Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

SoulSync meditatie (inclusief geluidsopname)

| Geen reacties

In het leven zijn er 2 bewustzijnsstaten: of je bevindt je in harmonie en eenheid of je bevindt je in een conflictstatus. Een hele mooie en zelfs heilige tool om harmonie en eenheid te bereiken en manifesteren is de Soul Sync meditatie, wat eigenlijk veel meer is dan alleen een meditatie.  Het is zowel wetenschappelijk als mystiek te noemen.

Duizenden jaren geleden voor de komst van de moderne neurowetenschappen waren de oude wijzen van India pioniers in de wetenschappen van het bewustzijn. Wat zij ontdekten zou niet alleen de neurowetenschappers moeten interesseren, maar ook iedereen die de manier waarop hij denkt voelt en het leven ervaart, wil transformeren.

chiemsee-lake-8523044_640

De wijzen spraken over een expansieve groei in bewustzijn, dat het gewone verstand voorbij gaat. Ze noemden het ‘Brahma Garbha’ – de baarmoeder van grenzeloos bewustzijn en associeerden het met de pijnappelklier, de hypfyse en hypothalamus assen in het brein.

Als je dit deel van je bewustzijn activeert met bijvoorbeeld de SoulSync, dan zullen je oprechte intenties krachtig genoeg zijn om door de gedachtenbarrieres te breken en je intenties moeiteloos te kunnen gaan manifesteren.

Na een tijdje zal het voelen alsof je een nieuwe persoonlijke relatie hebt opgebouwd met het universum. Het lijkt zichzelf te herschikken en zult daardoor steeds meer synchroniciteit ervaren. Het leven zal een wonderlijke wending nemen: je bent op weg naar een prachtige bestemming.

Of je doel nu financiële zekerheid is, een voedende relatie, een zinvolle carrière, een dieper spiritueel leven of een diepere verbinding met het universum, je kunt deze ‘meditatie’ gebruiken als jouw plek om echte magie te creëren.

De Soul Sync in 6 stappen

Ga op een comfortabele plek zitten, op een stoel of meditatiekussen en leg je handpalmen op je benen naar boven gericht en gebruik je duimen en vingers om je ademhalingen te tellen. Je start met de duimen tegen de wijsvingers, haalt adem in en uit (zie hiervoor de stappen hieronder), vervolgens plaats je je duimen tegen de middelvingers aan en zo ga je door tot aan de pink. Daarna herhaal je het totdat je bij 8 ademhalingen bent gekomen per stap.

Als je de Soul Sync beoefent, breng je de chemische activiteit die conflicten veroorzaakt tot zwijgen, zodat je in een prachtige staat van ontspanning en kalmte terecht kan komen. Wa tevens een heerlijke maar vooral effectieve basis is om te manifesteren.

Stap 1

Je start met 8 diepe inademingen en vertraagt de uitademingen. Je telt de ademhalingen op je vingers. Het is heel natuurlijk dat je in het begin veel afdwaalt. Breng dan rustig de aandacht weer terug naar het punt waarop je de aandacht verloor. Aan het einde van deze stap is jouw parasympatisch zenuwstelsel volledig actief. Deze ademhaling activeert je nervus vagus, die de hersenen verlaat en in verbinding staat met het hart, de longen en het spijsverteringskanaal. Het activeren van je nervus vagus zorgt ervoor dat je hele autonome zenuwstelsel in feite ontspant. Je hartslag zal vertragen en je bloeddruk raakt meer gebalanceerd. Zelfs je spijsvereringssysteem zal hier positief op reageren.

De bewuste herhalende beweging van je handen verbetert de motorische en coördinatiecentra van jouw brein verder waardoor de efficiëntie in de hersenen toeneemt. Het versterkt en herstelt je geheugen.

Stap 2

Nu haal je diep adem in en terwijl je uitademend, maak je een hummend geluid van een bij. Maak de hummmmmmmmm zo lang als comfortabel is voor jou en luister met je volle aandacht naar het geluid, waardoor je ontspanning zal verdiepen. Herhaal ook dit 8 keer. Deze stap verbetert de kwaliteit van je slaap en kalmeert je bloeddruk.

Stap 3

Observeer nu de pauzes tussen elke ademhaling op zowel je in- als uitademing. Wanneer we in en uitademen, is er altijd een natuurlijke pauze tussen de in- en uitademing. Deze pauze ga je observeren. Dit kan wel een beetje tricky zijn, maar als je deze pauze echt begint gade te slaan, dan zullen je gedachten vertragen. Forceer de pauzes niet maar laat de ademhalingen zo natuurlijk mogelijk zijn.

Stap 4

Deze stap brengt je meditatie van kalmte naar expansie. Nu haal je 8x adem in en uit en terwijl je uitademt, chant je in jezelf: Ah-hammmm. Het betekent IK BEN, of Ik ben grenzeloos bewustzijn in het Sankriet.

Stap 5

Stel je nu voor dat je lichaam expandeert in de ruimte waar je bent en verder en wordt daar EEN mee. In dit veld van bewustzijn is alles verbonden en zijn er geen objecten, geen mensen en geen gebeurtenissen. Jij bent EEN met alles. En stel je gedurende een aantal minuten voor dat je Wit Licht ontvangt en expandeert. Er is geen scheiding of verdeeldheid in dit witte licht. In dit veld zijn gedachten en materie één. Wens en realiteit zijn één.

Stap 6

Nadat je jezelf hebt ondergedompeld in de uitgestrektheid van Licht begin je te voelen of je voor te stellen dat je bijvoorbeeld het verlangen hebt om je relatie te genezen. Wat je ok maar wilt manifesteren.

Bij deze stap voel je de vreugde van een getransformeerde relatie voor jullie beiden of stel je je dat voor. Ervaar de staat van zijn waarin je zult zijn als dit werkelijk zich werkelijk manifesteert en blijf een tijdje met je aandacht bij dit gevoel. Dit kun je dus toepassen op elk verlangen dat je hebt.

Als het klaar voelt kom je rustig weer terug in het hier en nu.

Wanneer de je de Soul Sync en hoe lang

Zowel de ochtend als vlak voor het slapen gaan is erg geschikt voor deze meditatie. Uiteraard mag je het vaker doen op een dag, zeker als dat nodig voelt.

Neem 3 weken lang een zelfde onderwerp waarbij je werkt aan een bepaald verlangen. Dat is de tijd die nodig is om je verlangen te manifesteren.

De Opname

Vind je het fijner om door de stappen heen te worden geleid, klik dan hier.

Ik wens je vele mooie manifestaties toe! Weet dat het je nog veel meer gaat brengen dan je zou kunnen bedenken en zult manifesteren. Je heractiveert je verbinding met het Al, met de Spirituele Intelligentie waardoor heling binnen handbereik is. Word vervolgd!

Succes!

Bron: ‘The four sacred secrets for love, prosperity’ van Preetjhaji and Krishnaji.

yoga-4849683_640

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.