Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Hoe je op een eenvoudige wijze je energieniveau kunt opvijzelen

| Geen reacties

Ken je dat gevoel dat je gedurende de dag steeds meer moe raakt? Misschien wel oververmoeid? Vind je het zwaar om de dag goed door te komen omdat er zoveel van je wordt gevraagd of omdat je niet weet waar te beginnen? Raak je steeds meer geïrriteerd en ontstaat er steeds meer weerstand in je? En ben je op aan het einde van de dag en ben je daar totaal ontevreden over?

Wist je dat het vrij eenvoudig is om je energie te verliezen in je dagelijkse beslommeringen en bezigheden? En dat een hoogsensitief persoon daar nog gevoeliger voor is en daardoor nog sneller uit balans raakt? Soms zelf uitgeput? En dat we dat snel wijten aan onze gevoeligheid?

Nu hoeft het natuurlijk niet altijd zo extreem te zijn, maar je energie verliezen, dat kan best snel gaan. En totaal niet nodig. Vaak denken we dat we dan zo gevoelig zijn omdat we de energie van een ander overnemen. Maar dat is echt een heel ander proces. Wat dan wel en hoe kun je dat dan doorbreken?

We hebben allemaal van die dagen

Dat overkomt ons allemaal, dat we onnodig energie verliezen en aan het einde van de dag hondsmoe ons bed in duiken. En met een beetje pech worden we de volgende ochtend ook niet helemaal uitgerust wakker. Zeker niet als we ook nog eens een onrustige nacht doormaken.

Dat overkomt ons allemaal wel eens. Alleen gebeurt dat bij hoogsensitieve mensen wat vaker en is de vermoeidheid een stuk intenser. Het is anders dan een normale moeheid wat we allemaal voelen als het tijd is om te gaan slapen. Soms neemt dat volledig de overhand. Dan is het tijd om eens kritisch naar jezelf te kijken.

Gisteren had ik zo’n dag. De oudste mocht weer met school beginnen en dat gaat nog steeds niet altijd zonder slag of stoot. Als ik me er niet mee bemoei, gebeurt er niet zoveel en wordt de hele wereld voor de gek gehouden. En als ik niet oppas, verlies ik mezelf daarin en daarmee ook mijn eigen energie en heb ik vervolgens ook nog eens de neiging om mijn zoon daar de schuld te van geven.

Je moeheid doorbreken met je bewustzijn

Als je bewust bent dat je energie verliest en steeds meer moe begint te raken, dan kun je dat op een eenvoudige wijze doorbreken. Met je bewustzijn. Je zult op een gegeven moment echt wel weten wanneer je veel energie bent kwijtgeraakt of aan het verliezen bent. Dat is als zo’n neerwaartse spiraal, die steeds verder de diepte in zakt en waarin je steeds meer energie bent kwijtgeraakt. Je energieniveau is overduidelijk dalende. En dat kan in sommige gevallen best extreme vormen aannemen.

Op het moment dat je bewust bent van je energieverlies – en het is er geleidelijk aan ingeslopen – dan focus je je op die neerwaartse spiraal naar beneden en bepaal je je eigen energieniveau. Dan visualiseer je dus zelf zo’n energetische spiraal en zie je hoe het met jouw energieniveau gesteld is. op het moment dat je al aardig moe bent, is de kans groot dat je niveau flink gezakt is. Vervolgens stel je je voor dat jouw energiepeil weer omhoog gaat, in diezelfde spiraal. Dan blijf je er even een tijdje met je aandacht bij, terwijl je je focust op je lichaam. Zo laat je je eigen energieniveau weer heel eenvoudig stijgen.

Wees je bewust van je gedachten

Vervolgens is het van belang dat je je bewust bent van wat je aan het doen was, voordat je zoveel energie verloor. Wat waren je gedachten, waar irriteerde je je aan, waar zat je weerstand en wat waren je acties. En wat heb je daarmee gecreëerd en wat kwam er vervolgens in jouw realiteit?

Door je te beseffen dat het je eigen gedachten en acties waren waarmee je je eigen energie hebt verloren, neem je verantwoordelijkheid voor jezelf. Niemand anders kan er namelijk voor zorgen dat jij energie verliest. Dat kan je alleen zelf.

Zelf vond ik het behoorlijk irritant dat de meivakantie voor onze oudste er weer opzat. Dat ik er voor mijn gevoel weer veel mee zou moeten bemoeien en veel weerstand daarin zou ervaren. Vervolgens stoorde ik me aan zijn ontwijkende gedrag en nam het hem ook nog eens kwalijk dat hij mij zoveel energie kostte en ik niet mijn eigen ding kon doen.

Je snapt het vast wel dat er veel door mijn hoofd is heen gegaan, wat niet al te positief was. De ochtend was nog niet eens voorbij en ik was op. Totdat ik me bewust werd van mijn energiespiraal, dat ik enorm laag zat en dat ik daar zelf aan heb meegewerkt ( lees: zelf heb veroorzaakt).

Ik ging er even voor zitten en liet met behulp van de spiraal mijn energieniveau weer stijgen. Ik stopte met mijn negatieve gedachten en kwam al vrij snel weer hoog in mijn energie te zitten.

Wat er in jouw leven verschijnt, heb je zelf besteld

Misschien heb je het zelf ook wel gemerkt dat bepaalde patronen steeds sneller opnieuw in je leven verschijnen. Dat klopt ook wel, want alles gaat ook veel sneller. Daar waar een cirkel pas weer rond was na maanden, kan dat nu na een week alweer gedaan zijn en zit je zo weer in dezelfde ‘ellende’. Je krijgt het steeds weer op je pad met als doel bewust te worden en je denkpatronen aan te passen zodat je het niet meer hoeft te leven. En ook dat gaat dan weer heel snel.

Niet dat het je eigen schuld is. Het is wel je eigen verantwoordelijkheid. En jij bent de enige die er wat aan kan doen om het te veranderen.

Op het moment dat je jezelf voedt met andere gedachten, stijgt niet alleen je energie, maar zul je ook weer andere ervaringen naar je toe halen. Dan ontstaat er steeds weer meer licht, liefde en positieve ervaringen.

Zo hoeft het begeleiden van een kind jou geen energie te kosten. Tenzij je dat denkt.

En dan hoeft deze tijd niet per se te betekenen dat je geen inkomsten meer hebt. Tenzij je dat denkt.

Dan zijn er geen beperkingen, maar mogelijkheden. Tenzij je dat denkt.

En het is heel eenvoudig om je energieniveau te herstellen. Tenzij je denkt dat dat lastig is ….

Train jezelf

Hoe meer je bewust bent van je eigen gedrag, je eigen gedachten en de acties die je zelf hebt uitgezet, hoe meer je je eigen leven weer kunt bijsturen. Elke keer dat je je niet meer zo goed voelt of daalt in je energieniveau ga je terug naar de oorzaak. Naar wat je hebt gedaan de afgelopen uren, dagen of weken. Waar heb je veel aan gedacht en mee bezig gehouden. Sta het toe om in je bewustzijn te komen. En besef dat dat waar je nu staat, altijd klopt.

Het kan ook om oude pijn en onverwerkte ervaringen van vroeger gaan. Ook dat kun je met je bewustzijn oplossen. Dan ben je bewust en vervolgens ga je voelen wat je voelt en neem je je lichaam een tijdje waar.

Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het uiteindelijk wordt om steeds meer in het NU bewust te zijn van je eigen acties, daden, gedrag en gedachten. Totdat je daar uiteindelijk blijft. Zo veel mogelijk. Dat is waar je jezelf uiteindelijk naar toebrengt met je eigen bewustzijnstraining.

Het is niet erg als het mis gaat

Het is echt niet erg als het mis gaat. Je kunt je eigen energieniveau immers te allen tijde weer omhoog laten gaan. En als het slechts een neiging is tot een negatieve gedachte bijvoorbeeld,  dan kun je dat ook direct weer bijsturen en hoeft het echt niet direct in je leven gemanifesteerd te worden. 

Op het moment dat het de realiteit is geworden, kun je het herstellen. En dat doe je dan net zolang totdat het niet meer nodig is. Dan ben je bewust en heb je je lesje geleerd en ga je het anders doen.

De Aura Flush – een tip

Een hele fijne inwijding om jezelf op te schonen van negatieve gedachten is de Aura Flush. Deze kun je bijvoorbeeld heel handig inzetten vlak voordat je gaat slapen en wanneer je wakker wordt. Dan blijft jouw energieveld een stuk schoner en zul je fijne(re) dingen in je leven aantrekken als wanneer je die negativiteit er in laat hangen en daar ervaringen op aan trekt.  

Waar kies jij voor?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.