerste Straal is de Blauwe Straal van Bescherming en Kracht en is het meest krachtig op maandag.  Aartsengel Michaël is behulpzaam en dienend vanuit deze Eerste Straal. Michaël biedt spirituele en lichamelijke bescherming, geeft je moed en bescherming als je bang bent en zal je leiden wanneer je je verloren voelt en zonder richting of doel in je leven.

Als je Michaël nodig hebt is het eenvoudig om hem aan te roepen met:

‘Aartsengel Michaël, help mij alstublieft. Ik heb nu bescherming en begeleiding nodig. Geef mij moed en kracht en help mij bij het zetten van de juiste stappen. Ik dank U Wel. ’

Anderen roepen (de energie van) Michaël aan door te zeggen: ‘Ik ben Michaël’.

Als je Michaël aanroept om jou te helpen kun je ook een blauwe uitstraling om je heen visualiseren.  De Blauwe Straal  zal je koesteren en helpen je angsten en kwetsbaarheid los te laten en moed en kracht er voor in de plaats te laten komen. Stel je daarbij voor dat de blauwe straal bij je kruinchakra naar binnen komt, door al je chakra’s heen stroomt om vervolgens de aarde in te stromen. Het neemt al je angsten en kwetsbaarheid mee stroomt. Daarna wordt je gevuld met kracht en moed.

Accepteer deze bescherming en moed samen met de liefde die hij je geeft en bedank hem met alle liefde in je hart voor zijn bescherming:

‘Ik aanvaard uw bescherming, moed en liefde en dank U met alle liefde in mijn hart.’

Het Zwaard van Michaël

Aartsengel Michaël draagt een Zwaard bij zich. Dit zwaard kan je helpen om alle negatieve verbindingen weg te snijden die je tegenhouden in je leven of  in relaties met anderen. Erg handig om te gebruiken als je je uitgeput voelt als je samen bent geweest met andere mensen. Het zal je bevrijden van alle gevoelens van uitputting.

Het is heel eenvoudig: Stel je gewoon een wit koord voor van jezelf naar mensen of situaties die je uitputten en zie dan dat Michaëls zwaard deze verbindingen doorsnijdt, die jou met de energie van deze mensen verbindt. Je laat het zwaard van Michaël deze koorden doorsnijden. En voel dan de bescherming en liefde van Michaël die bij je is en je omgeeft met het beschermende blauwe licht van de Eerste straal.

Je kunt Michaël ook inschakelen om een kamer of gebouw te reinigen: door je simpelweg Michaël voor te stellen die omringd is met het Blauwe Licht van de Eerste Straal en door te voelen dat het blauwe licht zich verspreid in de kamer. Het licht verwijdert alle negativiteit en laat er warmte en bescherming voor in de plaats komen. je kunt er ook simpelweg om vragen: Michaël: Zuiver deze ruimte alstublieft.

Ook erg fijn om te doen als je eventuele kind(eren) uit school komt om de banden met school, leerkrachten en werk door te snijden.

Aartsengel Jophiëls Gele Straal van Wijsheid en Verlichting

Aartsengel Jophiël is behulpzaam en dienend vanuit de Tweede Straal, dat is de Gele Straal van Wijsheid en Verlichting. Deze straal is vooral werkzaam op dinsdag.

Jophiël kan ten alle tijde aangeroepen worden zeker wanneer je extra wijsheid, ondersteuning en inspiratie nodig hebt. Jophiël kan je helpen bij een examen, als je aan een project of taak werkt en bij alles wat concentratie vereist.

Aartsengel Jophiël kan je ook bijstaan in tijden van strijd en je de inspiratie geven en begrip wanneer je onder mensen bent die niet hun eigen ware pad gaan en bang zijn voor spiritueel weten en om die reden daar hun ogen voor sluiten.

Om Aartsengel Jophiël aan te roepen dan kan dit hard op of in stilte :

“Aartsengel Jophiël, sta me alstublieft bij door me met ingevingen van wijsheid en inspiratie te doordringen. Alstublieft, ik heb nu hulp nodig.” 

Als alternatief kun je een heldere stroom van geel licht om je heen visualiseren die je vervult van top tot teen met de gele straal van wijsheid en verlichting. Of je zegt: ‘Ik ben Jophiël’.

Accepteer deze wijsheid en liefde die met liefde toegezonden wordt.

Aartsengel Chamuëls Roze Straal van Liefde

Aartsengel Chamuël is behulpzaam dienend vanuit de Derde Straal, dat is de Roze Straal van Liefde. Chamuël staat je bij in alle hartsaangelegenheden, zelfliefde en liefde voor anderen.

Roep Aartsengel Chamuël op de eerste plaats aan om je hart te helen en je te ondersteunen in jezelf liefhebben, je geest, hart en ziel te vervullen met liefde. Voel deze liefde door je gehele lichaam heen stromen en wanneer je gewend bent aan het gevoel om van jezelf te houden, zal deze liefde zich uiten naar degenen om je heen. Wanneer dit gebeurt zal je merken dat je mensen aan zult trekken in je leven die liefdevoller en vriendelijker zijn en die de liefde die je uitzendt voelen en beantwoorden.

Roep Aartsengel Chamuël aan door het volgende hardop of in stilte te zeggen: 

“Aartsengel Chamuël, ik heb uw liefde en ondersteuning nodig, om de liefde die in me bestaat te kunnen zien en om deze te kunnen uiten naar alles om me heen. Alstublieft, help me.”

Als alternatief kun je een warme roze straling van roze licht om je heen visualiseren, die van top tot teen vervult met een roze straal van liefdevol roze licht. Voel dat deze roze straal door je lichaam stroomt en visualiseer dan dat deze zich vanuit je hart geuit wordt naar alles wat om je heen bestaat.

Aartsengel Gabriëls Witte Straal van Zuiverheid en Harmonie

Aartsengel Gabriël is behulpzaam dienend vanuit de Vierde Straal, dat is de Straal is van Zuiverheid en Harmonie.

Aartsengel Gabriël ondersteunt je in het werken met het licht en om  oprechte van spirituele dienst te kunnen zijn. Aartsengel Gabriël helpt je ook om je communicatieve vaardigheden te verbeteren en om uiting te geven aan je spirituele talenten op alle gebieden van je leven en om vreugde en   harmonie te kunnen delen met degenen om je heen.

Roep Aartsengel Gabriël aan wanneer je ondersteuning nodig hebt op je spirituele pad en om harmonie te brengen in je leven en in je relaties.

Zeg hardop of in stilte :

“Aartsengel Gabriël, ik heb uw ondersteuning nodig om mijn spirituele pad te zien en leidt me alstublieft naar waar ik zijn moet.”

Als alternatief kun je een schitterende straal van wit licht om je heen visualiseren, die je van top tot teen vervult met zuiverheid en harmonie die jou de mogelijkheid geeft om je vreugde en liefde te uiten naar degenen om je heen.

Aartsengel Gabriël is vooral behulpzaam bij het loslaten van alle moedeloosheid in jezelf of die je oppikt van anderen om je heen.

Wees niet bang om aartsengel Gabriël te vragen bij je te zijn, en de zuiverheid en harmonie te accepteren samen met de liefde die wordt geboden.

Aartsengel Raphaëls Groene Straal van Genezing en Waarheid

Aartsengel Raphaël is behulpzaam dienend vanuit de Vijfde Straal, dat is de Groene Straal van Genezing en Waarheid.

Roep Aartsengel Raphaël aan als er iemand is die een healing nodig heeft. Je kunt Raphaël vragen je te helpen iemand anders dan jezelf te helen, maar hij zal zich niet opdringen aan de vrije wil van die persoon dus als zij niet open staan voor spirituele heling kan dit niet worden geforceerd. Aartsengel Raphaël is ook een genezer van dieren, wilde dieren en huisdieren en zijn zachte vriendelijke energie zal dankbaar door hen worden ontvangen.

Aartsengel Raphaël kan je ook helpen met je eigen heling – zeg in stilte of hardop :

“Aartsengel Raphaël, kom alsjeblieft nu bij me omdat ik uw helende energie nu nodig heb. Laat me alsjeblieft voelen dat uw liefde en genezende energieën door me heen stromen.”

Als alternatief kun je een Smaragd Groene straal van licht visualiseren, die je lichaam binnen komt en je van top tot teen doordringt, met de liefdevol genezende warmte van Aartsengel Raphaël. Voel deze Groene stroom van licht ieder gebied van je lichaam, geest en ziel verlichten van pijn en ongemak die je hebt.

Aartsengel Raphaël kan je ondersteunen in het helen van je ziel waar het gaat om problemen uit een vorig leven. Visualiseer de genezende groene straal van licht die pijn en problemen verzacht die je vanuit een vorig leven hebt mee gebracht naar dit leven.

Wanneer je Aartsengel Raphaël vraagt om anderen te helen kun je het volgende zeggen:

“Aartsengel Raphaël, ik vraag je om je helende straal van licht naar de naam van de persoon te sturen die hen de mogenlijkheid biedt om een leven te leiden zonder pijn en wonden.”

Wees niet bang om Raphaël te vragen om je bij te staan en je zult snel de voordelen van zijn hulp ervaren.

Aartsengel Uriëls Gouden Straal van Vrede

Aartsengel Uriël is behulpzaam dienend vanuit de Zesde Straal, dat is de Gouden Straal van Vrede. Uriël helpt om vrede en rust naar de mensen en de wereld te brengen. Hij werkt nauw samen met het weer en kan hulp geven na een natuurramp zoals een orkaan, een overstroming of brand. Roep Aartsengel Uriël aan om deze rampen te af te wenden of om te helpen herstellen na afloop.

Aartsengel Uriël luistert ook naar je wanneer je het nodig hebt om vrede en rust in je leven te brengen en degenen om je heen. Als je wrijving voelt tussen met de mensen om je heen, visualiseer dan gewoon Aartsengel Uriëls Gouden straal van Vrede die je van top tot teen omringt met een mooie vredige straal van Goud Licht wat onmiddellijk de situatie kalmeert. Voel dat dit licht door je lichaam reist, en dan uitstraalt naar degenen om je heen terwijl dat rust, kalmte en ontspanning brengt.

Om vrede te sturen naar de hele wereld, visualiseer de Aarde die door deze gouden straling van licht en voel dat het de Aarde doordrenkt en iedereen en alles erbij. Vraag of dit gevoel van vrede aanwezig en beschikbaar is voor ieder levend mens ten goede van een beter wereld voor ons allemaal.

Je kan het volgende ook hard op of in stilte zeggen :

“Aartsengel Uriel, ik vraag u om vrede, harmonie, begrip en liefde naar de wereld te brengen die ons allemaal in staat stelt om een veiliger en spiritueel bewuster leven te leiden.”

Aartsengel Zadkiël Violette Straal voor Vrijheid

Aartsengel Zadkiël is behulpzaam dienend vanuit de Zevende Straal, dat is de Violette Straal van Vrijheid.

Aartsengel Zadkiël kan jou helpen door je het vuur van vrijheid te brengen, van plezier, vergeving, gerechtigheid en bevrijding. Door de Violette Straal aan te roepen kan je al deze kwaliteiten in je leven brengen.

De Violette Straal gebruiken kan helpen om negativiteit loslaten en de vrijheid geven om te genieten van het leven en de mogelijkheden om je heen. het kan ook vergeving brengen.

Elke keer als je een beroep doet op Zadkiël en de Violette Straal breng je veranderingen in de wereld en help je met het voorbereiden van een meer spirituele toekomst.

Zeg het volgende hardop of in stilte om Vrijheid van negativiteit te brengen :

“Aartsengel Zadkiël, ik roep nu de Violette Straal aan om me te bevrijden van de negativiteit die nu om me heen is.” (Als je dat wilt kun je verklaren wat deze negativiteit veroorzaakt en de onbekwaamheid om vrijheid te vinden.)

Je kunt een beroep doen op aartsengel Zadkiël wanneer je je wilt bevrijden van oud karma om zo nieuw enthousiasme in je leven te brengen.

Daar kun je een violette straal aan toevoegen, die je omringt van top tot teen welke je verlost van alle negativiteit en angst die je vrijheid belemmeren om het pad te volgen waar je recht op hebt. Als je de violette straal van licht eenmaal voelt kan je deze uitspreiden naar anderen om je heen, situaties die hulp behoeven of de hele wereld.

Aartsengel Zadkiël en de Violette Straal van licht zullen je helpen om de vrijheid te winnen die je nodig hebt om je doelen te bereiken en je ambities te verwezenlijken.

Het aanroepen van De Colours of Angels Regenboog

Je kunt je ook in 1 keer verbinden met alle 7 Aartsengelen tegelijk. Dat gaat als volgt:

“Aartsengelen van Kleur, help me alstublieft in deze moeilijke tijd en breng me liefde, bescherming, begeleiding en genezing om me verder te helpen zonder negativiteit. Bedankt dat jullie naar me luisteren in deze moeilijke tijd en ik verwelkom de leiding die jullie me geven.”

Tip: Colours of Angels Inwijding

Colours of Angels biedt je 7 verbindingen met 7 Aartsengelen, ieder met hun eigen Stralen. Deze 7 verbindingen worden je aangeboden in een enkele afstandsinwijding die jou zal verbinden met elke Aartsengel en je hebt dan de mogelijkheid om hen hiermee aan te roepen, wanneer je maar wilt.

Deze inwijding versterkt je verbinding met de Aatsengelen en de 7 stralen. Het is er altijd al, maar met deze inwijding zal het makkelijker zijn en tegelijkertijd ook krachtiger en daarmee de heling ook. Bij de inwijding ontvang je van mij een gratis ingesproken helende geleidemeditatie die jou helpt bij het opnemen van de energieën van de 7 Stralen en 7 bijbehorende Aartsengelen. Daarin wordt je ook een Engelen Licht Heling vanuit de LaHoChi aangeboden. 

Klik hier om meer over de Colours of Angels te lezen.

NB – het grootste deel van de tekst is afkomstig uit de handleiding van Colours of Angels.

archangel-2196763_640

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.