Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Zijn en laten zijn brengt je naar het Licht in jou

| Geen reacties

Ken je dat? Dat je je stoort aan het gedrag van een ander? Dat het je raakt? Dat je verwachtingen hebt? Maar ook dat je voelt dat je aan verwachtingen moet voldoen? Dat je daar keer op keer mee geconfronteerd wordt? Dat het je verdrietig maakt of teleurgesteld of boos? Ik kom het zo vaak tegen in de praktijk, zowel bij cliënten als privé en ken het zelf ook nog maar al te goed. Keer op keer wordt het me duidelijk dat we en masse vechten tegen dat wat is. Dat we anderen willen veranderen. Dat we willen dat ze zich anders gedragen. Maar zelf willen we niet aan verwachtingen van anderen voldoen en voelen ons daar in geraakt of niet begrepen.

Lees verder als je wilt weten hoe je hier mee kunt omgaan en het kan omzetten. 

meditation-3664103_640 (1)

Het klopt ook niet om dat te doen als je voelt dat je je moet aanpassen omdat een ander dat graag wil, dan verloochen je in feite jezelf. Je kunt of wilt je ook niet anders voordoen. Of je doet het wel, maar dat voelt ook niet goed. Zeker niet als je op het pad van bewustzijn en groei begeeft. Maar dan kunnen we dat ook niet van anderen verwachten. 

Dat wil niet zeggen dat je nooit wat zou mogen zeggen en nooit meer wat voor een ander zou doen, maar je kunt wel trouw zijn aan jezelf én de ander respecteren voor wie hij of zij is. Dan mag je zelf zijn en de ander ook. Dan wordt het een stuk leuker en kun je een hele strijd en het gevecht in jezelf opgeven. Omdat het eigenlijk alleen maar een conflict is in jezelf, een innerlijk conflict, die de overhand krijgt in je hoofd en gedachten door er keer op keer over na te denken en te herhalen in je hoofd wat je dwars zit.  Dat doet ook je (fysieke) welzijn zeker niet goed. want uiteindelijk zet zich dat vast in je lichaam.

Wat raakt is van jou. Altijd.

Heb je het gevoel dat je er niet mag zijn of dat je jezelf niet mag of kan zijn, dan is dat jouw eigen pijn. Als daarbij emoties ontstaan in jou door het gedrag van de ander (dat denk je) dan wordt er in jou iets aangeraakt maar heeft dat in feite niets met de ander te maken maar alles met Jou. Omdat het je anders niet zo raken. Dat betekent dat je dat zelf ook mag (en kan!) oplossen in jezelf door het te voelen en aanwezig te laten zijn. Elke keer weer, totdat het er niet meer is en je gewoon kunt blijven staan. Zonder de ander ergens op te wijzen of te willen veranderen. Want niemand is verantwoordelijk voor hoe jij je voelt, voor jouw gevoel, dat ben je alleen maar zelf.

Ik merk dat veel mensen de ander nog steeds te pas en onpas als narcistisch bestempelen. Maar ook dan leg je de verantwoordelijk voor je eigen pijn volledig bij de ander neer (zonder de ware narcistische onderdrukkingen en echte mishandeling te bagatelliseren). Maar eigenlijk gaan we allemaal gewoon voor onszelf en voor wat we zelf willen, maar maken we die verwijten naar de ander toe. Dan wordt er een schaduwkant in jou aangeraakt waar je nog niet helemaal van bewust bent, kunt of wilt zijn.

Uiteindelijk ontstaat er bijna altijd een beeld over die ander die jou iets lijkt te hebben aangedaan, waarin jij je graakt voelt. Dan blijven de gedachen maar komen of broeit het onderhuids. Op die manier houden we ons er aan vast. Maar daarmee (met dat beeld en die gedachten) zetten we alles in de ander maar ook in onszelf volledig klem. Dan is er geen beweging meer mogelijk waardoor er niets verandert, terwijl we dat dan wel weer verwachten. Dat zie ik ook vaak naar kinderen toe gebeuren.

Ook spirituele mensen hebben vaak nog steeds een negatieve focus

In deze ervaringen willen veel mensen nog steeds graag dat je mee gaat en meepraat in hun ellende en conflicten met anderen. Dat je alles begrijpt maar voelen zich niet altijd begrepen wanneer jij ervoor kiest je eigen frequentie niet naar dat niveau te laten afzakken, maar hoog blijft en niet meepraat. Ook mensen die zich al langere tijd op het spirituele pad bevinden laten zich soms nog steeds negatief uit over anderen en zoeken het overal, maar niet binnenin zichzelf. Soms denken ze zelfs ook dat ik hen niet begrijp.

Maar niets is minder waar. Ik ken het zelf maar al te goed met alles wat ik heb doorleeft. Dan komt bij hen de pijn van het niet begrepen worden naar boven, waar zij vroeger in alle waarschijnlijkheid ook vaak mee in aanraking kwamen. Deze mensen brengen zichzelf met deze pijn vaak in de problemen in hun contact met anderen.  

Ondanks dat ik het zo goed begrijp en juist heel veel mededogen voel, kan ik alleen maar oprecht zijn en hoog blijven als ik een ander wil helpen. Niet eens bewust, zoals ik tijdens sessies doe maar ook in het dagelijks leven kies ik voor een hoge frequentie. Ook dan help je de ander veel meer dan mee te praten en te zakken in de ellende. Eigenlijk zijn dat dan vooral gewoon de Universele Levenswetten die aan het woord zijn. Dan bevestig je niet langer het onvermogen van de ander maar nodig je in de energie de ander uit om ook naar die frequentie toe te groeien. Zonder dat dat per se moet.

Maar vaak zoeken we nog steeds bevestiging. We willen ons gelijk halen in de perceptie dat de ander niet deugt, maar kijken in feite niet door onze eigen sluiers heen. We overzien het geheel niet, dat het met onszelf te maken heeft en met hoe we onszelf verhouden tot die ander. Dan zoeken we soortgenoten, met dezelfde ervaringen. Dat lijkt opluchting te geven en steun, maar niets is minder waar. Het laat de eigen frequentie alleen maar verder zakken en de negatieve energie en de beelden die daarbij horen, zetten zich meer en meer vast. Ook in het lichaam.

Laten we daarmee stoppen. Laten we groeien en zijn, zodat we van binnen uit veranderen. En laten we de ander ook zijn. Dan ontstaat er ook weer meer licht rust en vrede in onszelf en zal de buitenwereld zich als vanzelf daarin gaan meebewegen. Vooral als we het beeld en de gedachten die we hebben over de ander in het licht zetten en de stilte in onszelf voeden. Dan beweeg je je richting het eenheidsveld en stop je met het voeden van gedrag dat je niet wenst, wat dus eigenlijk alles met jezelf te maken heeft.

people-2575653_640

Hoe zou je dat kunnen doen

Stop met elke vorm van negatieve gedachten over de ander en uiteraard ook over jezelf. Erken je eigen pijn als er emoties ontstaan en wees je bewust van je eigen negatieve gedachten, die je bezig blijven houden. Als je iets ziet en je ervaart er emoties bij, dan heeft dat altijd met jou te maken en zegt dat alles over jou. Laat dan liever het licht van je Goddelijke Zelf bij je binnen komen en laat het je tot rust brengen. Je transformeert daarmee je eigen pijn.

Laat het licht van je goddelijke zelf binnen komen en laat het steeds krachtiger en stralender en sprankelender worden. Net zolang door totdat je een baken van licht bent. Verbonden met het eenheidsveld van onvoorwaardelijke liefde dat expandeert in het oneindige.

Denk dan aan de ander waar je een issue mee hebt. Stop met denken en laat het beeld dat je in jezelf hebt opgeslagen over die ander oplossen in het Licht dat je bent. Verbind je dan met het Goddelijke zelf van de ander. En voel dan de stilte. Voel het niets dat Alles Is. Het brengt Licht en Rust in jou en zorgt er daadwerkelijk voor dat je steeds meer Licht wordt, letterlijk. Bovendien maakt het je leven een stuk makkelijker, prettiger en vreugdevoller. Tenzij je liever in conflictstatus blijft … 

Tip: Consciousness Reiki TM kan jou daar bij helpen

Consciousness Reiki is meer dan alleen een geneeswijze; het is een hemelse uitnodiging om de diepten van je wezen te verkennen, vrede te vinden in het heden en te ontwaken voor  oneindige mogelijkheden. Omarm dit goddelijke geschenk en reis naar helderheid, bewustzijn en diepe vrede.

Het is rechtstreeks afkomstig van God, met de hulp van Aartsengel Michaël, bevat zeven symbolen en vergemakkelijkt het bewustzijnsproces om de geest te zuiveren.

Het systeem werkt met een krachtig en zuiver wit licht. Net als water stroomt het in het kruinchakra en stroomt vervolgens naar de andere chakra’s. Het is vooral nuttig in situaties waarin je geest vertroebeld is, wanneer je onzeker bent over je levenspad of wanneer je onmiddellijke oplossingen zoekt. Het verbindt je eigen bewustzijn met dat van het Universum, het Al. 

Ook de inwijding in het Goddelijk Licht kan jou daar krachtig bij ondersteunen. 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.