Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Je Kundalini laten ontwaken

| Geen reacties

Als we het hebben over een Kundalini ontwaken dan denk je misschien net als ik aanvankelijk eerst alleen aan een spectaculair en spontaan gebeuren, die je alle hoeken van de kamer laat zien. Dat kan ook zeker, maar vaak is het meer een geleidelijk proces waarin je steeds meer blokkades loslaat, met name in je chakra’s waardoor de Kundalini energie, die van oorsprong reeds in jou zit, steeds beter gaat doorstromen.

Het is ook veel meer dan dat, want elke activatie en elke stap die je bewust of onbewust zet in het laten ontwaken van jouw Kundalini energie brengt ook jouw Levenskracht naar een hoger level en dat geldt ook voor je persoonlijke ontwikkeling.

spiritualism-4552237_640

Wat is Kundalini

Kundalini komt uit het Sanskriet. Het betekent  ‘de opgerolde kracht’ en verwijst het naar een spiraalvormig (opgerold) energiekanaal in het etherisch of energetische lichaam ter hoogte van je stuit, aan de onderkant van je ruggengraat op de plek van je basischakra. Hier slaapt de energie van Shakti zoals de yogi zeggen, de Moeder Godin, als een opgerolde slang. Men zegt dat het de sluimerende kracht van jouw zelfrealisatie en eenwording met het goddelijke is.

Bij een volledige activatie van de Kundalini en de vrije doorstroom van energie naar je kruin toe herenigt Shakti zich met Shiva, de hemelse Vader God,  die zich als een slang om je ruggengraat heen rolt naar boven toe. Dit symboliseert de eenwording met je hoger zelf, je eigen goddelijke afkomst en de samensmelting met de Bron van ons bestaan. Daarna kun je naar behoefte de energie aanroepen en inzetten.

Binnen bepaalde spirituele tradities zoals onder andere bij yoga wordt bewust naar dit ontwaken toegewerkt maar het kan ook ontstaan als je bezig bent met je spirituele ontwikkeling, waarbij je op zoek bent naar verdieping en heelheid.

Zorgvuldigheid is wel geboden

Iedereen op het pad van zelfontwikkeling kan een (gedeeltelijk) ontwaken van Kundalini ervaren. Bewust of onbewust. Bij mensen die met spiritualiteit bezig zijn, kan de Kundalini deels ontwaken, wat voor intense sensaties maar ook een spirituele crisis kan zorgen als je hier niet zorgvuldig mee omgaat. Dan zorgen blokkades ervoor dat het rijzen van de energie geblokkeerd wordt, wat voor groot ongemak en uitdagingen in je bestaan kan zorgen.

Het is dan ook erg  belangrijk dat je reeds in staat bent de verantwoordelijkheid voor je eigen leven en je fysieke welzijn te nemen en te weten dat je alleen zelf  verantwoordelijk bent voor jouw processen en zelfrealisatie. Dat betekent ook dat je zelf in de hand hebt waar je staat en waar je naar toe groeit, in overeenkomst met dat wat voor jou de bedoeling is. Althans, daar ben ik van overtuigd.

Door die verantwoordelijkheid te nemen kun je blokkades ook weer laten oplossen waardoor er weer een vrije stroom van energie ontstaat. Het stelt je energiecentra in staat om weer volop te stralen en weer voluit te functioneren.

Spontaan ontwaken

Veel mensen die bewust bezig zijn met hun spirituele ontwikkeling kunnen dus – zoals reeds gezegd – op een gegeven moment een gedeeltelijk ontwaken ervaren. Zeker als je je bezig houdt met meditatie, lichaamswerk en energiewerk kun je die openingen en activaties al snel ervaren. Dat kan gepaard gaan met (bijvoorbeeld) diepe verwonderingen, extase en mystieke ervaringen maar aan de andere kant ook met verwarring en chaos. De energie die vrij komt, is behoorlijk heftig. Het kan er voor zorgen dat je zenuwstelsel overprikkeld raakt en dat er blokkades naar boven komen (dat is ook mogelijk bij andere inwijdingen en helingen). Ik ben er daarbij van overtuigd dat je precies dat krijgt wat voor jou nodig is en dat je dat ook aankan.

Het zijn vooral de hoogsensitieve mensen die dit proces sneller en ook veel intenser ervaren,  zowel in positieve als negatieve zin, waar je echt voor mag waken.

remix-g4978d1789_640

Bewust ontwaken

Als je bewust bezig gaat met het ontwakingsproces, dan wil je de energie bewust laten stijgen zodat een activatie getriggerd wordt bijvoorbeeld door een energie overdracht in de vorm van een inwijding maar ook (weer) door het doen het doen van oefeningen, meditaties en energiewerk. Meestal volgt dan het oefenen en energiewerk op de inwijding.

Met een inwijding in Kundalini wordt de Kundalini energie in jou uitgenodigd om tot ontwaken te komen en op te stijgen. Daarmee maak je het mogelijk om je eigen energie te laten samensmelten met de energie van de Bron. Daarna onderhoud je dit en heractiveer je het. Met de inwijding ontwaakt er iets in jou, dat latent aanwezig is, wat betekent dat de overgedragen energie niet vreemd  is, maar dat je vermogen om deze energie te ervaren hersteld wordt, waardoor je er zelf ook weer mee aan de slag kunt.

Wat brengt een Kundalini Ontwaking

Een activatie van Kundalini zorgt in eerste instantie vooral voor een verhoging van je eigen energie. Het geeft je een gevoel van vrijheid en vervulling wanneer de Kundalini begint te stijgen en door je hele systeem heen stroomt.  Het is als een enorm reservoir van ongebruikte energie dat je opeens kunt aanspreken. De energie die door je energiebanen en chakra’s heen stroomt, geeft je een gevoel van balans en levenskracht en wordt vaak geassocieerd met zelfverwezenlijking en verlichting.

Je chakra’s zullen steeds meer open gaan en met het activeren van de energie verhoog je de Kundalini steeds verder en worden al je chakra’s en je totale energiesysteem gereinigd. In dit proces worden als vanzelf blokkades uitgenodigd om naar boven te komen en verenigd jouw persoonlijke energie met de Kosmische Levenskracht waardoor je in kracht toeneemt, zowel in je dagelijks functioneren als in je spirituele ontwikkeling als bij het doorgeven van healingen.

Het helpt je bij het hoog houden van je eigen energie en geeft je een gezonde basis, dat zichtbaar zal zijn op vele vlakken in je leven. Waarbij je eigenlijk zou kunnen zeggen dat ook je leven meer gaat stromen op het vlak van bijvoorbeeld je werk, relaties, gezondheid en welzijn. Het brengt ook zingeving en opent je hart.

Symptomen van actieve Kundalini

Het is vooral mooi als een geleidelijk proces. Een plotseling opkomen van Kundalini energie kan zoals gezegd behoorlijk overweldigend zijn voor je fysieke lichaam, je zenuwstelsel en emoties die naar boven kunnen komen.

Je kunt dan bijvoorbeeld druk ervaren bij bepaalde lichaamsdelen of energiecentra zoals je kruin, maag, voorhoofd of hart. Er kan hoofdpijn, duizeligheid of verwardheid ontstaan, een verhoogde bloeddruk, oorsuizen of je krijgt een scherper of waziger zicht. Je kunt tintelingen of verschuivingen in het energetische lichaam waarnemen of buitenzintuigelijke waarnemingen ervaren zoals beelden, energie, klanken of geluid. Je intuïtie verhoogt of je ervaart (meer) eenheid en ook openbaringen behoren tot de mogelijkheden. En lichamelijke of emotionele kwesties kunnen terugkeren of verergeren. Dat gebeurt zowel bij het gedeeltelijk als spontaan ontwaken. En als dat ontstaat, dan gaat het er vooral om hoe je er mee omgaat. Eigenlijk is dit precies wat er ook bij helingen en andere inwijdingen gebeurt en is het volgens mij ook part of the deal van je persoonlijke ontwikkeling en transformatieproces.

Door het verhogen van je eigen frequentie wordt al het oude er uit je systeem getrild en verhoogt je bewustzijn, soms met alle gevolgen van dien. Dan weet je wel dat je weer een grote stap hebt gezet maar dat je lichaam tijd nodig heeft om het te verwerken. Dan heb je vooral rust nodig, bewustzijn dat het met jou te maken heeft ( wat betekent dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt voor je eigen processen), aanvaarding en eventueel zelfhealing. Dat zorgt dan voor herstel en afname van de symptomen. Eigenlijk is dit precies wat er ook bij helingen en andere inwijdingen gebeurt en is het volgens mij ook part of the deal van je persoonlijke ontwikkeling en transformatieproces.

Vaak zijn de ervaringen vooral positief als je in dit proces streeft naar Heelheid en Persoonlijke groei en is dat ook de intentie die je kunt inzetten voor optimale resultaten. En ik denk ook dat dat voor elke vorm van heling geldt.

azalea-g08012f86f_640

In het kort

In het kort zou je kunnen zeggen dat Kundalini energie de latente energie is die een brug slaat tussen jou en de Bron. Het is op te wekken via je ruggengraat, activeert je chakra’s en zorgt ervoor dat blokkades aan het lichtkomen, herstellen of geheeld worden. Het is uiteindelijk de Brug die de dualiteit ontstijgt.

Eenmaal ontwaakt zul je merken dat de energie stijgt wanneer het nodig is en dat je t.a.t. oneindig kunt putten uit een afstemming op de Universele Levenskracht die in jou zit.

Je chakra’s actief helpen openen en helen

Het kan enorm heilzaam zijn voor je zelf en in je proces van ontwaken van jouw Kundalini als je tijdens je meditaties bezig gaat met het bewust openen van je chakra’s. Je kunt je daarbij afstemmen op alle chakra’s tegelijkertijd maar het is ook mogelijk om jezelf in je  meditatie te beperken tot een enkele chakra. Dat is ook nog eens een fijne en  rustige manier om vertrouwd te raken met elk chakra. Je opent daarmee het chakra waar je je op afstemt zodat de energie er effectief door heen kan stromen en daarmee ook je eigen energie vrijer en natuurlijker gaat doorstromen. Het is handig om bij je stuitchakra te beginnen om zo verder naar boven toe door te werken.

Dat zou je als volgt kunnen doen:

  1. Zoek een moment waarop je tijd en ruimte voelt, waarin je niet gestoord wordt, je zit in een rechte houding of gaat liggen.
  2. Je sluit je ogen, richt je aandacht op je ademhaling, ontspant je buik en zorgt ervoor dat je ademhaling daar gecentreerd is.
  3. Je ontspant jezelf en je lichaam bewust door alle spanning van je af te laten glijden en door rustig naar je lichaam te kijken. Ook kun je met elke uitademing zelf meer en dieper ontspannen.
  4. Als je er klaar voor bent, breng je je aandacht naar dat chakra toe waar jij de heling aan wilt wijden en dat blijf je ook even doen terwijl je ook rustig blijft ademhalen. Je bent je tegelijkertijd ook bewust van het gebied dat bij dit chakra hoort.
  5. Ter hoogte van dit chakra visualiseer je dan een lotus in de kleur van het betreffende chakra en daar stem je jezelf vervolgens een tijdje rustig op af.
  6. Als je voelt dat je er aan toe bent, laat je de blaadjes van de lotus zich één voor één rustig ontvouwen. Op deze manier word je chakra geactiveerd en geopend.
  7. Stel je voor dat de energie vanuit de kosmos binnen komt in het centrum van deze lotus. Wees je ervan bewust dat de lotus energie opneemt en geeft het op zijn beurt door aan jou wat maakt dat jouw lichaam en geest ook vol stroomt met Universele Levensenergie. Wees je ervan bewust dat de energie daar heen stroomt waar het nodig is. Eigenlijk hoef je zelf dus helemaal niets te doen, je houdt alleen een focus op de lotus en laat het verder rustig gebeuren.
  1. Als je voelt dat het klaar is sluit je de lotusbloem weer tot een comfortabel niveau, niet te open en niet te dicht. Je zult overigens zelf (leren) aanvoelen wanneer het klaar is.
  2. Je sluit af in dankbaarheid aan het Universum, opent je ogen en vervolgt je dag.

Laat je je liever door helingen van je chakra’s heen leiden, kijk dan eens bij mijn Online Chakra Helingsprogramma. 

Werken met energie dmv inwijdingen

Zoals eerder ook al aangegeven kun je door middel van inwijdingen dus ook zelf actief bezig gaan met het laten ontwaken van jouw Kundalini. Na de activatie kun je met je eigen inspanning bepalen hoe groot de stappen zijn die je zet. Hoe meer tijd je er aan spendeert, des de groter zijn die stappen. De resultaten verschillen dus per persoon, maar de enige beperking die er is, is de beperking die je zelf creëert.

Zelf werk ik graag met Kundalini Reiki, Bio Life Kundalini en Kosmische Kundalini, waarbij ik Kundalini Reiki vooral ervaar als helend met speciale aanvullende helende inwijdingen, Bio Life Kundalini als zachtjes verhogend en vooral schoonvegend en tot slot de Kosmische Kundalini als verfijnd en boosterend terwijl je met je intentie de activatie kunt bekrachtigen (al denk ik dat dat altijd mogelijk is). De inwijdingen en activaties heropenen je verbinding met de Bron en dat is voelbaar! 

Het is dus wel belangrijk om in deze processen goed naar je lichaam te luisteren. Het hoeft niet snel te gaan. Er is ook geen noodzaak om de energie wakker te maken. Zie het liever als het krachtiger en sterker maken van de stroom van energie.

Ik voel zelf letterlijk dat mijn energie bij het activeren steeds verder verhoogd en dat er op een rustige manier naar steeds meer doorstroom van energie wordt toegewerkt, zowel de energiestroom in mijn fysieke lichaam als de Kundalini energie, die voelbaar pulserend omhoog aan het komen is, maar waarbij dat niet hoeft. Dat is mijn hobby en mijn werk. Je leest hier meer over het inwijdingspakket mocht je er ook zelf mee aan de slag willen gaan. 

De Oermoeder & Kundalini

Op 23-2-2022 helpt ook de Oermoeder jou bij het loslaten van blokkades, het openen van je chakra’s en het laten doorstromen van energie op elk denkbaar niveau om toe te werken naar het ontwaken van jouw Kundalini, die jouw Levenskracht aanzienlijk zal vergroten. We starten met een intense heling in de Kosmische Witte Vlam en daarna volgen diverse activaties, helingen en inwijdingen vanuit de 3 bovengenoemde energiesystemen. In deze heling krijg je precies dat wat je aankan. Ben jij er ook bij? Je bent van harte welkom. Je kunt je via deze pagina aanmelden.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.