Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

De noodzaak van een regelmatige huisreiniging

| 2 reacties

Een woonplek heeft het nodig om regelmatig gereinigd worden, zeker in deze tijd waarin veel mensen in transformatie zitten, waarbij er veel emotioneel en mentaal afval vrijkomt.

Ook je eigen emoties en spanning, oude emoties, overgenomen emoties en vreemde energieën, aardstraling en elektrostress dragen er aan bij dat je huis wel eens aan een reiniging toe kan zijn. En dan hebben we het dus niet over het concreet schoonmaken of opruimen, waarmee je overigens wel gelijk ook oude  energie verwijdert. Hoe ervaar je vervuiling, wat zijn de gevolgen en wat kun je doen?

Wanneer is een huisreiniging nodig?

Vaak is het gewoon een bepaald gevoel dat het thuis niet helemaal goed voelt. Alsof er iets ‘hangt’ maar waar je niet precies je vinger op kunt leggen. Of voordat je naar huis toe gaat, is alles nog oké, maar eenmaal binnen gieren de emoties door jou en het huis heen. Daarbij kun je soms overduidelijk merken dat het van de één naar de ander over gaat, maar wat het dan is, is vaak niet uit te leggen. Soms voel je het zelfs al van ver aan dat het thuis helemaal niet zo fijn voelt en komen de trillingen je al tegemoet.

Of je slaapt slecht, wordt slecht wakker ook al heb je de hele nacht door wel geslapen of je komt juist moeilijk in slaap en bent vaak wakker. Je kinderen kunnen moeilijk inslapen, worden vaak wakker of juist heel vroeg.  Soms voelt een bepaalde ruimte helemaal niet goed. Of je ziet het heel duidelijk aan (het gedrag van) je kinderen (en dieren) en durven ze bepaalde ruimtes niet meer in, zijn bang, vertellen je dat er iets is waar ze bang voor zijn of durven niet alleen naar de WC of boven toe te gaan.

Soms is het ook ‘gewoon’ alleen een onbestemd gevoel, waardoor je je in je eigen niet prettig voelt, is de spanning direct al voelbaar en heeft dat op alle gezinsleden een duidelijk negatief effect.

Net zoals het elke dag nodig of fijn is om de ramen even flink open te zetten en de boel te verfrissen is het ook nodig dat de boel energetisch goed blijft doorstromen. Anders stagneert de energie en dat voel je. Dan gaan de dingen moeizaam of lukken niet. Dan hangt er een zware sfeer, je wordt moe en loom in zo’n ruimte of er komt bijna niets uit je handen. Dan is de kans groot dat je toe bent aan een huisreiniging. En dat kun je zelf heel goed doen.

Ervaringen met vervuiling en entiteiten

Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren dat ik als 6 of 7 – jarige in bed lag in mijn kamertje en  aan de andere kant van de kamer (wel 2 meter verder) een groot spinnenweb over de hele breedte van de kamer zag hangen. Ik zie het als een donkere wolk op me af komen. Het komt steeds dichter bij en nam bezit van me, alsof ik het inademde. Toen ik mijn stem uitprobeerde, kwam er een mannenstem uit mij. Ik heb er nooit meer wat mee gedaan, niets over gezegd en nooit meer over na gedacht, terwijl het wel in mijn herinnering zat. Totdat ik er op mijn 30e achter kwam dat ik al vanaf die leeftijd een entiteit bij me droeg, die me op een gegeven moment zelf betaste. Ook had ik daarvoor regelmatig last van bevriezingen, kon ik me niet meer bewegen. Dat voelde als een soort verkramping en als ik heel erg mijn  best deed, kon ik er uiteindelijk met veel moeite weer uitkomen. Het was een Bretonse zeerover, die bij een gevecht op zee onthoofd werd, ik zag het hoofd op de reling ketsen toen ik contact met de energie van deze entiteit maakte. En kon hem met behulp van een coach en engelenhulp naar het licht toebrengen waar hij thuishoorde.

Jaren later, toen mijn dochtertje nog erg jong  was, kwam ik opnieuw met de energie van entiteiten in aanraking. In die zin dat het echt overduidelijk was. Zo klein als ze was, wist deze dame precies wanneer ze bepaalde ruimtes niet in wilde of in kon gaan. En ook bij specifieke mensen liet zij zich totaal niet op de arm nemen. Dat deed ze overigens praktisch bij niemand, maar bij deze mensen wendde ze overduidelijk haar hoofd af en wilde er niets mee te maken hebben. Of ze begon te huilen. Sommigen wist ze met haar blik te pakken. Zij bleven dan vol verwondering naar haar staan kijken en wist ik dat zij totaal oke waren. Ze was in feite een zuivere graatmeter voor mij.

Op een dag raakte ze vanuit het niets totaal in paniek. Ze begon te schreeuwen en aan haar oren en haren te trekken. Dat hielt wel een uur aan. Ik was totaal in paniek en begreep er niets van. Belde de dokter en mocht langskomen want ‘Och, mevrouw, u huilt en bent helemaal in paniek.’ Ik ben wel gegaan, maar ondertussen begreep ik maar al te goed dat een entiteit zich bij haar naar binnen had gedrongen. Gelukkig wist een vriendin wat ik kon doen en konden we dit snel herstellen. Ik wilde het medische echter ook niet uitsluiten, vandaar dat ik mijn dochter nog wel heb laten onderzoeken.

Op latere momenten kwam ik erachter dat ik zelf degene was die al die vreemde bezoekers mee naar huis bracht, want het voelde wel vaker niet pluis in huis. In die tijd had ik nog veel donkerte en grote gaten in mijn aura en een wijdte van hier tot Tokyo dat van mij een gewillig slachtoffer maakte. Zij vonden bij een hooggevoelig en zuiver meisje – mijn mooie kleine dochter – een hele fijne ingang via mij.

Ondertussen heb ik jaren geen last meer gehad van vreemde bezoekers, maar toch moet er nog wat van mijn hart. Afgelopen zomervakantie zat ik met mijn gezin op een grote camping aan de kust in Kroatië en werd ik totaal onverwacht volledig overdonderd door een donkere energie. Ik had er totaal geen benul van, want zoals elk jaar gebruikelijk is voor mij, heb ik altijd even wat tijd nodig om te wennen aan mijn nieuwe omgeving. Aan het verblijf, de mensen, de camping zelf, een nieuw ritme, aan elkaar. Dat soort dingen. En eerlijk gezegd waren de entiteiten sinds ik met mijn verleden aan de slag ben gegaan, in feite uit mijn leven verbannen. Ik was er totaal niet meer op berekend kun je wel zeggen.

Mijn partner en ik kwamen in een heel oud relatiepatroon van negeren en afstand terecht en ik kon er niet mee dealen. Wat ik ook deed, niets leek te helpen (en ik heb een behoorlijke gereedschapskist met werkmaterieel vol). Dat voelde behoorlijk beroerd kan ik je zeggen. Na 6 dagen – toen het patroon overigens wel weer beheersbaar was geworden – viel het kwartje en hoorde ik wat voor mensen er voor ons in de gehuurde tent zaten. De twee ouders zaten de hele dag elk op een hoek van de veranda en wisselden gedurende de dag geen woord met elkaar, behalve als er ruzie werd gemaakt of de vrouw flink werd uitgekafferd. Er waren 3 kinderen, die totaal genegeerd werden. Ze hadden een zwembadje naast de tent neergezet voor de 2 oudere kinderen en de kleinste van nog geen 1 had zichzelf maar te vermaken in een soort box. Er werd niets met ze gedaan, ze hadden zelf de dag maar door te zien komen. Die afstand en die strijd was opeens tussen ons actief, maar was uiteindelijk helemaal niet eens van ons. Al voelde dat wel zo.

De invloed van zware energie en trauma energie

Hoe meer ik me uiteindelijk verdiepte in de materie, hoe meer ik ervan begon te begrijpen. Het meest frappante was eigenlijk wel toen we erachter kwamen dat als ik van huis was, onze dochter opeens kon doorslapen, terwijl ze daarvoor de hele nacht onrustig was en wakker werd maar niet echt aanwezig en bereikbaar. Ze huilde en kreunde ook veel. Naast de pijn van een verbrande slokdarm door de verborgen reflux waar ze veel last van had was het voor mij overduidelijk dat er meer aan de hand was, vooral omdat ze tijdens het wakker worden niet echt wakker werd en we geen contact met haar konden maken.

Ze had last van mij, van mijn energie, want even later kwamen we er ook achter dat als ik aanstalten begon te maken om naar bed te gaan, zij al begon te kreunen. Daar kwam mijn aura van wel meer dan 30 meter wijd al bij haar op haar kamertje om de hoek kijken. Later werd mijn gevoel bevestigd door cliënten in mijn praktijk met soortgelijke ervaringen en een vergelijkbaar verleden. Sinds ik mijn verleden een plekje heb kunnen gegeven en verwerken, hebben we er geen last meer van gehad.

Hoe raakt je woning vervuild?

In de eerste plaats kan er al een oude of onaangename energie in je huis hangen, die te maken heeft met de plek zelf of met gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden. Bijvoorbeeld van vorige bewoners.

Soms ben je niet de enige bewoner en kan het zijn dat er een entiteit of dolende zielen in je huis aanwezig zijn, wat niet zo vreemd is omdat de astrale wereld door onze wereld heen loopt.

Entiteiten kunnen op verschillende manieren in je huis komen. Ze kunnen zijn meegekomen met een persoon die erg gevoelig is, te open staat, niet stabiel is of verslaafd aan bepaalde zaken. Ze kunnen ook al in je huis aanwezig zijn door vroegere gebeurtenissen en emotioneel trauma in huis of in de buurt.

Ook is het mogelijk dat entiteiten door de aanwezigheid van aardstraling, duistere rituelen en glaasje draaien aangetrokken worden. Of je woont in een buurt waar veel dolende geesten aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld dichtbij een begraafplaats of een plek waar vroeger veel gevochten is in de oorlog.

Vaak zijn het overleden personen die nog niet over willen gaan of om een andere reden zijn blijven hangen. Sommigen beseffen niet eens dat ze zijn overleden en dolen rond totdat iemand hen weer op de goede weg zet om over te gaan naar het licht.

Sommigen waren verslaafd en willen niet overgaan. Anderen zijn nog heel erg boos of verdrietig en moeten dit nog leren loslaten voordat zij over kunnen gaan. Zij blijven vaak hangen bij mensen met soortgelijke emoties, eenzelfde verlangen of hangen op eenzelfde golflengte. Zij blijven plakken, worden overal mee heen genomen en kunnen ook weer verdwijnen en hun eigen weg zoeken.

Het zijn ook de dolende geesten die bewust worden opgeroepen met glaasje draaien of door te channelen, die blijven plakken. Dat kan voor gevoelige mensen heel vervelend zijn. Ze kunnen zelfs je aura indringen wat tot problemen en negatieve beïnvloeding kan leiden.

Entiteiten kunnen of willen nog niet naar het licht maar hebben daar wel hulp bij nodig.

De invloed van langdurige spanning

Het is niet zo dat je huis alleen van invloeden van buitenaf vervuild kan raken door entiteiten, gebeurtenissen en trauma die hebben plaatsgevonden of vanwege de plek waar je woont.  Een van de grootste stressfactoren naast de vaak overduidelijke invloed van entiteiten en andere vreemde energieën is spanning bij de bewoner (s) zelf. Door trauma, ziekte (bij jezelf of anderen), financiële problemen, frustratie en andere spanning is de kans groot dat je zelf ook energie gaat vastzetten in je woning. Zeker als je er langdurig last van blijft houden of er niet van bewust bent, terwijl dat wel de bedoeling is.

Naast trauma energie en onverwerkte emoties is ook de spanning tussen partners funest voor kinderen en de energie in je huis, die je kind niet kan duiden en waarmee in huis alle energie volledig klem wordt gezet. Dit maakt onveilig maakt waardoor een kind ook een wijdere aura kan krijgen, meer in zijn energieveld opneemt en tegelijkertijd ook nog ontvankelijker wordt voor vreemde energieën. Dan is er uiteindelijk steeds minder nodig om van slag te raken.

Overgenomen emoties

Als hoogsensitief persoon kunnen jij, je partner en je kinderen ook makkelijk emoties van een ander overnemen. Ook dat wordt mee naar huisgenomen en waargenomen als een eigen energie of emotie, die vervolgens ook weer in huis kan gaan rondhangen als het niet verwerkt of teruggestuurd wordt. Ik voel het overduidelijk wanneer één van mijn kinderen in de auto stapt terwijl ze ergens vandaan komen waar veel spanning of donkere energie aanwezig was. Of als zij iemand mee nemen naar huis, die het één en ander met zich draagt.

Tot slot kun je ook vanuit het donkerte van je eigen energieveld in verband met onverwerkt trauma een gewillig slachtoffer zijn en lokaas voor vreemde energie. Dan trek je de energie als het ware zelf naar je toe. Dat gebeurt ook vaak bij verslavingen.

Niet iedereen heeft er last van

Niet iedereen heeft last van energetische vervuiling en is er van bewust dat je er last van kunt hebben. Het zijn vooral de gevoelige mensen, kleine kinderen en huisdieren die er als eerste last van hebben van een energetische aanwezigheid en vervuiling.

Het kan de sfeer in huis aardig verpesten. Je kunt het koud hebben, je gespannen voelen, moe zijn omdat er energie wordt afgetapt, geen rust in huis vinden, angstig worden, dat soort zaken. Kinderen en dieren worden lastig gevallen (aangevallen) en / of je wordt onbewust beïnvloedt.

Hoe dan ook, het heeft een negatieve invloed op je leven en kan het plezier in het leven aardig verstoren. Je weerstand kan verminderen en er kunnen zelfs lichamelijke klachten ontstaan. De combinatie van entiteiten, emoties en andere invloeden versterken elkaar waardoor het steeds meer belastend wordt voor alle bewoners.

Wat kun je doen voor je kind

Als je voelt dat je kind iets heeft overgenomen of bij zich draagt wat niet fijn voelt, laat dat in eerste instantie dan rustig aanwezig zijn. Je bent je bewust van waar je kind is geweest en begrijpt dat het een zware emotie of energie is die je kind ergens opgepikt heeft. Je voelt wat je voelt en laat dat vervolgens rustig aanwezig zijn. Door je te ontspannen en door te voelen wat je waarneemt in je lichaam kan het op eenvoudige wijze ook je lichaam weer verlaten. Door het aanwezig te laten zijn (stap 1).

Stap 1 = aanwezig laten zijn wat je voelt

Als dat niet of niet voldoende helpt, stuur dan licht en liefde door te zeggen: ‘Wie of wat je ook bent, ik gun je licht en liefde’. Eventueel kun je de weg naar het licht aanwijzen. En wees vooral niet bang, het licht en de liefde in combinatie met jouw overtuiging en vertrouwen overwinnen altijd  (stap 2)

 Stap 2 = wegsturen wat naar het licht mag

 En stuur vervolgens voor het slapen gaan alles wat geen liefde is,  de aura van je kind en het huis uit. Je kunt eventueel aanvullend ook nog de energie van je kind terughalen (stap 3).

Stap 3 – clearen

Elk lichaam reageert op commando’s en door het te voelen en waar te nemen met je bewustzijn volgt het jouw intentie. Je kunt dat eenvoudig voor je kind waarnemen door de commando’s te geven (hardop of in jezelf) en in de energie van je kind te stappen mocht dit (nog) niet geheel vanzelf gaan. Daarmee onderhoud je het energieveld van je kind en voorkom je dat de ‘ ellende’ zich gedurende de week opstapelt en het steeds heftiger wordt in huis.

Wat kun je doen

Reinig ook elke dag je eigen energieveld door voordat je gaat slapen te zeggen: ‘Alles wat geen liefde is, mag nu mijn energieveld en huis uit’. Maar er een dagelijks ritueeltje van. Voeg er eventueel een heling aan toe door je beschermengelen te vragen of zij aan jouw energieveld willen werken gedurende een half uur bijvoorbeeld. Zo kun je steeds meer inlossen van onverwerkte ervaringen en de bijbehorende emoties. En je houdt je zelf schoon en daarmee je huis ook.

Je huis reinigen

Of het nu om je eigen emoties en spanning, oude emoties, overgenomen emoties en vreemde energieën zoals entiteiten gaat, aangevuld met eventuele aardstraling en elektrostress, alleen al het feit dat je hooggevoelig bent en leeft in een tijd waarin enorm veel getransformeerd wordt vraagt om een regelmatige reiniging van je woning. En dat kun je prima zelf doen.

Dat begint altijd met een reiniging van je energieveld, zoals hierboven omschreven bij ‘Wat kun je doen’. Je kunt het aanvullen met een clearing, die je in een meditatievorm kunt doen of met commando’s:

  • Commando: ‘Alles wat niet van mij is, mag nu terug naar waar het vandaan komt’

Zelf vind ik het heel erg prettig om het volgende ritueel te volgen:

Je gaat met je aandacht naar je hart en trekt de rand van je aura naar je toe, tot ongeveer een meter lengte. Dan ga je met je aandacht naar een meter onder je voeten, naar het aardepunt en tegelijkertijd ga je ook naar boven, tot een meter boven je kruin, terwijl je ook je hart waarneemt, je neemt de 3 plekken boven, onder en je hart tegelijkertijd waar en ademt 3 keer diep in en op de uitademing (ook 3 keer) stuur je alles wat niet van jou is, terug naar waar het vandaan komt.

  • Laat dan een witte roos om je heen cirkelen van je hoofd tot aan je voeten en laat alle donkerte uit jou in deze roos stromen, als deze vol is, laat je deze in het Universum exploderen.
  • Commando: ‘Alles wat van mij is, mag nu naar mij terugkomen’

Haal hier aanvullend 3 keer adem in en stel je bij die inademing voor dat je de rand van je aura je lichaam in trekt terwijl je je op je uitademing ontspant. Daarna ga je even goed navoelen wat dit met je lichaam doet.

  • Nodig dan jezelf uit om helemaal bij jezelf terug te komen, terwijl je bij dit commando met je vingers zacht tegen je borst aantikt.

Commando: ‘Ik kom nu volledig bij mezelf terug’ (terwijl je jezelf op de borst tikt)

Bij elke stap gaat het erom dat je de energie even de ruimte geeft om te stromen. Vaak kun je het in je lichaam overduidelijk voelen dat de energie ook daadwerkelijk stroomt. Het lijkt misschien lastig, maar het kost je echt maar een paar minuten de tijd. En het welzijnseffect is vaak groot!

Daarna ga je met je intentie elke ruimte vullen met het Violette Vuur, kamer voor kamer en in zijn geheel. Door het energetisch in het Violette Licht te zetten.

Aanvullend zou je je engelen kunnen vragen om de eventuele straling in je woning te harmoniseren, mocht dat nodig zijn.

 Pas dit regelmatig toe!!

Zeker als je woning zelf al een tijd onder hoogspanning heeft gestaan en er veel emotioneel afval aanwezig is, is een wekelijkse reiniging geen overbodige luxe. Dat wordt namelijk niet zomaar alleen met bijvoorbeeld salie weggenomen. Blijf met je aandacht bij elke kamer, zolang als je voelt dat nodig is. Daarna kun je een kleur naar behoefte toevoegen. Ook goed om elke dag even voor je kind te doen op zijn of haar slaapkamer. Dan baad het zich gedurende de nacht in een voedende kleur en trilling en de kamer is schoon.

Alleen op deze wijze is een ophoping van spanning goed aan te pakken. Evenals het emotionele en mentale afval van transformatieprocessen, dat zichtbaar is als een energie van grijsachtige pakken die maken dat het moeilijk is om je goed te voelen in huis en daar de rust te vinden.

Tegelijkertijd draag je dan ook bij aan het welzijn van je buurt en geef je gehoor aan een verlangen van jezelf, om je in dit leven in het dagelijks leven te verzoenen met je spirituele zelf.

Probeer het eens en zie het effect! Waar wacht je nog op?

 

2 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.