Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Corona – Angst of Liefde?

| Geen reacties

Ben jij reeds in de ban van het Corona virus? Je komt er echt niet meer omheen. Hoe hard je misschien ook je best hebt gedaan je afzijdig te houden van dit hele gebeuren. De (preventieve) maatregelen worden massaal uit de grond gestampt. Ze zijn niet van de lucht en het kan niet meer anders dan dat ook jij er mee geconfronteerd wordt. Of je dat nu wil of niet.

Twee kampen

Afgelopen weekend werd mij al snel duidelijk dat er 2 kampen zijn: een kamp van angst en een kamp van liefde. Het kamp van angst besloot om dat afgelopen weekend preventief in quarantaine te gaan en ging niet mee op stap. Het kamp van liefde begreep daar niet zoveel van en weigerde om in de angst te gaan zitten. Maar ondertussen is de boel reeds afgesloten.

Met de neus op de feiten

Afgelopen week werden we hier thuis nog meer met onze neus op de feiten gedrukt, net als in alle andere gezinnen in het land en daarbuiten, toen bleek dat het KNVB alle competitiewedstrijden en trainingen had afgelast, een half uurtje voordat de training zou beginnen. En in de auto op weg naar onze handbaltraining bereid ik vast een paar meisjes voor op het feit dat de kans dat Het Nederlandse Handbal Verbond dit advies hoogstwaarschijnlijk gaat overnemen, erg groot is. Tot groot ongenoegen van de meisjes.

Een paar ouders hadden zelf al actie ondernomen en hadden hun kinderen vanuit het angstkamp reeds afgemeld voor de training. En al snel krijg ik zelf als trainer dan ook inderdaad de bevestiging dat het NHV hetzelfde advies heeft afgevaardigd en dat dit voorlopig de laatste training mocht zijn.

Aan de ene kant begrijp ik het best dat we een beetje voorzichtig moeten zijn. Aan de andere kant begrijp ik het absoluut niet omdat er op deze wijze zoveel meer angst gecreëerd wordt, waar ik niet aan mee wil werken.

Tweeledig

Ik begrijp wel dat ouderen extra voorzichtig moeten zijn. Dat wij daar voorzichtig mee moeten zijn. En dat geldt ook voor de jongere kinderen onder ons en de chronisch zieken. Ook daarvoor zou ik zelf geen onnodig risico willen nemen.

Ik begrijp de angst van ondernemers, de grote en de kleine.

Maar ik begrijp het niet dat alle trainingen en competitiewedstrijden afgelast worden, terwijl de kinderen nog steeds wel massaal naar school worden gestuurd, waar nog veel meer kinderen samenkomen.

Al begrijp ik wel dat er in dat geval ook (te) veel ouders, die bijvoorbeeld in de zorg werken, ook thuis moeten blijven.

Ik begrijp het ook niet dat alle grote evenementen worden afgelast, maar dat de kleinere groepen tot 100 man gewoon nog wel bij elkaar mogen komen.

De gevolgen

Voor ons betekent dit hele gebeuren dat er ’s avonds niet meer gesport kan worden  – althans, niet zoals we dat graag zouden willen in ieder geval – en dat onze weekenden ook niet meer in het teken van sport kunnen staan zoals we gewend zijn en waar we zo van houden. Wat we ook nodig hebben om te ontladen.

Het betekent misschien ook wel dat de competitie niet eens afgemaakt kan worden. Hetgeen ook kan betekenen dat onze dochter geen kampioen zou kunnen worden, terwijl die kans er wel in zet. Hetgeen ook betekent dat we een heel jaar getraind hebben en dat we dat nu niet meer met de laatste wedstrijden en trainingen die daarop gericht waren, kunnen afronden.

‘Ja’, hoor de ik iemand zeggen. ‘Maar wat denk je dan van het EK en de Olympische Spelen. De voorbereidingen zijn natuurlijk ook al lang in volle gang. Dat is toch verschrikkelijk.’ Ik vind het net zo schrikbarend voor alle individuele kinderen. Micro is immers ook Macro. Wat op grote schaal plaats vindt, speelt zich immers ook op individueel niveau af.

Deze gevolgen verbleken uiteraard bij het gegeven dat er levens op het spel zouden kunnen staan.

Uitdaging

Ondertussen voel ik me wel noodgedwongen steeds verder afzakken in een soort preventieve quarantaine. Sociaal steeds meer afgesloten. Manlief wordt geacht de komende tijd thuis te werken. En ik verwacht dat het ook niet zo heel lang meer duurt voordat de scholen de deuren zullen moeten gaan sluiten. En of ik daar zo blij van moet worden weet ik ook nog niet. Omdat we dan meer en meer op elkaar zijn aangewezen en geen kant meer uitkunnen. En ik vermoed dat ik niet de enige ben, die hierin enige uitdaging ziet aankomen.

Er komt steeds meer op ons af. Het wordt langzaam aan leeg en stil. Geen activiteiten. De stad raakt meer en meer uitgestorven, de schappen raken werkelijk leeg. We worden steeds meer op onszelf teruggeworpen en op elkaar aangewezen in een wereld die kleiner en kleiner wordt.

Ik vind het ook mooi. Omdat het op de één of andere manier nu ook al een band schept en harmonie. We worden ook zo uitgedaagd om in ons zelf te keren en de stilte en ruimte die door de omstandigheden ontstaan, te omhelzen zodat we erin durven stappen. Een mooie uitdaging om in vol ornaat en volle overtuiging tot een aanvaarding te komen van dat wat zich aandient. Zowel in de buitenwereld als in de binnenwereld. Op grote schaal en in het klein, want ook thuis is de kans groot dat we door deze omstandigheden thuis extra uitgedaagd kunnen worden in oude pijnstukken.

Wat gebeurt er nu eigenlijk

Allereerst valt het mij op dat de groep mensen dat weigert om in de angst te gaan zitten al zoveel groter is dan ik eigenlijk had verwacht in vergelijking met wat er speelde rondom de Mexicaanse griep. Voor mij betekent dat er reeds een grote Bewustzijnsverruiming op grote schaal heeft plaatsgevonden.

Dat is echt mooi, want hoe groter de angst, hoe groter het effect en de impact ervan is en hoe extremer een situatie wordt. Dat is een Natuurkundige Levenswet. Alhoewel ik nu ook zie hoe leeg de straten raken en er veel donkerte voelbaar is (voor mij).

Een mooie uitdaging en een schone taak aan degene die hier niet aan mee willen doen om niet alsnog in de weerstand terecht te komen, maar om juist nu volop in het Licht te blijven staan. Ongeacht wat anderen doen.

Door de stilte op te zoeken en de uitdaging van dat wat zich aandient aan te gaan. Evenals de uitdaging van een noodgedwongen terugtrekken en het gevoel dat daar bij misschien om de hoek kan komen kijken. Ook dit is een kans op individueel en collectief loslaten ten bate van het geheel.

Een collectieve creatie

Blijkbaar is dit nodig en is dit wat wij met z’n allen hebben gecreëerd. Blijkbaar is dit nodig om ons wakker te schudden. Om wakker te worden. En blijkbaar wordt iedereen op de een of andere manier uitgedaagd om uit te rusten, een pas op de plaats te maken en naar binnen te keren.

Het voelt zo tegenstrijdig met de lente die er aan komt, waarin we juist weer naar buiten mogen treden. Voor mij voelt het nu zo dat we dat nog steeds mogen doen, maar dan wel vooral vanuit de stilte binnen in ons en vanuit innerlijke kracht en een diepe verbinding met onszelf. Als we ons daarmee kunnen verbinden kunnen we straks alsnog weer naar buiten maar dan nog meer van binnen uit en meer vanuit onze authentieke zelf. En verbonden met het Al.

Door angst gegrepen

De mensen die door angst worden gegrepen of door het virus zelf mogen leren dealen met de angst en leren wat het effect van angst is. Want daardoor krijgt het virus een steeds grotere kans om zich meer en meer te manifesteren.

Ik zie het zelf vooral als een collectieve oproep om naar binnen te keren en uit te rusten. Noodgedwongen door ziekte of door de omstandigheden die nu worden gecreëerd (lees: die wij ook zelf hebben gecreëerd). Of je nu bang bent of niet. Of je het virus krijgt. Of niet. We worden hoe dan ook collectief uitgedaagd.

Angst of liefde?

Ik voel de wanhoop. Het onbegrip. De angst. De leegte. De stilte. Ik aanvaard. Ook het missen van een sportieve uitlaatklep. En ik voel liefde. En ik nodig jou uit om dat ook te doen. Om de liefde in jouzelf ook te laten zegevieren en alle pijn te overwinnen zodat we collectief een grote stap kunnen zetten. Voor jezelf en voor het grote geheel.

En als je desondanks het virus toch krijgt? Dan is het wat het is en is dat de bedoeling. Daar ontkom je dan niet meer aan en mag je de rust pakken die je blijkbaar zo hard nodig hebt. Ikzelf weiger te geloven dat dit virus voor mij of mijn gezin is. En als het wel komt, dan is dat ook oké, hoe zwaar misschien dan ook.

Ik laat ook los wat er zal moeten gebeuren en wat mensen zouden moeten doen. Wel maak ik je er graag van bewust dat je altijd een keuze kunnen maken of je in de weerstand gaat zitten, in de angst of laat komen wat er komt.

Wat kun je doen in heftige tijden

Zoek regelmatig ook letterlijk de stilte en ruimte om te voelen en laat je lijf eens goed tot rust komen. Bijvoorbeeld door te mediteren. Mediteren maakt dat je beter bestand bent tegen dat wat zich aandient. Of je nu in de angst zit of weerstand. Of dat je tegen andere triggers aanloopt door welke omstandigheden dan ook.

Wees je er goed van bewust dat er in deze tijd veel gebeurt en dat dat wat zich op wereldniveau afspeelt, zich ook in onszelf afspeelt. Dat jij er ook deel van bent. Hoe dan ook. En dat alles gevoeld wil worden. Neem daar ook tijd voor.

Wees je er ook van bewust dat er veel in de lucht hangt en dat je als hoogsensitief persoon veel kunt opvangen wat niet van jou is. Dat er veel angst is en veel weerstand. Niet alleen rondom de Corona crisis maar ook rondom elk individu.

Want nog steeds worden er veel mensen ook op individueel niveau uitgedaagd om de diepste pijn van afgescheidenheid aan te kijken. Zij komen dit tegen op meerdere vlakken in hun leven, maar omvatten hetzelfde draagvlak van afgescheidenheid en afwijzing. Uitgedaagd door de supermaan van afgelopen maandag en aangevuld met alle commotie rondom het corona virus is de pijn haast voelbaar door alle lagen heen.

Clear jezelf

Door alles wat er speelt, zowel collectief als individueel alsmede omgezette emotioneel restafval van dat wat al wel is omgezet kan het zijn dat je mega ontvankelijk bent voor alles wat er rond warrelt. En dat heeft vervolgens weer impact op je weerstand en ontvankelijkheid voor virussen.

Verwerk derhalve niet alleen je eigen emotionele strubbelingen al dan niet veroorzaakt door het Corona virus, maar ook alles wat je oppikt vanuit je omgeving. Dat kun je doen door jezelf te clearen, elke avond voordat je gaat slapen. Dat brengt je onder normale omstandigheden al veel, maar is nu echt noodzaak.

Stuur alles wat geen liefde is, je aura en je huis uit vlak voordat je gaat slapen. Door het geven van een commando: ‘Alles wat geen liefde is, mag nu mijn aura en mijn huis uit’. En door vervolgens te voelen wat je voelt in je lichaam.

Je kunt je huis reinigen met het Violette Vuur, door het in elke ruimte te visualiseren zolang als je voelt dat nodig is.

En vul jezelf daarna met liefde. Dat kun je heel makkelijk doen door je te verbinden met het Veld van Onvoorwaardelijke Liefde, dat je via je rug kunt waarnemen en via je chakra’s kunt opnemen in je eigen systeem. Als je je dan ook nog eens beseft dat dit ook in jou zit, deze Bron van Onvoorwaardelijke Liefde en je staat deze toe om te ontvlammen, dan dit vervolgens ook gaat waarnemen in jezelf, dan kan het niet meer mis.

Omhul ook je naasten met licht en liefde en zie jezelf en je dierbaren in een gezonde toestand voor je. Verspreid dit beeld tegelijkertijd ook uit over de hele wereld. Hiermee creëer je een positieve focus en ga je van angst naar liefde.  

Het draait uiteindelijk altijd om aanvaarding

Uiteindelijk draait het om aanvaarding van dat wat zich aandient. Mocht je vastlopen, hetzij door de Corona – virusziekte hetzij door een andere trigger, wees je dan in eerste instantie bewust. En neem je lichaam waar, neem waar wat het met je doet en laat dit er even zijn. Vervolgens stel je voor dat je het naast je neer zet, in een doos met een deksel erop.

Verbind je vervolgens met de grote Bron van Liefde en laat de Onvoorwaardelijke Liefde via je chakra’s aan je rugzijde naar binnen komen. En boor vervolgens de Bron van Onvoorwaardelijke Liefde in je zelf aan. En HEEL!

Je kunt altijd kiezen

Er is angst. Er is liefde. En er is weerstand. En jij kunt altijd kiezen. Jij kunt kiezen aan welke kant je staat. Jij kunt ervoor kiezen om je eigen stukken van angst, pijn en weerstand om te zetten en een positieve focus neer te zetten. Dan dien je zowel je zelf, als je dierbaren als het geheel.

Ga jij de uitdaging aan?

Kijk je angst en je pijn aan. Voel. Ook de angst voor de leegte en voor de diepe verbinding met jezelf die alom hoogtij viert. Vul jezelf met Liefde en verhoog je eigen trilling en stap uit de angst en weerstand. En kies voor een positieve focus waarmee je kansen creëert.

Gebruik deze tijd van gekregen stilte. Het is een kans in deze tijd van preventieve quarantaine. We worden collectief uitgedaagd en elke persoon die de uitdaging werkelijk aangaat, die uit de angst en weerstand stapt, ook de angst voor de diepe verbinding met zichzelf waarmee we nu ook geconfronteerd worden, draagt bij aan het grote geheel en is zoveel malen sterker en een heleboel mensen die dat niet doen.

Dan kun je straks ook vanuit je eigen innerlijke kracht en verkregen inzichten in de lente in vol ornaat uitbloeien in oneindigheid, liefde en dankbaarheid.  

Tips

Kun je daar hulp bij gebruiken? Heb jij nu extra tijd om met jezelf en deze uitdagingen aan de slag te gaan? Kijk dan eens bij mijn online mogelijkheden en inwijdingen zoals de Body Toxic Cleansing voor een sterke ontgifting en boast voor je immuunsysteem, of voor de Healing Flush om fysieke, emotionele en mentale klachten te helen. Of kies voor één van de trillingverhogende inwijdingen zoals de Gold Reiki, de 13e Munai Ki of de indrukwekkende Soul Care waarmee je o.a. de verbinding met de Bron heelt en een cleansing kunt doen.

Ik kies voor Licht en Liefde

Ik weiger om in de angst te zitten en kies voor Licht en Liefde. Mijn weerstand mag er zijn, zodat deze ook kan oplossen. In Licht en Liefde. Maar dan wel zonder dat dat mijn intentie is en het weg moet. Je kunt altijd je eigen koers bepalen. Waar kies jij voor?

PS Mijn afspraken gaan gewoon door. Dat kan ook desgewenst op een veilige afstand via Skype.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.