Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Hoe kun je goed bij jezelf blijven in deze tijd

| Geen reacties

Meer dan ooit te voren is het belangrijk om goed contact te hebben met jezelf en je lichaam. Volgens deskundigen is de energie hoger dan ooit en kun je dat als je gevoelig bent voor energie goed voelen. Ontwikkelingen van lichtwerkers gaan dan ook supersnel, en het contact met boven gaat steeds makkelijker. Ik kom het echt dagelijks tegen in mijn praktijk.

Helaas geldt het ook voor de andere kant van de medaille en zijn klachten, ziekte, en andere problemen ook orde van de dag. Het kan er ineens zijn. Het wordt allemaal uit je systeem gewerkt, uitgezuiverd om mee te kunnen gaan in in de hoge frequenties van het Nu.

people-2575653_640

Alles wil gezuiverd worden

Alles gaat dus veel sneller en er kan nu ook heel veel worden opgelost. Maar de uitdaging is ook groot.  Je ziet het bij kinderen en in het gedrag van kinderen terug. Ze drukken nog steviger op onze knoppen, maar dat is niet zo gek als het bij ons in vol ornaat naar boven komt en onderdrukt wordt of als we het nog niet willen of kunnen zien. Ook dat wil uitgezuiverd worden.

Bij jezelf blijven

Er ontstaan mooie en minder mooie dingen omdat er steeds meer sluiers wegvallen en dat allemaal voor het Hoge Doel: jouw persoonlijke ascentie en dat van het geheel, voor de Nieuwe Aarde, het Gouden Tijdperk. Ondertussen wordt je steeds gevoeliger en zal het best wel eens lastig kunnen zijn om je te handhaven in alles wat om je heen is, daar waar je voorheen met gemak misschien rechtop kon blijven staan. Dat kan nu anders zijn. Daarom is het erg belangrijk om goed bij jezelf te blijven, in je lichaam, beschermd (zonder dat er angst hoeft te zijn maar gewoon in je eigen ruimte) en goed geaard terwijl je elke dag bewust spanning los laat die je zelf hebt opgebouwd en overgenomen.

Je kunt gedurende de dag namelijk veel spanning opbouwen in jezelf, vanuit angst, weerstand, irritaties, overwerkte emoties, negatieve gedachten of spanning en stress in jezelf, als het even letterlijk spannend is of instabiel vanwege alles wat er naar boven komt, maar ook van iedereen om je heen die ook bewust en onbewust met spanning en bepaalde emoties te dealen heeft wat je heel makkelijk kunt overnemen. Zeker als je geneigd bent met je focus bij de ander te zijn. Daar boven komt vervolgens ook nog eens het collectieve bewustzijn.

Dat vraagt om bewustzijn, ontladen, voelen en bewust bij jezelf aanwezig zijn, in jezelf, in je kracht en in het Licht zodat je je beschermd en veilig voelt in jezelf en daarmee minder ontvankelijk van alles om je heen. Dan glijdt het als vanzelf ook weer van je af.

Dat zou je als volgt kunnen doen

  1. In je lichaam aanwezig zijn

Als je echt in je lichaam aanwezig wilt zijn en blijven, is deze oefening een aanrader. Je gaat je hele lichaam langs en voelt deze van binnen uit. Het maakt dat je je lichaam weer gaat bewonen in plaats van dat je er uit vliegt of vervloeit met anderen.

Begin met een focus van je aandacht op je voeten. Voel je voeten van binnenuit. Voel de huid van je voeten van binnen uit. Daarna ga je door naar je enkels, je onderbenen, je knieen, je bovenbenen, je bekken, je buik en onderrug, je middenrif, je borst, je schouders, je bovenarmen, je ellebogen, je onderarmen, je polsen, je handen, je hals en nek, je hoofd, je ogen, je neus en je mond.

Het is ook enorm heilzaam om alle lichaamsdelen te begroeten met een Hallo. Daarbij kun je ook nog eens onderscheid maken tussen links en rechts. Hallo linkervoet, hallo rechtervoet en zo werk je verder door naar boven. Daarna voel je alles even aan, hoe dat voelt in je lichaam. Meestal maakt het dat je weer in jezelf en met jezelf bent, voel je je meer gecentreerd en ervaar je meer rust.

  1. Baken je eigen ruimte af en communiceer vanuit je eigen ruimte

Veel hooggevoelige mensen hebben de neiging om bij een ander te zijn met hun focus en voelen anderen feilloos aan (en zichzelf wat minder). Of ze zijn in hun eigen ruimte en laten anderen daar binnen komen. Dan gaan anderen eigenlijk over je eigen grens heen. In beide gevallen vervloei je met de ander, je neemt alles van de ander in je op of over en / of geeft alles weg (als ze in jouw ruimte komen). Vaak gaan kinderen dan ook snel over je grenzen heen of claimen ze je juist. Dat heeft alles mee te maken met je eigen ruimte en communicatie vanuit je eigen ruimte in plaats van buiten jezelf. Vaak vinden dergelijke patronen hun oorsprong bij een dominante ouder of wordt veroorzaakt door trauma waardoor er veel angst is en minder contact met het zelf en de daarbij behorende gezonde grenzen.

Los daarvan staan we sowieso continu in contact met het energieveld van anderen, waarbij je ook onbewust veel van anderen kunt opnemen in je eigen systeem. Zeker in tijden waarin de spanning in het algemeen hoog is. Vaak gaat dat ongemerkt. Ook dan is het van belang om je lichaam te bewonen (zie 1) om je vervolgens bewust te zijn van een eigen ruimte om je heen: dat is van mij en van hieruit communiceer ik met jou, waarbij die ander ook een eigen ruimte heeft die je respecteert.

Dat kun je doen door eerst met je handen je energieveld af te tasten (dit is mijn veld) en daarna de intentie neer te zetten dat je beschermd bent en in je kracht staat. Bijvoorbeeld met een gouden bol om je heen en door je voor te stellen dat je volledig in het licht staat. plaats vervolgens 6 rozen om je heen: een boven je, een onder je, eentje rechts van je, eentje links van je en eentje voor je en eentje achter je. Gedurende de dag maak je dan af en toe even contact met deze rozen, ben je je er van bewust dat zij er zijn en vervang je ze als ze bevuild zijn geraakt. Het voelt erg prettig en zal je waarschijnlijk een fijn gevoel geven.

  1. Aarden

Als je nu in je lichaam bent, in het licht staat en beschermd met rozen, maar je bent nog niet goed geaard, dan kun je niet ontladen en kan er tegelijkertijd via je voeten alsnog veel binnenkomen. Het maakt bovendien onzeker of instabiel waardoor je snel uit je lichaam vliegt, van slag bent en minder (zelf)vertrouwen ervaart. Je blijft bovendien alle opgebouwde spanning vasthouden, totdat je (chronisch) overprikkeld raakt.

Als je leert om je te verbinden met het hogere bewustzijn van de aarde, dan verbindt je je op de meest zuivere manier en vindt er diepe aarding plaats. Dat zou je als volgt kunnen doen:

‘Ik vraag de Engelen van het Hoogste Licht en de Hoge Wetten om mij te verbinden met het hogere bewustzijn van de Aarde NU.’

Of:

‘Ik vraag aan de Engelen van het Hoogste Licht en de Hoge Wetten om een Obsidiaanplaat onder mij te plaatsen die 10 meter diep de grond in gaat’.

Daarna hoef je het alleen maar te laten gebeuren. Het is ook heel fijn om dit voor het slapen te laten activeren. Niet alleen jezelf maar ook je kinderen zullen er veel baat bij hebben.

  1. Loslaten als het misgaat

Mocht het onverhoopt toch even misgaan, dan herpak je jezelf en begin je gewoon opnieuw. Je haalt een aantal keer diep adem in tot aan je bekkenbodem of het centrum van je buik en ademt uit via de mond, wat misschien een beetje overdreven voelt, maar bij voorkeur zucht je er diep bij. Je zult merken dat je ontspant en loslaat. Vaak voel je je dan ook daadwerkelijk weer anders. Daarna volg je de stappen 1 tot en met 3.

Het is ook heel erg fijn om te werken met de energie van de Zon en de Solar Angels. Dan ben je je bewust van je energieveld en plaats je op de top van jouw energieveld een zon. Je laat de gouden stralen van de zon door je lichaam en lichtlichamen heen stralen. Dat doe je ongeveer 5 minuten lang. Daarna plaats je jezelf in het Violette Licht. Als je daar mee begint, kun je dat beter niet te lang doen en volstaat een paar minuten. Je zult jezelf heerlijk opgeruimd voelen. Ook fijn om te doen, voordat je gaat slapen. Zeker met de Obsidiaanplaat onder je! Het is ook mogelijk om een ander in het Violette Licht te plaatsen.

Zo kun je makkelijk ontladen en loslaten, om vervolgens in je kracht vanuit je eigen ruimte te communiceren en de ander in zijn of haar eigen ruimte respecteren. Het zal je vertrouwen, zelfvertrouwen en innerlijke kracht geven. Maar vergeet het voelen niet! Dat zal altijd onderdeel zijn van het transformatieproces in samenwerking met je bewustzijn. Dan anticipeer je op alles wat je tegenkomt, ben je je ervan bewust en voelt. Zo laat je steeds meer los en zal het leven weer lichter worden.

Eenheid en Verlichting

Als jij als bewust mens en lichtwerker je vervolgens niet alleen van alles laat overkomen, maar ook bewust met je frequentieverhoging bezig bent, weet dat juist ook dan van alles naar boven kan komen. En dat dat ook de bedoeling is dat alles aan het Licht komt. Maar weet je ook dat hoe meer je cellen verlicht zijn, des te beter jij je gaat voelen. Des te lichter en luchtiger en leuker het leven gaat zijn. Dat het nu de bedoeling is dat je de thema’s die naar boven komen bij de horens vat, waardoor je cellen meer licht kunnen gaan vasthouden. Dan kom je steeds dichter bij EENheid en Verlichting. Maar bovenal zul je je goed of in ieder geval beter voelen.

Met de komende Divine Source groepsheling van 20-3-2024 ga je enorm veel blokkades los laten in je lichtlichamen met behulp van de energie en symbolen van shamballa Eenheid, zul je gaan vertoeven in een hoger bewustzijn, omdat je eigen bewustzijn gekoppeld wordt aan het Universele Bewustzijn om daarna naar Verlichting toe te werken met de alom bekende IK BEN VERLICHTINGSMEDITATIE (uit Shamballa Eenheid) voor een hoger bewustzijnsniveau, initiaties in het Christusbewustzijn en je maximale Mahatma van Avatar van Synthese Licht Quotiënt (de maximale verhoging van je lichtquotiënt).

Je wordt omringd met de Grootste Opgestegen Meesters om jouw persoonlijke ascentie te ontvangen. Dit collectief brengt je volledig in verbinding met jouw IK BEN, jouw Monade en zal significant bijdragen aan jouw Verlichtingsproces. Je hele systeem zal oplichten tot in het diepste wezen van jouw zijn. Klik hier om je aan te melden of er meer over te lezen.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.