Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

De ‘eenvoud’ van trauma verwerking

| Geen reacties

Ziek zijn dat ben je niet zo maar en is er niet voor niets. De oorzaken, de onverwerkte ervaringen die er onder zitten, willen altijd naar boven komen als je wilt helen. Dat hoeven niet altijd per se heftige processen te zijn waar je door heen moet worstelen, al vraagt het wel om diepgang en is het diepgaand en heftig genoeg om er mee in aanraking te komen.

Dat vraagt – juist in deze tijd van de schorpioen tijdens en ook na de nieuwe maan – om toewijding en overgave. Het vraagt om een diepe indaling in je lijf, zodat je vanuit die diepe laag onder je mind en onder de laag van het innerlijke kind in een diepe gevoelslaag van je lichaam terecht komt, waardoor het ‘zo’ je lichaam kan uitwasemen.

denim-1839955_640

Wat zich in het groot afspeelt

Gek genoeg spelen deze individuele processen zich ook af op wereldniveau. Want in plaats van toe te laten zitten we veel liever massaal in de weerstand. Tegen alle regels die afgevaardigd worden. Tegen mondkapjes. Tegen mensen die de regels opvolgen. Tegen mensen die de regels niet opvolgen. Ze zijn te streng. Of juist niet streng genoeg. We vinden er allemaal wat van en iedereen wil terug naar het oude normaal.

Velen denken dat het nooit meer hetzelfde wordt. Ik denk van wel. Maar dan heb ik er – volgens iemand die ik hier onlangs over sprak – niets van geleerd. Aan de ene kant zouden we moeten leren om meer in verbinding met elkaar te zijn en meer te leven vanuit mededogen wordt er gezegd. De andere kant leeft vanuit angst en is bang dat mensen nooit meer op een normale manier zouden kunnen omgaan. En sommigen willen dat misschien ook niet meer.

Als we nog een stapje verder gaan, geloof je in complottheorieën en voor je het weet, voed je zelf dagelijks met deze materie, zodat er nog helemaal niets anders kan worden.

Wat als er niets meer anders hoeft te zijn

Maar wat zou er nu gebeuren als er niets meer anders hoeft te zijn. Als alles is, zoals het is. Dat je mensen laat zijn zoals ze zijn en zich mogen gedragen zoals zij zich in deze situatie gedragen. En dat je los daarvan ook je eigen plan trekt waarbij je rekening houdt met het grote geheel. Want waarom zou je je er nog langer tegen verzetten. Waarom leg je jezelf er niet gewoon bij neer en maak je er wat van.

Dan laat je je eigen weerstand los en daarmee ook het oordeel dat je hebt over de situatie en over wat anderen erover zeggen en doen. En zoek je daarin een weg en onderwijl laat je alles door je heen stromen. Ook alles wat je voelt: dat mag er dan ook gewoon zijn.

Dan pas kan er een opening ontstaan en kan het anders worden.

Zo ook individueel

Dat wat er zich (nu) op wereldniveau afspeelt, speelt zich ook af in onze individuele processen, waarop je met een zelfde houding ziekte of andere thema’s in stand houdt. Dat vraagt om het loslaten van elke vorm van weerstand. En dat vraagt ook om aanvaarding en geduld, waarin je alles wat je voelt en wat zich aandient, aanwezig durft te laten zijn.

En als je er vervolgens helemaal in gaat zitten, in een diepe verbinding komt met je eigen kern, dan komen de inzichten naar je toe en daarmee ook heling. Dat is best een uitdaging, een klus waarbij je soms wel eens wat hulp kunt gebruiken als je er zelf niet uitkomt (en wie kan dat wel ….), bijvoorbeeld met een bevrijdingssessie.

De kracht van aanwezigheid en eenvoud van heling

In een dergelijke sessie kom je in contact met jouw blokkerende emoties, gedachten en herinneringen. Door die vervolgens samen aanwezig te laten zijn, trilt de energie je lichaam uit. Dus niet door het weg te willen hebben, maar door het aanwezig te laten zijn. en ook niet om het weg te willen hebben. Samen zet je dan een enorm sterk helingsveld neer met hier en daar een interventie vanuit mijn kant.

In sommige ernstige gevallen start ik een proces zonder enkele bemoeienis, zeker als ik weet als er sprake is van diep en meervoudig trauma. Dan laat ik het veld zijn werk doen en volgt daaruit vanzelf ook de heling en wordt er niets geforceerd. Dat omdat dergelijke processen om een precaire benadering vragen.

Soms doe ik dat bewust en soms gebeurt het gewoon dat ik eigenlijk helemaal niets doe: daarom noem ik dat de eenvoud van traumaverwerking. En dat niets doen is uiteraard niet waar, want de interventies zijn er wel en bovendien ben ik wel bewust afgestemd op een helend (multidimensionaal) veld. Ik deel graag een bijzonder verhaal van een helingsproces van vorige week, als opvolging van een eerdere publicatie over de persoonlijke betekening van ziekte.

Laten we aan de slag gaan

De sessie begint standaard met een opschoning van je energieveld, zodat we ruimte creëren en een bepaalde mate van ontspanning, waardoor de ontvankelijkheid van de ontvanger wordt vergroot. Van te voren hebben we reeds een wens uitgesproken: de dame (met systemische sclerose) wil graag oordeelloos kijken naar dat wat er gaande is, in samenhang met een gezond lichaam. 

Direct al bij aanvraag laat ik het protocol waarmee ik normaal werk al volledig los. Het is de kracht van het Nu dat zijn werk doet en alles spontaan naar boven laat komen. Dat zijn woorden en acties, die de dame in kwestie met haar hoofd in de hoedanigheid van haar aardse zelf nooit zelf zou kunnen bedenken. En ik  ook niet. In die zin dat ik niet in zo’n sneltreinvaart zo een heling zou hebben gedaan. Met onzer beide intenties zijn dermate sterk dat we een krachtveld hebben neergezet dat de mogelijkheden in duizendtallen heeft vermenigvuldigd lijkt het wel.

We laten het volledig over aan het Universum. En los daarvan heb k zelf heel bewust elke vorm van gehechtheid aan een positief resultaat om deze dame te helen, ook  los gelaten. En wat er dan gebeurt mogen we ondanks alles wat ik al heb mogen zien en ervaren, oprecht een wonder noemen.

girl-547836_640 (1)

Wat mag er naar boven komen

Als eerste mag er niet eens een positieve zin naar boven komen en daarna volgt de rest:

 • Ik mag er nog niet zijn (is het eerste wat er komt)
 • Ik ga gebukt onder iets
 • Ik voel mijn buik – ik wil dit allemaal niet meer (elke stap laten we in het bewustzijn aanwezig zijn net zolang totdat de impact er af is)
 • Nu voel ik mijn keel – ik wil hier niet zijn
 • Voel me gewurgd worden en ik hoor: ik wil je niet
 • Ik word nu compleet in elkaar geslagen
 • En hoor: je bent ongewenst en niets waard
 • Ik zag mezelf eerst als een meisje opgerold tegen een muur aan maar nu word ik herboren

(hier had ik Shamballa heling ingezet om trauma te helen, hierop volgt een spontane rebirthing)

 • Het enige wat ik nu zie, zijn allemaal kleuren (heling)
 • Ik voel onmacht (dat mag er zijn)
 • Ik mag mezelf zijn (hier ontstaat een eerste positieve opening)
 • Ik mag mezelf opnieuw ontdekken en alles los laten wat overbodig is (doe dat maar)
 • Ik mag volledig in het hier en nu zijn (wat let je)
 • Ik accepteer mezelf voor de volledige 100 % zoals ik ben
 • Ik accepteer de keuzes van mezelf en die van de ander
 • Ik mag mijn vleugels gaan spreiden en gaan groeien
 • Ik overwin deze ziekte en alles wordt anders
 • Ik mag vrij leven zonder oordeel van een ander
 • Ik mag zijn wie ik ben en ik accepteer mezelf volledig
 • Ik hou van mezelf om wie ik ben
 • Ik laat alle lasten los en ga naar een hoger niveau
 • Ik zet nu mijn hoofd open en laat nu alles los (ik voel nu echt mijn hoofd leegstromen)
 • Mijn luikjes zijn dicht en ik krijg een knuffel van iemand (heling)
 • Nu is er overal weer licht ( we nemen even de tijd om dit licht te laten integreren)
 • Ik voel druk op de longen (dit is verdriet) en een stuk leegte die staat voor vernieuwing

(in deze vernieuwing ontstaan nieuwe gezonde cellen geef ik aan)

 • Het stroomt er nu allemaal uit (en dat laten we gaan)
 • Heel bijzonder – het explodeert nu helemaal (als een explosie van loslaten en heling)
 • Nu wordt het schoongespoeld door een blauwe zee
 • Dat wordt gevolgd door zonneschijn na een zware orkaan
 • Ik moet er even aan wennen ….. ik heb zojuist een nieuwe long gekregen
 • Het is weer rustig (maar laat het toch nog maar even landen)
 • Nu denken ze dat alles vernieuwd moet worden en komt er een orkaan en wordt alles aangepakt (dat laten we gebeuren)
 • Ik ben compleet nieuw van binnen (wees je bewust, voel het en laat het nu verankeren)
 • Het enige wat ik nu nog voor me zie, is een hart en een indiaan (verbind je er maar mee)
 • Het is mijn oma, ze omhelst mij (ook dat is heling).
 • Het is nu rustig en vredig: Dit is de Bron.

Dan vraag ik of de Bron nog iets aan haar te zeggen heeft: ‘Neem de tijd’ krijgen we te horen.

Ik vraag haar of ze nog vragen heeft: ‘Nee, het gaat allemaal goedkomen. Alles gaat goedkomen. Vertrouw maar op ons en vertrouw op jezelf. Accepteer zoals het nu is en alles komt goed.’

 • Ik zie nu een boom, een stevige boom en geniet alleen nog van het moment.

En daarmee laten we een prachtige en bijzondere sessie rustig tot een einde komen. Dit proces gaat van niet mogen naar weerstand, naar trauma (en het waren er nog heel wat meer maar dat ging te snel om hardop te zeggen, alleen dat wat langer bleef hangen is uitgesproken), naar een geboortetrauma en rebirthing (van ongewenst en onbemind naar gewenst), van onmacht naar een ombuiging van alle negatieve geloofsovertuigingen naar loslaten, naar innerlijke kindheling (de knuffel) naar heling en een energetische operatie (die ik wel ken, maar de dame in kwestie zelf niet) en uiteindelijk een volledig contact met de Bron.

En ik doe niets. Tegelijkertijd ben ik alles en is alles EEN in deze sessie. Daar vind heling plaats, ver voorbij de mind, de innerlijke kindpijnen en ook voorbij de fysieke verbinding met het lichaam.

The day after

De dag erna voelt de dame zich alsof ze is overreden door een vrachtwagen. Vergiftigingsverschijnselen alom, maar die verdwijnen gedurende de nacht als we ook daar nog even een heling op loslaten.

De resultaten mogen er zijn

Na de eerste sessie voelt de dame van dit traject zich al veel energieker. Nu, na deze voelt ze zich vrij, ze voelt meer ruimte en lucht. Ook in letterlijke zin: ze krijgt meer lucht en kan makkelijker ademhalen. En de darmen gaan sinds de extra heling ook weer een stuk beter. Daar mocht nog wat verteerd worden.

Zo snel al zulke fijne resultaten. Dat heeft alles te maken met het juiste moment, het JA van de dame, de aanvaarding van het NU, het toelaten en de intentie. Zowel die van haar als die van mij, wat het een prachtige co-creatie maakt.

Met de volgende stap gaan we wat explicieter met haar lichaam en de energiestromen aan de slag. Benieuwd wat dat ‘ons’ mag gaan brengen. Voor nu zijn we blij en dankbaar voor elke stap die we mogen zetten.

https://nefertum.nl/volwassenen/overzicht/innerlijke-bevrijdingssessie/

Fysiek traject

guitar-5531027_640

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.