Nefertum

"Zijn wie je werkelijk bent"

Het is tijd om jezelf op een diep niveau op te schonen

| Geen reacties

We kunnen er niet langer meer om heen. Het is niet meer mogelijk om onszelf nog langer te verstoppen in onze dagelijkse activiteiten en bezigheden. En het kan niet anders dan dat we in deze tijd met onszelf geconfronteerd worden en daarin een enorme uitdaging aantreffen. Aan de ene kant kan het je de nodige onrust en verveling geven, en aan de andere kant kan het ook intense triggers naar boven halen.

Dan kun je je bezig gaan houden met nieuwe bezigheden en doen alsof er niet zoveel aan de hand is. Of je gaat de jouw gegeven tijd gebruiken om in een diepe verbinding te komen met jezelf, zodat je een grote shift kunt maken. Dan dien je jezelf én het geheel.

Het is niet alleen kommer en kwel

Dat is misschien best een hele uitdaging nu we allemaal te maken hebben met een situatie die compleet anders is dan anders. Een beperkt sociaal leven, kinderen die thuis zijn, kinderen die thuis moeten leren terwijl je zelf thuis werkt, kinderen die thuis zijn terwijl je niet werkt, maar die veel van je vragen. Geen uitjes, geen activiteiten, geen sport. Geen afleiding.

Je bent meer en meer op elkaar of op jezelf aangewezen wat enige frictie kan opleveren of juist een sterke verbinding. Of je nu alleenstaand bent en veel alleen, of juist niet alleen bent, maar je wel alleen voelt.

In vergelijking met wat sommigen nu moeten doormaken en dierbaren kwijtraken, is dit natuurlijk ‘niets’. Zonder het te willen bagatelliseren ,want ik weet als geen ander hoe het voelt als je niet lekker in je vel zit en met een situatie wordt geconfronteerd waar je liever niet mee geconfronteerd wil worden.

Ik heb diep respect voor alle mensen in de zorg en medische sector. Het is verschrikkelijk waar zij doorheen gaan.  Vergeet echter niet dat jij ook kan bijdragen. Want als jij met jezelf aan de slag gaat en de verkregen tijd bewust gaat inzetten, dan kom je meer en meer in verbinding met jezelf en met de Onvoorwaardelijke Liefde.  Dan veranker je steeds meer Licht in je fysieke lichaam en straal je dat ook uit naar anderen. Of je dat bewust aan anderen aanreikt of niet, dat gebeurt sowieso. Dat is een natuurkundige levenswet. En dat is echt heel hard nodig nu in de wereld.

Dat vraagt wel om wat doorzettingsvermogen

Als je echt een grote stap wilt zetten, dan vraagt dat om doorzettingsvermogen. Het vraagt erom dat je alles gaat voelen wat je voelt, heel bewust. Door elke dag te gaan voelen wanneer je je geraakt voelt.  Iets wat je vervelend vond van je partner, je kinderen, anderen. Wanneer je je alleen voelt of afgewezen. Alles wat je stoort en waarin je je in geraakt voelt. Om je vervolgens te verbinden en te helen met de Onvoorwaardelijke Liefde. Doe je dit een aantal weken lang, dan kun je op een eenvoudige wijze een enorme shift maken. Het vraagt alleen om een beetje discipline (zie oefening 1).

Het vraagt ook om een diepgaande energetische opschoning. Niet alleen van alles wat er zich nu in de wereld afspeelt en rondom de angst met betrekking tot ziekte, maar ook van alles wat zich eerder in jou heeft afgespeeld en opgestapeld. Ook dat vraagt om een diepe reiniging en opschoning en zal maken dat je meer en meer in je eigen energie komt te staan, waardoor je in een hogere trilling terechtkomt en een Hoger Bewustzijn (zie oefening 2).

Ik reik je daarbij graag een helpende hand met onderstaande technieken.

1. Maak een dagelijkse lijst van jouw triggers.

Maak een lijst van alles wat je stoort. Van alles wat je voelt en niet helemaal oke vindt. Aan het einde van de dag of de volgende ochtend tijdens je ochtendmeditatie neem je deze lijst door en ga je ……. voelen. Net zolang totdat er geen emoties meer zijn en je lijf rustig aan voelt. Het mogen grote zaken zijn, maar ook kleine. Wees je bewust dat je in het heden getriggerd wordt, maar dat daar (vaak) een onverwerkte gebeurtenis of emotie onder zit. Een partner waarbij je bijvoorbeeld afstand ervaart, is bijvoorbeeld een ouder bij wie je dat ook hebt ervaren. Dan ga je zowel het gevoel van je partner aanwezig laten zijn als het gevoel van vroeger / eerder. Dan haal je een beeld tevoorschijn van vroeger, met de betreffende ouder waarbij je (bijvoorbeeld) afstand ervaart. Dat kan ook met dominantie en dwang, een onvermogen om liefde te geven of ontvangen, je onbegrepen voelen, je aanpassen. Of wanneer je spanning ervaart en dat je dat aan vroeger doet denken. Bewust of onbewust.

Het werkt bij je kinderen op precies dezelfde wijze. Als ze niet luisteren (dan werd er niet naar je geluisterd), je niet begrijpen (dan werd je vroeger niet begrepen), jou geen ruimte geven (dan heb je vroeger geen of te weinig ruimte ervaren in het zijn), geschreeuw en andere spanning (dan hadden je ouders vast onderling veel strijd of er was ziekte, werkeloosheid of iets anders dat veel spanning veroorzaakte). Dat soort dingen. Ook daar zit onverwerkte pijn onder die aangekeken wil worden.

Het kan ook gaan om relaties die je hebt gehad, een relatie waarin je bijvoorbeeld nogal gedomineerd werd, dwang voelde of jezelf kwijtraakte doordat je je ‘moest’ aanpassen. Ook door eerdere ervaringen wordt je in het nu getriggerd en zit daar hoogstwaarschijnlijk ook weer een andere trigger onder aan ten grondslag, die weer verder terug naar vroeger gaat. Of het is een uiting van een (hele) lage eigenwaarde.

Ga je al jouw triggers aankijken en opschrijven wat je dagelijks raakt, dan ben je in staat om een hele grote stap te zetten en een shift te maken die nu zo hard nodig is. Zowel voor jezelf als voor de wereld!

Als het nodig is, kun je jezelf vervolgens vullen met liefde om te helen. Dan richt je je op een bepaald gevoel, een bepaald voorval. Terwijl je daar aan denkt, ga je voelen wat je voelt qua emoties. Daarna ga je jezelf ontspannen, voor zover dat mogelijk is om vervolgens je lichaam waar te nemen alsmede de locatie waar de onverwerkte emoties liggen opgeslagen. Vervolgens zeg je tegen jezelf: ‘Ik hou van mij.’ En vervolgens neem je dan nog een paar minuten je lichaam waar terwijl je de woorden blijft herhalen.

Je  kunt daarvoor ook de geleidemeditatie ‘Heling van triggers‘ inzetten, dan word je door de stappen heengeleid.

Als de angst rondom het Corona virus bij je opspeelt, denk dan ook nog eens aan deze geleidemeditatie: ‘Heling van angsten‘ (zowel de collectieve als individuele angsten worden in de heling meegenomen).

Tip: Maak een lijst van al jouw triggers in het algemeen en werk ook deze één voor één af als je deze tijd goed wilt besteden en een grote groei wil doormaken. Daar is het nu de tijd voor!

2. Ruim oude conflicten op en kom terug in je eigen energie

Het is ook erg belangrijk om oude conflicten op te lossen, om de energie ervan terug te halen die je uit hebt gezonden en om de negatieve energie die je hebt ontvangen, weer terug te sturen. Dan komt iedereen weer in zijn eigen energie te zitten en los je tegelijkertijd al het oude wat er onder zit ook op. Waar het ook vandaan komt. Het zuivert je uit en zorgt ervoor dat je in een diepere verbinding komt met jezelf en het Al.

Maak een lijst van alle personen waar je een conflict mee hebt gehad, waar je een conflict mee hebt en waarvan je het gevoel hebt dat er nog het één en ander uit te zuiveren valt. Je zorgt ervoor dat je in een ontspannen staat bent door even te mediteren of bewust adem te halen. Vervolgens stel je je voor dat je jezelf omhult met het Violette Vuur.

Dan pak je een persoon van je lijst en denk je aan degene en dan zeg je hardop of in jezelf: ‘Alles wat geen liefde is, stuur ik nu naar je terug’.  Vervolgens ga je een in ieder geval een paar minuten lang je lichaam waarnemen. Of zolang als jij voelt dat nodig is. Dan haal je terug wat van jou is: ‘Alles wat ik naar jou heb gestuurd wat geen liefde is, haal ik nu terug. Ik geef het direct door aan mijn Hogere Zelf.’ En ook hier ga je je lichaam een paar minuten lang waarnemen.

Als je dit verder wilt uitzuiveren, stel je je vervolgens voor dat je elk in een lus van een lemniscaat staat. En dan stuur je er goud licht doorheen. Dat doe je een paar minuten lang terwijl je waarneemt wat je voelt in je lichaam. Zo kom je op een nog verfijndere manier elk in je eigen energie te staan.

Is het nodig om emotionele afstand te nemen dan ga je nog een stapje verder: vouw dan je handen samen voor je borst, buig en maak een dankbeweging. Bedank degene voor dat wat hij of zij jou heeft laten zien. En stel je dan voor dat je je omdraait. Als je bent omgedraaid, zie je dat alle koorden die er nu nog tussen jullie staan, worden doorgehaald. Eventueel met behulp van Aartsengel Michaël en zijn blauwe zwaard. Er blijft altijd een koord van liefde over. Je bent wel vrij! Voel even hoe dat voelt als de koorden doorgesneden zijn en ga dan naar de volgende persoon die op je lijst staat. Of kom terug in het nu en ga een andere keer verder.

Ik raad je aan om in ieder geval je ouders en andere familieleden op je lijst neer te zetten. Evenals je eventuele partner en kinderen. Daarna volgen eventuele ex- partners en anderen waarmee je de boel graag zou willen clearen.

Heb je kinderen, haal dan ook elke dag je eigen energie terug

Jouw kinderen lopen de hele dag in jouw energie rond, dat doen ze al hun leven lang. Nu nog meer dan anders. Zij pikken alles haarfijn op en doen wat jij doet. Daar kom je niet omheen. Ze erven jouw pijn en zullen dat met hun eigen ervaringen haarfijn aan jou laten zien: ze spiegelen jou. Voel je je geraakt, dan is het altijd (ook) jouw pijn. Het is belangrijk om dan je eigen thema’s en pijn terug te halen. Evenals het feit dat het ook voor kinderen belangrijk is om in hun eigen energie rond te lopen en niet in die van jou. Ze vullen het fijn vinden als zij jouw energie van bijvoorbeeld boosheid en irritaties ook weer aan jou te mogen teruggeven aan het einde van de dag. Zeker bij extreme boosheid als je jezelf onverhoopt eens hebt laten gaan (wat makkelijk kan gebeuren in deze tijd).

Het is dus eigenlijk tweeledig: je mag je eigen pijn terughalen. Maar ook alles wat geen liefde is wat je hebt uitgezonden naar je kind toe. Dat maakt dat ieder in zijn eigen energie komt te staan, zuiverder. Onthoud goed dat je eigen pijn altijd aangekeken wil worden en dat het niet voldoende is om alleen die pijn terug te halen. Pas als je de pijn hebt aangekeken kan je kind de spiegel loslaten. Tot die tijd leeft het uit wat jij nog in je energieveld hebt hangen.

In dat geval kun je situaties en gedragingen van je kind ook zien als een kans op heling. Dan voel je de pijn van je kind en haal je deze terug  én voel je ook eigen pijn. De pijn die het in het nu doet én ook de pijn die er onder zit. Dat is een kans op heling. Je kind nodigt jou uit om je weer te verbinden met de Onvoorwaardelijke Liefde. Zeker in deze tijd. Het is een uitnodiging voor jou om te helen.

Hoe haal je je eigen energie terug?

Breng jezelf eerst in ontspanning door te mediteren of door bewust adem te halen. En stel je dan in je meditatie voor dat je kind voor je komt te staan. Ik ga er van uit dat je dan je gevoel al hebt toegelaten (zie eerste oefening). Dan stel je je voor dat je de handen van je kind vastpakt en dan zeg je tegen jezelf: ‘Wat van mij is, komt nu terug naar mij.’ En vervolgens ga je je lichaam waarnemen. Je mag het direct doorsturen naar je Hogere Zelf, dan wordt je geholpen met de transformatie van de energie.

Dan stuur je terug wat van je kind is: ‘Jouw mooie energie mag terug naar jou’.  Speciaal voor kinderen die veel geven, maar eigenlijk hun eigen energie hard nodig hebben. Dan neem je je lichaam even waar. En dan zeg je: ‘Ook alles wat geen liefde is, mag nu terug naar jou, ik geef het door aan het Universum die voor transformatie zorgdraagt.’ En ook dan neem je gedurende een paar minuten je lichaam waar.

Vervolgens zet je zowel jezelf als je kind elk in de lus van een lemniscaat. Je stuurt er goud licht doorheen en neemt daarbij je lichaam waar.

Dan stel je je voor dat je kind een buiging naar je maakt en zich omdraait. Alle negatieve koorden worden doorgehaald. Er blijft 1 koord van onvoorwaardelijke liefde over. Je verbindt je vervolgens met je OER – moeder of vader en laat vanuit de OER – ouder de onvoorwaardelijke liefde stromen. Deze wordt nu van generatie op generatie doorgegeven, opdat jij het mag ontvangen en doorgeven aan jouw kind(eren).

Je kunt dit versterken door op dit moment ook een Elder – heling aan te vragen. Dat is een heling van je reeds Opgestegen Voorouders. Deze heling kun je activeren met de woorden: ‘Ik ontvang nu graag heling van mijn Elders met betrekking tot …… (bijvoorbeeld) mijn eigenwaarde.’  Je kunt de helende trillingen via je chakra’s in je rug in je opnemen. Dat gebeurt vanzelf. Neem rustig waar wat je voelt, net zolang totdat je voelt dat het klaar is.

Het is ook heerlijk om een Elder heling aan te vragen vlak voordat je gaat slapen. Graag herinner ik je hier nog even aan dit artikel: ‘9 manieren om te helen gedurende de nacht’.

Tot slot

Vergeet niet om deze tijd juist te gebruiken om je te verbinden met jezelf en met anderen. Zorg ervoor dat je veel in het NU bent, door regelmatig contact te maken met je ademhaling en je lichaam. Neem ook rust en durf ook niets te doen. Dat hebben we hard nodig. Het maakt ook dat je gedurende de dag veel voelt en verwerkt. Dan hoeft het niet in je lichaam opgeslagen te worden en zul je veel beter bestand zijn tegen alles wat zich nu aandient.

Het is ook een verkregen tijd om juist de band weer aan te halen. Of dat nu de band met jezelf of met anderen is. Op welke manier dan ook. Ik wens jou hoe dan ook in deze tijd heel veel innerlijke kracht, vertrouwen, liefde en heelheid toe!

Heel jezelf

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken, met mijn online programma Heel Jezelf ga je je meer en meer (leren) openstellen voor de Universele Levensenergie, voor helende trillingen en Onvoorwaardelijke Liefde.  Het geeft je eigen transformatiesysteem een enorme boost.  

Je ontvangt daarvoor elke dag een persoonlijke heling op maat, je krijgt dagelijks diverse helende energieën aangereikt en  een techniek waardoor je heen wordt geleid middels een korte geleidemeditatie om op diepgaand niveau te helen.  Het kost je maximaal 20 minuten per dag. Het enige wat je hoeft te doen, is vlak voordat je gaat slapen te luisteren naar de opname, waarin je loslaat en je persoonlijke heling op maat activeert. Dan ga je lekker slapen en heel je gedurende de nacht. Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.