Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Opstaan in je eigen Meesterschap

| Geen reacties

Je kent het vast wel, een bepaald thema, een trigger, bepaalde fysieke klachten die steeds weer terugkeren, waar je gigantisch in vast kunt zitten en als je er door heen bent geworsteld, al dan niet met overgave, is er alsnog het e.e.a. te verwerken en kan het best even duren voordat je jezelf weer volledig herpakt hebt. Wat soms met flink wat vermoeidheid, fysieke klachten en een soort onbestemd of neerslachtig gevoel gepaard kan gaan. Tot aan de volgende trigger en begint het verhaal weer van voren af aan. 

Wat kun je doen en hoe zorg je je voor dat je meesterschap verwerft over je eigen emoties, reactiepatronen en triggers? Inclusief Voorouderlijn heling! 

woman-gf09bb6a13_640

In veel thema’s die op dit moment naar boven komen, worden zichtbaar en vooral voelbaar veel karmische en genetische overlevingspatronen uitgespeeld ten opzicht van elkaar (in: hoe reageer je op elkaar). Zeker als het thema nogal hardnekkig van aard is. Vooral in je gezin, je werk, in je relatie(s) of juist geen relatie is het mogelijk dat je je in dergelijke hardnekkig herhalingslussen bevindt. Al is het ook mogelijk dat je je vooral eenzaam, neerslachtig, alleen, afgewezen en doelloos voelt, met of zonder een duidelijke aanleiding (lees: met en zonder trigger), waarin de Oerwond van afgescheidenheid wordt aangeraakt.

Je lijkt je hoe dan ook en op welke manier dan ook steeds weer in hetzelfde schuitje te bevinden, maar toch is elke ervaring weer anders en nieuw en bouw je bewust en onbewust steeds meer verlangen op, totdat je er genoeg bewustzijn op hebt zitten en er klaar voor bent om het definitief achter je te laten. Ondertussen wil het wel gevoeld en doorleefd worden. Dat is best een hele klus.

Maar, hoe meer bewustzijn je krijg en hoe meer inzicht je verwerft in je eigen thema’s des te meer kun je gaan loslaten en overstijgen. Door aan jezelf te (blijven) werken bouw je steeds meer van dat bewustzijn op in bijvoorbeeld de rollenpatronen van jouw gezinsleden en in je relaties, die stiekem een herhaling zijn van patronen van je (voor)ouders, die je nu defintief mag gaan uitspelen. Als je dat wilt.

Observeer en kijk over je eigen schouders mee

Een eerste stap om daar verder in te komen is het observeren van je eigen gedrag en reactiepatronen alsmede het gedrag van elke andere persoon die mee doet aan het schouwtoneel, waarin we allemaal ons eigen aandeel hebben. Wat gebeurt er eigenlijk, hoe reageer je, wanneer reageer je die ene keer anders dan een andere keer en hoe voel je je. Wie drukt wanneer op jouw knopjes en wanneer ben jij degene die een trigger bij de ander activeert en wat doet dat dan met jou. 

Wanneer voel je je gekwetst, trek je je terug of ga je in de aanval. Heb je verwachtingen, wil je de ander veranderen of overtuigen of zit je vast in oordeel en kritiek. Wanneer ben je slachtoffer, afhankelijk van de ander en van goedkeuring. En wanneer zit je in de weerstand. Wees je bewust van alles wat je doet, denkt of zegt en zie ook wanneer een ander ergens in zit en laat zien.

Hiermee ben je een bewuste toeschouwer geworden terwijl het je tegelijkertijd de kans biedt om uit het patroon te stappen en niet meer mee te doen. Dat is wat bewustzijn jou namelijk brengt, het zorgt uiteindelijk voor jouw Meesterschap.

Dan ben je geen slachtoffer meer van de omstandigheden en zullen ook bij je gezinsleden en / of partner en anderen veranderingen gaan plaatsvinden, omdat jij niet meer meedoet. Er wordt dan niets meer geactiveerd en dan er zijn dan geen knopjes meer waar anderen op kunnen drukken.

Hiermee heb jij de touwtjes van je eigen welzijn weer in handen, ook als je niet in een relatie zit en je doorziet je eigen patroon daarin. Tegelijkertijd geef je op deze manier de ellende ook niet meer langer door aan eventuele toekomstige generaties. Bovenal zal het leven een stuk lichter gaan worden.

Tot die tijd …

Bij het observeren en het laten groeien van jouw bewustzijn is het ook van belang dat je gaat kijken wat er onder zit, waar het vandaan komt. Is het van jou zelf, heeft het met je eigen te korten te maken of herken je het ook bij je (voor)ouders en heb je er eerder mee te maken gehad. 

Alle karmische pijn en alle genetische overlevingspatronen (hoe deden je ouders dat dan) zullen steeds weer worden doorgegeven aan de volgende generatie, totdat iemand in de lange rij van voorouders besluit om het te gaan voelen en om te zetten. En die tijd is nu gekomen, de uitnodiging ligt al voor je klaar, of je hier nu al bewust of onbewust mee bezig bent.

Je komt er namelijk niet meer om heen, dat is de huidige tijdsgeest, ook als je er niet bewust mee bezig bent, wil het gezien, gesnapt en doorleeft worden. Pas dan kan het werkelijk omgezet, getransformeerd en getransmuteerd worden in licht, liefde en eenheid.

girl-gb7101b05e_640

Wat kun je doen: Stap uit het Patroon

Doordat je toeschouwer bent, stap je als vanzelf uit een patroon en doe je niet meer mee, waardoor anderen hun rol in dit geheel ook niet langer kunnen vasthouden. Juist omdat je er dan bewustzijn op hebt gezet. Hou er rekening mee dat het wel mogelijk is dat er eerst (veel) weerstand ontstaat, omdat de ander onbewust zich graag aan het oude wil vasthouden, er aan gehecht is als het ware, net zoals jij dat ook was.

Als je hiermee begint, kun je er heel bewust voor kiezen om er uit te stappen en niet meer mee te doen omdat je bewust bent van je eigen aandeel en dan letterlijk en figuurlijk een stap terug doet.

Je stapt uit je rol en uit het geheel: ‘Ik zie het en herken het, ik doe hier niet meer aan mee’. 

Wat kun je nog meer doen

Wat je ook kan helpen, is opschrijven waar je tegen aan loopt, wat je eigen irritaties waren, je weerstand, je kwetsingen, maar ook wat je zag bij anderen. Door het op te schrijven versterk je je bewustzijn.

Je hoeft in ieder geval niet meer in de slachtofferrol te stappen en je er zeker niet langer mee identificeren. Dan heb je nog steeds wel emoties, maar ben je ze niet. Dan voel je je verdrietig of boos, maar ben je dat niet. Let maar eens op wat alleen al deze woordkeuze met jouw energieniveau op een dag doet!

Dan nog kan het nog steeds zo zijn dat je overmand raakt en dagen of misschien soms zelfs nog weken (of langer) toch nog van slag bent. Weet dat je er dan niet meer omheen kan en dat het tijd is om te voelen en het bewustzijn op je eigen slachterofferschap te zetten. En dat het ook niet erg is als je daar inzit, dan ben je daar van bewust en kun je er voor kiezen om weer in je eigen Licht te stappen, bijvoorbeeld met de woorden: ‘Ik ben Licht. Ik ben Liefde. En ik ben altijd verbonden met het Licht en Liefde in mij.’  Je kunt om een healing vragen aan je eigen Lichtteam, een Lichttempel bezoeken of jezelf vullen en verbinden met (zelf)liefde. 

Verbind jezelf ook met jouw eigen behoeften. Stel jezelf vragen als: Wat wil ik, wat voel ik, waar ben ik helper? Het zelf je helpen je dichter bij jezelf te brengen. Wat heb ik nodig? Wat heeft mijn lichaam nodig? En geef het aan jezelf. je herschrijft zo niet alleen je beperkende overtuigingen maar verbetert hiermee ook het contact met jezelf, waardoor je dat ook steeds meer zult herstellen. 

Laat alles de revue passeren

Aan het einde van de dag is het enorm heilzaam om alles nog even de revue te laten passeren door er op te mediteren en daarin alles aanwezig te laten zijn wat je daarbij voelt, en waar je overdag niet aan toe was gekomen. Zonder voelen ga je er namelijk niet komen. Alleen heb ik het dan wel over het echte voelen, het transformatief voelen in plaats van het slachtoffer voelen vanuit identificatie met emoties in combinatie met herhalende negatieve gedachten die zich gaan vastzetten in je lichaam. Daar ga je dan naar kijken als je je dag overziet en zet je er ook nog eens extra bewustzijn op terwijl je ondertussen ook voelt en loslaat.

Bij voorkeur zet je daarbij wat energiewerk in, zoals bijvoorbeeld de Platina Straal of de Violette Vlam, waarmee je het loslaten versterkt en tegelijkertijd een healing ontvangt. 

Het is ook erg fijn om hierbij ondersteunende energieën te activeren, zoals de oermoederfrequenties of de Child Care of roep Aartsengel Metatron of je beschermengel aan voor heling en een ondersteunende aanwezigheid zodat je je gesteund en geliefd kunt voelen. Je hoeft er alleen maar om te vragen: ‘Beschermengel, ik vraag je om een half uur energiewerk voor me te doen’, vlak voordat je gaat slapen bijvoorbeeld. Dat helpt je bij het schoonmaken en schoon houden van jouw energieveld, maar ook van dat wat je gedurende de dag oppikt van anderen en uit het collectieve reinigings- en transformatieproces waar veel van in de lucht blijft hangen.

Aan de ene kant kun je je actief bezig houden met alles wat zich aan dient, aan de andere kant kun je ook nog bewuster bezig gaan met jouw healings- en reinigingsproces, omdat dat alles versnelt. En ook dat hoeft niet per se enorm zwaar te zijn, maar kan wel. Een healing geeft jou namelijk precies wat je nodig hebt. 

Bewustzijn creëren op voorouderlijnen

Als eerste ontwikkel je dus steeds meer bewustzijn op het heden, op het gedrag en de rol die een ieder speelt en synchroon daaraan zul je ook steeds meer gaan inzien dat je ouderlijke patronen daarin verweven zitten, als je gaat kijken wat er onder zit. Dat je kopieert en herhaalt wat je eigenlijk helemaal niet wilt. Je bent namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat is dan de volgende stap.

Maar. Het is ook niet dat je ouders dit zelf gecreëerd hebben, het gaat nog veel verder terug. Ook je ouders hebben te dealen met grote genetische erfenissen, en dan niet alleen op het feitelijke zichtbare fysieke vlak.

Als je alleen al terugkijkt in de tijd en de ontwikkeling van de mensheid, de grootschalige onderdrukking van volkeren en vrouwen in het algemeen, de hardheid, de letterlijke overleving, armoede versus rijkdom, overheersing, dan zul je vast ook begrijpen dat je niet alleen te dealen hebt met je eigen genetische afkomst, maar ook met het collectief. Als je daar ook nog eens je bewustzijn op zet, kun je ook daar op gaan loslaten.

Als je gaat terugkijken in je eigen voorouderlijn, dan zal er veel duidelijk worden, dan zul je nog meer inzichten en bewustzijn krijgen in je eigen processen en herkomst van jouw thema’s. Los van het aanschouwen en opbouw van bewustzijn alleen.

In combinatie met het karmische pakketje waar je elk leven weer verder op voortborduurt, is je jeugd vaak slechts een voortzetting van thema’s waar je verder op doorgaat, ook na je jeugd. Het is als een voortzetting in dezelfde lijn, die je ook terugziet in de voorouderlijnen bij de hardnekkige patronen waar je maar niet vanaf lijkt te kunnen komen. Maar waar we nu wel een punt achter mogen gaan zetten.

Hoe concreter de afkomst van jouw pijn – naast het doorzien van de impact van jouw jeugd – des te groter is de stap die je kunt gaan zetten. Dat kun je ook zelf doen door aan de slag te gaan met je voorouderlijnen en het besef (bewustzijn) van karmische invloeden die onder jouw lijden liggen. Weet dat het daarbij wel noodzakelijk is om eerst inzicht te krijgen in de reeds door jou doorleefde processen in je jeugd.

happy-mothers-day-ge8eb4efa7_640

Zelf je voorouderlijnen opstellen

Als je zelf meer bewustzijn op je eigen voorouderlijn wilt krijgen (en je zit vast in een hardnekkig patroon), is het mogelijk dat je deze voorouderlijnen zelf gaat opstellen. Als je goed kunt visualiseren, kun je bijvoorbeeld met vloerankers of kristal- en edelstenen je voorouderlijn opstellen (eentje tegelijkertijd). Deze zet je voor jezelf neer, al dan niet feitelijk, want je kunt het ook ‘gewoon’ en helemaal visualiseren zonder hulpmiddel.

Je brengt jezelf dan eerst in een heerlijke staat van ontspanning, om vervolgens eerst te voelen wat het met je doet, als je voor de lijn van voorouders staat. Je bent je bewust van je eigen thema waar je graag inzicht op wilt verkrijgen en observeert wat het met je doet en hoe dat voelt in je lichaam.

Om vervolgens elke generatie in te voelen. Wat voel je, welke thema’s zijn hier actief, welke inzichten krijg je en wat herken je in je eigen leven. Door dit vaker te herhalen zul je steeds meer delen naar boven halen, die je eigen verhaal én je afkomst ophelderen. Totdat je er voldoende inzicht en  bewustzijn op hebt verkregen, zodat jij het bewust kunt gaan loslaten. Elke keer weer, totdat je thema volledig is opgelost. 

Nadat je alle generaties hebt ingevoeld, keer je terug naar je eigen plaats en vraag je jezelf af wat je nodig hebt om te helen. Dat laat je vervolgens naar je toe komen en laat je het gebeuren. Je heelt! 

Vind je dit lastig om zelf te doen, dan kun je jezelf hierin ook laten begeleiden, met bijvoorbeeld de Oermoeder Venus– en Sirius transmissie, die je respectievelijk door de vrouwen- en mannenlijn heen leiden.

Met de inzichten die je hiermee verkrijgt, ga je vervolgens – net zoals je kunt doen met je dagelijkse ervaringen die gevoeld willen worden – deze thema’s en pijn met je bewustzijn en je aanwezigheid loslaten, eventueel aangevuld met energie(werk) laat je jouw thema en jouw pijn tot heling komen. 

Clearing & Activatie van je DNA

Het is ook mogelijk om door middel van energiewerk je DNA steeds verder en dieper op te schonen en zelfs te herprogrammeren en resetten. Dat zou je kunnen doen met de Oermoedertransmissie 12 strengen DNA transmissie. Dan wordt je door alle stappen heen geleid en kun je met herhaling en doorzettingsvermogen hierin grote stappen zetten. 

Ga je er liever helemaal zelf mee aan de slag, dan zou je dat bijvoorbeeld kunnen doen met de Pleiaden DNA Clearing en Activatie of de 12 Strengen DNA activatie energie.

Kom tot overgave

Waar je ook staat, en hoe je er ook aan toe bent, of dat nu zwaar is of niet, of je nu verwachtingen hebt of niet: dit is wat het is en waar je nu staat. En dat klopt altijd.

In dit proces van ascentie naar verlichting en een Lichter Leven toe, is het van groot belang dat je steeds meer in overgave terecht komt en in een diepe ontspanning, in de veiligheid van je eigen lichaam waarin je niets en niemand anders nodig hebt dan jijzelf en je eigen aandacht voor jezelf.

Het zorgt er niet alleen voor dat je ontlaadt, maar brengt je ook dichter bij jezelf, bij wie je werkelijk bent, je Ware Essentie.

Dat vraagt om verzachting, wetende dat dit ook kracht is. Dat vraagt van vrouwen om uit het hoofd te komen en in de buik, waardoor er een samenwerking ontstaat. Vanuit je buik ben je bij je gevoel en betrek je het mannelijke hoofd erbij.

Van de mannen vraagt dat om het gevoel bij het mentale stuk te brengen, dan is er eerst het verstand en wordt het gevoel er achter gezet, en ontstaat ook daarin een fijne verbinding.

Beiden komen zo steeds meer in een werkelijke verbinding met zichzelf maar ook met de eenheid van het mannelijke en vrouwelijke én de eenheid met de Bron, zoals het ooit bedoeld was en waar we weer naar terug mogen keren.

En deal je nog met thema’s als eigenwaarde en niet gezien worden, dan is het zeker tijd om jezelf en je eigen behoeften op 1 te zetten, dan pas kan een ander dat ook gaan doen.

PS – op 29-3-2023 is er een Divine Source relatiehealing die je uitnodigt op te staan in je eigen BronLicht zodat je stralende zijn in vol ornaat weer te voor schijn kan komen <3 

woman-g5962dfb87_640

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.