Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Je pijn overstijgen – hoe doe je dat

| Geen reacties

De afgelopen weken met lastige energieën die op ons afgevuurd werden, kunnen bijzonder intens zijn geweest. April was  voor velen al een donkere maand, maar mei brengt nieuw licht en een nieuw tijdperk van goddelijkheid met zelfbeschikking (zoals  Jennifer Hoffman  schrijft in haar publicatie ‘De energieën van mei 2020’). 

Het collectieve energieveld wordt groter, hoger, sterker en beweegt nu op een veel hogere frequentie, wat betekent dat alles sneller gebeurt nu de donkerste dichtheid van 3D uit ons collectieve energieveld wordt gewist en wordt vervangen met een veel hogere trilling van lichtere energie (aldus Jennifer Hoffman). 

Het maakt dat er ook (opnieuw) oude pijn naar boven kan komen, het wordt als het ware door het licht naar buiten (boven) getrild. Juist deze tijd is er uitermate geschikt voor om je pijn om te zetten en het licht in jezelf te integreren. Ook al kan er daarbij veel verdriet naar bovenkomen.

Het is tijd om je relatietrigger(s) om te zetten

De energie van mei en met name de nieuwe maan van 22 mei  maakt dat er onder andere veel op relatievlak aan het licht mag komen. Ik merk het aan alles en het komt steeds weer even naar boven ploppen. Als je daar even wat  tijd aan besteed, is het zo omgezet in licht en liefde. Ik heb mij daar de afgelopen waar weken enorm over verbaasd over hoe snel dit nu mag en kan gaan.

Zo kan ik mezelf af en toe nog wel eens ongezien voelen in mijn relatie, als ik opmerk dat mijn partner zich in zijn schulp terugtrekt. Dan voel ik mijn lichaam daar sterk op reageren. Het is zo bizar eigenlijk dat iemand met niets doen zo’n fysieke reactie in mij kan veroorzaken (uiteraard !! doet hij dat niet, maar ben ik degene die dat doet ).

En er zijn er zo veel. Zo veel mensen die zich niet gezien voelen, (te) weinig aandacht ontvangen en (veel) afstand ervaren bijvoorbeeld. En elke keer voelt dat alsof je de grond wordt ingetrapt, dat je weinig waard bent of waardeloos zelfs, onbelangrijk. En bovenal afgewezen. Dat raakt je tot diep in je ziel. En in het ergste geval voel je je compleet machteloos, ongelukkig en / of depressief.

Als dit ook een patroon is van jou, als jij dit herkent, dan is het tijd om de werkelijke pijn onder ogen te komen en er licht in te brengen.

Waarom? Om je weer beter te voelen over jezelf. Omdat het zo niet langer kan. Dan is het tijd om in de stoel van jouw angst te gaan zitten. Je hebt alle energie mee om hier nu zelf een groot stuk op om te zetten.

Hoe kun je dat doen

Ik heb de afgelopen tijd veelvuldig een aantal methodes onderzocht en uitgeprobeerd en nodig jou uit om het zelfde te doen, zodat jij in deze perfecte energie ook een grote stap mag zetten.

Ik raad je aan om vooraf even te mediteren of bewust adem te halen en jezelf te ontspannen. Het maakt dat je ontvankelijker bent voor energiefrequenties en de informatie die naar boven mag komen.

Als je er klaar voor bent – ontspannen en wel –  ga je aan een situatie denken waarin jij je door je partner of door iemand anders getriggerd voelt en dat laat je even rustig aanwezig zijn, dat beeld, die gedachte, de emoties die daarbij om de hoek komen kijken. Dat soort dingen. Je kijkt er naar en je voelt.

Eerste methode: Zet jezelf volledig in het Licht

Als je dat beeld helemaal helder hebt, zet je jezelf volledig in het Licht en verhoog je daarmee direct je eigen trilling zodat alle pijn en donkerte er als vanzelf uit je cellen ‘geperst’ wordt. Bijvoorbeeld door je voor te stellen dat je volledig in het licht staat en dat je lichaam en je energieveld het licht volledig absorbeert.

Wil je een stapje verder, stel je dan voor er vanuit je hart een koord naar beneden toe gaat, via je stuit de aarde in, dat zich vast zet aan de kristallijnen kern van de aarde. En stel je ook voor dat er dan ook een koord naar boven toegaat, naar de Centrale Zon, alwaar deze ook vast wordt gezet. Vervolgens laat je vanuit de Centrale Zon licht naar beneden stromen, dat komt via het koord door je  je kruinchakra naar binnen en stroomt in je hart. Vervolgens laat je de energie door naar beneden stromen, via je stuit naar de kern van de aarde. Omgekeerd stroomt er ook energie vanuit de aarde door je hart heen naar de centrale zon. Je bent in verbinding met het licht en met Moeder aarde. Het is een verbinding van licht, die door jou heen stroomt. Het is best fijn om bij dit proces je beide handen op je hartchakra te houden.

Vervolgens visualiseer je een zelfde licht dat van voor naar achteren ook door je hart geen gaat. Evenals een koord van links naar rechts. In je hart komen deze drie energiestromen samen. Je laat vervolgens het licht in alle hoeken naar buiten stromen. Het vult je lichaam, je energieveld en ver daarbuiten. En daar blijf je even in zitten, zolang als prettig is voor je.

En dan vraag je je cellen om zich volledig te openen voor het licht: ‘Ik vraag nu al mijn cellen om zich volledig te openen voor het licht’.  Dit doe je zolang als je voelt dat nodig is. en dan zeg je: ‘Ik vraag nu om een optimale verankering van dit licht in zowel mijn etherische als mij fysieke lichaam’. En dat laat je dan even gebeuren, zolang jij voelt dat nodig is.

Dit doe je elke keer als je je minder goed voelt, getriggerd, klein, onwaardig, waardeloos, minder dan een ander, etcetera.

Als ik hiermee mijn ochtend start, bij voorkeur in alle rust in de vroege ochtendzon dan voel ik mij de hele dag in een heerlijke hoge trilling. Dan voel ik geluk.

Tweede methode: Heel jezelf met Liefde

Bij deze methode is het de bedoeling dat je gaat voelen wat je voelt, op het moment dat je je getriggerd voelt (of op een later moment als je er meer tijd voor hebt). Dan vraag je jezelf eerst: ‘Zegt dit wat over mij?’ Of: ‘Heeft dit met mij te maken?’ Het antwoord is altijd Ja (omdat het je anders niet zou raken).

En dan ga je voelen met de woorden: ‘Wat voel ik’. En dat laat je even aanwezig zijn. Terwijl je je emoties naar boven laat komen en deze aanwezig laat zijn, ga je ook met je aandacht naar je lichaam toe, zodat je kunt ontdekken waar je dat voelt in je lichaam. Dan ontspan je je, zo goed als mogelijk is, vooral het gebied waar je je geblokkeerd voelt of het gebied erom heen als dat nog niet lukt. En dan zeg je tegen jezelf: ‘Ik hou van mij.’ En vervolgens neem je je lichaam een paar minuten waar. Komt het gevoel weer terug, dan herhaal je het proces.

Het voelt heerlijk voor mij om dit te doen nadat ik het licht in mij verankerd heb. Dan vul ik mezelf met zelfliefde en daar kun je niet genoeg van hebben!

Derde methode: Vul jezelf met onvoorwaardelijke Liefde

Als je het lastig vindt om liefde te voelen, kun je je ook bewust verbinden met de onvoorwaardelijke liefde van de Grote Bron alwaar we allemaal vandaan komen (of je voelt je liefde voor een pasgeboren baby, een huisdier, een partner …).

In dat geval stel je je voor dat die Bron van Onvoorwaardelijke Liefde voelbaar is achter je en  dat je die zelfde Onvoorwaardelijke Liefde in je op kunt nemen via de chakra’s aan je rugzijde. Je ziet, voelt of weet dat dat gebeurt en je laat jezelf vullen met de Onvoorwaardelijke Liefde.

Vervolgens besef je dat de Bron ook in jou zit en dan zeg je tegen jezelf: ‘Ik vraag nu om een activatie van de Bron van Onvoorwaardelijke Liefde in mij’. En vervolgens ga je weer voelen en waarnemen. Heerlijk om te doen ook.

Dan is er ook nog een Straal van Onvoorwaardelijke Liefde, ook deze komt rechtstreeks vanuit de Bron. Het is de Derde Straal van Onvoorwaardelijke Liefde. Wil je deze activeren, dan vraag je er gewoon om en zegt:  ‘Ik omhul mij zelf nu met de Derde Straal van Onvoorwaardelijke Liefde’. En je zult erdoor omhult worden. Heerlijk ook om mee in slaap te vallen en jezelf er aan te laven. Fijn ook om aanvullend aan het jezelf vullen met Zelfliefde te doen.

Vierde methode: je angst(en) transformeren in Liefde

Onder vrijwel elke trigger zit een angst verborgen, veelal aangevuld met onmacht. Ons lijf en brein reageren alsof we doodgaan. We willen vluchten of vechten en in het ergste geval bevriezen we en raken we het contact met onszelf kwijt. Als je gaat vechten kun je transformeren in een furie die met bloempotten zit te gooien vanaf het balkon of je trekt je terug en houdt daarmee zelf elke connectie met de ander afgesloten. Als je bevriest, kun je helemaal niets meer. Je hersenbalk is totaal dichtgeslagen en je hebt geen controle meer over jezelf.

Als het licht niet of niet voldoende werkt, dan is het tijd om in de stoel van jouw angst en onmacht te gaan zitten om te ontdekken waar dat nu vandaan komt. Een dergelijke reactie heeft namelijk altijd een eerdere oorzaak, een trauma, die niet verwerkt is. En dat vraagt erom om aangekeken te worden zodat het alsnog kan en mag helen. Dan laat je de angst in je hart stromen om het te transformeren.

Hoe doe je dat

Je legt 2 blaadjes op de grond, eventueel zet je op beide blaadjes een stoel als je dat prettig vindt. Op het ene blaadje schrijf je ‘angst’. Op het ander blaadje schrijf je ‘Mijn wijze volwassen Ik’.

Je denkt aan de situatie met je partner (of iemand anders die je raakt) en voelt wat je daarbij voelt, hoe je je lichaam reageert. Hoe je je voelt. Ik voel me dan voornamelijk afgewezen en met de grond gelijk gemaakt, zo klein, miezerig, minderwaardig, onwaardig. In de grond getrapt. Niet direct altijd bewust hoor, op het moment dat dat gebeurt.

Terwijl je aan die situatie denkt, ga je op de stoel van ‘angst’ zitten en vraag je aan jezelf: ‘Waar komt dit nu vandaan?’ Bij mij kwam er direct een beeld van mijn moeder die mij de grond in trapte. Het was nooit goed. Of nooit goed genoeg. Na deze afkeuring om wat dan ook (lees: afwijzing) werd ik doodgezwegen. Soms wel een paar dagen lang en was er alleen maar afstand en nog meer afkeuring.

Als jij ook helder hebt gekregen wat jouw situatie is – dat kan met beelden komen, maar ook met een gevoel of een sensatie, een weten – dan ga je op de plek staan of zitten van jouw ‘wijze volwassen ik’. En dan vraag je wat jouw volwassen ik te zeggen heeft tegen die kleine onwaardige of angstige jij.

Die van mij vertelde me dat ik me nog steeds zo kon gedragen als dat kleine meisje dat ik was, dat zich voortdurend afgekeurd voelde. En dat dat nu niet meer nodig was. Dat het tijd is om me niet meer zo klein te maken en te voelen, omdat ik nu groot ben en het aan mezelf kan geven.

Als jij jouw boodschap hebt gekregen, ga je opnieuw op de stoel van je angst zitten. Het kan best zijn dat het nu al anders voelt, maar dat hoeft niet. Op deze stoel nodig ik je uit om nu volledig in je angst te gaan zitten, deze aanwezig te laten zijn en in je hart in te ademen. Zolang je voelt dat nodig is. totdat je licht en liefde bent of de symptomen er niet meer zijn.

Als je nog een stapje verder wil, ga je nog eens op de plek van de volwassen ik staan of zitten. Daar mag je eerst al jouw volwassen delen zich met elkaar laten verbinden. Dat doe je door te zeggen (hardop of in jezelf): ‘Al mijn volwassen delen mogen zich nu met elkaar verbinden.’ En vervolgens laat je dit even gebeuren, ga je voelen en neem je je lichaam waar.

Dan richt je je als je volwassen zelf op de kleine angstige Ik. Je nodigt haar uit om bij je te komen. Je omhelst haar of hem. Je zegt dat het je spijt dat hij of zij het zo moeilijk heeft gehad en dat hij / zij dit heeft moeten meemaken. En dan smelt je samen, je laat de kleine ik groot worden in jou, net zo groot als degene die je nu bent, terwijl hij of zij het licht vanuit jouw hart met zich meedraagt.

Op deze wijze kun je steeds meer angst en pijn van het Innerlijke Kind in jou omzetten in Liefde. Het maakt dat je veel meer licht en liefde kunt waarnemen, zowel voor jezelf als voor anderen. Dat voelt als geluk en dat gun ik jou ook. Wie weet heb jij er in deze tijd waarin we allemaal worden uitgedaagd, ook wat aan.  

Tips

Als vervend aanhanger van energiestromen activeer ik regelmatig energieën waartoe ik ben ingewijd. Deze laat ik met enige regelmaat door me heen stromen. Om me fijn te voelen, om blokkades los te laten en om elke keer weer met een activatie en inwijding een sprong in mijn evolutieproces te maken.

In het kader van het onderwerp van Onvoorwaardelijke Liefde kan ik je de volgende inwijdingen van harte aanbevelen:

  • De Love Flush voor het helen van oude wonden met betrekking tot de onvoorwaardelijke liefde en relationele liefde;
  • De Angel of Light Initiatie van de engelen, de boodschappers van het Goddelijke, die licht en liefde brengen;
  • Gold Reiki (met 3 krachtige inwijdingen) als één van de krachtigste transformerende energieën;
  • De Love Cocoons om jezelf te omhullen met Onvoorwaardelijke Liefde;
  • De Soul Care om je sterker te verbinden met je Ziel en de eeuwige heilige Bron.

Gratis

Gratis is de inwijding in de Diamanten Dolfijnen Frequentie, een prachtige helende energie van de Dolfijnen. Het is de trilling van Vreugde, stroom van (zelf)Liefde, stroom van Overvloed en de opening van je Hart.

Word je liever door helingen heen geleid, kijk dan eens bij Heel Jezelf – de 7-daagse van helingen en verbinding met Onvoorwaardelijke Liefde. 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.