Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Ascenderen met Aartsengel Metatron

| Geen reacties

Aartsengel Metatron heeft een heel arsenaal aan ascentietechnieken tot zijn beschikking voor de mensheid, die je helpen bij jouw transformatie, transmutatie en ascentieproces.  

Metatron is verantwoordelijk voor het leiden van het ascentieproces hier op aarde terwijl we van de derde naar de vijfde dimensie gaan om alle voelende wezens voor te bereiden op de Gouden Eeuw. Hij staat bekend om zijn heilige geometrie en platina netwerk, maar ook met zijn goudoranje energie kun je jezelf in een sneltreinvaart naar een hoger niveau laten brengen.

meditation-gf71449d23_640

Heilige geometrie en platina netwerk

Eerder schreef ik al een artikel over heling en zuivering met Metatron met zijn heilige geometrie en platina netwerk en het werken met verschillende energieën zoals de Violette Vlam, de Platina Straal en Metatron, de Diamanten Gouden straal en / of andere gouden frequenties om je te verbinden met het universele liefdesveld, je eigen lichtcodes en creatiekracht maar bovenal om jezelf te herstellen wanneer dat nodig is.

Door deze energieën te gebruiken ga je van reinigen en zuiveren naar loslaten en heling naar verbinding en activatie van o.a. je eigen lichtkracht en zielskwaliteiten.

In het artikel deel ik de 3 stappen die je kunt zetten én een ingesproken versie van de heling mocht je daar graag eens mee willen werken. 

Verhogen van je frequentie en verruiming van bewustzijn

Metatron helpt je dus vooral bij het verhogen van je lichtniveau en lichtfrequentie. Hij is veel groter dan je je in werkelijkheid kunt voorstellen. Door samen te werken met Aartsengel Metatron verruim je je bewustzijn en breng je meer licht in je wezen, je leven en ook daarbuiten.

Steeds meer lichtwerkers die op aarde zijn geïncarneerd als helpers om het licht te verhogen zijn al afgestemd op de energie van Aartsengel Metatron en werken op een bepaald niveau met hem samen.

Zelf vind ik het heerlijk om te werken met zijn energie en gebruik ik het om te clearen en helen. De laatste tijd zet ik het ook bewust in om opnieuw grote stappen te zetten in mijn ascentieproces en volledig  door te evolueren naar 5D waardoor het ook kan verankeren en er ook steeds minder terugval naar 3D plaatsvindt.

Werken met de goudoranje energie van Metatron

De energie van Metatron wordt vaak gezien als een mannelijke energie en wordt naast de heilige geometrie en platina straal ook geassocieerd met een goudoranje kleur. Je kunt deze  helende goud oranje energie voor veel doeleinden inzetten.  Zo kun je zijn goudenoranje Ascentiemantel over je heen leggen om zijn energie te ervaren en een upgrade te krijgen. Je kunt met zijn helende energie jezelf of een situatie doordrenken of dat voor iemand anders doen. En je kunt de helende energie langs je verleden sturen maar ook over je voorouderlijke afstamming om maar even wat voorbeelden te noemen.

Je frequentie verhogen en verankeren in 5D

Wanneer je je frequentie verhoogt naar de 5e dimensie, kan Aartsengel Metatron jou daarbij ondersteunen om het meer en meer te laten verankeren in die 5D waardoor je je steeds minder zult terugvallen naar de lagere dimensies van het ego, angsten en triggers en je meer aanwezig kunt zijn in de 5e dimensie gedurende de dag.

In dat groeiproces naar 5D kun je nog gemeen getriggerd worden, waardoor je frequentie naar beneden schiet terwijl je nog aan het oefenen bent om een vijfdimensionale staat van eenheidsbewustzijn te behouden. Dat hoort bij het leven hier op aarde en het ontstijgen van de dualiteit om uiteindelijk je hoogste pad te leven en een prachtig leven te manifesteren. Dan kun je wel eens goede tools gebruiken om te herstellen. Gaandeweg zul je gaan merken dat je jezelf steeds sneller weer kunt herpakken.

Wanneer je daarnaast bewust en regelmatig gaat werken met alle twaalf vijfdimensionale chakra’s zoals deze onderwezen worden door bijvoorbeeld Diana Cooper, zul je zien dat er veel in je leven veranderd en ga je als een sneltreinvaart door je ascentieproces heen.

Diana Cooper werkt nauw samen met Aartsengel Metatron. Hij vroeg haar om de stappen te presenteren om de mensheid mee te nemen op een reis naar de hogere energieën die sinds 2012 binnenstromen. Dat resulteerde in het boek ‘55 stappen naar ascentie’ met de aartsengelen dat zij samen schreef met Tim Whild. Zij stelt dat je Aartsengel Metatron om 81% licht kunt vragen om een persoonlijk ascentieproces op gang te brengen en om een dagelijkse verlichting van je 12 vijf dimensionale chakra’s voor die grote boost.

ai-generated-ge9efe2cef_640

De 12 vijfdimensionale chakra's

De meeste mensen zijn wel bekend met de 7 hoofdchakra’s uit de 3e dimensie. Op weg naar 5D ontwikkel je een 12, 13, 14 of hoger vijf dimensionaal chakra systeem waarvan er verschillende systemen en gedachtengangen over in omloop zijn.

De 5D Chakra’s volgens Diana Cooper zijn:

 • Aarde Ster Chakra
 • Basischakra
 • Sacraal Chakra
 • Navel Chakra
 • Zonnevlechtchakra
 • Hart Chakra
 • Keel Chakra
 • Derde Oog Chakra
 • Kruin Chakra
 • Causale Chakra
 • Ziel Ster Chakra
 • Sterrenpoortchakra

De kleuren van deze vijfdimensionale chakra’s verschillen met de driedimensionale chakra’s en elk chakra heeft een of meer aartsengelen die ermee werken.

Er zijn dus wel meer versies bekend van 5D chakra’s, zoals bijvoorbeeld de Aquarius Chakra’s  waarbij ook de thymus-, milt en epifyse chakra’s worden genoemd, de navel chakra niet meedoet en in plaats van de soul star chakra en de sterrenpoort wordt daarin gesproken over  het kosmisch vrouwenchakra en kosmisch mannenchakra. 

Er wordt gezegd dat het werken met de 12 chakra’s van Cooper  je ascentieproces aanzienlijk versneld. Dat dit de chakra’s (er zijn er zeker meer) zijn die we bewust kunnen verbinden met ons lichtlichaam én hogere zelf en dat je met deze bewuste verbinding meer licht vast houdt en het je een sterker kanaal maakt om licht door te geven aan de aarde en de kosmos, waarbij je ook terugontvangt en lichtcode activaties ontvangt. 

Voel vooral wat het is voor jou en laat de energie van Metatron in elk gewenst chakra instromen om te evolueren. Als je dat dagelijks doet, zul je echt merken dat het veel met je doet. Voor mij horen de navel- en de thymus chakra er zeker wel bij. 

Ga je ook eens met de energie in totaliteit aan de slag, dan zul je ook snel een positieve impact in je welzijn en fysieke lichaam waarnemen, vitaler worden en meer in het Nu terechtkomen.

Hoe roep je Metatron aan

Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Je gaat er rustig voor zitten en ontspant jezelf. Je verbindt jezelf met je IK BEN Aanwezigheid en de IK BEN van de Bron. Je wacht totdat je voelt dat die verbinding tot stand is gekomen en roept dan Metatron aan door je te verbinden met de IK BEN van Metatron.

Je roept Metatron aan en vraagt: verhoog alstublieft mijn lichtquotiënt met 81%. Dan ga je vervolgens in meditatie en volg je alle gewaarwordingen in je lichaam zolang jij voelt dat nodig is.

Als het het juiste moment voelt vraag je of hij zijn goudoranje energie in je 5 dimensionale chakra’s wilt laten instromen. En ook dan neem je de tijd om je lichaam waar te nemen.

Als het klaar is, dank je Metatron en kom je rustig weer terug in het hier en nu en open je je ogen.

Angel EFT

Susan Browne combineert de kennis van Diana Cooper en de energie van Metatron met EFT en noemt het Angel EFT. Je kunt het gebruiken om je eigen frequentie en die van anderen te verhogen maar ook om jezelf te herpakken na een terugval. Zij roept Metatron en zijn goudoranje energie aan terwijl ze vervolgens de acupunctuurpunten uit te TCM aantikt. Het is heel fijn om te doen en ik deel haar proces graag met je.

Het proces van Angel EFT om te werken met Aartsengel Metatron, zijn goudoranje energie en 5D mantel

Zet je voeten maar eens goed op de grond en doe je ogen zachtjes dicht. Ontspan jezelf. Haal een paar keer diep en reinigend adem in en uit en roep dan Aartsengel Metatron aan die zijn licht verspreidt over de hele planeet en het Universum.

We vragen Metatron om tegen over jou plaats te nemen vragen om zijn mooie diep oranje gouden mantel van Licht. Merk op hoe dit voelt als je deze mantel om je heen wordt geplaatst. De mantel gaat aan de onderkant door de grond heen. De capuchon gaat over je hoofd over je 3e oog heen en je stelt je voor dat je de mantel aan de voorkant helemaal tot aan je kin dichtritst zodat je volledig beschermd wordt door deze ascentie mantel.  Terwijl je je dat voor je ziet, haal je een paar keer diep adem in en uit.

Wees je bewust van je voetzolen op de grond en stel je dan voor dat er onder je voetzolen kleine magneetjes bevinden die nu je voetchakra’s openen die je goed gegrond houden en verbinden met de Aarde energie. Natuurlijk komt er een stroom van Licht binnen vanuit de Bron die via je Hogere Chakra’s binnenkomen. Voel het maar.

Aartsengel Metatron giet steeds meer Licht in je lichaam, in je fysieke lichaam, in elke cel van je lichaam, je organen, je botten, volledig door je fysieke lichaam heen en ook in je lichtlichamen en vandaar uit in je energiesysteem, je chakra’s, je meridianen en alle andere lagen. Open je ogen als je er klaar voor bent.

Haal nu 3x diep adem in en zeg: Dank u Aartsengel Metatron en plaats dan je rechterhand hand op je buik en je linkerhand boven op je hoofd en zeg: Dank u Aartsengel Metatron dat u mij in uw licht plaatst. Haal 3x adem in en uit.

Plaats dan je linkerhand hand tussen je beide wenkbrauwen – haal adem en zeg: diep gouden oranje zuil van Licht .

Dan plaats je je linkermiddel en wijsvinger een de binnenzijde van je linker wenkbrauw aan de kant van je neus haal adem en zeg: Ik ben Licht.

Plaats je wijs en middelvinger aan de buitenkant van je linker oog haal adem en zeg Aartsengel Metatron.

Verplaats je vingers naar de plek onder je ogen, haal adem en zeg Aartsengel Metatron energie.

Plaats dan je vingers dan tussen je neus en bovenlip en zeg Aartsengel Metatron.

Verplaats je vingers dan naar je kin en zeg opnieuw Aartsengel Metatron.

Plaats dan je hand op je hart haal adem en zeg Aartsengel Metatron.

Breng dan je beide handen bij elkaar voor je hart, haal adem  en zeg: aartsengel Metatron Energie.

Breng dan je linkerwijsvinger naar de top van je rechter wijsvinger en zeg Aartsengel Metatron is Licht.

Breng je linkerwijsvinger naar je rechtermiddelvinger haal adem en zeg IK BEN Licht.

Ga naar je ringvinger haal adem en zeg: dank u voor dit Licht.

ga naar je pink,  haal adem en zeg: Aartsengel Metatron.

Verplaats je vingers naar de zijkant van je hand aan de kant van de pink haal adem en zeg: Aartsengel Metatrons energie.

Plaats dan je beide handen op je hart en haal adem. Denk dan aan iets wat nu in je leven speelt waarvan je zou willen dat Metatron zijn zegen aan geeft. Of met je wil werken aan iets dat je probeert te overwinnen. Iets dat je probeert te creëren. Iets wat je wilt bereiken.  

Roep dan de hulp aan van Aartsengel Metatron. Als je wil kun je blijven tappen op de woorden Aarsengel Metatron of gebruik de woorden die goed voelen voor jou om met deze heerlijke energie van Aartsengel Metatron te werken.

Via deze pagina zie je het origineel in een video van Susan Browne voor als je je er liever door heen laat leiden.  

Weet dat het ook heerlijk is om ‘gewoon’ de goud oranje energie van Metatron te activeren door er op te mediteren.

30-08-2023 Divine Source groespheling Activatie Kosmisch Hart met Metatron

In de komende Divine Source groepsheling gaat Metatron jouw kosmisch hart en jouw kosmische aspecten activeren om een drager van het Kosmisch Licht te worden. Ook wordt je onder andere door diverse ascentietools heengeleid die je helpen je 3D chakra’s te laten evolueren naar 5D en activeren we je 5D chakra’s.

Tot slot: Inwijdingstips

Met deze inwijdingen heb je een heerlijke complete set van inwijding voor clearing, upgrading en verbinding met het kristallijnen eenheidsveld. inclusief 5D chakra activaties. 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.