Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Omgaan met lastige situaties en moeilijke mensen

| Geen reacties

Ken je dat gevoel, dat je vast zit in een situatie, vaak met een bepaald persoon of juist een bepaald type mens? Je weet waarschijnlijk wel dat je deze zelf hebt aangetrokken op basis van onverwerkte zaken in je eigen energieveld, mede gebaseerd op je eigen denken en beperkende overtuigingen.

Je voelt je dan bijvoorbeeld niet gezien, niet geliefd, ontvangt geen aandacht waardering of begrip. Je contacten worden beperkter of mensen komen niet opdagen, en/of tekorten en armoede laten zich aan je zien. Wat kun je doen?

beautiful-ga753e8d1c_640

We spelen in jouw trigger(s) allemaal een rol, om jou te laten zien waar jij zelf nog wat mag doen. Maar vaak ‘verdoemen’ we de ander, zetten deze liever op de stoep en nemen afstand. Ondertussen vinden we er wat van en is het mogelijk dat negatieve gedachten een hoofdrol spelen en jij jezelf ook niet meer zo energiek voelt. In het ergste geval voelt het als een chronische trigger, waar in je blijft vastzitten.

Dat zijn de hardnekkige patronen, die je onderuit halen (lees: waardoor je zelf onderuit gaat), weken maanden en soms zelfs jaren lang zitten we vast in een bepaalde relatie waarin we ons niet gelukkig voelen, niet gezien of hebben we te dealen met ‘vervelende’ collega’s of een dominante baas / leidinggevende.

We trekken het zelf dus aan, op basis van onverwerkte herinneringen en meer, maar …. we houden het ook nog eens zelf in stand. Wees je maar eens bewust wat je over deze persoon vertelt aan anderen, hoe je denkt, keer op keer het negatieve in de ander naar boven haalt, waardoor niet alleen jij je niet goed voelt en in een herinnering en herhaling komt, maar ook de ander. De ander wordt met jouw energie volledig klem gezet en steeds meer mensen gaan deze negatieve stroom aan jou openbaren. Dan zit je in een vicieuze cirkel naar beneden. Dat kan ook met ziekte en pijnklachten. We houden het daarmee zelf in stand dus ….

Wat kun je doen?

Wees je eerst bewust dat alleen JIJ verantwoordelijk bent voor alles wat jou ‘overkomt’, dat JIJ dat hebt aangetrokken, zonder dat het per se jouw schuld is (het is gewoon de Wet).

Wees je ook bewust dat alleen JIJ verantwoordelijk bent voor jouw emoties. Niemand anders. En wees je bewust van wat je denkt, over de ander, over de situatie, waarmee je negativiteit naar buiten stuurt.

En stop daar dan acuut mee. Dat is echt mogelijk, als je er maar voldoende klaar mee bent. Geef jezelf liefde en stuur het ook naar de ander toe. Je zult zien dat de sfeer dan gelijk weer anders wordt. Laat dan wel je verwachtingen los, want niemand hoeft voor jou ergens aan te voldoen, behalve zichzelf zijn. daarmee verleen je de ander vrijheid, schenk je die vrijheid terug en kun je ook je eigen vrijheid weer omarmen in liefde.

Bij voorkeur breidt je jezelf daarbij uit, laat je je ruim worden aan alle kanten, zodat je (meer) opgaat in de eenheid van het Zijn.

Activeer dan de oneindige Liefde en het Christusbewustzijn in jou waar je op dat moment contact mee maakt. En laat je hart weer stralen. Dan zul je het geluk weer kunnen omarmen en een prettiger leven leven. Bovenal zul je je gelijk weer beter gaan voelen.

Je kunt ook een Opgestegen Meester of Aartsengel aanroepen, vragen welke Straal of welke energie jij nodig hebt om dit te helen. Vraag wat jij nodig hebt in je meditatie en open jezelf voor dat wat er naar je toekomt, adem het in, laat het tot je komen en doordringen tot in elke cel van je lichaam, zolang jij voelt dat nodig is. 

Vandaar uit kun je dan eventueel woorden geven aan iemand of een situatie, grenzen neerzetten en keuzes maken die kloppen voor jou. Hoe de ander daar dan op reageert, is aan de ander. Daar kun je dan op eenzelfde manier mee omgaan zoals hierboven omschreven, mocht dat lastig zijn. Jij kunt bij jezelf blijven en jij praat vanuit jezelf. Dat kun je blijven doen, ongeacht wat de ander doet. Want ook dat heeft dan ook wel met jou te maken omdat het er anders niet was. Dat is Meesterschap en dat is het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Dan zoek je het niet meer buiten jezelf. Niet wat je nodig hebt en niet wat een ander jou aan zou doen. Dat kun je alleen maar toelaten of niet. aan jou de keuze! 

Kijk er ook eens onder

Heb je een dergelijke situatie al eens eerder meegemaakt of ken je het gedrag van de ander maar al te goed. Misschien in vriendschappen, bij collega’s of leidinggevenden. Misschien in vorige relaties.

Het laat zich aan je zien, net zolang totdat jij in de uitdaging blijft staan. 

Heb je eerdere situaties herkent, kijk dan nog eens verder en ga terug in de tijd. Misschien herken je het van vroeger, heb je je als kind ook zo gevoeld. Herken je het gedrag als het gedrag van (één van je) ouder(s). Daar zet je dan bewustzijn op en kun je aandacht aan het innerlijke kind besteden door het bijvoorbeeld te omarmen en te geven wat het nodig heeft. En wat heb jij als volwassene nodig om te helen. Laat dat naar je toekomen. 

Hoe meer bewustzijn jij krijgt op situaties en gedrag van anderen, des te meer kun je er op gaan loslaten. 

Helpt het niet of niet voldoende?

Dan is de kans groot dat je te maken hebt met Karmische Koorden, met beloften en geloften vanuit vorige levens. Die Koorden ofwel energetische banden zorgen er dan voor dat je vast blijft zitten in een relatiepatroon waarin je ongelukkig bent maar niet uit kunt komen bijvoorbeeld. Het zorgt er ook voor dat het slachtoffer en daderschap ophoudt te bestaan. Zonder dat blijf je je patronen in stand houden en wordt je in het verleden vast gehouden.

Heb je het gevoel dat hier bij jou sprake van is, boek dan eens een Karmische doorsnijdsessie en laat jezelf bevrijden van Karmische koorden die jouw geluk in de weg staan.

De kans is ook groot dat het thema terug te vinden is in je voorouderlijn(en). Daar kun je achter komen door aan het thema te denken en dan je beide voorouderlijnen voor jezelf op te stellen, door te visualiseren of met blaadjes te werken bijvoorbeeld. Daar waar je de oorsprong van de pijn aantreft, ga je liefde sturen. Dan helen je voorouders en jijzelf ook. In dit artikel lees je hier meer over als je hier zelf mee aan de slag zou willen gaan. Het is een hele mooie en heilzame manier om thema’s op te lossen en helen. De kracht die dan vrij komt vanuit de ouderlijn, komt dan ook nog eens tot jouw beschikking te staan, wat maakt dat je meer en meer in je eigen kracht komt te staan.

Ben je bekend met het werken met de Opgestegen Meesters en (Aarts)engelen, dan kun je hen aanroepen voor heling. Zij zullen precies weten wat jij nodig hebt, het zal naar je toekomen. Je hoeft jezelf daar alleen maar voor te openen.

26-10-2022 Oermoederliefde & de Opgestegen Meesters

Wil jij het werk en de energie van de Opgestegen Meesters ervaren? Op 26-10-2022 staan zij op jou te wachten om jou te helpen, te ondersteunen en te helen in de Oermoederliefde & de Opgestegen Meesters Groepsheling.

Deze heling zit boordevol hogere energieën en activaties vanuit een sterke aarding en ondersteuning vanuit het Oermoederveld, de Oervaderfrequenties en een krachtig helend veld met Opgestegen Meesters, Aartsengelen en vele andere Lichtwezens van de hoogste Hiërarchie. Inclusief Mahatma Ascentie energie en Gold Healing en 7 Stralen activaties Opgestegen Meester afstemmingen, die je uitnodigen om in je eigen Meesterschap te gaan staan. 

Voor in je agenda: op 30-11-2022 gaan we in de groepsheling aan de slag met Karma Healing.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.