Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Wil jij doorgroeien naar een diepe(re) connectie met jezelf?

| Geen reacties

Durf jij of wil jij jezelf oprecht te verbinden met het allerdiepste deel in jou? Dan is dit artikel voor jou geschreven en lees je hoe je dat kunt bereiken.

Vooral geschikt voor mensen die het basisstuk van hun jeugd al hebben aangekeken, die zich verder willen door ontwikkelen om zich meer en meer te verbinden met alle delen van zichzelf en de pijn die daarbij naar boven komt, durven aan te kijken en zo kunnen transformeren. En voor ieder ander die graag een shift in zijn of haar bewustzijn wil maken.

Hoe ziet dat er uit. Welke stappen zijn er te zetten. En wat kun je zelf doen. Een uitnodiging om in contact te komen met je diepste ZELF.

Het is een eeuwig durend proces

Er komt een moment in je leven dat het verleden geen invloed meer op je heeft. Of dat je tot een aanvaarding bent gekomen van wat er is gebeurd in je verleden. Je beseft dat je ouders en anderen niet anders konden dan ze deden, dat ze leefden vanuit een lager bewustzijn en onverwerkte pijn. Of je beseft dat je altijd al een fijne jeugd hebt gehad, maar dat er op de één of andere manier toch iets mis is geweest of dat er toch iets was wat je gemist hebt. Omdat je in het leven nog steeds vastliep.

Er komt een moment dat je je bewust bent van je patroon, van dat wat je hebt doorleeft, van de rol die je had ingenomen of toebedeeld gekregen.

Maar wat als het daarna nog steeds lastig is om je leven vorm te geven of ten volle te leven? En wat als je nog steeds in de valkuilen stapt, die stiekem toch nog gebaseerd zijn op ervaringen vanuit je verleden? Wat als oude patronen bij nieuwe ervaringen toch weer in alle hevigheid naar boven komen, terwijl je dacht dat je er wel een keer mee afgerekend had?

De eerste stap in ieders proces

De aanvaarding van wat er in het verleden is geweest en de aanvaarding van wie de ander was (en dan met name je ouders ) zonder dat er ook maar iets anders hoeft te zijn, zorgt er voor dat je naar verbinding door kunt groeien. Dat je niet meer met je gezicht naar het verleden toe staat, maar in het NU aanwezig bent. Dat is de eerste stap. Dan heb je inzicht gekregen in de processen die je hebt doorleeft, zowel in het ‘verre’ als in het recentere verleden. Dan heb je begrepen waarom je eerder nog steeds vastliep en heb je dat om kunnen zetten. Het is een basisstuk dat echt noodzakelijk is voor elke andere verandering.

Daarna ga je je leven leven vanuit verbinding, en dat is de stap die je alleen zelf kunt zetten. Als je die daadwerkelijk zet, maak je af en toe uitstapjes naar een lager niveau van bewustzijn als er wat gevoeld wil worden en er nieuwe ervaringen op je pad komen, maar je verzet jezelf ertegen. Of dan wil er bijvoorbeeld opnieuw een oud patroon op een dieper niveau aangekeken worden of zit er nog een andere lading op die aan het licht mag komen.
Als je dan gaat voelen en tegelijkertijd ook je mentale bewustzijn voedt met positieve gedachten zodra er een neiging naar negatieve gedachten of naar gevoel ontstaat, dan kun je op elk moment weer terugkeren naar de verbinding in plaats van dat je terug zakt naar de allereerste fase van totale afhankelijkheid.

Vanuit die verbinding kun je ook uitstapjes maken naar boven, naar een hoger level van vreugde en liefde of zelfs naar eenheid, de verbinding met het AL.

Wat je ook ontmoet, het wil doorleeft worden

Soms kom je in een terugval terecht en lijkt al je werk voor niets te zijn geweest maar dan besef je je vanuit een Hoger Bewustzijn al snel dat dit stuk opnieuw doorleeft mag worden. Sterker nog, je weet dat het ook een nieuwe ervaring is, omdat je voorlaatste ervaring er nu ook in opgenomen is. Of je loopt tegen een nieuw stuk aan dat aangekeken wil worden.

Je weet dat je er altijd weer sterker en liefdevoller uitkomt. Je geeft je er aan over , voelt opnieuw wat er te voelen valt en je transformeert naar een volgend level. Dat besef van groei maakt dat je sneller tot aanvaarding en voelen komt en maakt het geheel een stuk eenvoudiger.

Wat laat de buitenwereld je dan nu nog zien?

Maar wat als je vervolgens nog steeds niet echt je leven voluit kunt leven. Dat je nog steeds moeite hebt om jezelf te geven of te openen, om je daadwerkelijk met de ander te verbinden of de ander toe te laten. Of dat er nog steeds maar weinig mensen zijn waar je een oprechte en fijne connectie mee hebt. Dat je nog steeds afstand ervaart, weinig respect, aandacht of waardering (terug)krijgt. Dat je je nog steeds aangevallen kunt voelen of mensen ontmoet die je kwetsen. Dan kun je het gevecht opnieuw opstarten en aangaan of je gaat er doorheen.
Als je kiest voor een nieuw proces, dan is het tijd om je eigen connectie met de Bron te intensiveren en de stilte in jezelf weer op te zoeken. Het zal je verder helpen bij het loslaten van wat de ander van je vindt, van wat ze zeggen of doen of juist niet zeggen of niet doen.

Dan is het tijd om opnieuw bij jezelf naar binnen te keren en je te beseffen dat de buitenwereld jou nog steeds laat zien hoe jij over jezelf denkt. Bewust of onbewust. Dat het nog steeds een afspiegeling is van wat er in jou leeft.
Dan doe je het volgens jezelf nog steeds niet goed of niet goed genoeg. Dan voel je je misschien nog steeds de mindere ten opzichte van anderen of kun je jezelf nog steeds niet of moeilijk vergeven. Of blijf je jezelf verwijten maken als er iets mis gaat of je het misschien beter had moeten doen.

Dan mag je opnieuw aan de slag met jezelf

Dan is het tijd om je opnieuw bewust te zijn dat jij nog steeds zelf mensen en situaties vanuit jouw eigen energieveld uitnodigt om op je pad te komen met als doel om verder door te groeien en mag je opzoek naar wat er onder zit. Dan hoef je je er niet maar afhankelijk van te maken. Als je dat nog steeds op een presenteerblaadje vanuit je omgeving aangereikt krijgt, dan respecteer of waardeer je jezelf niet of niet voldoende. En als je dat zelf niet of niet voldoende doet, dan krijg je dat ook niet van een ander.

Dan mag je opnieuw in jezelf keren om te ontdekken wat er nu nog in jou leeft en wat je van mensen en situaties mag leren, waarin je je stiekem toch nog steeds geraakt voelt. Terwijl je eventueel ook nog steeds een beetje stiekem de ander daar verantwoordelijk voor houdt.

Je creëert nog steeds je eigen leven en alleen jij bent daar volledig verantwoordelijk voor. Overigens zonder dat je alles goedkeurt, aanvaard en goedpraat wat de ander doet of niet doet. Wel dat je het op de een of andere manier wel vanuit je eigen energieveld en je eigen onverwerkte ervaringen en onbewuste beperkende overtuigingen hebt uitgenodigd en aangetrokken.

Vaak wil je de ander nog steeds veranderen

Hoe graag je dat zelf misschien ook zou willen, je kunt de ander nog steeds niet veranderen. Leer liever de ander te aanvaarden zoals hij of zij is. Wel kun je het contact met jezelf en de connectie met de Bron intensiveren en bekrachtigen, zodat je dat ook met de ander weer kunt. Het heeft nog altijd met je eigen pijn en tekort te maken.
We hoeven ook niet allemaal het zelfde te zijn en te doen. Dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken. We zijn immers allemaal uniek. Dat wil je zelf vast ook heel graag. Niemand wordt graag gestuurd.

Hoe graag je het misschien ook anders zou willen zien. Weet dat je de ander altijd wilt veranderen omdat je jezelf goed wilt voelen of omdat je (liefdevolle) aandacht nodig hebt. Aandacht die je vroeger te kort bent gekomen. Maar beter kun je de pijn of het tekort wat er onder zit nog eens goed aankijken en het gevecht met de ander loslaten. Beter kun je die aandacht aan jezelf geven. En beter kun je bouwen aan een betere en diepere connectie met jezelf en je kostbare energie daar aan besteden. Dan pas is het echt goed besteed en zal de wereld en ook de mensen om je heen weer met je mee veranderen. Omdat jij dan zelf opnieuw verandert van binnenuit.

Waardeer jezelf en geef jezelf de aandacht en liefde die je nodig hebt

Als je jezelf vanuit het diepste van je hart vertelt dat je een goed mens bent, dat je jezelf echt waardeert en houdt van jezelf, dan pas kun je mensen gaan aantrekken die dat in jou inderdaad bevestigen. Mensen die jou respecteren, waarderen en naar waarde weten te schatten. Bijvoorbeeld. Dat mag je allereerst in je binnenwereld realiseren.

Als je nog steeds geen (volledige) connectie voelt in je relatie(s) of zijn er anderen die zich niet of moeilijk met jou kunnen verbinden, dan is er nog altijd een connectie in jezelf die nog niet gemaakt of nog niet volledig is in plaats van dat het gebrek bij de ander zit: en dat is de connectie die je bent als ziel. En de connectie die je al dan niet hebt met je lichaam en met je eigen kwaliteiten en talenten.

De buitenwereld volgt jouw innerlijk

Als je zelf opnieuw weer naar binnen keert en jezelf voedt met positieve gedachten en intenties, die je voelt vanuit je hart, dan ontstaan er in je brein nieuwe verbindingen. Positieve verbindingen.

Dan verander je van binnen uit. Dan ga je weer leven. En dan kan het niet anders dan dat de buitenwereld jou volgt. Dat doet het altijd, omdat dat een natuurkundige levenswet is. Het is meer dan de moeite waard om daar je tijd en energie in te investeren. Dat beloof ik je. Het levert je veel (levens)energie op, in plaats van dat je het verliest in een eeuwig durend gevecht met jezelf en met de ander die je zelf bent.

Hoe?

  • door dagelijks te mediteren (dan maak je een dieper contact met wie je werkelijk bent en wordt het makkelijker dat wat de buitenwereld doet of niet doet, los te laten);
  • door te voelen en eventueel daarbij EFT klopschema’s in te zetten;
  • door jezelf te voeden met (zelf)liefde en elk naar gevoel te voeden met de woorden: ‘Ik hou van mij’ nadat je je lichaam hebt waargenomen en ontspannen (zie hiervoor ook mijn artikel: ‘Wat als Liefde het antwoord is)
  • en door je zelfbeeld en eigenwaarde om te zetten naar louter positief en elke vorm van (zelf) kritiek te verwerpen met je bewustzijn én intentie;
  • met behulp van positieve affirmaties en overvloedsintenties;
  • door jezelf dagelijks te reinigen van alles wat in jouw aura is ingehaakt (‘Alles wat niet liefde is, mag nu mijn aura en mijn huis uit);
  • door conflicten energetisch op te lossen (hier binnenkort meer over !! );
  • door heling en regeneratie gedurende de nacht.

Maak er ook een dagelijkse gewoonte van!

Ik deel graag de nieuwste versie van mijn persoonlijke flowchart met je, waarin je leest hoe je dat vorm zou kunnen geven en waar ik veel aan heb gehad en nog steeds heb. Door er een dagelijkse gewoonte van te maken gaat je transformatieproces met een sneltreinvaart en kun je doorgroeien naar een diepe diepe verbinding met jezelf. Klik hier)

Voorkomen is beter dan genezen

Wacht liever niet totdat het mis gaat met je, totdat je je slecht(er) voelt, klachten krijgt of nog erger. Wees er op tijd bij en gun jezelf alle tijd die je nodig hebt om dingen in jezelf ten positieve te veranderen. Of gun je zelf de tijd om nog verder door te groeien ook als je jezelf al goed of prima voelt, er is vaak nog steeds een diepere verbinding met jezelf te bewerkstelligen.

Laat je weerstand los

Laat je weerstand los omdat je misschien vindt dat het zolang duurt of dat het maar eens klaar zou moeten zijn. Het zorgt er alleen maar voor dat je meer weerstand opbouwt en het nog langer duurt voordat je je weer goed kunt voelen of een shift in je bewustzijn en welzijn kunt maken.

Tot slot

Vergroot je lichaamsbewustzijn eventueel met aanraking middels bijvoorbeeld massage. Laat je masseren of masseer de ander. Wees blij met je lichaam als woonplaats van je ziel. Zorg er goed voor! Het hoort bij de totale aanvaarding van wie je bent en bij de aanvaarding van het leven op aarde!

Doe elke dag iets leuks voor jezelf waar je blij van wordt, hoe klein ook. En groei zo steeds verder door naar zelfliefde toe, zodat je je weer in liefde kunt verbinden met anderen en kunt gaan doen waarvoor je hier op aarde bent gekomen: om gelukkig te zijn en je eigen missie uit te leven.

Samenvattend

Er zitten nog steeds herinneringen in je celgeheugen waardoor je je niet louter positief over jezelf kunt denken waardoor het voelt dat je nog ergens door wordt tegengehouden je leven werkelijk te leven. En dat laat de buitenwereld jou nog steeds zien. Het kan ook zijn dat je je energetisch of spiritueel gezien jezelf boven de ander plaatst, terwijl we allemaal één zijn en uit dezelfde Bron voortkomen.

Het is nu echt de tijd om dit ten volle te gaan transformeren en transmuteren zodat je door kunt groeien naar het leven zoals jij dat vanuit je diepste verlangen vorm zou willen geven.

En dat begint met de wens van hoe je je dag wilt beleven, door te affirmeren en intenties neer te zetten én het opbouwen van zelfliefde en een diepe connectie met jezelf, je ziel, je lichaam en je leven hier op aarde. Opdat ook jij je volledig kunt openstellen voor een volledige verbinding!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.